Merhabalar, değerli NFLTR.com okurları… Sezona en büyük rakiplerinden biri olan Vikings karşısında hayal kırıklığıyla başlayan Green Bay Packers evinde ağırladığı bir diğer büyük rakibi Chicago Bears’ı prime time’da 27-10 yenmeyi başardı. Bears için büyük rakip dediysem rekabetin tarihindendir, merak etmeyin zaten yazı boyunca aynı ifadeyi bir daha kullanmayacağım. Bears’ın zaten bir tane Aaron diye sahibi vardı bu maç biri diğeri daha geldi. Takım sahipliği genişlerken bir yandan öyle bir maç izledik ki Packers taraftarları “Hayat bayram olsa keşke her hafta Bears olsa!” dedirten bir maç izledik. Hücumda doğru şeyler yapılmasına rağmen oyunun her iki tarafında da kimlik konusunda oturmamış bir ekip bulunuyor. Eksiklerin olduğu ve sezon içerisinde üzerine konulması gereken birçok şey bulunuyor. Gelin bunlara bir göz atalım…

Yeni Hücum Kimliği Benimsenebilecek mi?

Artık hücumdan beklediğimiz standartlarımız biraz daha azaldı ama zaman içinde çok doğru yönetilen süreçle bu da değişebilir. Bir önceki yazıda da bahsettiğim wide receiver-pas oyunu durumu herkes biliyor zaten. Bu maç, Packers çok değerli bir 27 sayı üretti. Bunun da sebebi rakibin Bears gibi vasat altı bir takım karşısına olmuş olabilir running back’ler ve pas oyununun doğru oynanması sonucu güzel bir hücum perfermansı geldi. Aaron Jones, toplamda 170 yard kazandırarak günün açık ara kahramanı. A.J. Dillon’da aldığı 18 topla Bears savunmasını yorarak ve delerek hem pas hücumuna hem Jones’a çok güzel bir ortam sağladı. Koşuculara dayanan bir hücum Packers dinamiklerinde pek bulunmayan bir yapı olduğunu göz önüne de alarak başarılı bir ilerleme gördüm diyebilirim. Bu karşılaşmada oyunun geliştirmesiyle beraber takımın hücumda QB kalitesiyle (Rodgers-Mayfield) 2020 Browns’ın üzerine koyarak ligin en iyi hücumlarından birine dönüşebileceğini gösterdi. Maçtan farklı olarak buradaki korkum takımın kültürünün bu olmaması ve benzetmesini yaptığım takımın Browns olması. Modern futbolda bu Browns’un arayacağı bir hücum stili. Nasıl ilerleyeceğini bakalım göreceğiz, şu an yapılabilecek tek şey bu olacaktır ve olumlu yönde ilerlenmesi durumunda bir sıkıntı olmayacağını ümit ediyorum. Bu oyun sizi çekişmeci bir pozisyona koyabilir ama önümüzde uzun bir lig maratonu var. Bu doğrultuda sezon içerisinde olumlu ya da olumsuz ilerleyişin nasıl olduğunu göreceğiz. Gelecek adına bir hayli önemli bir yere yaklaşıyoruz…

Packers’ın skor yapamadığı üç drive oldu. Bunlardan ilkinde ilk üç hakta da pasa gidildi ve birinci hak alınamadı. Diğer ikisi ise çok acemice hatalar sonucu yapılan fumble’lar oldu. Yeni bir oyun tarzı ve ekiple anlaşılabilir olsa da kimyanın ve konsantrasyonun azalması durumunda büyük bir tehlikeye dönüşebilr. Bunlar dışında pas ve koşuyu çok iyi karıştıran ve sonuç alan bir Green Bay hücumu izledik. Pasları sekiz farklı isime dağıtarak herkesi oyuna dahil eden verimli bir hücum vardı. Rodgers’ın artık rahat bir nefes alması Jenkins ve Lazard’ın dönmesiyle de sağlandı. Koşu oyununda bile sürekli Elgton Jenkins’in bulunduğu tarafa yapılan koşularla bile varlığı büyük ölçüde hissedildi. Bakhtiari’nin tam dönüşüyle çok iyi bir takım izleyebiliriz ama onun da iki senedir top oynamadığını hesaba katınca soru işaretleri ve kara bulutlar yukarıda beliriyor.

Rodgers istatistiklerinin oynadığından farklı olduğunu, daha iyi olmak adına kendi performansını artırması gerektiğini de söylese o ve LaFleur bu hücumu gayet olgun ve akıllı yönetti. Ben maçtan hücum anlamında gelecekte üstüne koyulacağını ve daha iyi takımlara karşı gelişeceğini düşünerek oyundan istediğimi aldım. En fazla pas alan dört oyuncu da maçta üç pas yakaladı. Bu dağıtım ileride Packers’ın elini mutlaka güçlendirecektir. Maçın en güzel oyunu da Sammy Watkins’e 55 yardlık derin pas oldu. Bunların yapılabilmesi ilerleyen zamanlarda fazlaca kritik bir seviyede olacaktır. Çaylakların da lige alışmasıyla daha iyi bir hücum tablosu oluşabilir ama artık pas hücumunda son iki MVP sahibi Rodgers’la bile o eski top 10 Packers hücumu izleyemeyiz.

Packers Defansı Oyunun ve Ligin Neresinde?

