Tüm NFLTR okurlarına merhabalar! Gerçek bir NFL takımının en önemli parçası olan fakat fantezi futbolda önemi minimum düzeyde olan QB pozisyonunu incelemek için beraberiz. Bu sezon sansasyonun az olduğu, aşağı yukarı beklenen performansların gerçekleştiği bir fantezi sezonu oldu QB’ler için. Ortalama olarak ilk 12 sıradan draft edilen QB’lerin ikisi hariç (Lamar Jackson ve Russell Wilson) hepsi yine ilk 12 yani QB#1 olarak bitirmeyi başardı sezonu. Eskisine göre artık çok daha ince ince analiz edilen fantezi QB’lerinde sanırım geri sıralardan Top-5 QB bulma dönemimiz sona erdi.

Bu yazımda performans olarak beklentileri aşan ve fantezi için değerli olan beş QB’yi ele aldım. Listeye geçmeden önce boom performans sınırını 27 puan olarak seçtim. Bunun sebebi bu sezon herhangi bir haftada ilk üç QB’den biri olmak için ortalama 26.3 puan getirmeniz gerekiyordu. Bust için ise 14 puanı taban olarak belirledim. Burası da mevcut oyuncunuz yerine yerden iyi eşleşmesi olan bir QB stream etseniz sizin için daha iyi olacağını düşündüğüm sınır. Bu sezon ilk 12 QB arasında draft edilmeyen, yani stream opsiyonu olan tam 16 farklı haftalık performans olarak ilk beş QB içerisinde bitirdi. Bu sayının kabarıklığı da hayal kırıklığı sınırını benim için yukarı çeken faktörlerden bir tanesi.

Bitiriş olarak iyi görünse de Patrick Mahomes ve Aaron Rodgers’ı bu listeye istikrarsız performansları sebebiyle almadım. Mahomes draft edilen ilk QB olmasına rağmen hem sezonu dördüncü sırada tamamladı hem de sezonun orta bölümündeki bust maçları onu almama engel oldu. Aaron Rodgers durumu ise NFL severlerin hepsi için aşikar. Saha içinde takımını başarıya ulaştırsa da fantezi içn stil itibariyle fark yaratan bir isim değildi. İstikrarlı olduğu bölümler olsa da özellik fantezi playoff’ları, o bölüme gelene kadar seçtiğiniz ortalama sıra kadar oynaması fantezi için ilgimi çekmedi açıkçası. Bu isimlerin büyüklüğü sebebiyle büyük ihtimalle kötü oynadıkları bir haftada “starting lineup”ınızdan kesemediniz bile.

 Sakatlıkları sebebiyle Kyler Murray ve Lamar Jackson her ne kadar iyi oyun sergileseler de fantezi açısından bir değer oluşturamadıkları için yine listede yer alamadılar. Öte yandan arada kalan isimler ile stream opsiyonları arasında düzenli olarak bir puan farkı oluşmadı 2021 sezonunda. Örnek vermek gerekirse 49ers karşısında bir Matthew Stafford yerine kendi evinde kötü bir savunmaya karşı oynayan Carson Wentz’i tercih ederim fantezi için. Evet belki bu fantezi için ortalama QB’leri tutmak sizi her hafta stream telaşından kurtarsa da aynı zamanda daha iyi performansları kaçırmanıza sebep olacaktır.

Gösterdiği performans ve ortalama draft sırasına göre oluşturduğum bu sıralamada sezonun QB’ler içerisinde fark yaratan isimleri kimlermiş gelin farklı bir açıdan beraber bakalım.

5- Joe Burrow – Cincinnati Bengals (QB5)

2021 sezonun da Bengals hücumu fantezi puanı olarak ilk beşin içerisinde bitiren bir RB, bir WR ve bir QB üretmeyi başardı. Aynı zamanda bunu başaran tüm NFL’deki tek takım. Normal sezonda 51 defa sack’lenen bir QB ve takımı için beklemesi zor olan bir hücum seviyesine ulaşmayı başardılar. Buradaki baş rol tabiki de Joe Burrow’du.

