Grupların şekillendiği ve kimin et kimin balık belli olduğu beşinci haftada sonuçlarda pek bir sürpriz yaşanmazken ligde sadece bir namağlup takım kalması durumu bu hafta da devam etti. Nitekim ligdeki galibiyetsiz son takımın da galibiyet almasıyla bu kötü tablo bozuldu. Öte yandan özellikle konferans içi rekabetinde olduğu maçların erken haftalarda oynanmasıyla birlikte ligin bitimine doğru playoff tablosu erken şekillenebilir.

Güç sıralamasında ise liderlik koltuğu değişmezken San Francisco 49ers ve Dallas Cowboys, ilk üçü zorlayan takımlar olarak öne çıkarken Los Angeles Rams ve Cincinnati Bengals üst sıralardan kopmaya devam ettiler. New York ekipleri olan Jets ve Giants’ın bu haftaki büyük yükselişleri dikkat çekerken Miami Dolphins ve Las Vegas Raiders’ta aşağılara doğru inen ekiplerdi.

1- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 5-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Arizona deplasmanında iyi bir oyunla olmasa da kazanmasını bilen Eagles, ligin yenilgisiz tek takım olma unvanını sürdürdü. Özellikle tecrübeli center Jason Kelce’nin sakatlığından sebep sahada olmadığı anlarda bocalayan Philadelphia ekibi, hücum hattının uyumunu kaybedince skor üretme konusunda sıkıntı yaşadı. Nitekim Kelce’nin dönüşüyle birlikte koşu oyunlarını çok iyi oturtan Eagles’ta, eşleşmeleri de doğru seçen Jalen Hurts sayesinde son bölümdeki öne geçme fırsatını harcamadı.  Savunma ise son bölümlerde fiziksel olarak biraz düşse de genel anlamda hemen hemen arka alan desteğini almadan sadece dört kişilik setlerle maç boyunca yaptığı baskı rakibin sayı üretmesini de engelledi. Şimdi ise önlerinde güzel ve bol rekabet vaat eden Cowboys maçı var ki evlerinde bay haftası öncesi kazanmak demek, Eagles adına çok şey ifade edecek.

2- Buffalo Bills (AFC Doğu, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Josh Allen’in harikulade oyunuyla dominant bir galibiyet alan Bills, AFC Doğu’da liderliği tekrar eline geçirdi. Ozellikle Gabe Davis’in de iyileşmesiyle pas oyunlarının çeşitlenmesini fırsat bilen Allen, maçın başından itibaren elindeki malzemeyi çok iyi kullanarak göze hitap eden bir resital sundu. Bununla birlikte Jamison Crowder’ın sakatlığı sonrası forma şansı bulan Khalil Shakir’in de diğer receiver ekibine ayak uydurması da Bills hücumu adına çok değerli. Zaten savunmada bu sezon üçüncü kez rakibi 2 TD’den az sayıda tutarak kalitesini ortaya koydu. Şimdi ise erken AFC Finali tadındaki Chiefs galibiyeti gelirse tadından yenmez.

3- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Patrick Mahomes’un neden elit olduğu; Chiefs’in de neden Super Bowl takımı olduğunu hatırlattığı maçta Kansas City ekibi gruptaki rakibini yenerek zirve takibini sürdürdü. Bu sezon koşu oyunlarından da verim almasıyla hücumda farklı çeşitli ortaya koyabilen kırmızı beyazlı ekip geriye düşse bile maçı çevirebilecek olması rakipler adına ürkütücü bir durum. Hele ki bu baskın oyuna bir de Travis Kelce gibi playmaker eklenince ortaya çıkan durum Kelce’nin üç TD pası yakalamasıyla sonlanıyor. Nitekim asıl finallerin finali denebilecek maçı Bills ile oynayacak olan Chiefs, bu form grafiğiyle rakibiyle çok ciddi bir düelloya girecek gibi gözüküyor.

4- San Francisco 49ers (NFC Batı, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Panthers karşısında kazanarak galibiyet serisi elde eden 49ers, yarışın içinde de kendisine güzel bir yer buldu. Jimmy G’nin koç Shanahan’ın koşu ağırlıklı hücumunda minimum hata ile oynaması hücumu verimli hale getirirken savunmada ki az hatalı oyunuyla kazanmayı bildi. Bu hususta özellikle hücumda hücum hattının savunmada da linebackerlarin performansı oyunun her iki bölgesinde kaliteyi arttırdı. Nitekim dokuzuncu haftadaki bay haftasına kadar üç maçta iki kritik deplasmanı olan Kaliforniya ekibi ritmini kaybetmez ise NFC’nin güçlü adaylardan biri haline dönüşebilir.

5- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Cooper Rush ile çıkışına devam eden Cowboys, Los Angeles deplasmanından da istediğini almaya bildi. Her ne kadar çok baskın ve rahat galibiyetler almasalar da hücumda ve savunmada kırılma noktalarında yapılan olumlu işlerle fark yaratan Dallas ekibi, işleri Prescott olmadan da yoluna koymuş gözüküyor. Hücum hattının hem pas hem de koşu oyunlarındaki yüksek verimiyle birlikte Cooper Rush’ın yanında Ezekiel Elliot ve Tony Pollard ikilisinin de skor üretme şansları bir hayli yüksek. Şüphesiz ki övgülerin çoğunu alması normal olan savunmanın ise yine ön alanda harikalar yaratması Cowboys’un burada olmasındaki temel yapı taşlarından birisi.  Sıradaki Eagles maçında da bir galibiyet çıkarsa o zaman rüzgârı iyice arkasına almış olur.

6- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

İlk kez gittiği Londra’dan istediğini alamadan geri dönen Packers, üç maçlık galibiyet serisini de sonlandırmış oldu. Hücum tarafında pas oyunlarında adam savunmasıyla dizilen savunma ekiplerine karşı receiverlarından yeterli katkıyı alamayan Green Bay ekibi, maçın tüm sıkıştığı ve skor anlamında geriye düştüğü anlarda doğrudan sonuca götüren oyunları oynamayı tercih etmesine karşın başarısız olması maçın hikâyesini oluşturan husus olarak öne çıktı. Henüz eldeki kadrodan farklı şartlara adapte sağlayacak bir hücum şeklinin olmaması Packers’ı savunmada direnç gösterebilen takımlara karşı zorlaması muhtemel gözüküyor. Koç ekibinin bu yenilgi üzerine bayağı bir yoğunlaşması şart.

7- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

İki maç aradan sonra gelen galibiyetle tekrardan toparlanmaya çalışan Buccaneers’ta eksiklerde takıma dönmeye başladı. Özellikle hücumda Godwin’in forma giymesi, başlı başına Tom Brady’nin elini rahatlatan bir durum. Savunma ise sezon başından beri formundan hiçbir şey kaybetmemesi head koç Todd Bowles’un ciddi bir başarısı olarak öne çıkıyor. Artık tabii ki de Tom Brady ve arkadaşlarının hızlıca bir seri yakalayıp form tutması gerekiyor ki ligin ortasından sonra oynayacakları kritik maçlar öncesinde hazır ve nazır bir durumda olsunlar.

8- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

AFC Kuzey’deki kritik maçta kazanmayı bilerek liderliği ele geçiren Ravens, bir nevi bir önceki haftaki kötü mağlubiyeti unutturdu. Özellikle savunmanın rakip pas oyunlarına karşı hem ön alanda hem de secondary’de yaptığı şemalar meyvesini vermesi galibiyetin kilit noktalarından biriydi. Şüphesiz ki en büyük pay sahibi ise kicker Justin Tucker’dan başkasının değil. Hücumun bitirmediği işi kusursuz bir şekilde tamamlayan ve mesafe fark etmeksizin hedefleriyle sayıları takımına kazandıran tecrübeli oyuncu görevini fazlasıyla yerine getirdi. Baltimore ekibi böyle bir isme sahip olduğu için gerçekten çok şanslı.

