Eskiden olsaydı ilk çeyreği bitti diyeceğimiz dördüncü haftanın sonunda ligde tek bir tane namağlup takım kalırken benzer şekilde yine tek bir tane “nagalip” takım da bulunuyor. Özellikle belirli gruplardaki sıralamanın şekillenmesinin ardından konferans içi maçlarında oynanmasıyla AFC ve NFC için tablo oluşmaya başladı.

Güç sıralamasında ise Buffalo Bills ve Kansas City Chiefs, ilk üç arasına girerken Dallas Cowboys ve San Francisco 49ers ise ilk üçü zorlayan ekipler oldular. Haftanın düşüş yaşayanlarında ise Miami Dolphins, Los Angeles Rams ve Tampa Bay Buccaneers ilk beş içerisindeki yerlerini kaybettiler. Orta sıralarda ise Tennessee Titans ve Las Vegas Raiders kendilerini gösterirken Jacksonville Jaguars ve Cleveland Browns sıra kaybeden ekiplerden oldular…

1- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 4-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Yağan yağmurun bile kazanma serisinin bozamadığı maçta Eagles, Jaguars karşısında kazanmayı bilerek zirvedeki yerini korudu. Nitekim maçın hikayesi olarak çift farklı skorla geride olunmasına rağmen maçı bırakmayışları ve ortaya koydukları oyun planının tutması kazanma alışkanlığını pekiştirme açısından mühim. Oyunun her iki bölgesinde de dengeli olan ve üstünlük kurma açısından güzel işler yapan Philadelphia ekibi doğru yolda olma konusunda emin adımlarla devam ediyor.

2- Buffalo Bills (AFC Doğu, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Ravens deplasmanında tam “Yine bir kötü yenilgi. Ne oluyor bu Bills’e” derken şapkadan tavşan çıkaran Josh Allen, takımına galibiyeti getirmeyi bildi. Nam-ı değer General’in işler kötü giderken bile oyunu bu denli lehine çevirecek ender isimlerden birisi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Tabii ki de bunda head koç Dermott’un da payı yadsınamaz derecede. Hava şartlarının iyi olmayışı ve hücumda planların işe yaramamasına istinaden ikinci yarıda farklı planlar denemekten korkmayan ve takımına bunu doğru bir şekilde uygulatan tecrübeli koç, kazanmak için her şeyi yapabileceğini de göstermiş oldu. Playoff’taki direkt rakibine karşı aldığı bu galibiyet, post sezon yolunda kıymetli zaferlerden birisi olduğuna şüphe yok.

3- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Her ne kadar Ian Kasırgası Florida sahillerini vurup büyük hasar bırakmış olsa da özellikle Tampa Bay sahillerini de Kansas City’den gelen “Patrick Mahomes” kasırgası öyle bir vurdu ki Super Bowl adayı takım karşısında hiç es vermeden harikulade bir oyun ortaya koydu. Öyle ki Chiefs, konuk olduğu Buccaneers deplasmanından dominant bir galibiyetle hem gövde gösterisi yaptı hem de geçen haftaki kötü mağlubiyetini unutturdu. Hücumda CEH, McKinnon ve çaylak Pacheco üçlüsünün oluşturduğu koşu oyunlarının işlemesiyle beraber durdurulamaz bir görüntü ortaya koyan kırmızı beyazlı takım, Patrick Mahomes’un da MVP modunu açmasıyla birlikte maksimum verimde bir görüntü çizdi. İşin savunma kısmında da alınan risklerin meyvesini vermesi ve bunun turnoverlarla geri dönüşünün olması da maç kazandıran detaylardan biriydi. Eğer Chiefs bu çizgiyi kaybetmezse kasırga gibi önüne kattığını alıp götürür.

4- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Evinde ağırladığı Patriots karşısında zorlu bir mücadele sonucunda galip çıkmayı bilen Packers, çıkışını sürdürdü. Hücum tarafında koşudan alınan verimin yine ön plana çıkmasına binaen Aaron Rodgers’ın da pas oyunlarında da ustalığını konuşturmasıyla maçın tüm kader anlarında doğru işler yapmayı bildiler. İşin savunma kısmında ise son bölüm ve uzatmadaki rakibin koşu oyunlarındaki blok şemalarına karşın yapılan durdurucu hamleleri maç başında da yapabilselerdi en azından uzatmalara gitmeden maçı kazanmak için hücuma güzel şans tanıyabilirlerdi. Nitekim aşırı dikkat çeken ve abes hataların olmaması savunma için güzel bir durum. Bakalım Aaron Rodgers ve arkadaşları İngiltere’de de mevcut serilerini sürdürebilecek mi?

5- San Francisco 49ers (NFC Batı, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Son yıllarda normal sezonda üstünlük kurduğu Rams’e evinde yine şans tanımayan 49ers, hem grup için dengeler hem de yeni bir seri yakalamak adına harikulade bir oyun ortaya koydu. Koç Shanahan’ın koşu şemalarının meyvesini vermesiyle birlikte Jimmy G’de “game manager” tadında minimum hatasız oyunu Kaliforniya ekibinin kazanması için yetti. Tabii ki de bu nokta da hücum hattıyla beraber George Kittle’ın hakkını vermemek büyük haksızlık olur. Hemen hemen hiç blok kaçırmayan ve koşu şemalarındaki eşleşmelerde hata yapmayan mevzubahis oyuncu grubu çok büyük bir öneme haiz. Öte yandan savunma tarafında linebacker hattının oyuna katkısının yadsınamaz derecede olduğu noktada gelen turnoverlarda öne çıkan detaylardan biriydi.

6- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Cowboys’ta işler yolunda gitmeye devam ediyor. Cooper Rush ile üçüncü galibiyet NFC Doğu’daki rakip Commanders karşısında gelirken sahadaki oyunda tatmin edici seviyede. Cooper Rush’ın koşu oyunlarından da aldığı destekle pas oyunlarını çeşitlendirmesinin yanında başta savunma hattı olmak üzere komple savunma takımının üst düzey oynaması Dallas ekibini bu noktaya getiren en büyük sebeplerden öne çıkanları. Bunların üstüne sakatlıktan TD ile dönen Michael Gallup ve yine sakatlıktan dönmeye hazırlanan Dak Prescott ile Cowboys mevcut durumunu daha da ileriye taşıyabilir.

7- Los Angeles Rams (NFC Batı, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Ne şampiyon görüntüsünde ne de playoff takımı görüntüsünde olan Rams, adına 2022 sezonu beklentilerin çok altında başlama alışkanlığını sürdürmeyi bildi ve kendisi hakkında olumsuz yorum yapanları da yanıltmadı. Sezon başından beri hücumdaki üretememe ve vasat görüntü halen daha aşılabilmiş değil. Cooper Kupp dışında pas oyunları çeşitlenemezken koşudan da mükemmel verim alınmaması skor anlamındaki seçenekleri azaltıyor. Savunmadaki görüntü pek fena olmasa da eldeki hücum bu denli tutuk ve sıradan olmak konusunda ısrarcı olduğu süre boyunca onların da çabaları boşa gidecek gibi gözüküyor.

8- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Tom Brady ve arkadaşlarının iyi başlayamama ve ritim tutamama sıkıntısı Chiefs karşısında da devam etti. Savunma takımını işini çok iyi yerine getirse de hücum anlamında bir türlü yeterli seviyeye çıkılamaması Florida ekibi adına meseleyi zor bir hale getirdi. Şüphesiz sadece receiver ekibindeki sakatlıkların değil; hücum hattının da alışılagelmiş düzeninden uzak olması gerek pas gerekse koşu oyunlarının akıbetini olumsuz yönde etkiledi. Bucs için bu devranın böyle gitmeyeceği aşikâr lakin ne zaman güzel bir seri yakalanır orası muamma.

9- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Beyaz formalarıyla kendi evinde galip gelerek üst üste ikinci galibiyetini alan Bengals’ın henüz daha Super Bowl takımı hüviyetine ulaşmadığı açık. Zaman zaman geçen sezonki performansına benzer görüntüler ortaya koysa da ne hücumda ne de savunmada istikrar ortaya koyamayan Ohio ekibi, playoff adayı takım kimliğini halen daha yukarı seviyeye çekemedi. Nitekim önlerindeki Ravens maçı bu hususta güzel bir sınav olacak.

10- Miami Dolphins (AFC Doğu, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Sezonun flaş takımlarından birisi belki de en iyisi olan Dolphins’te ibreler 180 derece tersine dönmüş durumda. Öyle ki Tua’nın aldığı sert müdahale sonrasındaki görüntüsü ve konuyla ilgili mevcut sağlık durumlarından ötürü bir müddet belki de sezon boyunca genç oyun kurucudan mahrum olacak olmaları hiç hoş bir durum olmadığı ortada. Şüphesiz ki takımın da bundan çok etkilendiği de aşikâr. Bengals karşısında kazanma şansı varken bile galibiyeti getirecek atılımı bir türlü yapamayıp sahadan yenik ayrılmak ve oyuncuların sahadaki performans düşüklüğünün maç sonunda çok ciddi hatalara dönmesi durumun ehemmiyetini ortaya serer derecede. Artık bu takımın öyle veya böyle Tua’nın akıbeti belli olana kadar kazanmaya devam etmesi şart.

11- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

AFC Konferansının en önemli şamp… Yok henüz değil. Henüz Ravens için “Şampiyonluk adayı” yaftasını yapıştırmak çok erken bir karar olabilir. Öyle ki Lamar Jackson gibi bir yıldız ile üst seviye bir takım oldukları söylenebilir lakin önce Dolphins ardından Bills karşısında çift haneli farktan hem de kendi sahasında kaybetmek “Şampiyonluk Adayı” takımın yapmaması gereken bir durum. Nitekim bu hususta koç Harbaugh’nın da tartışmalı kararları ve düşündürücü oyun şemalarının da etkisi bir hayli fazla. Hücumda öne geçtikten sonra sadece belirli oyunlara tıkılıp üretkenlik uzak görüntüyle birlikte sahada kalamaması, rakibe ekstra şans tanırken diğer maçlara nazaran iyi bir görüntü ortaya koyan savunmayı da epey bir yordu. Buna rağmen son dakikalarda yakalanan TD fırsatında en azından üç puanla öne geçme fırsatını da kullanmayıp “analiz” verilerine güvenip TD yapmayı denemesi mağlubiyetin yolunu açtı. Nihayetinde John Harbaugh’ın iyi bir koç olduğuna şüphe yok sadece verilen bu kararların sonucunun doğrudan olumsuz sonuçlanması tartışmalara haliyle neden oluyor. Eğer Harbaugh bu kararlarından vazgeçerse Ravens’ın da potansiyeli ortaya çıkabilir.

12- Denver Broncos (AFC Batı, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Las Vegas deplasmanında eline değerli fırsatlar geçse de bir türlü kullanamayan Russell Wilson ve arkadaşları, rakibin maçtaki üstünlüğü sağlamasıyla sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldı. Normal şartlarda Russell Wilson gibi bir kalitenin rahatlıkla tamamlayabileceği hücum drivelarında ortaya koyan performanslar Denver ekibini ilerlemesindeki en büyük engellerden biri. Savunmada da özellikle rakip koşularına bu denli müdahalesizlik bu seviyede bir takım için olumsuz anlamda fazlaca dikkat çekiyor.

