Yeni sezonun başlangıcıyla birlikte ligdeki heyecan fırtınası da başlamış oldu. Henüz ilk haftadan başa baş giden maçlar, kaçan alan golleri ve öne çıkan bireysel performanslar derken yine dolu dolu bir sezon NFL severleri bekliyor.

Güç sıralamasına da bakıldığında ise sezon öncesine kıyasla ilk haftanın da sürprizleriyle birlikte büyük değişikliklerde yaşandı. Cleveland Browns, Miami Dolphins, Minnesota Vikings ve New Orleans Saints takımları büyük sıçramalar yaparken Arizona Cardinals, Dallas Cowboys, New England Patriots ve Tennessee Titans sıra kaybeden ekipler oldular.

1- Buffalo Bills (AFC Doğu, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 1  

Muhteşem bir sezon açılışına imza atarak son şampiyonu yenen Bills, bu sezon ne kadar iddialı olacağını göstermiş oldu. Josh Allen kaldığı yerden devam ederken hücumun koç Brian Daboll gidişi sonrası ritim kaybetmemesi de sistemin ne denli oturduğunun en önemli kanıtı. Benzer şekilde savunma da yıldız cornerback Tre’Davious White’n yokluğunda ziyadesiyle harikulade bir oyun ortaya koyarken üstüne turnoverlarla oyuna katkısı bu sezon Bills’in fark yaratan detaylarından biri olacaktır. Bil mukabil takıma yaz döneminde katılan Von Miller’in da formundan hiçbir şey kaybetmemesi savunmaya seviye atlatmış gözüküyor. Şu an için New York ekibi için isler tıkırında gittiği rahatlıkla söylenebilir.  

2- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 5  

Sezona gümbür gümbür bir giriş yapan Chiefs, Arizona deplasmanında farklı bir galibiyet alarak adeta gövde gösterisi yaptı. Patrick Mahomes’un MVP kalibresindeki oyunu, koşu şemalarından alınan verim ve ayrılıklara rağmen savunmanın ortaya koyduğu performansla tam not alan kırmızı beyazlı ekip ayni zamanda tam bir koç takımı olduğunu da gösterdi. Bu hususta Andy Reid ve savunma koordinatörü Steve Spagnoulo’nun sezona formda girmeleri sahadaki oyuncular kadar mühim. Özellikle zorlu AFC Batı grubu için elde edilen formun korunması istenilen seviyeye ulaşmadaki en büyük yardımcı olacaktır.  

3- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 3  

Sezon başı sakatlıklarlaydın çok çeken Tom Brady ve arkadaşları rahat bir galibiyetle sezona başlarken artık Tampa Bay için de işlerin yolunda olduğu söylenebilir. Yaşı itibariyle eski gücünde olmadığı söylenen ekselanslarının attığı uzun toplarla bu eleştirilere yanıt vermesi maç içindeki ince detaylardan biri olurken yine takımının galibiyetindeki bir numaralı isimdi. Öte yandan Julio Jones’un ayağını tozuyla hücum çeşitliliğini sağlaması da önemli. Savunmada ise rakibe şans tanınmaması bir yana maç boyunca ortaya koydukları oyun çizgisini bozmaması da ne kadar hazır bir takım olduklarının kanişti. Nitekim Florida ekibi adına belki de tek olumsuz sayılabilecek şey sakatlıklar ki bu sezon sağlıklı kalabildikleri kadar yarışı önde götüreceklerdir.  

4- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 7  

Yaptığı takviyelerle iyi sinyaller veren Chargers sezon acilisin da evinde AFC Batı’daki rakibi Raiders’i yenerek ciddi bir avantaj elde etti. Özellikle gecen yıl savunma eksiklikleriyle bilinen ve bu sebepten dolay birçok kez başı ağrıyan Los Angeles ekibi, yaz dönemindeki eklemelerle iyi bir savunma takımı olduğunu da ilk maçtan gösterdi. Mevzubahis savunmanında oyuna etki etmesi ise şüphesiz galibiyet için önemli detaylardan belki de öne çıkanıydı.  

5- Los Angeles Rams (NFC Batı, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 2  

Görkemli mabedinde sezon açılışını yapan Rams, şampiyon görüntüsünden bir hayli uzak bir oyunla sahadan kotu bir mağlubiyetle ayrıldı ve daha ilk haftadan eleştirilerin de odağı oldu. Özellikle hücumda Cooper Kupp dışında bir “playmaker” açığını derinden hisseden Rams, yaz döneminde takıma kattığı Allen Robinson’dan da beklediği verimi alamadı. Bununla birlikte koşu oyunlarının da islememesi ve Stafford’un halen Super Bowl sarhoşluğunu üzerinden atamaması bu yenilgiye kapılarını sonuna kadar açtı. Şüphesiz son şampiyon olmalarına rağmen eksikler bir hayli fazla Los Angeles ekibi adına.  

6- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 8  

Kontrat pazarlıklarını istediği seviyeye ulaştıramayan yıldız oyun kurucu Lamar Jackson, sezona üç TD pasıyla başlayarak adeta Ravens yönetimine ufak bir mesaj yolladı. Artik pas oyunlarında da etkinliğini iyice ortaya koyan genç oyun kurucu, JK Dobbins’in eksikliğinde koşudan çok verim alamasa da maça ağırlığını koymayı bildi.  Savunma kısmında ise henüz ilk haftadan Kyle Fuller’i sakatlığa kurban vermeleri kötü bir haber iken rakibe şans tanımlamaları ve oyuna katkıları öne çıktı.  

7- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 15  

Deplasmanda açılışını yaptığı sezona güzel bir galibiyetle giriş yapan Eagles, geçen yılki performansını bu seneye de taşıdığı açıkça gözüktü. Özellikle üçüncü yılındaki oyun kurucu Jalen Hurts’un bu galibiyetteki payının büyük olması hücumdaki sistemin oturduğunun bir ispatı. İşin savunma kısmında ise rakibe verilen koşu yardları ilerleyen maçlarda başlarını ağrıtabilirken defansif end oyuncusu Derek Barnett’in sezonu kapatması da moralleri bozdu. Takımın yeni yüzlerinden olan AJ Brown ve James Bradberry gibi isimlerinde henüz ilk haftadan fark yaratan oyunlar ortaya koyması ise Philadelphia ekibi için öne çıkan detaylarından biri.

8- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 4  

Gecen yılın peri masalının sahibi olan Super Bowl’da kaybetmesine rağmen alkışları toplayan Bengals, sezona kalitesinin altında çok kotu bir başlangıç yaptı. Her ne kadar skor tabelası büyük bir fark yazmasa da sahadaki oynanan oyun ne yazık ki Cincinnati ekibi adına göz testinden geçemedi. Gecen yıl en büyük sıkıntıları olan hücum hattının Joe Burrow’u bu sezonda koruyamaması, üstüne Burrow’un turnoverlari ve sakatlıklar derken Bengals geriden gelerek skoru eşitlemeyi başarmıştı. Nitekim bu sefer de gecen sezonun forma kickeri Evan McPherson alan golünü kaçırınca… Gerisi malum. Henüz sezonun başı olmasına karşın Bengals’in acilen kendine gelmesi elzem.  

9- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 6  

Yıldız receiver Davante Adams olmadan cikciği ilk maçta istediği ritmi bir türlü tutturamayan Aaron Rodgers, iki senedir oynadığı MVP seviyesindeki oyunun bir hayli gerisinde kaldı. Özellikle genç oyuncuların yaptığı hataların fazla olması dikkat çekerken bu sefer Aaron Jones ve AJ Dillon’un daha fazla kullanılmasına neden oldu ki bu da hücum aksiyonlarını epey bir sınırlayan etmen oldu. Şüphesiz alınan bu mağlubiyet Packers adına eleştiri sayısını arttırdı ancak asil soru bundan sonrası için çözüm olarak sahaya ne yansıtabilecekleri.  

10- San Francisco 49ers (NFC Batı, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 9  

Trey lance ilk maçında güzel islere imza attı ancak henüz daha tecrübe eksikliğinden dolayı hatalarda gelince sezona mağlubiyetle merhaba demiş oldu. Yine de Lance’in gelişmesi için daha kırk fırın ekmek yemesi gerektiğinden bir playoff takımı olan 49ers bu süreçte tökezleyebilir. Öte yandan hücumda koşu yine Deebo ve Mitchell tarafından öne çıkarken Kittle’in yokluğu fazlasıyla hissedildi. İsin savunma kısmında ise özellikle ikinci yarıdaki düşüş ve rakip koşularının verimi sezonun ilerleyen bölümlerinde bas ağrıtabilir.  