Burrow üçüncü haftada T.J. Watt’ın kaçırdığı Pittsburgh Steelers maçı hariç her maç sack’lendi. Burrow’un oynamadığı son hafta hariç kaybettikleri altı maçta, 27 kez düşürüldü. Fantezi açısından da bakacak olursak ortalama 15,3 puan ile vasat bir performans sergiledi. Fantezi olarak vasat dememin nedeni bu puanları getirecek bir QB yerine o hafta iyi bir matchup yakalayan bir QB’yi stream edebilirdiniz.

Burada Bengals takımı olarak bakılması gereken şu ki; eğer iyi pass rush yapan ve koşuyu iyi savunabilen bir takımsanız Bengals’ı muhtemelen yenebiliyordunuz. Buradan Super Bowl akşamına da selam olsun, Bengals’ın kaybettiği maçlar Samaje Perine’ın en çok top taşıdığı maçlardı (Yedinci haftadaki Baltimore Ravens maçı hariç). Zack Taylor’a direkt olarak suç bulmak istemiyorum, bu maçlarda inanılmaz miktarlarda sack’lenen Burrow’u koşu hücumlarıyla darbeden sakınmak istemiş olabilir fakat planı her neydi ise işe yaramadı. Bye haftaları olan dokuzuncu haftaya kadar 5-4’lük bir dereceye sahip olan Bengals’ta bu süreçte Burrow tüm ligdeki QB9’du.

Bay haftasından sonra ise madalyonun diğer yüzü karşımıza çıktı. Buradan sonra çok iyi ritim tutan Bengals hücumu adeta seviye atladı. Üstelik ligin ilk yarısına göre çok daha zor bir fikstürleri varken bunu başardılar. Bu süreçte Joe Mixon’ın daha çok koşu denemesinde bulunduğu gördük. Sene başında Tee Higgins ve Ja’Marr Chase arasında dengeli bir fantezi üretimi görürken, buradan sonra hangisi sıcak ise ona yönelen bir hücum izledik. Bunun rakip savunmaların öncelikleriyle alakalı olduğunu düşünüyorum. İlk yarıdaki inanılmaz performansından sonra Ja’Marr savunmaların özel olarak dikkat etmesi gereken bir oyuncuya döndü. İkinci yarıda ise çözüm basitti, Ja’Marr’ı savunamıyorsanız sizi darmadağın ediyordu, savunursanız da Tee Higgins… Kısır Denver maçı hariç durum aşağı yukarı böyleydi.

Bu dönemde fantezi olarak sezonun ilk yarısının aksine Burrow inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Fakat fantezi playofflarına geldiğimizde Burrow adeta alev aldı. Playoff sürecini tüm ligde QB1 olarak bitirmeyi başardı. Draft sırasında sakatlık dönüşü tereddütler yaşatan Burrow, cevap gibi bir sezon oynadı ve takımını da Super Bowl’a taşımayı başardı. Tüm sezon ortalama 20.5 puan getiren Burrow, iyi bir O-line arkasında lige korku salacağının sinyallerini çoktan verdi. Yediği sack’lerle bu kadar ritmi bozulan bir hücumda bile çok etkileyici işler yapan Burrow ve arkadaşları patlayıcılıklarıyla bu eksiği büyük ölçüde kapattılar. Bu sezon üç maçta boom olan Burrow dört maçta da maalesef bust performans ortaya koydu.