9- New York Giants (NFC Doğu, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

New York’un mavilerinde güzel işler olmaya devam ediyor. Geldiğinden beri varlığını hissettiren Brian Daboll, ne kadar doğru bir tercih olduğunu bu sefer de Londra semalarında gösterdi. Saquon Barkley’nin de dönüşüyle birlikte koç Daboll, Giants hücumunu çeşitlendirirken hemen hemen her türlü savunma dizilimine karşın bir oyun üretmeyi başararak takımının galibiyetini almasını sağladı. Özellikle bunu da sorgulanan Daniel Jones ile yapması ve aynı zamanda Jones’u da pas atmaya zorlamaktan ziyade ekstra koşularla kullanma planı da fazlasıyla işe yaradı. İşin savunma kısmında ise ön alanın katkısı sezon başından beri devam etmesi topun diğer tarafının dirençli kısmı olarak öne çıkıyor. Bu form grafiğiyle beraber Giants hem dikkatleri üzerine çekmeyi başardı hem de zirve takibini sürdürecek gibi gözüküyor.

10- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Ohio’da kazanarak iki maçlık da olsa galibiyet serisi yakalayan Chargers, sıkıntılı sezonunda “yıkılmadım ayaktayım” modunu sürdürüyor. İşin hücum tarafında Keenan Allen gibi bir fark yaratan oyuncunun eksiği muhakkak hissedilmesine rağmen sakat sakat oynayan Justin Herbert’in bu açığı kapatmak için yaptığı büyük çaba ve özellikle koşu oyunlarında Austin Ekeler’ın ekstra performansı işleri yoluna koymuş gibi gözüküyor. Fakat savunma için benzer güzellemeleri yapmak zor. Hele ki her maç birden fazla uzun koşu oyununa izin veren ve tackle kaçırma konusunda her maç ayrı mücadele veren Los Angeles ekibi, bu hususta ciddi sıkıntı çektiği ortada. Koç Staley’in mevzubahis kısma bir el atması şart.

11- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Bears karşısında öne geçse de rakibe geri dönüş şansı veren Vikings, son bölümde tekrardan gaza basarak sonucu almayı bildi. Öne geçtikleri süreçte hücumda Kirk Cousins peşi sıra paslarla pas oyunlarını üst seviyeye çıkarırken Justin Jefferson’da şovunu yapmıştı. Yine aynı süreçte savunmada da Danielle Hunter liderliğinde rakibe hiç şans tanımlamaları da farkın açılmasına destek olmuştu. Tabii sonraki süreç istenilen gibi gitmediği malum. Buna rağmen alınan galibiyetle birlikte 4-1’lik bir derece elde eden Vikings, grubunda lider durumda bulunuyor ki bu da işlerin şimdilik yolunda gittiğini gösterir bir durum.

12- Tennessee Titans (AFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Başkent deplasmanında kazanarak yüzde ellinin üzerine çıkmayı başaran Titans, Derrick Henry’nin de form tutmasıyla tekrardan ritim kazandı. Benzer şekilde Ryan Tannehill’in de kritik anlarda fark yaratan işleri yapmasıyla zor geçen maçı lehine çevirmesi sıkıntılı başladıkları sezonda ziyadesiyle olumlu bir gelişme oldu. Savunmada da Bud Dupree’nin yokluğunu ön alanda çok fazla hissetmemeleri benzer şekilde olumlu bir etki. Fakat pas savunmasında alan ve adam savunması şemalarındaki eksiklerini giderememiş olmaları belki de altıncı haftayla beraber girdikleri bay haftasında düzeltmeleri gereken nokta olarak öne çıkıyor.

