NFL’in resmi konsol oyunu NFL Madden’ın yeni versiyonu NFL Madden 2022’nin kapağında Tom Brady ve Patrick Mahomes yer alacağı açıklandı! Böylelikle, adını efsane head koç ve spiker John Madden’dan alan NFL Madden’ın kapağında, 10 yılı aşkın bir süreden sonra ilk kez iki oyuncu birden boy göstermiş oldu.

Hem Mahomes hem de Brady daha önce bireysel olarak oyunun kapağında yer almıştı. Mahomes, MVP ödülünü kazandığı 2018 sezonunu takiben 2019 yılının Ağustos ayında piyasaya sürülen NFL Madden 2020’nin kapağında yer alırken, Brady ise Super Bowl tarihinin en büyük geri dönüşüne imza atıp Atlanta Falcons’ı 25 sayı geriden gelerek devirdiği Super Bowl LI’i takiben 2017 Ağustos ayında yayınlanan NFL Madden 2018 oyununa kapak olmuştu.

Brady ve Mahomes’un oyuna birlikte kapak olmasıyla, kapağında Arizona Cardinals’ın efsane wide receiver’ı Larry Fitzgerald ve Pittsburgh Steelers’ın yıldız safety’si Troy Polamalu’nun birlikte yer aldığı NFL Madden 2010’dan sonra ilk kez NFL Madden’ın kapağında iki oyuncuya yer verilmiş oldu. İlginçtir, Fitzgeald ve Polamalu 2008 NFL sezonunu takiben oynanan Super Bowl XLIII’de karşı karşıya geldikten sonra oyuna kapak olurken Brady ve Mahomes da Şubat ayında karşılaştıkları Super Bowl LV’ten hemen sonra bu başarıya imza atmış oldu.

Kariyerindeki 22. sezonuna hazırlanan Brady, NFL Madden 2004’ten bu yana her sezonda 90 ve üzeri overall puanına sahip olurken dört kez de oyundaki maksimum puan olan 99 ile quarterback pozisyonunun başını çekmişti. NFL Madden 2004’ün piyasaya sürüldüğü Ağustos 2003’ten bu yana Brady’nin üç kez normal sezon MVP’si seçildiğini ve altı kez de Super Bowl şampiyonluğu yaşadığını hatırlatalım. Mahomes ise, kapağında yer aldığı NFL Madden 2020’de 97 overall puanına sahip olurken, NFL Madden 2021’de ise 99 overall ile puanlandırılmıştı.

Öte yandan, 2000’li yılların başlarında kapakta yer alan oyuncuların ilerleyen sezonlarda üst üste ya ciddi sakatlıklar yaşaması ya da performanslarındaki büyük düşüş sebebiyle Madden Laneti olarak adlandırılan silsile, NFL Madden 2012’nin kapağına çıkan Cleveland Browns running back’i Peyton Hillis’in sahalardan çabuk silinmesinin ardından, kendisini bir takım talihsizlikler dışında göstermiş değil.

Tüm zamanların en iyisi olarak gösterilen Brady ve onun veliahtı Mahomes’dan herhangi birisi bu lanetin olası bir yeniden alevlenmesinin kurbanı olacak mı, hep birlikte göreceğiz…