Önümüzdeki sezon için cornerback ve O-Line ihtiyaçlarını kapatması çok muhtemel olan Bengals karşımıza inanılmaz solid bir yapıyla çıkabilir 2022’de. Bana kalırsa hücumları için eksi olan tek kısım, faydalandıkları personel sayısıydı. Ligin kaliteli hücumlarından görmeye alışık olduğumuz, random rol oyuncularıyla yardları kazanan oyunları ve trick-play’leri neredeyse hiç görmedik sezon içerisinde. Super Bowl’daki rakipleri Rams ile benzerlik kuracak olursak, derin tehditte Van Jefferson gibi ya da koştukları farklı RB’ler gibi çeşitli varyasyonları göremedik. Sofrada şu an çok kaliteli bir et olduğu aşikar fakat biraz işlem ve sos gerektiriyor.

Takımdaki asıl parçaların henüz çok genç olmasıyla seneye bir basamak daha yukarı çıkmalarını beklemek hiç de hayal olmaz. Doğal bir lider olduğunu kanıtlayan Burrow önümüzdeki sezon draftlarda seçilen ilk beş QB’den biri olacaktır muhtemelen. 2022’de 50 TD atma ihtimalini konuşabileceğimiz dört QB’den biri de Burrow. Yıldızlarının çaylak kontratları bitmeden bir Super Bowl macerası daha yaşamaları da muhtemel görünüyor.

4- Jalen Hurts – Philadelphia Eagles (QB8)

Saha içindekinin aksine fantezi açısından özellikle sezonun ilk yarısında çok istikrarlı bir performans gösteren Hurts, koşu oyunuyla çok ‘safe’ bir QB idi. Sezonun 11. Haftasına kadar tüm ligdeki QB1 idi Hurts!! Tüm oyuncular arasında Jonathan Taylor ve Cooper Kupp’ın ardından da en çok puan getiren üçüncü oyuncu olmayı başardı. Bir maç kaçırmasına rağmen tüm sezonu QB7 olarak bitirmeyi başardı.

Hurts için bana kalırsa en şaşırtıcı şey, NFL için iyi bir QB gibi göründüğü maçlarda fantezi olarak üretken olmaması. Bu durumun tam tersi de geçerli tabiki de. Eagles’ın kaybettiği maçlarda Hurts 24.76 fantezi puanı getirmeyi başardı. Sezonun birinci QB’si Josh Allen ortalama 24.6 puan getirmişti; durumun absürtlüğü de tam olarak burada. Fantezi oyunu için bir takımın sıradaki maçını kaybedeceğini düşünüp QB’sine güvenmek cidden çok zor bir durum. Oyunun basit matematiğinin tamamen tersine bir durum; iyi puan getiren QB’lerin takımları iyi sonuçlar alıp maçlarını kazanırlar hepimizin genel algısı bu şekilde. Aksi şekilde sezonu mini bir galibiyet serisiyle kapatırken Eagles, saha içinde güvenilir bir oyun kurucu gibi görünen Hurts, fantezi açısından sezonun başındaki koşu etkinliğini kaybetmişti. Sezon içerisinde geçirdiği bilek sakatlığı buna sebep olmuş gibi görünüyor.

Koşu oyununa gelecek olursak bir QB tarafından bir sezonda en çok koşu TD’u yapan ikinci oyuncu olmayı başardı Hurts (Birinci 2020 Cam Newton). Aynı zamanda bu sezon en çok koşu yardı kazanan QB olan Hurts, bu sebeplerden ötürü inanılmaz bir fantezi ‘floor’ u koyuyor önümüze. Her koşan QB’nin kıyaslandığı Lamar Jackson kadar kaygan ve hızlı görünmese de koşu için verdiği kararlar ve verimliliği gayet yüksek bir oyuncu Hurts. Sadece koşu istatistiklerine bakarsak sezonu RB32 olarak bitirecekti. 784 yard koşmayı başaran Hurts dokuz da koşu TD’u yaptı.

Sezon başında draft ederken düşündüklerinizin tamamını karşıladı aslında Hurts. Ortalama QB12 olarak draft edilen Hurts, onu seçen kimseyi sezonun ilk kısmında pişman etmemiştir. Playoff’lardaki düşüşü tabi ki de hayal kırıklığı yaşattı hepimize. Oynadığı üç maçta bust olan Hurts, dört defa da boom performans getirmeyi başardı.

