Tarihler; 31 Ocak 2021 gününü gösterirken eski ihtişamlı günlerine tekrardan uzanmayı amaçlayan Rams cephesinden, kritik bir komuta değişimi hamlesi görmuüştük. Çaresiz günler geçiren Lions’a, ellerinde kalan son draft haklarını ve performansından memnun olmadıkları Jared Goff’u verip, Lions gibi “ölü’’ tabir edebileceğimiz bir franchise’a yıllarını verip, karşılığını hiçbir şekilde alamayan ancak bir o kadar da yetenekli Stafford’u kadrolarına katmışlardı.

Yorgunluk Rahat Bir Uyku İçin Gereksinimdir

Eğer bu sezon özelinde kendilerinden en küçük bir başarısızlık görseydik, Rams, geleceklerini çar-çur etmesi hakkında birçok yerden eleştiri yağmuruna tutulup, hedef tahtası haline gelecekti ki, Stafford hem kendisi, hem de takımı adına elini taşın altına koymayı başardı. Tarihler, tam olarak bir yıl sonrayı yani, 31 Ocak 2022 yılını gösterirken Stafford herkesi şaşırtmayı başaracaktı.

Daha önce kariyerinde hiçbir playoff galibiyeti olmayan Matthew Stafford için Pazar günü gösterdiği performans bir hayli önemli ve kendisinin ne denli bir oyuncu olduğu hakkında büyük sinyaller veriyor açıkçası. Artık 33 yaşına gelip, kariyeri adına belli doygunluğa ulaşması beklenirken herkesin aksine “başarıya’’ ne denli aç olduğunu Pazar günü takımı 17–10 gerideyken gösterdiği görüşünde olduğumu belirtmem gerek. Zaten maçın geri kalan bölümünde de ‘’başarıya olan açlığını’’ istikrara ve kontrollü bir şekilde performansa çevirdiğinde de takımına galibiyeti getirmesi kaçınılmaz oldu. Eğer bana geçtiğimiz aylarda AFC ve NFC konferans finallerinde karşılaşacağım istatistik olarak iki QB performansını gösterseydiniz, kesinlikle Mahomes’un performansına Stafford’un ki, Stafford’un performansına ise Mahomes’un performansı derdim. Kişisel olarak beni ne kadar şaşırttığını da bu yorumdan sizlere anlatmam mümkün. Kişisel olarak ise Lions günlerinden sonra onun bu tarz yüksek seviyelerde olduğunu görmem beni çok mutlu ediyor. Diliyorum ki, kariyerinin son yıllarında takasın bir diğer ismi Jared Goff’un aksine bu istikrarı koruyarak, yoluna tam gaz devam eder.

Gecenin Rams savunması haricindeki bir diğer kahramanı Cooper Kupp’a da bir parantez açmadan rahat edemeyeceğim. Yaptığı hatalara rağmen oyunda kalıp, normal sezonda QB’lere taş çıkardığı performansını sonuna kadar devam ettirdi. “En iyi’’ gününde değildi belki, evet fakat maç içerisinde kalmayı sonuna kadar bilmesi onu en özel kılan etkenlerden en önemlisi belki de.

Garoppolo’nun Özür Borcu

Merceğimizi gecenin bir diğer kahramanına, Deebo Samuel’e çevirmekte fayda var. Maç sonu yaşadığı hayal kırıklığının bir sonucu olarak Garoppolo’nun adeta maçı terslemesi sebebiyle kendisine bir özür borcu olduğu görüşündeyim. 49ers adına momentumu maç boyunca dengeleyen belki de en önemli etkendi kendisi. Büyük bir maçta ne kadar büyük oynanabilirse oynadı fakat galibiyet gelmedi. Hayatın adil olmadığı kadar futbolun da adil olmadığını kanıtlayan bir kare kesinlikle bu.

Maç sonu kendisinin üzgünlüğünü fark eden OBJ’de kendisini teselli etmeye giden ilk isim oldu.

Garoppolo’nun 49ers adına ne olursa olsun en önemli etken olduğunu maçtan önce konuşuyorduk ve onlar adına belki de maçı karşı tarafa teslim eden en önemli payın sahibi oldu. Ne kadar büyük oyuncu olduğunu kanıtlaması için gereken İKİ dakikaya yakın sürenin sonunda INT yaparak topu, Rams savunmasına teslim etti ve Rams’e şampiyonluk sevinci yaşattı. Bu hamle de yaklaşık iki yıla yakın bir süredir Garoppolo’nun ‘’Franchise QB’’ olup olmadığı hakkında çıkan tartışmaların sonunu getiren hamle olmasıyla artık 49ers adına bir devrin sonunun geldiğinin habercisi. Artık 49ers’ı dümeni Trey Lance’e teslim etmesi gerekiyor…

Evde Super Bowl

Los Angeles Rams, bu seneki Super Bowl’un kendi stadyumlarında yani; SoFi stadyumunda oynanacağı için bir hayli zevkli olacak. Super Bowl geçtiğimiz sene Tampa’nın kendi evinde oynanmıştı ve Bucs’ın kazandığı Super Bowl’dan sonraki “kendi evinde Super Bowl’’ kazanma geleneğini Rams devam ettirmek isteyecek. Stafford’un kendini iyice kanıtlayıp, havaya soktuğu bu dönemde, Cooper Kupp, OBJ, Akers gibi yıldızların da devreye girmesiyle Super Bowl’un açık ara favorisi oldukları ortada. Savunmalarına yazı boyunca parantez açma gereği zaten duymadım ki, kalitelerini yazmaya kelimelerim yetmiyor.

Umarım biz seyirciler adına zevkli bir maç olup, Super Bowl gecesinin keyfini sonuna kadar çıkartırız. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim…