Daha önce bir benzerini görmediğimiz bir NFL Draftı deneyimlemeye artık sadece günler kaldı. İlk turda tam olarak sekiz tane takım birden fazla seçim hakkına sahip ve bunun bir rekor olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla hiç görmediğimiz kadar fazla takasa sahne olan bir draft izleyebiliriz. İlk sıradan kimin seçileceği hala net olarak belli olmuş değil. Quarterback konusu ise bambaşka bir muamma. Kaç tanesi ilk turda seçilecek? İlk 10’da seçilen olacak mı? Onlar için takas yapan olacak mı? Çok fazla bilinmeyenli bir draft’a doğru ilerlerken bu durum mock draft yapmayı da zor bir hale getiriyor. Bu mock, yazmakta en zorlandığım mock draft’tı kesinlikle. Her gün fikir değiştirmekten ve güncelleme yapmaktan fazlasıyla yorulduğumu itiraf edeyim. Biraz daha konuşmaya devam edersem içime sinmeyen bir şeyler bulacağım kesin, o yüzden fazla uzatmadan başlayalım…

1- Jacksonville Jaguars – Aidan Hutchinson, EDGE, Michigan

Draft’a artık sayılı günler kala hala ilk sıra için net bir favorinin olmaması bu sınıf hakkında bize her şeyi açıklıyor aslında. Takıma her anlamda ciddi zararlar veren Urban Meyer deneyiminin ardından her şeye kısmen sıfırdan başlayacak olan Jaguars için bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber üstüne yapı inşa edebilecekleri bir oyun kurucuları var. Bu durumda ilk sıraya sahipseniz sizi zengin edecek takas tekliflerinin ardı arkası kesilmez. Ancak bu sınıfta ilk sıraya çıkmaya değecek bir oyun kurucu yok, işte bu da kötü haber. Bana soracak olursanız Jags’in offensive tackle seçmesi daha yerinde olur ancak gelen son bilgiler Aidan Hutchinson ve Travon Walker’ın birer adım önde olduğu yönünde. Hutchinson, elit bir potansiyele sahip olmasa da tabanı oldukça tatmin edici bir edge rusher.

2- Detroit Lions – Travon Walker, EDGE, Georgia

Travon Walker çılgınlığı artık en üst noktaya ulaşmış durumda ki ismi ilk sıra için bile ciddi şekilde zikredilmeye başlandı. Georgia ile geride kalan sezonda ulusal şampiyonluğu kazanan Walker, üretim anlamında ön planda olan bir oyuncu olmamıştı. Bunun nedenlerinden biri Georgia defansının geleneksel defanslardan farklı bir yapıda olması ve bu yapının Walker’dan sadece belirli şeyleri yapmasını istemesiydi. Kısıtlı üretimi ve kısmen ham bir oyuncu olmasından dolayı bazı soru işaretleri mevcut olsa da sahip olduğu inanılmaz atletizm ile potansiyelinin sınırı yok. Bu sınıftan elit bir edge rusher çıkacaksa büyük ihtimalle bu Walker olacaktır.

3- Houston Texans – Evan Neal, OT, Alabama

22 yeni oyuncuya ihtiyacı olduğu için Houston Texans’ın nasıl bir seçim yapacağını kestirmek oldukça zor. Davis Mills ile en azından bir sezon daha devam etmeleri bekleniyor. Önümüzdeki sezon yine buralarda olması muhtemel bir takım için daha güçlü bir QB sınıfından seçim yapmak istemeleri gayet mantıklı. Mills, geçtiğimiz sezon en çok sack olan oyun kuruculardan birisiydi ve 2019 ilk turunda yapılan Tytus Howard seçimi büyük bir hataydı. Evan Neal, ilk sıradan seçilme ihtimali olan bir oyuncu olmasının yanı sıra fiziksel ve atletik yetenekleriyle her iki tackle pozisyonunu da layığıyla oynayabilir.