11- Denver Broncos (AFC Batı, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 10  

Milyon dolarlık kontrat verdiğin oyun kurucuya maçın kaderini belirleyecek oyunu oynatmamak, endzone’da iki kere fumble yapmak ve dahası… Henüz ilk maçtan dramalarla anılan Broncos Russell Wilson ve head koç Nathaniel Hackett ile macerasına hiç iyi başlamadı. Özellikle saha içindeki kararların sorgulanması ve hataların kritik anlarda gelmesi Denver ekibi adına gelecek adına da kaygıları oluşturan durumlar olarak değerlendirilebilir. Basta head koç Hackett olmak üzere koç ekibinin acil müdahalesi sezonun geri kalanında bu yanlışların alışkanlık haline dönmemesini sağlayabilir.  

12- Miami Dolphins (AFC Doğu, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 18  

Yeni head koçuyla sezona önemli bir galibiyetle başlayan Florida ekibi, istediği oyunu sahaya tam anlamıyla yansıtamasa da kazanma alışkanlığı sürdürmeyi bildi. Hücumda Tua, yeni arkadaşlarıyla geçen yıllara oranla daha agresif bir görüntü verirken yaz dönemi hamlelerinden Tyreek Hill ve Chase Edmons ikilisi birçok pozisyonda öne çıkan isimler oldular. Savunma tarafında ise eski turnover üzeri TD alışkanlığıyla yine skora etki etmeyi bildiler. Nitekim sezona galibiyetle başlamak güzel olsa da gelecek maçların Ravens, Bills ve Rams gibi dişli takımlarla olması bir nevi Dolphins için erken sınav olacak.  

13- New Orleans Saints (NFC Güney, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 19  

Zorlu bir Georgia deplasmanında sezonu açan Saints, geriye düştüğü ve kaybetme olasılığı yüksek olduğu maçı özellikle son çeyrekteki oyunuyla kazanmayı bildi. Takımdaki ayrılıklar ve takaslar sonrası hem hücum hattında hem de savunmadaki oyun kalitesi biraz düşen New Orleans ekibi için bu galibiyetin önemi olası bir seri yakalandığı zaman daha değerli bir hale gelebilir. Sakatlıktan dönen Jameis Winston’in ise özellikle son periyottaki oyunu alkışı hak etti. Bununla birlikte uzun suredir sakatliklarla boğuşan Michael Thomas’in da pas oyunlarını canlandırması ve üstüne de kritik anlarda skor katkısı vermesi pozitif durumların belki de başında geliyor.  

14- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 12  

Erken bir mağlubiyetle sezona giriş yapan Raiders, hücumda guzel islere imza atsa da beklenen etkiyi savunmada gösteremeyince netice kaçınılmaz bir son oldu. Davante Adams’in gelisi beklenildiği gibi siyah beyazlı takımın hücumunu seviye atlatırken diğer oyuncularla birlikte Raiders’ın çıtasını da yükseltti. Nitekim head Koç Josh McDaniels’n maç içinde hücum hattında yaptığı değişiklikler ve hücum hattı oyuncularının yerleriyle oynaması da biraz Raiders hücumunu yavaşlatan etmenlerden oldu. Öte yandan işin savunma kısmında ise en azından AFC Bati grubundaki maçlarında daha agresif ve minimum hatayla oynamaları şart.  

15- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 20  

Jacoby Brissett ile ilk maçından değerli bir son dakika galibiyeti çıkaran Browns, eski oyuncusu Baker Mayfield’i da bir kez daha üzdü. Özellikle Deshaun Watson’in yoklugunda yapabileceklerinin kısıtlı olduğu düşünülen Ohio ekibinin hücumdaki ve savunmadaki oyunun yanında son dakikaya kadar maçı bırakmayışları yarışmacı bir takım hüviyetinde olduklarının bir göstergesi. Hücumda Brissett mükemmel bir oyun ortaya koymasa da koşu liderliğindeki hücumu yönlendirebilmesi Browns’un ileriki haftalar için de saha içi taktiği olması gayet muhtemel.  Savunma da ise öne geçilen süreçten sonraki anlık konsantrasyon kayıpları daha dişli yahut grup içi maçlarda daha kotu neticelere vesile olabilir. Deshaun Watson cezası bittikten sonra ne olur ne kadar katkı verir bilinmez ancak Browns için bu sure zarfında çok da kötü hasar almayacağı tahmin edilebilir.  