Gelecek sezon için öngörmesi çok zor bir isim Jalen Hurts, bize fantezi futbol ile normal futbolun iki farklı şey olduğunun en büyük kanıtıydı bu sezon. Bilek sakatlığı olmasa “Top 3 QB”den biri olarak bitirebilirdi fantezi sezonunu. Yine aynı oyuncunun takımı Eagles’ın adı ise Deshaun Watson hamlesiyle geçiyor aynı zamanda. Yapı olarak Lamar’lı Baltimore’a benzetmek gerekirse onlar gibi sezonun en çok koşan ekibiydi Eagles. Koşan bir QB’leri vardı, birçok running back’ten koşuda faydalandılar. Fakat çok bariz bir farkla Baltimore maç kazanıyordu… Arada gerçek ve oyun arasında işte bu kadar fark var.

“Koşan QB” fenomeninin fantezi için bir kez daha farklı bir seviye olduğunu gösterdi bize. Göz testi gereği nerdeyse sıfır hype oluşturan Hurts’un draft edilen ilk 10 QB’den biri olmasını bekliyorum 2022 için. Bu da onu benim açımdan mükemmel bir hedef haline getiriyor. İlk 11’deki işini kaybetmezse sağlıklı kalıp koştuğu bir sezonda Top-3 seviyesinde oynayabilmesinden bahsediyoruz. Eagles’ın off-season hamlelerini merakla beklemekle beraber, fantezi için Jalen Hurts’den yine safe bir performans bekliyorum.

3- Justin Herbert – Los Angeles Chargers (QB2)

Adeta bir fantezi rüyası; rakibi durduramayan bir savunma sebebiyle sürekli shootout’a kalan maçlar, derin tehdit oluşturan ve iyi rota koşabilen yetenekli iki adet WR, checkdown’lardan sonra patır kütür yard kazanan ve goal line’da çok etkili bir RB, poker oyuncusu olsa her el rest diyecek “4th down” tiryakisi hücumcu bir koç ve tabiki de bir maçta 500+ yard pas atmasına belki de en az şaşıracağınız QB olan Justin Herbert.

Fantezi futbolda genel kanı olan ‘cep QB’lerinin’ dezavantajlı olması durumuna bu sene anti-tez olan isimlerden biri de Justin Herbert oldu. 5,000 yard barajını geçmeyi başaran Herbert için ilginç olan durum; iyi savunmalara karşı daha iyi performans göstermesiydi. Ligin en az yard veren 16 savunmasına karşı bu sezon 8 maç oynayan Herbert, ortalama 25.7 puan getirmeyi başardı. Buradan kolayca savunması iyi takımların daha uzun süre maç içinde kalacağını ve Herbert’a daha çok iş düşeceğini söyleyebiliriz. Ancak henüz 23 yaşındaki bir QB’nin bu tip baskı altındaki durumlardan yücelerek çıkması cidden hayret verici.

Bu sezon sadece iki maçta bust performans gösteren Hebert, dört maçta da boom olmayı başardı. Dokuz maçta ise 20 puan ve üzeri puan getirdi. Ortalama olarak QB8 olarak draft edilen Herbert koşu oyunundaki eksiklerine rağmen önümüzdeki yıllarda bir fantezi sezonunu QB1 olarak bitirmezse cidden çok şaşırırm.

Herbert’ın performansıyla ilgili olarak bir diğer etken de running back’i Austin Ekeler ile olan uyumuydu. Karşılıklı ‘shootout’ olan maçlarda genellikle running back’lerin daha sönük performanslar çıkardığını biliyoruz fakat Ekeler bu konuda istisna sayılabilir. Pas oyununda da son derece etkili olan Ekeler ile Herbert’ın performanslarını gelin beraber inceleyelim.