4- New York Jets – Kayvon Thibodeaux, EDGE, Oregon

Genel menajer Joe Douglas, takım sahipleri toplantısında yaptığı açıklamalarla takımın draft stratejisini az çok belli etti. Buna göre dördüncü sıradan yapılacak bu ilk seçimin pass rusher dışında bir şey olması beni çok şaşırtır. Kayvon Thibodeaux, ilk sırada seçilmesi gereken bir draft’ta en çok değer kaybı yaşayan oyunculardan birisi ancak bazı takımların bu düşüşü makul noktalarda durdurmasını bekliyorum. Jets onlardan birisi. Oyuna karşı yeterince tutkusu yok şüpheleri bence çok yersiz ve Thibodeaux’nun önünde bunu kanıtlamak için uzun bir NFL kariyeri olacak.

5- New York Giants – Ikem Ekwonu, OT, NC State

Bu şekilde gelişecek bir senaryodan en memnun olan takım New York’un diğer ekibi Giants olacaktır. Yeni genel menajer ve yeni koç ile Daniel Jones’a bir şans daha verecekler ve bu da bizi takımın en büyük ikinci sorunu olan offensive line’a getiriyor. Ikem “Ickey” Ekwonu, bir savunmacı olarak karşınızda görmek istemeyeceğiniz bir blokçu. En verimli pozisyonu guard olarak gözükse de çabuk ayakları ve uzun kolları sayesinde rahatlıkla tackle oynayabilir.

6- Carolina Panthers – Kenny Pickett, QB, Pittsburgh

Başarılı olamayan bazı koçların kovulması için bir sezon bile yeterli olurken Matt Rhule, büyük fiyaskolarla geçen bir sezonun daha ardından bir şekilde işini korumayı başardı. Kendisine gösterilen tüm iltimasa rağmen artık koltuğunun fazlaca ısındığını söyleyebiliriz. Peki, onu ne kurtarır? Potansiyel franchise oyun kurucu elbette. Oyun kurucu konusunda ligdeki en umutsuz vaka olan Panthers’ın telaş faktörüyle de bu seçimi yapmasını bekliyorum. Pickett, hakkındaki tüm eksi yanlara rağmen bu sınıf içinde lige ve ilk günden itibaren oynamaya en hazır QB.

7- New York Giants (via Chicago Bears) – Ahmad Gardner, CB, Cincinnati

Bu yılki draft ilk turda ve hatta ilk on içinde birden fazla seçim hakkına sahip olmak için ideal bir draft olmasa da en iyi tackle’lardan birini shutdown corneback ile ikilemek hiç fena olmaz. Yeni GM Joe Schoen, eski rejimin bıraktığı enkazı temizlenin ana hedef olduğunu söylemişti. Bu enkazlardan biri olan James Bradberry’nin kontratından hala kurtulabilmiş değiller ve çıkar yol arıyorlar. Bradberry’den olmasını bekledikleri oyuncu ise karşılarında duruyor. Ahmad “Sauce” Gardner, kolej kariyeri boyuncu rakip receiver’ların en büyük korkusuydu ve bunu bir üst seviyeye taşımak için gerekenlere sahip.

8- Atlanta Falcons – Garrett Wilson, WR, Ohio State

Tahmin edilmesi zor takımlardan birisi de Atlanta Falcons. Artık resmen yeniden yapılanan bir takımlar ve QB dahil olmak üzere gidebilecekleri birden fazla yol bulunuyor. Eğer seneye daha iyi bir QB seçebilecek pozisyonda olamayacaklarını düşünürlerse Malik Willis bu sıra için bir aday. Ancak benim düşüncem Mariota ile şanslarını deneyerek QB seçimi için daha iyi bir sınıfı bekleyecekleri yönünde. Öte yandan takımın WR grubu ligin en kötülerinden biri durumunda. Garrett Wilson ne en iri ne de en hızlı receiver ancak gösterişsiz bir şekilde her şeyi en iyi yapan oyunculardan.

9- Seattle Seahawks (via Denver Broncos) – Charles Cross, OT, Mississippi State

Yıllarca dağıttığı seçim haklarını geri toplama işine giren Seahawks, ilk turda geriye doğru takas yapması muhtemel takımlardan birisi. Aynı zamanda draft gününe kadar DK Metcalf’i de takasladıklarını görebiliriz. Wilson’ın ayrılışının ardından QB ciddi bir eksik olsa da bu takımın uzun yıllardır süre gelen offensive line’a da yatırım yapması gerekiyor ve Charles Cross gibi bir oyuncu ellerine düşerse fırsatı değerlendirmeliler. Özellikle de veteran left tackle Duane Brown’un takıma dönüp dönmeyeceği hala kesin değilken. Mike Leach’in yüksek tempolu takımlarında geçen yılların ardından Cross, belki de bu sınıfta lige gelen en hazır pas koruyucusu.

10- New York Jets (via Seattle Seahawks) – Jameson Williams, WR, Alabama

New York Jets’in tüm offseason boyunca Calvin Ridley, Tyreek Hill ve DK Metcalf gibi receiver’ları kovaladığına şahit olduk. Bu yazı kaleme alınırken bu konuda başarılı olamamışlardı fakat hala bir takas ihtimali var. Son çare ise bu seçim hakkını bir receiver için harcamak. Jameson Williams, kolej playoff’larında yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle draft sürecinin büyük kısmında radar altında kalmış olsa da seçim günü yaklaştıkça ismi tahtalarda yükselmeye başladı. Williams, hızı, derin saha tehdidi ve derin sahada topu takip edebilme yeteneği ile bu sınıftaki diğer receiver’lardan ayrılan özel bir oyuncu.

11- Washington Commanders – Drake London, WR, USC

Başkent ekibinin başı şu sıralar Dan Snyder’ın bir başka skandalı nedeniyle ağrıyor. Saha içine baktığımızda ise takıma yeni katılan QB Carson Wentz’in insafına bağlı olarak başarılı olabilecek bir kadro mevcut. O halde amaç Wentz’ten olabilecek en iyiyi çıkarmak olmalı. Drake London, tıpkı Jameson Williams gibi bu sınıfta ‘farklı’ olan bir diğer receiver. Hızlı bir oyuncu olmasa da cüssesine göre gayet iyi hareket kabiliyetine sahip. McLaurin ile oluşturacakları ikili uzun zaman sonra Wentz’in pas atacağı en iyi ikili olur.

12- Minnesota Vikings – Derek Stingley, CB, LSU

Derek Stingley, bu draft’ın wild card oyuncuların birisi. Tarihi bir freshman yılının ardından sakatlıklarla geçen iki sezon takımların ağzına kötü bir tat bırakmış olsa da LSU pro day’de sahneye çıkan Stingley, sakatlığını tamamen atlatmış gözüktü. Buna bağlı olarak daha yukarılardan da seçildiğini görmek beni şaşırtmaz. Bir başka LSU efsanesi Patrick Peterson takıma dönmüş olsa da cornerback pozisyonu Vikings için hala ciddi bir ihtiyaç. Stingley’nin kucaklarına düşeceği bir senaryo büyük şans olur.

13- Houston Texans (via Cleveland Browns) – Kyle Hamilton, S, Notre Dame

Kyle Hamilton’ın nereden seçileceği benim de en çok merak ettiğim konulardan birisi. Pozisyon etiketini bir kenara koyarsak bu sınıfta bulabileceğiniz en iyi üç-dört oyuncudan birisi Hamilton ancak takımların ona sadece futbol oyuncusu olarak bakabileceği konusunda şüphelerim var. Dolayısıyla bu yazının önceki versiyonunda olduğu gibi Hamilton’ın üçüncü sıradan yine Texans tarafından seçildiğini görebiliriz. Eğer buradaki gibi yaşayacağı muhtemel bir düşüşte Texans’ın diğer seçimi düşebileceği en son nokta olur.

14- Baltimore Ravens – Jermaine Johnson, EDGE, Florida State

Georgia’dan Florida State’e transfer olarak şampiyonluk şansını kaçırmış olsa da bireysel anlamda muazzam bir sezon geçiren Jermaine Johnson, bu mock draft’ta kendinden önce seçilen üç pass rusher’ın çok da gerisinde değil. Uzun yıllar kuvvetli savunması ile bilinen Baltimore Ravens için geride kalan sezon sakatlıkların da etkisiyle bu alanda fazlasıyla kötü geçti. Olağan şüpheliler olarak defensive back oyuncuları ön plana çıksa da bu takımın rakip QB üzerinde baskı kurma konusunda da ciddi sıkıntıları var. Geçen yılın ilk tur seçimi Odafe Oweh şahane bir sezon geçirdi ve onu Jermaine Johnson ile takım haline getirmek Ravens’a uzun yıllar güvenebileceği bir edge ikilisi verecektir.