16- Indianapolis Colts (AFC Güney, 0-0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 13  

Mağlubiyetin kıyısından dönen Colts, grubundaki rakibi Texans karşısında son anlarda beraberliği yakalarken uzatmalarda kaçan alan golüyle de galibiyet fırsatını geri teptiler. Matt Ryan mavi formasıyla ilk maça çıkarken Jonathan Taylor ve Michael Pittman öne çıkan isimler oldular. Nitekim Colts adına en büyük soru işaretlerinden birisi de Taylor ve Pittman dışındaki opsiyonların öne çıkmaması olarak gözüktüğü söylenebilir. Savunma kısmında ise Shaquille Leonard yokluğunda çok fazla sarsılmamaları da maviler için önemli bir durum.

17- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 11  

Aldığı mağlubiyetle sezona başlangıç yapan Cowboys, daha da kötüsü Dak Prescott’u sakatlığa kurban vererek bir kez daha yedek oyun kurucuya bağlanmak durumunda kaldı. Her ne kadar Prescott sekiz ila altı hafta sonra takımda yer alacağı konuşulsa da bu süreçte Dallas ekibi için sancılı ve kayıp dolu geçmesi muhtemel. Hele bir de rakiplerine karsı en büyük Şansının Prescott olduğu düşünüldüğünde Cowboys için sıkıntılı bir süreç kendilerini bekliyor olacak.  

18- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 22  

Yeni head koçuyla NFC Kuzey grubundaki ezeli rakibi Packers karşısında hoş bir galibiyete imza atan Vikings, hücumda ve savunmada oynadığı oyunla da göz doldurdu. Hücum kısmında Justin Jefferson’un göz dolduran performansı; savunmada ise Danielle Hunter-Za’Darious Smith iş birliği en çok konuşulan konulardan olurken Kirk Cousins’in da güzel oyunu zaferi getirdi. Bundan sonraki süreç için de bu ritmi korumaları ve hücum ve savunma dengelerini sağlamaları Vikings’i yarışın içinde tutmaması büyük sürpriz olur.  

19- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 21  

Hücumun aksine ligin en kaliteli savunmalarından birine sahip olan Steelers, bu gücüyle birlikte Super Bowl finalisti Bengals’i sadece durdurmakla kalmayıp bir de üstüne skora katkı vererek galibiyet kapısını uzatmalara gitmeden aralamıştı. Lakin TJ Watt’in sakatlığı sonrası skorun eşitlenmesinden sonraki fırsatı iyi değerlendiren Mike Tomlin ve öğrencileri zorlu maçtan galibiyet çıkarmayı bildi. Hücumda Mitch Trubisky kötü oynamasa da orta karar performansı yetmiş olması da Steelers adına güzel noktalardan birisiydi. Nitekim maçı kazanmasına karşın sadece takımın değil ligin yıldızlarından TJ Watt’in uzun bir süre takımla olamayacak olması ise bir hayli moralleri bozduğu bir gerçek. Bakalim bu head koc Mike Tomlin en iyi adamı sahada olmadan bu süreci nasıl yönlendirecek.  

20- Tennessee Titans (AFC Güney, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 16  

Öne geçtiği maçı kaybederek ilk haftadan hayal kırıklığı sıralamasında ilk sırada yer alan Titans, özellikle Derrick Henry’nin suskun kalmasıyla da akıllarda soru işareti bıraktı. Hücumda A.J. Brown sonrası çaylak isimler Kyle Phillips ve Treylon Burks ikilisi oynadıkları oyunla beğeni toparladı. Savunma performansının ve Derrick Henry’siz hücum aksiyonlarının bu seviyede olması sezonun ilerleyen bölümü için yeterli gözükmediği aşikâr.

21- Arizona Cardinals (NFC Batı, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 14  

Henüz daha sezon başlamadan sıkıntıları dile getirilen Cardinals, beklentileri yanıltmadan kötü bir mağlubiyete imza attı. Sahada hemen hemen hiçbir varlık gösteremeyen Arizona ekibi, hücumdaki ve savunmadaki dağınık görüntüsünün üzerine bir de hatalar zincirini ekleyince ortaya çıkan skor kendilerine hiç yakışmayacak derecede oluştu. Nitekim Kyler Murray’in kontrat almaşı ve Kliff Kingsbury ile yola devam kararı sonrası beklentilerin yüksek olduğu Cardinals’ta toparlanma süreci acilen başlanmalı.  