Artık Packers’ı değerlendirirken 2020 ve 2021 durumlarında olmadığımızı göz önüne alarak yazıyorum. Ancak, bu hücumda ve defansta farklılık gösteriyor. Geçtiğimiz yıllar sezona hücum takımı olarak giriyorduk ve bu sene ise defans takımı başlığı altında girdik. Açıkçası, ilk iki maçta da bu yönde istediğimi göremedim. Fields bu maç sadece 70 yard pas atmış olması (bunun 30’u zaten çok basit yenen bir flea flicker sonucuyla geldi) ve Chicago’nun üst üste dört hücumda bir defa bile ilk hak alamaması güzel gözüküyor olabilir ama bu maçta ben hiç tatmin olmadım. Pas hücumunda oyunu okuma ve pası becerisi açısından sınırlı bir quarterback, wide receiver’ı olmayan ve O-Line felaket olan bir hücuma karşı oynadıklarını söylememiz şart. Koşu savunmasına daha girmiyorum bile. Bears O-Line’ı karşısında zaten doğru bir baskıyla oyunu rahatça kontrol edebilirsiniz. Green Bay savunmasının da tabiri caizse bu maç rakibini sahada tokatlaması gerekiyordu.

Savunmaya bu kadar yatırımın yapılmasının ardından biraz daha dominant bir oyunun gelmesi lazım artık. Koşu savunmasında ise eskiden alışık olduğumuz gibi rezalettik. Geçen sezon bunun önüne geçmiş gibiydik ancak bu maç Montgomery tackle’lardan çok rahat kurtuldu ve açık boşluklar buldu. Campbell’ı bu maç beğenmedim, artık takım kaptanlarından ve savunma lideri olan bir oyuncunun biraz daha öne çıkması gerekiyor. İlk senesindeki performansından sonra geldiği seviye ve elde ettiği statü itibariyle bu böyle. Pass rush konusunda da derinlik sıkıntılarının gelecekte baş ağrıtabileceği bir maç gördük. Güçlü bir pass rush ve derinlik belki de defansın en önemli kilit noktası. Derinlik sezon öncesi de bir soru işaretiydi fakat bu kadar kritik bir mevkide gelecek adına düşündürtücü bir hale gelmeye başladı.

Çaylak birinci tur seçimlerimizden Quay Walker’dan güzel bir performans alınırken atletizmi oldukça takımı rahatlatıyor. Özellikle koşu ve pas hücumlarındaki becerisiyle üçüncü safety ihtiyacı gerekmiyot. Walker’ın böyle olumlu ilerlemesi bir diğer ilk tur seçimi Devonte Wyatt’ın üzerindeki baskıyı da azaltıyor. Fiziksel anlamda yetenekli bir oyuncu fakat teknik anlamda sıkıntılar var ve line of scrimmage da etkisiz bir şekilde kalıyor. Biraz zamana da ihtiyacı var daha iki hafta anca oldu fakat bu gidişle bust olmaya gidiyor. Clark-Reed-Lowry üçlüsünden memnun olmamla beraber bahsettiğimiz derinlik anlamında Wyatt’ın da güvenilebileceğini göstermesi gerekiyor.

Beylerbeyi Derbisi: Tampa Bay Buccaneers ve Tom Brady

Hilmi Çeltikçioğlu ağebey’imin kullandığı Beylerbeyi ifadesiyle de beraber önümüzdeki haftanın en çok dikkat çeken maçlarından biri olarak Packers-Bucs maçı karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda Packers taraftarlarının ve Rodgers’ın Florida’da güzel anıları yok. Son iki sezondaki en kötü iki maçı Saints ve Buccaneers karşısındaydı ve bu maçlar Tampa ve Jacksonville’de oynanmıştı. Packers adına sezonun haritasını çizmek adına çok önemli bir maç olacak…

Buccaneers, karşılaşmaya en iyi şekliyle gelmiyor ama bir şekilde 2-0 derecesiyle sahada olacaklar. Zaten mevz-u bahis kazanmak ise Tom Brady’den başka ikinci bir adam yok. Tampa Bay’in Green Bay’den daha iyi bir hücum takımı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz fakat bu maç wide receiver açısından çok büyük eksikleri bulunuyor. Packers’ın bile durumunun bu maçta daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Fournette’in de fantezi liglerindeki sahiplerine yaptığı çağrı itibariyle de Bucs’ın da koşu oyununa yöneleceğini görüyoruz. O-line da ise takım wide receiver’larından bile daha yaralı bir vaziyette. Takımın; ayrılıklar, emeklilikler ve sakatlıklarla eski durumundan çok uzakta olduğunu söyleyebiliriz. Maçı Packers’a getirebilecek çok kritik unsurlardan biri olabilir.

Defans kısmında ise Buccaneers savunmasının daha korku verici olduğu düşünüyorum. Koşuda, linebacker’ları her takımı durdurabilecek bir ekip. Tek eksik oyuncuları da Ndamukong Suh’un ayrılışından sonra takıma katılan ve Packers’ın Bears maçlarından aşina olduğu Akiem Hicks, iyi bir oyuncu ama onu çok fazla aramayacaklardır. Buccaneers maçının sonucunu belirleyecek olan Packers defansı. Kim kazanır hiç tahmin edemiyorum ama maçın belirleyici kısmı Packers defansının nasıl bir performans vereceği ve kendini ligde nereye koyacağı yönünde olacak.

Bir yazının daha sonuna gelirken sizlere iyi haftalar ve keyifli bir football haftası diliyorum. Haftaya görüşmek üzere…