15- Philadelphia Eagles (via Miami Dolphins) – Trent McDuffie, CB, Washington

Philadelphia Eagles taraftarları buradan wide receiver seçildiğini görmek isteyeceklerdir fakat bu takımın başarılı olamama nedeni sadece receiver eksikliği değil. Kaldı ki her sene ilk turdan wide receiver seçerek bir yere varamayacaklarını artık anlamış olmaları gerek. Ayrıca Jalen Hurts’un mucizevi bir şekilde Josh Allen değişimi gösterdiği bir durum yaşanmayacaksa receiver olarak kimin oynadığının pek önemi de yok. Öte yandan Washington’dan Trent McDuffie, ellerindeki Darius Slay ile beraber onlara ligin en iyi cornerback ikililerinden birine sahip olma şansını verebilir.

16- New Orleans Saints (via Philadelphia Eagles) – Trevor Penning, OT, Northern Iowa

Saints’in gelecek yılın ilk tur hakkını da göndererek Eagles’tan bu seçim hakkını alması biraz garip bir hamleydi bunu kabul edelim. Bunu yaparken ki amaçlarını anlamaya çalışınca karşımıza iki seçenek çıkıyor. Birincisi bu sınıfta istedikleri bir oyun kurucu var ve hamle yapabilmek için esneklik kazandılar, ikincisi ise bu turdan seçecekleri iki oyuncu ile playoff yapabileceklerini düşünüyorlar. Bana ikinci seçenek daha olası geliyor çünkü bu takasla önlerine atladıkları Chargers’ın buraya düşen son left tackle’ı seçme ihtimali çok yüksekti. Terron Armstead’in ayrılığı sonrası yıllardır takımın en güçlü yanlarından biri olan offensive line büyük darbe aldı. 16. Sıra bu sınıfın yüksek potansiyelli tackle’larından birini alabilmek için biraz geç olsa da diğerlerine oranla daha küçük okul ve ligden gelen Trevor Penning’i burada bulabilirler. Left tackle gibi önemli bir pozisyonu beş yıl boyuncu ucuz kontratla kapatmak bu takası makul kılabilecek sayılı şeylerden biri olur.

17- Los Angeles Chargers – Jordan Davis, DT, Georgia

Kağıt üzerinde bakıldığı zaman Chargers’ın ligin en iyi kadrolarından birine sahip olduğunu ve pek fazla eksiğe sahip olmadıklarını söyleyebiliriz. Herbert’ı koruma adına bir önceki sıradan seçilen Penning güzel olurdu ancak ondan sonra ilk turun ortasında seçilmeye değer bir offensive tackle göremiyorum. En acil ihtiyaçları koşuyu durdurabilecek bir defensive tackle’dı ve buraya Sebastian Joseph-Day ve Austin Johnson hamleleri gördük. Ancak bu oyuncuların ikisi de sadece rol oyuncuları. Jordan Davis ise savunmanın ortasında büyük bir yıldız olabilecek potansiyele sahip.

18- Philadelphia Eagles (via New Orleans Saints) – Devin Lloyd, LB, Utah

Ana planı ve oyun kurucusunun en etkili özelliği koşu olan bir takımın savunmayı güçlendirmesi akıllıca olur. Alex Singleton gibi ortalama bir linebacker’ın bile geçen yıl takımda en çok tackle yapan oyuncu olması Eagles’ın koşuyu savunma noktasındaki sıkıntılarını anlatıyor. Şimdi Singleton da ayrıldığına göre bu ihtiyaç giderilmeli. Devin Lloyd, bu sınıftaki eşsiz oyunculardan bir tanesi. Oyununun her aşamasını üst düzey oynayabilen bir oyuncu, gerçek bir three down linebacker.