22- New England Patriots (AFC Doğu, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 17  

Şansının dönmediği Miami deplasmanından eli boş dönen Patriots, çiçeği burnunda hücum koordinatörü(!) Matt Patricia yönetiminde ilk mağlubiyetini aldı. Koç Belichick birçok savunmacının takımdan ayrılmasına rağmen savunma şemalarını ve varyasyonlarını yine de sahada sergiletebilirken hücum için ayni şeyleri söylemek zor. Mac Jones’un baskı altındaki oyunlarından verim çıkaramaması hücum ritminin bulunmasındaki en önemli soru işareti olması sadece bu maç için değil tüm sezon için belirleyici unsur olacak gibi gözüküyor. Henüz sezonu başı olmasına karşın hücumdaki sorunlar neticeye kavuşmaz ise Patriots’un kendi grubunda dahi yarışması zor.  

23- Seattle Seahawks (NFC Batı, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 26  

Geno Smith ile eski oyuncusu Russell Wilson’a şans tanımayan Seahawks, rakibinde hücumdaki ve savunmadaki eksiklerini iyi kullanmayı bildi ve ilk haftadan önemli bir galibiyete imza attı. Özellikle sezon başında Drew Lock mu yoksa Geno Smith mi tartışmaları sürerken tecrübeli oyun kurucunun maçın birçok kritik anında oyuna olumlu katkısıyla galibiyetin gelmesi kendi isminin doğru bir seçim olduğunu göstermiş oldu. Smith’in bu tempoyu korumasıyla birlikte Seahawks’in ilerleyen maçlarda da farklı sürprizler yaptığı da görülebilir.  

24- Washington Commanders (NFC Doğu, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama:25  

Yeni ismi ve yeni formalarıyla sezon açılışını evinde yapan başkent ekibi, bir aralar geriye düşse de yıldız oyuncularıyla birlikte geri dönüşe imza atıp maçı güzel sonlandırarak moralli bir sezon başlangıcı yaptılar. Savunmada Chase Young’ın yokluğu hissedilirken hücumda ise Antonio Gibson’un oyunu öne çıkan detayları oldu. Öte yandan yeni takımıyla ilk maçına çıkan Carson Wentz, bocaladığı anlar olsa da maçın son bölümündeki fark yaratan oyunuyla maçı kazandırmayı bildi. Henüz adapte olma süreci devam ettiği gözüken tecrübeli oyun kurucu, elindeki yetenek havuzuyla bir ritim tutturursa Commanders’ı üst sıralara taşıyabilir.

25- Carolina Panthers (NFC Güney, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 23  

Büyük bir heyecanla beklediği karşılaşmadan eli boş dönen Baker Mayfield, istediği intikamı da bir süre daha ertelemek durumunda kaldı. Nitekim Panthers’in ilk haftadaki mağlubiyetini doğrudan Baker’a bağlamak çok da doğru olmayabilir. Özellikle sakatlıktan dönen Christian McCaffrey’nin ilk yarıda topla çok az buluşması Panthers hücumunun da verimini bir hayli düşürmüştü. Nitekim CMC’nin etkinliğinin artmasıyla hücumdaki diğer parçaların islemeye başlayıp Baker’in oyuna katkısı galibiyeti getiriyordu ki bu sefer savunmadaki kararlar bunun önüne geçerek maçı rakibe hediye etmiş oldu. Bu hususta Panthers koç ekibinin basta Matt Rhule olmak üzere kredisinin yavaş yavaş tükendiğini de söylemek pek mümkün.  

26- New York Giants (NFC Doğu, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 28  

Bayanlar ve baylar karşınızda Saquon Barkley! Son iki sezondur sakatlıklarla mücadele eden yıldız koşucu, sezona bomba gibi bir performansla dönüş yaparak aynı zamanda takımını da galibiyete taşımış oldu. Özellikle Barkley’in gelişi sonrası ister istemez çeşitlenen Giants hücumu da geri düşmesine rağmen kazanmayı bilerek ilk haftadan büyük moral depoladı. Geldiği gibi takıma yaptığı dokunuşlar gözüken Brian Daboll ise, maç sonrası soyunma odası görüntüleriyle de New York’un mavilerinde birçok şey değiştirebileceğinin de sinyallerini verdi.