HAFTAEKELERHERBERT
WK1-9,3-8,6
WK21,5-6,3
WK31,77,8
WK48,5-1,7
WK511,919,8
WK6-11,5-11
WK7BYEBYE
WK83,4-7,2
WK9-9,88,6
WK10-6,1-10
WK1120,512,3
WK120,9-1,3
WK13-3,63,3
WK14-4,61,9
WK15-2,81
WK16XXXXXX-4,1
WK17-0,8-5,3

Gördüğünüz tabloda Ekeler ve Herbert’ın haftadan haftaya ortalama fantezi puanlarına göre ne kadar değişken performans gösterdikleri listeleniyor. Maçtan maça, özellikle de ligin ikinci yarısında performansları son derece benzer iniş çıkış göstermiş. Diğer takımlar için zahmet edip incelemenize gerek yok, çünkü bu kadar yakın bir performans görmeyeceksiniz. :) Burada Chargers için neden sonuç ilişkisi son derece basit; Ligin en iyi 16 koşu savunmasına karşı ortalama sadece 15,6 puan ortalaması yakalayabildi. Ekeler ve koşu hücumu sekteye uğradığında Herbert’ın performansı da onunla beraber düştü.

WR’ları açısından bakarsak da Herbert bu sezon 18 haftada iki adet WR1 üretmeyi başardı ve bunu başaran tek QB oldu. Keenan Allen istikrarlı fakat nerdeyse 0 maç oynarken Mike Williams ise tam bir istikrarsızlık abidesiydi. İnanılmaz iyi performanslarının yanında pek çok hafta da 10 puanı bile göremedi.

Girişte belirttiğim gibi tüm takım bir paket olarak adeta bir fantezi futbol ekibiydi 2021 sezonun özelinde. Aşağı yukarı aynı hücum silahlarına sahipken 2019 yılında Philip Rivers ile de benzer fantezi performanslarına imza atmışlardı. Austin Ekeler ve Keenan Allen RB1 ve WR1 olarak sezonu tamamlamayı başarmışlardı. Bir kez daha fantezi ve gerçek futbol arasında ne kadar fark olduğunu görebiliyoruz.

Bu sezon Tom Brady’le beraber en istikrarlı fantezi QB’si olan Herbert, tüm sezonu QB2 olarak tamamlamayı başardı. Off-season’da en fazla cap space’e sahip olan takımlardan biri olan Chargers, Herbert için bundan daha iyi bir ortam yaratmak isteyecektir elbette. Özellikle yapılan Khalil Mack hamlesi ile Chargers savunması artık eskisi gibi karbon kağıdı olmayacaktır. Justin Herbert önümüzdeki sezon için draft edilmesini beklediğim ikinci QB konumunda şu an. Yine hücum için gelebilecek olan hamleler ile bunun değişmesi mümkün. Şu an için Josh Allen birinci aday görünüyor ama NFL fantezide üç yıl üstüste QB1 olarak bitiren kimsenin olmaması gerçeği ile beraber Allen’ın tahtına en yakın isim bana kalırsa Justin Herbert. Koşmayan bir QB koluyla ne kadar puan getirebilirse o kadarını getirebilecek kapasitede bir oyuncu. Yüksek sayıda pas yardı ve TD yapmayı başardı kısa NFL kariyerinde şimdiden. Kariyerinde herhangi bir noktada 50+ TD atmazsa şaşırtıcı olacak bir isim Hebert. Bu nedenle ‘Baby Goat’ önümüzdeki sezon özellikle de Dynasty liglerinde sezonun gözde isimi olacak.

