Zafer ve intikam kokusunun etrafımızda dolaştığı bir haftadan merhaba değerli NFLTR.com takipçileri. Bu hafta Arizona Cardinals’ın 2022-23 sezonunda aldığı bir zaferden ziyade, Carolina Panthers karşısında üst üste beş yenilginin ardından gelen zafer ile birlikte makus talihimizi yenmiş olmamız bizler için daha önemli bir olay. Kısaca hatırlayacak olursak, Panthers’ın 7-9 ile son anda playoff’a yükseldiği 2014 sezonundaki wildcard maçında ve yine 14-2 ile NFC’yi ilk sırada bitirdikleri 2015 sezonu NFC konferans finali maçlarında Cardinals’ı eleyerek super bowl umutlarımızı bitirmişlerdi. Bunların ardından normal sezonlarda oynadığımız son üç maçı da Panthers’ın kazandığı düşünüldüğünde bize karşı adeta psikolojik bir üstünlük sağlamış ve yenilmez bir durumdaydılar.  Fakat bu haftaki 26-16’lık Cardinals galibiyetiyle bu duruma bir son verilmiş oldu.

Maça kısaca bir göz atarsak, ilk çeyrek Cardinals tarafından o kadar kolay durmuyordu. Cardinals bu maça lig genelinde ilk çeyreklerde skor bulamayan tek takım olarak başlamıştı ve ne yazıkki yine ilk çeyrekte skor bulunamayarak bu kötü istatistik bir sonraki maça da taşınmış oldu. Hücum takımının adeta yokları oynadığı bu çeyrekte, Cardinals defansı da Panthers hücumunu zar zor engellemeye çalıyordu. Karşılıklı puntlar ve tamamlanamayan dördüncü hak hücumlarının ardından 0-0 geçilen ilk çeyreğin ardından ikinci çeyrekten itibaren oyun biraz hareketlenmeye başladı.

Üçüncü çeyreğe kadar sadece dört dakika topa sahip olan Panthers devreyi 10-3 önde tamamladı. Bu da bize, Cardinals hücumu her ne kadar süreyi kontrolünde tutsa da ilk yarı boyunca Panthers defansını aşmakta başarılı olamadığını gösteriyor.  Üçüncü çeyrekten itibaren Cardinals hücumu da güzel bir iş çıkartarak zor da olsa Panthers’e karşı iş bitirici bir fark ortaya koydu ve bu süre zarfında Panthers hücumuna sadece maç sonunda bir touchdown izni verildi. Öte yandan Cardinals’ın maç boyunca bulduğu üç TD’dan ikisinde hücumlara rakip beşinci ve 31. yard çizgilerinden başladığını da düşündüğümüzde galibiyetin aslan payının Cardinals defansına ait olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cardinals tarafında istatistiklere baktığımız zaman Kyler Murray 207 yard pas, iki TD pası, 26 koşu yardı, bir TD koşusu ve bir interception ile fena olmayan bir performans sergiledi. Murray her ne kadar ikinci çeyreğin başında attığı kötü bir pas ile pick-6’e neden olsa da üçüncü ve dördüncü çeyreklerdeki performansıyla bu hatasını telafi ederek Panthers defansını yerle bir etti diyebiliriz. Üstelik Kyler Murray bu galibiyet ile birlikte kolej yıllarındaki takım arkadaşı ve halefi olan Baker Mayfield’a karşı da NFL’deki maçlarında 3‑0’lık bir üstünlük sağlamış oldu.

Receiving ve rushing tarafında ise koşucular çok iyi işler çıkarttı. James Conner, 55 yard koşu ve 22 yard top yakalama ile toplam 77 yard ile bu sezonki en iyi perfromansını gösterirken, genç oyuncu Eno Benjamin ise 36 yard koşu ve dokuz yard top yakalama ile toplam 45 yardı hanesine yazdı. Bu hafta maçın yıldızlarından biri ise Murray’nin kankası Marquise Hollywood Brown oldu. 88 yard top yakalama ve harika bir TD pası yakalayışı ile birlikte fantasy sahiplerini de çok sevindirdi. Bu hafta Greg Dortch ve sakatlıktan geri dönen Rondale Moore’dan güzel işler göremedik. Özellikle Greg Dortch her hafta güzel bir performans sergileyerek çoğu insanın Fantasy Football takımına girmiş olsa da bu hafta Fantasy oyuncularına kötü bir sürpriz yaptı. Hücumun diğer başarılı ismi ise 47 yard pas ve bir TD pası yakalayan TE Zach Ertz’dü.

Defans tarafında ise maçın yıldızı DE Zach Allen oldu. Üç pas bloğu, bir sack ve toplam altı tackle ile mükemmel bir iş çıkarttı. Zach Allen’ın pas bloklarından biri de Dennis Gardeck’in interception yapmasını sağladı ve Gardeck hanesine 24 yardlık bir interception yazdırmış oldu.

Bu haftaki maçların ardından NFC West grubunda ilginç bir şekilde tüm takımlar 2-2’lik galibiyet‑mağlubiyet sayısına geldiler ve bu da bize grubun oldukça çekişmeli geçeceğini şimdiden gösteriyor.

Gelecek hafta ise, sezona girerken Cardinals için kolay haftalardan biri olacağını düşündüğümüz fakat 4‑0’lık bir skorla ligin yenilgisiz bir şekilde ilerleyen takımı Eagles’a karşı oynayacağımız için gayet zor geçecek bir karşılaşma bizi bekliyor. Her yazımızda da bahsettiğimiz şekilde, “bu rahatlama haftası olacak” gözüyle baktığımız bu hafta pek de kolay geçmeyecek gibi görünüyor. Cardinals acaba Eagles’ın serisini bozacak mı hepimiz beraber izleyeceğiz. Taraftarların aklı 2008 yılının playoff’larına gitti. “Can Cardinals shock the world again?”

Haftaya bu maçın değerlendirmesiyle yeniden görüşmek dileğiyle…