19- New Orleans Saints (via Philadelphia Eagles) – Chris Olave, WR, Ohio State

Saints’in amacının mevcut kadroya iki anahtar ekleme yaparak playoff kovalamak olduğuna karar verdikten sonra yapılacak ikinci hamle kuşkusuz wide receiver olmalı. Jameis Winston, sakatlanana kadar ligin en averaj receiver gruplarından birine pas atıyordu ve bu sayede iddialı olmaları mümkün değil. Michael Thomas’ın ne durumda döneceği soru işareti ki bildiğimiz haliyle dönse bile bu yeterli olmayacak. Chris Olave, patlayıcı bir oyuncu olmasa da sahayı dikey olarak açabilecek hıza ve rota ağacına sahip.

20- Pittsburgh Steelers – Malik Willis, QB, Liberty

Geçtiğimiz yıl Patriots-Mac Jones tahmini yaparken düşündüklerimin aynısı bu yıl Steelers-Willis için geçerli. Willis, pro day performansı ile draft tahtalarında ciddi bir ivme yakalamasına rağmen son zamanlarda seçilecek ilk QB olma yarışında tekrar Pickett’ın arkasına gerilemiş gibi gözüküyor. Steelers’ın Trubisky’e verdiği kontrat hiçbir şekilde kesin starter olacağını vadetmiyor ve bu draft’ta geleceğin franchise oyun kurucusunu aramamaları için bir neden yok. Willis’in bu sıraya kadar kalmama ihtimali de mevcut tabi ancak Steelers’ın buradan olmasa bile daha üst sıralara takas yaparak bir şekilde Willis’i almak isteyeceğini düşünüyorum.

21- New England Patriots – Nakobe Dean, LB, Georgia

Nakobe Dean, bir linebacker için undersize olmasından dolayı son dönemde çoğu mock draft’ta ikinci tura düşürülmeye başlanan bir oyuncu. Ancak daha önce de dediğim gibi Dean-Patriots uyumu o kadar doğal bir uyum ki Bill Belichick’in başka bir seçim yapabileceğini hayal edemiyorum. Eğer bir oyuncu fiziksel dezavantajına rağmen oynayabildiğini ve hatta daha önemlisi liderlik edebildiğini gösteriyorsa diğer şeylerin pek önemi yoktur. Dean ise bunu SEC gibi üst düzey bir konferansta üst düzeyde gösterdi.

22- Green Bay Packers (via Las Vegas Raiders) – George Karlaftis, EDGE, Purdue

Ne? Nasıl olur da wide receiver seçmez Packers? Evet, tüm dünya Green Bay Packers’ın bu sıradan wide receiver seçeceğine kilitlenmiş durumda ama bu o kadar da kesin değil. Özellikle de ilk turda iki seçim hakkına sahip olduklarından beri. Adams’ın ayrılığı arkasında büyük bir boşluk bıraktı ancak Packers’ın bu offseason’da kaybettiği tek önemli oyuncu Adams değildi. Rashan Gary’nin yükselişiyle birlikte Za’Darius Smith’in ayrılığı arka plana atılmış olsa da bu ligde asla yeteri kadar pass rusher’a sahip olamazsınız. George Karlaftis, ilk turun herhangi bir yerinde seçilebilecek geniş bir skalaya sahip olsa da seçim süresi Packers için başladığı anda hala tahtada olma ihtimali oldukça yüksek. Böyle bir durumda özellikle de Olave ortalıkta yoksa receiver ihtiyacı birkaç sıra daha bekleyebilir. Ayrıca hayır, buraya Purdue’lu bir adam koyarak Hilmi Çeltikçioğlu’nun gönlünü almaya falan çalışmıyorum.

23- Arizona Cardinals – David Ojabo, EDGE, Michigan

Draft sürecinin en talihsiz isimlerinin başında David Ojabo geliyor. Eğer pro day’inde o talihsiz aşil sakatlığını yaşamamış olsaydı şu an Travon Walker’da gördüğümüz sürecin bir benzerini de Ojabo için yaşıyor olurduk muhtemelen. Ancak yine de Cam Akers’ta gördüğümüz gibi böylesine genç bir oyuncu için aşil sakatlığının dönülmesi zor bir sakatlık olmadığını düşünüyorum. Ojabo gibi limitleri gökyüzünde olan bir oyuncuyu sırf çaylak sezonunun bir kısmını kaçıracak diye es geçmek büyük hata olur. Chandler Jones sonrası Cardinals’ın bayrağı devralacak bir edge rusher’a ihtiyacı var. Ojabo, sezonun yarısını kaçıracak olsa da Cardinals’ın bu bağlamda yatırım yapmaktan çekinmemesi gereken bir oyuncu.

