Cardinals lobisi üyeleri olarak hepinize hüzünlü bir haftadan selamlar değerli NFLTR okurları. Arizona Cardinals taraftarları için bu hafta bir yandan hüzün dolu geçerken bir yandan da dokuzuncu haftada San Francisco 49’ers’in başına gelenlerin bir benzeri 10. haftada Carolina Panthers karşısında Arizona Cardinals’in başına geldi. Hatırlarsanız geçen hafta 49ers takımı karşısında QB olarak Kyler Murray’i beklerken son anda gelen bir kararla maça yedek QB Colt McCoy çıkmıştı. Bu sayede de Arizona hücumu 49ers defansının beklemediği bir şekilde farklı bir playbook’la oynamış ve 49ers büyük bir sürprizle karşılaşmıştı. Benzer bir durum ise bu hafta Cam Newton’ı yeniden kadrosuna katan Panthers’a karşı Cardinals’in başına geldi. Panthers’in 34 sayı atmasını buna bağlıyoruz fakat asıl problemin yani maçtaki gerçek sıkıntının hücumdan kaynaklandığını da gayet iyi biliyoruz. Bu haftaki yazımızda öncelikli olarak dokuzuncu hafta 49ers maçı ile 10. haftadaki Panthers maçının farklarının neler olduğunu inceleyeceğiz

Öncelikle giriş kısmında da bahsettiğimiz gibi Colt McCoy’un geçen hafta beklenmedik bir şekilde maça girmesinin iyi etkiler yarattığını görmüştük fakat bu hafta Panthers karşısında tam tersi oldu. Panthers koçu Matt Rhule’yi bu açıdan tebrik etmek gerekiyor. Kliff Kingsbury 49ers maçı için tüm hafta boyu “Kyler Murray oynayacak” gibisinden bir yanıltma ile Kyle Shanahan’ı kandırabilmişti fakat Matt Rhule bu oyuna gelmedi. Matt Rhule sadece bu oyuna gelmeyip üstüne hem P.J. Walker’i hem de Cam Newton’u değişmeli oynatarak Cardinals defansının üstünden adeta bir dozer gibi geçti. Üstelik dahası da var. Christian McCaffrey’in 95 koşu yardı ve 66 pas yardı ile bu dozer etkisinin ikiye katlandığını söylemek de mümkün.

Cardinals hücum tarafına baktığımızda 107 pas yardı, bir interception, bir fumble ve sıfır TD ile Colt McCoy eleştirilerin ilk basamağında yer alıyor. Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru üçüncü QB Chris Streveler direksiyonun başına geçse de o da 36 pas yardı ve bir fumble ile maça hücum açısından hiçbir etki yapamadı. RB ve WR tarafında da aynı durum geçerliydi. Geçen haftanın yıldızı James Conner, Chase Edmonds’un yokluğunda Eno Benjamin birlikte toplamda sadece 61 yard koşabildi. Conner adına tek pozitif nokta Cardinals adına maçın tek TD’unu yaparak serisini devam ettirmesiydi. Receiving tarafında 10 pas yardı ile Rondale Moore, 58 yard ile Christian Kirk, 46 yard ile Zach Ertz ve dört yard ile A.J. Green yer alıyor. Bu istatistiklerden çıkarılacak tek sonuç ise Panthers’in yıldız ismi Christian McCaffrey 95’i koşu ve 66’sı pas tutuşu olmak üzere toplam 161 yard ile tek başına Cardinals hücumuna denk performans göstermiş olduğu.

Defans tarafında ise söylenecek pek bir söz yok. İlk çeyrekte Panthers defansının iki defa Cardinals yarı sahasında topu kazanıp bir anda 14-0 öne geçmesi sonucu Cardinals’ın moralinin iyice çökmesiyle beraber Panthers hücumu maç boyunca alan golü veya touchdown ile Cardinals defansını resmen topa tuttu. Bu tarafta ise koşu savunmalarının birkaç haftadır da fark ettiğimiz gibi geri kaldığını görebiliyoruz. J.J. Watt’ın eksikliği de buradan anlaşılıyor. Cardinals biraz olsun bu etkiyi azaltabilmek için eski D-Line oyuncusu Zach Kerr ile bir yıllık bir anlaşma imzaladı. Fakat Christian McCaffrey’e karşı o da yetersiz kaldı. 11. haftadan itibaren Seahawks maçı ile birlikte farkını daha iyi anlayabiliriz.

Kısacası Kyler Murray, DeAndre Hopkins ve J.J. Watt gibi takımın çekirdek oyuncuları olmadan Cardinals’in bir maçta hem defans hem de hücum tarafında “F” performans gösterebileceğini de görmüş olduk. Ancak biz yine de iyimser olup bu maçı bir yol kazası olarak kabul etmek istiyoruz.

11. haftada Cardinals grup içi maçında Seahawks deplasmanına gidecek. Bu maçta Kyler Murray’nin oynaması planlanıyor fakat DeAndre Hopkins’in ne zaman döneceği henüz belli değil. Şimdilik tek temennimiz Kyler Murray’nin DeAndre Hopkins gelene kadar playoff’u garantilemesi. Henüz bunları konuşmak için erken fakat bu sakatlıklardan sonra playoff mücadelesine divisional round’dan başlamak çok zorlaştı. Ancak Cardinals’ın başı bu kadar sakatlıklarla dertteyken artık bir an önce bay haftasına kendini atmaya ihtiyacı var.

Seahawks için de adeta kabusa dönen bu sezonda iki takımı da zor bir maçın beklediğini söyleyebiliriz. Açıkçası her iki takımın galibiyet şanslarını eşit olarak görüyoruz. Ancak bu sezon deplasmanda oynadığı tüm maçlarını kazanan Cardinals için umarız bu seri devam eder.

Önümüzdeki hafta bu maçın yanı sıra sezon ortası değerlendirmesi ile yeniden görüşmek üzere…