27- Chicago Bears (NFC Kuzey, 1-0), Sezon Öncesi Sıralama: 29  

“Yağmurlu bir sezon açılışıydı…” Eğer ola ki Bears Justin Fields bir gün Chicago ekibiyle başarı yakalarsa bu cümle muhakkak yazılan yazıların başında yer alacak. Öyle ki en kotu yıllarından biri olacağı düşünülen sezona Justin Fields’in oyunuyla birlikte güzel bir giriş yapan Bears, değerli bir galibiyeti cebine koydu. Hücumda özellikle koşudan verim almaları kilit nokta olurken eksiklere ve hava şartlarına rağmen takdire şayan oyun ortaya koydular. Her ne kadar bu ligde ilk haftaki performanslar ilerleyen süreçlerde devam etmediği birçok örnek olsa da Bears bu durum için istisna olabilir.  

28- Houston Texans (AFC Güney, 0-0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 30  

Colts karşısında 17 sayı önde olup büyük bir sürprize imza atmaya çok yakın iken, bir anda rüzgarı karşısına alan Texans, rakibe de birçok şans tanıyarak maçı anca berabere bitirebildi. Şüphesiz bu neticenin sebeplerinden birisi koç Love Smith’in konservatif oyunu söylenebilir ancak bu genç ve uyum yakalamaya çalışan kadronun daha cesur kararlara da imza atması gelecek adına olumlu bir etki oluşturabilir. Netice itibariyle Texans’ın hemen şimdi Super Bowl kazanmasına gerek olmadığına göre riskler alınması çok da abes bir durum oluşturmaz gibi gözüküyor.

29- Detroit Lions (NFC Kuzey, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 24  

Evindeki sezon açılışında mağlubiyetle tanışan Lions, hücumda ve savunmada eksiklerinin henüz tamamlanmadığını göstermiş oldu. Savunmadaki hataların rakibin pozitif oyunlarına dönüşmesi ve hücumda özellikle Goff’un vasat oyunu başlıca öne çıkan durumlardandı. Yine de D’Andre Swift önderliğindeki koşu oyunlarından verim almaları da madalyonun öteki ve olumlu yönü oldu.

30- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 27  

Trevor Lawrence ile ikinci senesine merhaba diyen Jaguars, sezona galibiyetle karşılamaya çok yakındı ancak son çeyrekteki hatalar silsilesini engel olamayarak sahadan yenilgiyle ayrıldılar. Her ne kadar geçen yıla göre daha iyi bir takım hüviyetinde olsalar da henüz hatalarını minimize edememiş olmaları bu sezonun da zorlu geçebileceğinin bir göstergesi. Yine de en başta hem Doug Pederson gibi daha iyi bir koça hem de ikinci senesindeki Trevor Lawrence sahip olmaları pozitif bir durum.

31- Atlanta Falcons (NFC Güney, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 32  

Öyle ki Falcons, “bir sonraki hareketini tahmin etmelerine izin verme” sözünü yanlış anlamış olacak ki sürekli öne geçtiği ve kazanma ihtimali yüksek olan maçları kaybederek adeta rakiplerine gözdağı (!) veriyor. Yine kaybetme alışkanlığını bu sezona da taşıyan Falcons, Saints karşısında güzel bir başlangıç yapmak üzereyken her şeyi eline yüzüne bulaştırmasını bildi. Hücum cephesinde Mariota ile fena işlere imza atmayan kırmızı siyahlı ekipte çaylak Drake London öne çıkarken Cordarrelle Patterson’ da mesaisine bu sezonda devam etti. Ancak işin savunma kısmında kırılgan bir yapıya sahip olan Falcons, hatalar zincirlerinin peşi sıra sıralanması da mağlubiyete davetiye çıkaran başka bir noktaydı.

32- New York Jets (AFC Doğu, 0-1), Sezon Öncesi Sıralama: 31  

Üç sezondur sezon açılışlarında galibiyet göremeyen New York’un yeşilleri, bu sayıyı dörde çıkararak seriye devam etti. Zach Wilson’un şanssız sakatlığı sonrası geçici olarak direksiyonu devralan Joe Flacco, hemen hemen hiçbir şey yapamazken onun bu performansı takımada olumsuz anlamda sirayet etti. Her ne kadar savunma, rakibi durdurmayı başararak maçın ortada kalmasını sağlasa da hücumdaki üretkenlikten uzak görüntü neticesinde skorun açılmasına neden oldu. Nitekim elindeki gençlerle birlikte iyi ve potansiyelli bir ekibe sahip olan Jets için artık Wilson’un bir an önce sağlıklı dönüp oynamaya başlaması bu takımın seviyesini arttırabilir.