13- Los Angeles Rams (NFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Olmuyor, sayın koç McVay, olmuyor. Super Bowl sonrası tepetaklak aşağıya giden Rams’e çare henüz bulunabilmiş değil. Hücum hattının ne pas korumasında ne de koşu bloklarında etkili olabilmesi, Allen Robinson deneyinin tutmaması ve koşuculardan hiçbir desteğin alınmaması… Bunlar hücumda en temel, bariz gözüken hususlar. Sezonun yarısı yaklaştı ve Los Angeles ekibi için halen daha bunlar konuşuluyorsa, sıkıntı büyük.

14- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Gruptaki rakibi Ravens karşısında başa baş giden maçta son dakika ve son oyunda skoru rakibe teslim edip sahadan yenik ayrılan Bengals, yine sezon başındaki gibi yüzde ellinin altında düştü. Sezon başından beri süregelen hücum hattı sıkıntısı çözülmüş değil. Ne pas ne de koşu oyunlarında istenilen seviyede olmamaları bazı planları olumsuz şekilde etkiliyor. Bununla birlikte Joe Burrow’da pas oyunlarında eski verimliliğinde değil; sanki çaylak yılındaymış gibi görüntüsüyle sahada içinde bir türlü istikrar tutturmadı. Savunma ise belki de en sağlam ekip. Ön alanda Trey Hendrickson, linebacker’da Pratt-Wilson ikilisi ve ara alanda Von Bell, takımı ayakta tutmaya çalışan oyuncular. Fakat hücumdaki bu dengesizlik sahada bir hayli kalan savunmayı da olumsuz etkilemiş durumda. Şüphesiz artık açıkça belli ki Bengals’ta Super Bowl sonrası düşüşü yaşayan takımlar listesini adını yazdırmayı başardı.

15- Denver Broncos (AFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Güya Russell Wilson’un dertlere derman olması ve Broncos’taki oyun kurucu boşluğunu doldurması bekleniyordu. Fakat beşinci haftanın sonunda Wilson, dertlere yeni dertler ekleyerek kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Son oynanan Colts maçında sahada varlığıyla yokluğu bir olan tecrübeli isim, son bölümlerde yaptığı hatalarla da saç baş yoldurdu ki takımın arkadaşı KJ Hamler’da herkesin beklediği tepkiyi zaten verdi. Savunma tarafında ise linebacker pozisyonundaki eksiklikleri gözle görülen detaylardan birisi. Sezon başında Broncos için Super Bowl konuşulmuş olsa da içinde bulunulan süreçte yüzde elli üzeri bile zor gözüküyor.

16- Miami Dolphins (AFC Doğu, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Sezonun ilk üç maçındaki oyunuyla bu senenin flaş takımı olma emareleri gösteren Dolphins’te işler son sürat yokuş aşağı gitmeye devam ediyor. Jets karşısında rakibine uzun süre sonra kaybeden Dolphins, özellikle son çeyrekte rakibi tarafından sahadan silindi. Tua’nın dönüşü zaten belirsiz iken henüz maçın daha başında Teddy Bridgewater’ı da beyin sarsıntısı protokollerinin genişletilip daha sıkı işletilmesinden dolayı kullanamayan Florida ekibi, çaylak oyun kurucu Skylar Thompson’a kaldı. Bununla birlikte yıldız cornerback Xavien Howard’ın sakatlığından dolayı olmayışı ve sol tackle Terron Armstead’in de maça devam edememesi eklenince kâbus gibi bir durumun içine düştü ve sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldı. Her ne kadar koç McDaniel’ın hücumda ekstra yaptığı işler meyvesini verip maça ortak olsalar da Skylar Thompson’un acemiliğinin üstüne hücum hattının da kötü günü eklenince ortaya çıkan sonuç içler acısı olarak ortaya çıktı. Bu saatten sonra Dolphins’in nasıl toparlanıp eski gücüne kavuşacağı büyük bir soru işareti.

17- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Son yıllarda bileğini bir türlü bükemediği Texans’a karşı yine kaybeden Jags, “acaba düzelme mi var?” diye umutlandırdığı şu dönemde henüz hazır olmadığının da sinyallerini verdi. Savunmada Treyvon Walker neden birinci sıra olduğunu gösterirken karşılaşmanın ortada olduğu bölümlerde güzel işlere imza atıyorlar. Fakat sıkıntı şu an için hücumda gözüküyor. Yoğun baskı deneyen ve arka alanda adam savunması yapan takımlara karşı zorlanan Jacksonville ekibi, henüz bu duruma çözüm üretebilmiş değil. Trevor Lawrence’ın da oyunun sıkıştığı anlarda top kaybına çok müsait bir yapıya dönüşmesi “franchise” olması düşünülen bir oyun kurucu için çok da hoş bir durum değil. Nitekim eldeki oyuncu grubunun Doug Pederson’un gibi tecrübeli bir koç ile bu durumu anlatacağını tahmin etmek bardağın dolu tarafına bakmak olarak nitelendirilebilir.

18- Arizona Cardinals (NFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Ligin iyi yerlerde olmayı hak eden takımlarından olan Cardinals, istikrarsızlık anlamında ligin zirvesinde yer almaya devam ediyor. Sezon başından beri bir maç kazanan ardından hemen diğer maçı kaybeden Arizona ekibi, bu hususta hiç dengeli ve üretken görüntüde değil. Nitekim koşu oyunları işlemeye başladığında Kyler Murray’in oyununa pozitif etki yapması belirli bölümlerde hücumu hareketlendirmişti. Nitekim Murray cephesinde 215 pas denemesi ve 141 pas isabetiyle bu alanlarda ligde birinci sırada yer alırken sadece altı pas TD’sinin olması bazı şeylerin eksik veya yanlış kurgulandığının da göstergesi. Koç Kingsbury bu konuya eğilmedikçe Cardinals istediği düzeni yakalaması zor gözüküyor.

19- New York Jets (AFC Doğu, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Evinde ağırladığı Dolphins karşısında, son çeyrekte açılan Jets, mevzubahis periyotta oynadığı oyunla rakibine ciddi üstünlük kurarak sahadan farklı bir skorla ayrılmayı bildi. Hücumda Zach Wilson dolu dolu bir oyun oynamasa da çaylak koşucu Breece Hall’ı efektif bir şekilde kullanan Jets hücumu istediğini fazlasıyla aldı. Bu hususta hücum koordinatörü Mike LaFleur’un da maçın başındaki hücum şemalarını değiştirip koşu ağırlıklı bir oyun yapısıyla rakibin baskısını kırıp maçı kırması şüphesiz çok değerli bir durum. İşin savunma kısmında ise ön alandaki verim rakibin tek opsiyonu olan koşuyu da durdurmayı başarmasıyla en iyi maçlarından birini çıkardı.  Bu galibiyetle birlikte hem moral bulan hem de AFC Doğu yarışında iddiasını sürdüren New York ekibi, performansını grubun diğer maçlarına da taşıdığı takdirde sezonu tahmin edilenden üst sırada bitirebilir.

20- New Orleans Saints (NFC Güney, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

İsviçre çakısı Taysom Hill’in dört TD ile süslediği maçta Saints, son bölümüne geride girdiği karşılaşmayı kazanmayı bilerek Londra dönüşü kendi memleketinde üç maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Özellikle Andy Dalton’un Jameis Winston’a göre daha derli toplu oyunu ve Alvin Kamara’nın da sahada olması Saints adına öne çıkan detaylardandı. Öte yandan savunmanın peşi sıra uzun koşu ve pas oyunlarına bu denli izin vermesi de savunma temelli bir koç olan ve yıllardır bu takımda olan Dennis Allen için hoş bir durum değil. Henüz yarıştan kopmamışken bu durumları düzeltmenin tam sırası.