2- Tom Brady – Tampa Bay Buccaneers (QB3)

Baştan kefaretimi ödeyerek başlamak istiyorum. Fantezi playoff’larında vasat bir performans göstermemiş olsa bu listenin tepesindeki isim kesinlikle Brady olacaktı benim için. Ancak büyük ihtimalle o 15. Hafta performansından sağ çıkmanız imkansızdı. Draft edildiği sıra itibariyle beklentileri en çok aşan iki isimden biri Tom Brady idi. Özellikle bay haftalarına kadarki dönemde inanılmaz bir seviyedeydi Tom Brady. İlk sekiz hafta altı kez QB#1 olmayı başardı. Bunların beşi boom performanstı. Bu dönemde tüm ligdeki QB idi aynı zamanda. Onu draft etmeyen herkesin ne hissettiğini tahmin edebiliyorum, artık bir yerde de performansı düşer diye düşündük bir çoğumuz; düşmeden emekli oldu… İnanılmaz! (Sonra emeklilikten döndü… -KO)

Neden birinci sıraya çok yakın gördüğüme gelecek olursak Brady bu sezon fantezi performansı olarak en istikrarlı QB idi. Normalde de önemli olan bu başarı 2021 sezonu özelinde çok daha değerli. Bu sezon tam 49 QB, herhangi bir lig haftasında QB#1 olmayı başardı. Tahminimce NFL fantezi tarihindeki en yüksek rakam bu. Çeşitlilik ve belirsizlik arttıkça elbette Brady’nin haftadan haftaya gösterdikleri çok daha önemli hale geldi.

Bunların haricinde standart istatistiklerini açıkçası tekrar dile getirmek istemiyorum, Brady ligin merkezindeki yegane adam; sanırım hepimizin ezberindedir. Fantezi açısından Brady maç başına 22.6 puan getirmeyi başardı. Bu kadar yüksek standart koyduğu bir sezonda belki de en ilginç istatistik hiçbir haftayı birinci QB olarak tamamlayamamış olmasıydı. Ama bu durum tamamen oyunun azizliğiydi; dört maç dört kez ve iki maç da beş kez TD pası atmayı başardı. Tahmin edebileceğiniz gibi bu alanda lig lideri. Ek olarak 20 yard ve üzeri 35 pas attı bu sezon ve bu alanda lig lideri. Sezon ilerledikçe pas silahlarının teker teker azalması tabii ki de ligin ikinci yarısında daha düzensiz performanslar ortaya koymasına neden oldu.

44 yaşında, görkemli kariyerinin en iyi üçüncü fantezi sezonunu geçirdi Tom Brady. Bu cidden hem kendisine hem de onu geride bırakan isimlere inanılmaz bir övgü. Koşu oyunu aradan çıkarırsak zaten tüm ligdeki QB1 olacaktı Brady. Herbert’ta da bahsettiğim gibi bu seviyedeki pasörlerin dikine oynayan hücum sistemlerinde fantezi için yeterli TD sayısını ve yardı üretmesi mümkün. TD her zaman güvenilecek bir istatistik olmasa da bu insanlar bunu her akşam yapabildikleri için en iyileri oyunun. Brady’nin de bu sezon gösterdikleri üzerine 2022’ye girerken koşan QB’ler kadar agresif hücum sistemlerinde yüksek volümlü pas atabilecek oyuncuları da daha çok kovalayacağım.

Fantezi üretimi açısından fantezi sezonunda iki adet WR1 üretmeyi başardı. Godwin ile Evans maç kaçırmış olmasına rağmen. Maç başına ortalama olarak bakarsak ilk 13 WR arasına Antonio Brown dahil üç isim sokmayı başardı. Bu 5,000 yardı birilerinin tutması gerekiyor tabi ki… :)

Tüm sezon sadece iki bust maç oynayan Brady hepimizde acı bir gülümseme bıraktı. Bu seviyede NFL’den ayrılmış olması onu daha izleyemeyeceğimiz için üzücü olsa da Kral’ın kral gibi en üst seviyede bıraktığını görmek çok sevindirici. Akranları Drew Brees ve Big Ben gibi onu görmeye dayanamazdık bir çoğumuz. (Bu satırlar yazıldıktan birkaç gün sonra Brady geri döndüğünü açıkladı. LFG! -KO)

1- Josh Allen – Buffalo Bills (QB1)