24- Dallas Cowboys – Tyler Linderbaum, C, Iowa

Süre Dallas Cowboys için akmaya başladığında Jerry Jones’un oldukça zorlayıcı bir seçim yapması gerekecek. Amari Cooper ve Cedrick Wilson’ın ayrılmasının ardından wide receiver odasındaki kalite düşüşü Treylon Burks’u daha ışıltılı bir seçenek olarak gösterse de Cowboys’un bir kez daha temelden yapılanmaya gitmesi gerekiyor. 49ers’a kaybettikleri playoff maçını anımsayacak olursak Cowboys offensive line’ı takım için büyük bir zaaf konumunda ve özellikle de iç tarafta oldukça zorlanıyorlar. Tyler Linderbaum, kısa kolları nedeniyle düşüş yaşaması muhtemel bir oyuncu ve bu durum Cowboys gibi takımların işine gelir. Kendisi son yıllarda lige gelen en iyi center potansiyellerinden birisi. Cowboys en son ilk turdan bir center draft ettiği zaman tüm offensive line’ın çehresi değişmişti. Neden bir kez daha olmasın?

25- Buffalo Bills – Andrew Booth, CB, Clemson

Treylon Burks’un muhtemel düşüşünün zorlayacağı takımlardan bir diğeri de Buffalo Bills olabilir. Ancak bu noktada wide receiver’ın bir lüks olduğunu anlamaları gerekiyor. İkidir Super Bowl yolunda Chiefs engeline takılan Bills’in daha önce olduğu gibi bir kez daha bu maçta gördüğü eksikleri giderme yoluna gitmesi en iyisi olur. O da Tre White’ın yanına üst düzey oynayabilecek ikinci bir cornerback eklemek. Andrew Booth, yüksek top yetenekleri ve buna paralel olarak sürekli topun peşinde olan bir oyuncu. Katıldığı savunmaya farklı bir boyut katacaktır.

26- Tennessee Titans – Treylon Burks, WR, Arkansas

Burks’un düşüşü burada son buluyor. Draft sürecinin başında daha rağbet gören bir oyuncu olmasına rağmen hız ve çabukluk noktalarında takımları hayal kırıklığına uğratmışa benziyor. Bu nedenle de herkes için bir wide receiver olmadığını düşünüyorum. Tennessee Titans, içinde bulunduğu sıkışık cap durumu ve kadro kalitesi nedeniyle kısa sürede başarılı olmak zorunda. Üstüne bir de AJ Brown ile yeni kontrat konusunda sıkıntı yaşamaları muhtemel. Julio Jones’un yerini alması için takas edilen Robert Woods, 30 yaşında diz sakatlığından dönüyor. Treylon Burks, bu sırada hala tahtada duruyorsa gidilecek başka bir yol göremiyorum.

27- Tampa Bay Buccaneers – Kenyon Green, OG, Texas A&M

Tom Brady’nin kısa süren emekliliğini sona erdirip takıma dönmesiyle birlikte güney Florida’da güneş artık daha da parlak parlıyor. Tom, döner dönmez takımı büyük oranda yeniden bir araya getirse de offensive line’ın ortasında bazı kayıplar oldu. Emekli olan Ali Marpet’in yerine Patriots’tan gelen Shaq Mason bir upgrade bile olabilir. Ancak Bengals’a giden Alex Cappa’nın yerine Kenyon Green büyük bir upgrade olur.

28- Green Bay Packers – George Pickens, WR, Georgia       

Bahar kampında yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle sezonun son birkaç maçı hariç tamamını kaçırmadan önce George Pickens bu draft sınıfının prömiyer yeteneklerinden birisiydi. Güç, kalıp ve hız üçlemesinin hepsine sahip olan Pickens, daha az herkülümsü bir DK Metcalf olarak derin sahada büyük bir tehdit. Fiziksel olarak Metcalf’i andırsa da oyununda genç AJ Green esintileri görmek mümkün. Ancak Green’in çok daha agresifi. Georgia’da oynadığı süre boyunca sertlikten kaçmadan karşısına çıkan tüm defensive back’lerin korkulu rüyası olan Pickens, draft’ın bu kısmında kalan receiver’lar arasında seçilmesi gereken isim. Ayrıca Eric Stokes ile Georgia yıllarındaki şu antrenman mücadelelerini Wisconsin’e taşımak Packers taraftarlarını mutlu edecektir.

