Mağlubiyetle biten bir haftanın ardından merhaba değerli NFLTR okurları. Arizona Cardinals sezonun üçünc, maçında sahasında karşılaştığı grup rakibi Los Angeles Rams’e 20-12 mağlup olarak skorunun 1-2’ye gerilemesine engel olamadı.

Cardinals maça geçen haftaki Raiders maçında olduğu gibi yine çok kötü başladı ve ilk çeyrekte bir FG ve bir de Cooper Kupp’ın koşu TD’u ile ne olduğunu anlamadan 0-10 geriye düştü. İlk periyotta savunmada istediklerini yapamayan Cardinals özellikle üçüncü hak oyunlarında Rams hücumlarını bir türlü durduramadı.

İkinci çeyreğin başında da bir FG’e daha engel olamayan Cardinals 0-13 geriye düştükten sonra hücum takımı yaşam belirtileri göstermeye başladı. Cardinals hücumu A.J. Green’in dizinden sakatlanıp maçı terketmesiyle birlikte hücumda günün en etkili ismi olan Marquise Brown’un çabalarıyla endzone’a ulaşmayı başarsa da TD bulamayarak FG’e razı oldu ve skor 3-13’e geldi. Ardından ilk yarının sonunda topu yeniden alan Cardinals kısa süre içerisinde Kyler Murray’nin Greg Dortch’a attığı pas ile FG mesafesine ulaşmayı başardı ve devre sonunda bulduğu sayı ile devreyi 6-13 geride kapattı. Açıkçası çok kötü geçen bir ilk yarı için oldukça makul bir skorla devre arasına girdiğini ve ikinci yarıda geçen haftakine benzer bir geri dönüşü hayal etmeye başlamıştık.

İkinci yarıda Cardinals savunması beklediğimizden daha iyi bir performans göstererek takımı maçın içinde tutmayı başardı. J.J. Watt önderliğine Rams hücumunu durduran Cardinals savunması hücum takımına skoru eşitlemek için bir fırsat verse de Cardinals hücumu bu hücum serisini de FG ile bitirmek zorunda kalınca skoru 9-13’e getirebildiler. Geçen haftaki maçta, yorulan Raiders defansına karşı maç ilerledikçe etkinliğini artıran Cardinals hücumu bu maçta hiç TD bulamayarak bizi hayal kırıklığına uğrattı.  Bir sonraki Rams hücumunda ise maçın kırılma anı yaşandı. Kendi 24. yardından 3&11 oynayan Rams hücumunda Matthew Stafford, Cooper Kupp’ı tam ilk hak çizgisinde topla buluşturmayı başardı ve bu tamamlanan pasın ardından adeta dağılan Cardinals savunması Higbee’ye atılan 26 yardlık pası da durduramadı. Daha sonra ise Cam Akers’ın üst üste 5, 14, 6 ve son olarak da TD’a ulaştığı 14 yardlık koşuları ile skor 9-20’ye geldi.

Bir sonraki hücum hakkında da dördüncü hak hücumunu değerlendiremeyerek topu kaybeden Cardinals maçın son çeyreğinde Rams’in süreyi eritmesine engel olamadı. Bitime 4.51 dk. kala endzone’a gelen Rams hücumunda Cam Akers’ın yaptığı fumble ile topu yeniden alan Cardinals bizi kısa bir süre için umutlandırsa da iki skor bulma zorunluğu yüzünden bu hücumda da FG vurarak skoru sekiz sayıya indirmeye mecbur kaldı. Onside kick denemesinden de sonuç alamayan Cardinals maçı kaybetmiş oldu.

Genel anlamda ilk çeyrekte başarısız olan savunma takımının daha sonra toparlanarak fena olmayan bir performans gösterip en azından takımı maçın içinde tuttuğunu söyleyebiliriz. Ancak maçı sadece J.J. Watt’ın bir sack’i ile bitirirken, Jalen Thompson’un maç sonundaki fumble sonrası topu kapması dışında istatistik anlamında çok önemli rakamlar üretemediler.

Hücum takımında ise Kyler Murray 314 yard pas atarken, Marquise Brown 140, Greg Dortch ise 80 yard top tutuşu ile öne çıkan isimler oldular. Koşu hücumunda ise James Conner’ın 39 yard ile beklentilerin altında kalması, belki de maçın Cardinals açısından en büyük hayal kırıklıklarından biriydi. Geçen seneden bu yana söylediğimiz gibi Conner iyi bir endzone silahı olmasına karşın ortalama koşu mesafelerinde üç yard civarlarında kalması genel performansının da ortalamalarda kalmasına neden oluyor.

Sezona başlarken zor fikstür nedeniyle 0-3’lük bir başlangıçtan korktuğumuz bir periyodu 1-2 geçmiş olmamızı yine de çok kötü görmüyoruz çünkü Cardinals lobisi üyelerinin beklediğinden daha iyi bir performans oldu. Hatta Rams maçında, Cardinals’ın kazanıp kaybetmek arasında çok git gel yaşaması bile takımın kadrosundaki bu denli eksikliklerine rağmen skorun yakın bitmesi de bir umut bizim için. NFC West içinde ise San Francisco 49’ers ve Seattle Seahawks’ın da 1-2 durumunda olmaları içimize biraz su serpiyor. Grup içindeki bu skor yakınlıkları play-off’lara girebilmemiz için bir umut veriyor.

Artık bundan sonrası Cardinals için atağa kalkma zamanı ve bu haftaki Carolina Panthers maçı ile fikstürün nispeten daha kolay geçmesini beklediğimiz serisine başlıyoruz. Son yıllarda şansımızın pek tutmadığı Panthers karşısında umarız şeytanın bacağını kırarak yeni bir galibiyet serisinin başlamasını ümit ediyoruz.

Haftaya bu maçın değerlendirmesiyle yeniden görüşmek dileğiyle…