Tüm NFLTR ailesine selamlar… Artık o an geldi ve NFL geri dönüyor! Daha hiçbir şey görmediğimiz için fantezi futbol özelinde belki de en tahmin edilemez hafta yine birinci hafta. Tüm sezon devam etmeyi planladığımız bu seriye başlamadan önce belirtmeliyim burada en tepe isimleri tabi ki de çok ekstrem koşullar hariç görmeyeceksiniz. Austin Ekeler aldıysanız, Davante Adams aldıysanız matchup ne olursa olsun başlatmanız gerekiyor, bu isimler sizin takımınızın köşe taşları. Burada WR ve RB’ler için soru işaretli olabilecek isimlere daha çok yer vermeye çalışacağım.

QB ve TE içinse durum biraz farklı. Çoğumuz genelde bir QB ve bir TE draft ediyoruz. Size herhangi bir hafta Josh Allen’ı oturtun diyemem elbette. Hatta altlara inersek Aaron Rodgers, Derek Carr vs gibi isimler için de bu geçerli. Bu isimlerle yola çıktıysanız, eğer varsa yedek QB’niz önceden gördüğümüz Mahomes gibi Lamar gibi patlama yapmadığı sürece devam etmelisiniz.

TE’ler içinse üç grubumuz mevcut. En tepe opsiyonlar size fark yaratsın diye aldınız ve her hafta başlatacaksınız. Dalton Schultz, Dallas Goedert gibi isimleri de bu tip listelerden yerden hangi TE’i bu hafta alabilirim diye aranmamak için aldınız. Bu yazıda bulunan TE’ler genellikle draft’larınızda TE9 ve daha sonra giden isimler olacaktır. İlk yazı olduğu için bu detayları belirtmek istedim.

Her hafta iki RB, iki WR, bir TE, bir QB start ve sit opsiyonu veya bizim deyişimiz ile uçacaklar ve kaçacakları vermeye çalışacağım. Yazımız yine PPR formatı üzerine tahminlerimden şekilleniyor…

RUNNING BACK

Uçacak: A.J. Dillon, Green Bay Packers

Sezon girişinde daha koşu ağırlıklı olmasını beklediğim Packers, Vikings karşısında çekişmeli olması beklenen bir maça çıkıyor. 2021 yılındaki savunmasıyla beraber Vikings koşu oyunu karşısında ligin en kötü ekiplerinden biriydi. Geçen sezon dahi Vikings’e karşı iki maçta toplam beş pas tutmayı başaran Dillon, ortalama 19.5 PPR puanı getirmişti. Adams’ın yokluğunda da bu rakamların artmasını bekliyorum.

Uçacak: Antonio Gibson, Washington Commanders

Draft sezonu boyunca Brian Robinson ve J.D. McKissic nedeniyle çok soru işaretli olan bir isimdi Gibson. Fakat Robinson’ın talihsiz sakatlığı sebebiyle belki de o gelene kadar güvenle başlatabileceğiniz en uygun maçla başlıyor sezona Jaguars karşısında. Evet Washington hücumu gereksiz bir nedenle Gibson’ı çok beğenmiyor gibi bunun hepimiz farkındayız. Fakat koşu oyununda şu an tek opsiyon kendisi. Kendisini yeteneğine güvenip draft ettiyseniz onu başlatmanın tam zamanı.

Kaçacak (Sit): Ezekiel Elliot, Dallas Cowboys

Geçen sezon gibi yine Tampa maçıyla açıyor fikstürü Cowboys. Zeke sakatlığından önceki belki de en kötü maçını bu savunmaya karşı oynadı. Biraz düşünürsek Tampa koşu savunması olarak tüm RB’leri adeta boğmayı başardı. O-Line problemlerini de sayarsak bacaklarıyla puan getirmesi çok zor Zeke için. Tüm değeri TD ve yakalarsa bir, iki pastan ibaret kalabilir. Evet yüksek sıralardan seçtiyseniz daha ilk haftadan onu oturtmak zor gelebilir, fakat elinizde kalibreli bir ikinci opsiyon varsa ona yönelebilirsiniz. İlk beş, altı hafta özelinde fikstür Zeke aleyhine işliyor gibi…

Kaçacak (Sit): David Montgomery, Chicago Bears

49ers savunmasından bahsetmeye gerek yok sanırım. Bears hücumu da bu sezon ve özellikle birinci hafta itibariyle kolay TD bulabilecek gibi görünmüyor. Workload olarak güvenli görünse de 15 deneme 45-50 yard görme ihtimalimiz olan bir hafta. Khalil Herbert için olan beklentilerimi de ekliyorum buna tabi ki de. Bu maç özelinde tackle’lar arasında daha çevik bir oyuncu izlenimi verdi Herbert bana kalırsa. Tüm sezon bu şekilde olmayacaktır tabi ki de ama bu maç özelinde birbirine çok yakın snap share’lar görebiliriz.

WIDE RECIEVER

Uçacak: Marquise Brown, Arizona Cardinals

İki ekibin de savunma soru işaretli varken düelloya dönmesi çok muhtemel bir maç Chiefs maçı. Kyler Murray’den çokça derin top göreceğiz gibi bu maç ve bir numaralı hedefi tabi ki de Brown olacaktır. Geçen sezona da çok hızlı başlamıştı Brown ve şu an tüm oklar en azından Hopkins dönene kadar yukarıyı gönderiyor. Bir iki hafta izledikten sonra, bu listelere eklemeye gerek kalmayan, her hafta başlatmanız gereken bir oyuncuya dönüştüğünü görebiliriz. Tren kalkmadan binelim.

Uçacak: Elijah Moore, New York Jets

Her ne kadar sezonu Zach Wilson ile açacak gibi görünse ve tüm Joe Flacco check-down hype’ları sönmeye başlasa da bu takım için bir numaralı silah halen kendisi. Kadroda pek çok yeni isim varken hali hazırda ne alıcağını bildiği belki de tek isim kendisi koç ekibinin. İlk haftalarda buna benzer durumları çok görüyoruz. Ravens secondary’si de sıkıntılı bir grup bana kalırsa. Target sayılarıyla birinci hafta özelinde iyi puan getireceğini düşünüyorum.

Kaçacak (Sit): Rashod Bateman, Baltimore Ravens

Her ne kadar tüm yaz kendisini övmüş olsam da ligin açılışında koşu ağırlıklı bir Ravens görme ihtimalimiz çok yüksek. Kendisi her ne kadar Andrews arkasında ikinci opsiyon olsa da gerek alacağı pas sayısı, gerek halen çaylak olmasına rağmen en beğendiğim cornerback yeteneklerinden biri olan Sauce Gardner’a karşı oynayacak olması kafamda pek çok soru işareti oluşturuyor.

Kaçacak (Sit): D.K. Metcalf, Seattle Seahawks

Yetenek olarak hiçbir şüphem olmasa da gerek QB durumu, gerek maçın tek taraflı çok erken kopacağını beklemem, gerek Broncos secondary ekibi bu hafta özelinde DK Metcalf’ı başlatılamaz yapıyor benim için. Koşmak isteyen Seahawks hücumunda bu sezon en büyük puan çeşmeleri TD’lar ve derin toplar olacak gibi. Devasa target sayıları beklemiyorum kendisinden. Özellikle bu maç özelinde ne TD ne de QB’leri sahada bir hafta izleyip kanaat kılmadan derin toplar olmayacak gibi.

TIGHT END

Uçacak: Gerald Everett, Los Angeles Chargers

Bol TD’lu bir Raiders maçı bizleri beklerken eğer geç turlardan kendisini seçtiyseniz bu hafta tam haftası. Geçen sezon Cook’un da adeta kafasına çarptırarak TD yaptırmayı başardı Herbert. Everett atletik olarak gayet üst düzey bir yetenek. Bu maç özelinde endzone’a girdiğini görebiliriz.

Kaçacak (Sit): Mike Gesicki, Miami Dolphins

Line’da dizlidiği snap miktarı ciddi şekilde azalan Gesicki, son zamanlarda takas söylentileriyle de adı geçti, artık o eski psedo-WR rolünden çıkacak gibi. Patriots karşısında yavaş tempoda geçmesini beklediğim bir maç özelinde size bir upside vadetmiyor bana kalırsa.

QUARTERBACK

Uçacak: Jameis Winston, New Orleans Saints

Falcons maçı tam Winston’ın kendi gövde gösterisini yapabileceği bir ortam. Pre-season’da gayet iyi göründü kendisi ve Saints hücumu. Bol TD’lu bir ilk hafta görebiliriz kendisinden. Kendisiyle ilgili tek risk bana kalırsa maçın erken kopup koşuya dönme ihtimalleri. Ancak üç-dört TD bulması hiç de hayali değil iş oralara gelene kadar. Merakla beklediğim hücumlardan biri Saints.

Kaçacak (Sit): Daniel Jones, New York Giants

Her ne kadar gizli bir koşu tabanı olsa da rakip Titans iken, sezona sağlıklı bir Saquan Barkley ile girerken koşmasını beklemiyorum Jones’un. Titans savunması da geçen sezon kaldığı yerden devam ederse Jones için bir umut yok gibi. Kendisini yerden alıp başlatacağınız maçlar olacak ama bu maç o maç değil…