29- Kansas City Chiefs (via Miami Dolphins via SF 49ers) – Kaiir Elam, CB, Florida

Offseason’da birden çok kilit oyuncusunu kaybeden ve serbest oyuncu piyasasında kısmen sakin kalan Chiefs’in yerine koyması gereken çok fazla kayıp var. Bunlardan biri cornerback pozisyonu. Steve Spagnuolo’nun sisteminde adam adama oynayabilecek bir cornerback büyük önem teşkil ediyor ve bu alanda ellerindeki en iyi oyuncu olan Charvarius Ward’u kaybetmiş durumdalar. Kaiir Elam, sahip olduğu kol ve boy uzunluğu ile öncelikli olarak adam oynayabilen bir oyuncu.

30- Kansas City Chiefs – Christian Watson, WR, North Dakota State

Chiefs’in kaybettiği oyuncular derken bunlardan en büyüğü kuşkusuz Tyreek Hill’di. Ancak bu noktada Hill’in yerini dolduracak bir oyuncu bulabilmeleri çok mümkün değil o nedenle ikinci turda da iki seçim hakkı bulunan Chiefs’in bunları bütünleyerek Jameson Williams için üst sıralara çıktığını görebiliriz. Eğer oldukları yerde kalacak olurlarsa Christian Watson bu noktada ilgi uyandıran bir yetenek. Şu aşamada bir proje oyuncu olsa da sahip olduğu fiziğe rağmen olmaması gereken kadar hızlı ve patlayıcı bir oyuncu. Patrick Mahomes’un ellerinde dönüşebileceği silahı izlemek heyecan verici olurdu.

31- Cincinnati Bengals – Devonte Wyatt, DT, Georgia

Devonte Wyatt’ın sadece yetenek perspektifinden bakıldığı zaman bundan çok daha üst sıralarda seçilmesi gerekiyor ancak Georgia’da yaşamış olduğu bazı aile içi şiddet olaylarının onu birçok takımın draft tahtasından çıkarmasına neden olduğu söyleniyor. Baktığımız zaman Wyatt, bu olaylar nedeniyle hiçbir zaman Georgia’da bir disiplin cezası almadı. O yüzden ne kadar ciddi durumlar olduğu konusunda emin değilim. Yine de Wyatt’ın yeteneği Bengals’ın bu noktada risk almasına değecek derecede.

32- Detriot Lions (via Los Angeles Rams) – Matt Corral, QB, Ole Miss

Detroit Lions’ın Jared Goff ile olan kontratı devam ediyor olsa da bu yılın ardından bu kontrattan çıkış opsiyonları bulunuyor. O nedenle Lions’ın her ihtimali düşünerek kadroya genç bir QB eklemesi oldukça olası. Hatta bunu yaparken beşinci yıl opsiyonunu da ceplerine koyuyorlarsa Şam’da kayısı. Matt Corral aslında sezon boyunca bu sınıfın en iyi oyun kurucusu olma noktasında Malik Willis ile yarışan oyuncuydu. Ancak Sugar Bowl’da yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle tüm draft öncesi süreçleri kaçırması hissesinin büyük bir darbe yemesine neden oldu. Bu sayede draft öncesi takımlarının bowl maçlarında oynamak istemeyen oyuncuları da daha net anlamış olduğumuzu düşünüyorum. Ancak hala Corral’ın burada olduğu gibi kapağı son anda ilk tura atma şansı var. Pasör özellikleri olarak onu Dak Prescott’ın Mississippi State’ten çıktığı ilk haline çok benzetiyorum. Hızlı karar alabilen ve topu elinden hızlı çıkarabilen bir oyuncu. Kısa vadede iyi bir play action QB’si olacağını tahmin etmekle birlikte potansiyel olarak çok daha fazlası olabileceğini düşünüyorum…