13- New York Giants (NFC Doğu, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Bir haftalık mağlubiyet arasının ardından yeniden galibiyete ulaşan Giants NFC Doğu’daki takibini sürdürdü. Daniel Jones’un hala daha yeterli seviyede olmamasına rağmen Saquon Barkley ile koşu hücumlarının meyvesini yiyen New York’un mavileri eldeki çözüm üzerinden sonuca gitmeyi bildi. Nitekim oyun kurucu sakatlıkları sonrası üçüncü oyun kurucu arayışlarına da giren Giants’ta Londra’daki zorlu Packers maçı öncesi soru işaretleri artmış durumda.

14- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Sıkıntılı bir sürecin içinde olan Los Angeles ekibi, kolay öne geçtiği maçta rakibine geri dönüş şansı verse de maçın son bölümlerinde yeniden hâkimiyeti sağlayarak kazanmayı bildi. Sakat olarak oynayan Herbert, tekrardan ritim tutmak adına güzel bir oyun ortaya koyarken koşu oyunlarının da işlemesi hücumdaki çeşitliliği arttırdı. Üç hafta sonraki bay haftasına kadar bir seri yakalanırsa en azından bu aksaklı dönem içinde yarışta kalmak için iyi bir adım atılmış olur.

15- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Londra semalarında galibiyeti Greg Joseph’in uzun mesafeli alan golüyle alan Vikings, ligin üç galibiyetli takımları arasında adını yazdırdı. Hücumda Kirk Cousins’in göz dolduran bir performansı olmamasına rağmen Justin Jefferson, Adam Thielen ve Dalvin Cook gibi yıldızları oynatabildiği anlarda takımına büyük katkı sağladı. Bu tahlilde hücum hattının da koşu ve pas oyunlardaki oyunu Cousins’in ortaya koyduğu performans kadar mühim. Yeni head koç Kevin O’Connell’ın da farklı hücum varyasyonlarını takıma adapte etmek istediği aşikar ki bunu da endzone’da denemesi ve başarılı da olması maç kazandıran detaylardan oldu. Savunmada da şu koşu savunmasına bir çare bulmaları öncelikli olarak gözüküyor.

16- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Güzel götürdüğü bir seri var iken pek alışık olmadığı yağmura yakalanan Jaguars, ilk haftadan sonra ikinci mağlubiyetini Philadelphia deplasmanında almak durumunda kaldı. Nitekim işin Jaguars açısından hoş olmayan tarafı öne geçilmişken rakibin oyuna ağırlığını koymasına engel olunamaması ve hücumda yapılan top kayıpları… Bu hususların bir maçlık bir durum olup olmadığını Florida ekibi zaman içinde kanıtlayacak gibi gözüküyor. Hazır bu sezonun sürpriz takımı olmaya aday olmuşken tekrardan işleri berbat etmeleri her şeyi mahvedebilir.

17- Arizona Cardinals (NFC Batı, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Carolina deplasmanından teselli galibiyeti ile dönen Cardinals, yine yarışta kalmayı bildi. Buna rağmen sahadaki ekibin beklenti seviyesine ulaştığı bile söylemek zor. İlk yarida hücumda istenen oyun sahaya yansımazken ikinci yarıda plandakk değişiklikler meyvesini fazlasıyla verdi. Bireysel anlamda Marquise Brown ve Zach Ertz ikilisi güven verirken DeAndre Hopkins dönünce daha da iyi olabileceklerinin sinyallerini verdiler. Savunmada ise koşuyu durdurmadaki başarı artarsa daha zorlu rakiplere karşı istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmaz.

18- Tennessee Titans (AFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Toparlanma sürecine tam da zamanında giren Titans, gruptaki önemli rakiplerinden birisi olan Colts karşısında hem de deplasmanda kazanmayı bilerek işleri tekrar yoluna koymuş gözüktü. Özellikle Derrick Henry’nin ilk haftalardaki tutukluğundan sonra sahaya ağırlığını koyması ve çeşitli hücum varyasyonlarında da takıma katkı sağlaması ilerleyen süreç için de çok değerli. Ryan Tannehill cephesinden ise Robert Woods’un da form tutmasıyla rakamlarını yukarıya doğru çekebilir. İşin savunma kısmında da son iki maçtaki oyun tatmin edici düzeyde. Kredisinin bir kısmını erken kullanan Titans için en azından sezon ortasına kadar kayıpsız gitmek mühim.

19- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Var olma ya da olmama maçında gruptaki rakibi Broncos karşısında kazanarak ilk galibiyetini alan Raiders, nihayet taraftarlarını sevindirdi. Özellikle koşu oyunlarının da işlemesiyle hücumda istediklerini ortaya koyan Derek Carr, zaman zaman kendisinin de risk alıp cep dışına çıkması maçı ne denli istediğinin bir göstergesi. Nitekim Raiders için bir galibiyetin yetmeyeceği aşikâr ve bu performansın da üzerine koyarak bu sefer formda bir Chiefs’i yenmek zorundalar. İşleri hiç mi hiç kolay değil.

20- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Anlaşıldı ki sezonun dalgalı takımlarından birisi de Browns olarak adını kara tahtaya yazdırdı. Geçen haftaki galibiyetinden sonra dişine göre bir Falcons karşısında seri yakalama fırsatını kullanamayan Cleveland ekibi, sahadan yenik ayrıldı. Özellikle Linebacker hattındaki sakatlıkların üstüne Myles Garrett ve Jadeveon Clowney’in yokluğu savunmayı kötü derecede etkilerken koşu savunmasındaki eksikleri başlarını ağrıttı. Tabii ki buna rağmen maçı kazanma fırsatında sınırlı ve ortalama bir oyun kurucu olduğunu bir kez daha hatırlatan Jacoby Brissett ile eli boş dönen Ohio ekibi, bu seviyede ancak ve ancak Brissett ile ortalama bir takım olacağını gösterdi. Neyse ki kaldı Deshaun Watson’un dönüşüne 7 hafta.

21- New Orleans Saints (NFC Güney, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Oyun kurucu koltuğunu Jameis Winston’dan teslim alan Andy Dalton, ilk maçından sahadan yenik ayrılmış olsa da Alvin Kamara ve Michael Thomas gibi iki playmaker’in yokluğunda New Orleans ekibinin daha derli toplu bir görüntü ortaya çıkarmasını sağladı. Nitekim Andy Dalton’dan beklediğini fazlasıyla alan Saints, bu dakikadan sonra Jameis Winston’u elzem bir durum vuku bulmadığı takdirde tekrardan starter yapmak gibi bir gaflete düşmemesi şu an daha olası gözüküyor. Öte yandan kaybedilen maç sonrası yenilgi sayısını üçe çıkaran Saints için playoff treni kaçabilir ki kalan maçlarında hataya yer vermemeleri önemli.

22- New England Patriots (AFC Doğu, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Mac Jones ve Brian Hoyer’ın sakatlıkları sonrası kendisini starter olarak bulan çaylak Bailey Zappe, Patriots forması altında ilk sınavını pek de kolay olmayan Green Bay deplasmanında verdi. Nitekim koç Belichick’in koşu ağırlıklı hücumunda oyunu çeşitlendiren anlardaki yaptıklarıyla maç kaybedilse de geçer notu almayı başardı. Takımca performansta ise hücum hattının tight endlerin desteği ile birlikte ortaya koyduğu koşu oyunları rakip savunmayı yıpratırken öne geçmeyi de sağladı. Fakat savunma kısmında secondary’nin pas oyunlarındaki hatalarının üstüne orta alan üstünlüğü de rakibe geçince netice pek de istenen şekilde gerçekleşmedi. Şüphesiz bu takımın ortaya koyduğu görüntüyle elde ettiği derece pek uyuşmuyor lakin sahada maç kazandıran anlardaki verimin daha da artması Boston ekibini yukarıya çekebilir.

23- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Bir önceki mağlubiyetinde Trusbisky ile devam edeceğini söyleyen koç Tomlin, ani bir karar değişikliğine giderek Jets karşısında “devre arasında” bu değişikliğe giderek çaylak Kenny Pickett’i sahaya sürdü. Şüphesiz tecrübeli koç Tomlin’de Mitchy’den olmayacağını anlamış ki bu saatten sonra yeni ve genç oyun kurucuyu geliştirmek üzere oynanan kumarların geri dönüşü daha fazla olabilir. Steelers adına yeni bir temiz sayfa artık açılıyor.

24- Indianapolis Colts (AFC Güney, 1-2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Geçen hafta evindeki Chiefs galibiyetiyle şimdi biraz toparladı dedirten Colts, gruptaki rakibi Titans’a evinde mağlup olmaktan kurtulamadı. Hücumda Matt Ryan ile belirli şemalar dışında fark yaratacak oyunu ortaya koyacak bir görüntüsü yok. Bununla birlikte hücum hattı da geçmiş yıllarındaki formunda değil. Savunmada da Shaquille Leonard geri fakat yine sakatlandı ki onun yokluğunda savunma kritik anlarda aksadı. Elinde önemli isimler olmakla birlikte Colts ligin şu haftasına kadar umut veren bir görüntü çizebilmiş değil.

25- New York Jets (AFC Doğu, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Zach Wilson’un dönüşüyle ikinci haftadan sonra tekrardan galibiyeti cebine koyan Jets, ligdeki ikinci galibiyetini yine bir deplasman maçında ve yine bir geri dönüşe imza atarak almayı bildi. Resme bu açıdan bakıldığında ortaya konan performans ve çift haneli farklardan geri dönüş şüphesiz olumlu bir durum oluşturuyor lakin istikrarın bir türlü yakalanamaması New York’un yeşilleri için büyük resimdeki en önemli soru işareti. Bireysel anlamda genç ve tecrübeli isimleri hem hücumda hem de savunmada mevcut. Koç Saleh’in de Wilson’un gelişiyle beraber mevzubahis istikrarı yakalaması şart.

26- Atlanta Falcons (NFC Güney, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Evinde ağırladığı Browns karşısında kazanarak derecesini tekrardan yuzde elliye çeken Falcons, ilk dört maç sonunda sürpriz takımlar arasındaki yerini aldı. Kadro bakımından henüz hazır görülmeyen bu takımda üstüne takımı sırtlayan Cordarrelle Patterson’da sakatlanınca işlerin sarpa saracağı sanılsa da iki çaylak koşucuyla sonuca gitmeyi bilmeleri geçiş sezonu içindeki bir takım için göze ve kulağa hoş gelen bir durum. Mükemmel savunma performansı olmamasına rağmen kader anlarındaki doğru işler maçı kazandırmaya yetmesi de topun diğer tarafı adına öne çıkan detaydı. Bu manada Arthur Smith’in takım üzerindeki pozitif etkisi doğru yolda olduklarını da gösteriyor.

27- Seattle Seahawks (NFC Batı, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Detroit’ten galibiyetle dönen Seahawks’ta Geno Smith, kendisini aşan bir performans ile takımını taşımaya devam ediyor. 32 yaşındaki oyun kurucu, oynadığı oyunla birlikte dördüncü hafta sonunda yüzde 77 gibi yüksek bir pas isabet yüzdesiyle ligde birinci konumda yer alırken aynı zamanda kariyerinde en çok TD pası sayısı 13 olmasına rağmen henüz dördüncü maçta bu sayıyı altıya çıkarmayı da bildi. Koşunun da işlediği senaryolarda umulmadığı kadar oyunu iyi yönlendiren Smith ile Seahawks, sürpriz sonuçları yaşatabilecek bir takım olarak öne çıkıyor.