Sıra tüm NFL’deki en büyük tekil tehdide geldi… Bu sezon onu draft eden herkesi memnun etmeyi başardı Josh Allen. Sezonun hiçbir kesitinde fantezi performansını kaybetmedi. Kötü göründüğü bir maçta bile bir çeyrek sahneye çıkıp koşu oyunuyla, yaptığı bir TD ile fantezi puanlarını kazanmayı başardı. Sezon boyunca haftayı tam 5 kez QB1 olarak bitirdi. Bu rakam Q2-Q7 arasında olan BÜTÜN oyuncuların toplamından fazla. İstikrarının üzerine çıkıp size maç kazandırdığı haftalar da cabasıydı bu sezon. Fantezi sezonunda 4,168 yard pas ve 34 TD atan Josh Allen 700 yard koşmayı başardı. Bunun yanında altı koşu TD ile kariyerinin en düşük koşu TD rakamını yaptı.

Sadece iki maç bust performans gösteren Josh Allen yedi kez 28 fantezi puanının üzerine çıkmayı başardı. Üç kez de 35 puanı geçerek çok büyük ihtimalle tek başına size haftayı kazandırdı. Aradaki farkın bu kadar dar olduğu QB mevkiinde Josh Allen gibi fark yaratmıyorsanız açıkçası draft sırası harcamaya gerek bir oyuncu değilsiniz fantezi için. Ortalama puan olarak Herbert ile arasındaki fark Herbert ile Jalen Hurts arasındaki fark kadardı bu sezon. Kendi başına ayrı bir ‘tier’ Josh Allen.

En çok pas yardı atan yedinci, en çok TD atan altıncı, en çok koşan üçüncü, en çok koşu TD’u yapan üçüncü oyuncu olmayı başardı 2021 sezonunda. Fantezi için oyunun her alanını en yüksek seviyede icra etti Josh Allen. Madden’da bir QB yaratmışsınız gibi bir prototip…

Sezonun ilk yarısında Emanuel Sanders’tan, ikinci yarısından Gabriel Davis’ten ve düzenli olarak Diggs ve Beasley’den yararlanmayı başaran Allen, Geçen sezonki kadar Stefon Diggs odaklı görünmedi bu sezon. Bunlara ek olarak da “2021 model Robert Tonyan” olarak Dawson Knox’ı cebinden çıkarmayı başardı. Bu sezon en çok TD yapan TE olmayı başardı Knox. Ki bundaki en büyük pay sahibi Knox’ın kendisi yerine Josh Allen’dı bana kalırsa.

Tüm sezon performansına ek olarak fantezi playoff’larında da her maç 20 puan üzerinde getirmeyi başardı. Draft döneminde ortalama QB2 olarak draft edilen Allen, ondan beklenen herşeyi yerine getirdi. Önümüzdeki sezon QB1 olarak draft edilmesi neredeyse kesin olan Allen açıkçası takımında istediğim fakat o fiyat etiketini ödemek istemediğim bir isim olacak gibi. Şu an için ilk 24 sıra içerisinde listelenen Josh Allen buralardan draft etmeyi düşünmesem de yerini sonuna kadar hakkediyor.

Draft sırası için Josh Allen bölgesine, yani 18-28 arasına geldiğimizde pozisyonu için getireceği puan farkını birçok opsiyonun olduğu QB’ler arasında aramak yerine TE’ler arasında aramayı tercih ederim şahsen. Geçtiğimiz sezon Kelce’nin bir adım geriye giden fantezi performansı ve Mark Andrews’ın çıkışı ile bu sıralara direk olarak aday her iki isim de. Alttan gelen genç Kyle Pitts ve sağlıklı kaldığı dönemde gösterdiği performans ile Kittle 2022 draft’ında nerelerde olacak opsiyonun az olduğu TE mevkisi için üzerine inilmesi gereken bir konu. Bu sezondan çıkarabileceklerimiz ise bir sonraki buluşmamıza kalsın…