28- Detroit Lions (NFC Kuzey, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Bir gerçek var ki bu takımın oynadığı oyun keyif veriyor. Neredeyse Lions maçlarının tamamı mahalle maçı kıvamında bol aksiyonlu ve her saniyesi heyecan fırtınası haline dönüşüyor. Jared Goff pas oyunlarında Lions’u beklenenden üst seviyeye çıkarırken koşu oyunlarında hücum hattı sayesinde önce D’Andre Swift onun yokluğunda ise Jamaal Williams gibi isimler güzel rakamlar ortaya koyabiliyor. Fakat işin savunma kısmı için aynı şeyleri söylemek çok zor. Sahada varlığıyla yokluğu bir olan özelikle linebacker ve secondary hattı olmadan kazanmak kolay iş değil. Eğer Dan Campbell takıma daha fazla galibiyet kazandırmak istiyorsa şu savunmaya da bir el atmalı.

29- Carolina Panthers (NFC Güney, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Olmuyor Baker Bey. Olmuyor. Ne yazık ki bir hışımla geldiğin Panthers’ta da beklentilerin değil altında yanından bile geçmedin. Tabii ki de bun husumette head koçluk macerasının üçüncü yılındaki Matt Rhule’un da payı yok değil. Fakat en temel fundamentallarda bile sıkıntı yaşıyor olman bir düşüş içerisinde olduğunun göstergesi. Baker’a açık çağrıdan sonra Panthers cephesine dönersek evinde aldığı Cardinals mağlubiyeti ile yoluna kayıplı devam etmeyi bilen Carolina ekibi, CMC üzerinden zar zor elde ettiği hücum planları dışında sahada yokları oynuyor. Savunma kısmında ise Brian Burns gibi bireysel anlamda öne çıkan isimler olurken hücumda olduğu gibi savunma şemaları da rakibi durdurmak konusunda yetersiz kalıyor. Bu durum Panthers’ı nereye götürecek onu zaman gösterecek.

30- Chicago Bears (NFC Kuzey, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Ohio ekibi için sezon başından beri süregelen sıkıntılar halen daha devam ediyor. Justin Fields pas oyunlarında yetersiz, hücum hattı pas korumasında yetersiz ve yine Justin Fields’a dönecek olursak pas mekanikleriyle cep içerisinde arka alanı okuma becerisi henüz lig seviyesinde değil. Hal böyle olunca da Bears kazanmak için yeterli atılımı ne yazık ki yapamıyor. Bu saatten sonra hatalarını kapatan bir Fields sahada olmadığı sürece kazanmaları çok kolay olmayacaktır.

31- Washington Commanders (NFC Doğu, 1-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:31  

Başkent ekibi için işler hiç ama hiç yolunda değil. Takımın neredeyse elle tutulur pek de bir yanı kalmış gibi gözükmüyor. İlk haftaki galibiyetten sonra umutlandırsalar da her geçen hafta daha da geriye giden bir takım olma hüviyetini üzerlerinden bir türlü atamadılar. Carson Wentz, yine bir kaybettiği maç sonrasında daha iyi olmasını gerektiğini söylese de bunu sahaya yansıtamadığı ortada. Tabii hücum hattının da bu hususta Wentz’e destek olmadığı ortada ki rakamlarda bunu kanıtlar nitelikte. Savunmada ise Chase Young sağlam bir şekilde olmadan oynayabilecekleri maksimum oyun bu olarak gözüküyor. Hele ki NFC Doğu grubunun derecelerine bakıldığında Commanders için umutlar eğer böyle giderse sezon ortasına doğru bitebilir.

32- Houston Texans (AFC Güney, 0-3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Ligin tek galibiyetsiz takımı olan Texans, bu hafta da Chargers’in bileğini bükemedi ve mevzubahis seriyi sürdürdü. Savunma kısmı takımca hem ortaya koyulan performansla hem de rakamsal olarak da göz doldurmayan yetersiz oyunlarıyla maç kazandırmaları da biraz rakibin de kötü gününe bağlı olmasına istinaden olacak gibi gözüküyor. Yine de bireysel performansların öne çıktığı Houston ekibinde çaylak koşucu Dameon Pierce, bu takımı sırtlayacak kalibrede olduğunu ispatladı.