21- New England Patriots (AFC Doğu, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Bailey Zappe ile ilk maçını kazanan Patriots, iki maç aradan sonra galibiyete ulaştı. Koç Belichick’in ligin en çok sayı atan takımına hiç sayı şansı vermemesi maçın dikkat çeken detayı olurken Matthew Judon ön alandaki baskısıyla takımını sırtlayan isimdi. Hücumda koşu ağırlıklı şemada Zappe’nin de orta alan pasları galibiyet için bu maç özelinde yeteli oldu. Artık Patriots için bu galibiyetin yeni bir serinin başlangıcı olup mevcut durumu iyileştirmeleri şart.

22- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Kansas City gibi ligin en zor dış sahalarından birinde ne güzel şans eline geçmişken önce maçın kontrolünü kaybedip ardından da sorgulanan koç kararıyla sahadan yenik ayrılan Raiders, bir hayal kırıklığı yarattığı maçı daha geride bıraktı. Öne geçtiği bölümdeki agresif oyunu ve Davante Adams’a göre yapılan pas oyunları ve Josh Jacobs’un güzel oyunuyla öne geçtikten sonra üçüncü çeyrekte ritim tutan rakibe istinaden hücumda sahada kalamamaları ibreyi tekrardan karşı tarafa çevirirken maçın da kırılma anlarından biriydi. Eleştiri oklarının hedefindeki koç McDaniels’ın ise maçı berabere getirebilecekken alan golü yerine iki sayılık oyun denemesi ve son bölümdeki oyun tercihleriyle de doğru isim olup olmadığını da sorgulatmaya devam etti. Bu yenilgiyle bay haftasına giren Raiders’ın bu süreçte neler yapacağı sezonun geri kalanındaki akıbetini belirleyecek.

23- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Jacoby Brissett iyi niyetli bir isim. Özellikle bir anda devraldığı oyun kurucu koltuğunda Browns forması altında iyi bir mücadele örneği göstermekle beraber canına dişine takarak oynuyor. Fakat tecrübeli oyun kurucunun kapasitesi belli ki Cleveland ekibi yine ortada olan ve kazanabileceği maçta Brissett’in son bölümdeki interception’u sonrası sahadan yenik ayrıldı. Özellikle koşu oyunlarında Nick Chubb yüksek katkı verme seviyesine ulaşmışken pas oyunlarındaki bu tutarsızlık ve top kayıpları takımın da dengesini bozan bir etmen. Jacoby Brissett starter oldukça bu durumlar vuku bulmaya devam edecek gibi gözüküyor.

24- Indianapolis Colts (AFC Güney, 2-2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

“Bir şekilde kazanmak” mottosuna ayak uydurmaya devam eden Indianapolis ekibi, kritik Denver deplasmanından galibiyetle döndü. Özellikle savunmada Shaquille Leonard’in da olmamasının eksikliğini çok hissetmemeleri olumlu bir netice. Fakat bu galibiyetten öte Matt Ryan’ın bu oyunu ilerisi için de umut verdiğini söylemek zor. Elindeki yetenek havuzunu kullanmakta sıkıntı çeken tecrübeli oyun kurucunun performansı henüz eski takımındaki gibi bile değil. Şüphesiz bunda bu sezon formda olmayan hücum hattının da payı yok değil. Neyse ki önlerindeki Jaguars maçını kazanıp hem ilk maçın rövanşını alabilirler hem de yüzde ellinin üzerine çıkabilirler.

25- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Mike Tomlin ve öğrencileri için o sene bu sene olmadığı ne şekilde anlaşıldı. Güçlü rakibi Bills karşısında yokları oynayan Steelers, sahadan yenik ayrılmak dışında pek de bir şey yapamadı. Hücumda yetenek havuzu var fakat öğrenme aşamasında olan Kenny Pickett henüz elindeki malzemeden yemek çıkarabilecek tecrübeye ve donanıma sahip değil. Öte yandan savunmada ise TJ Watt’in yokluğu epey bir derinden hissediliyor ki ne pas ne de koşu da savunmada direnç koyabilecek bir oyun oynamadığı ortada. Öyle ki yıldız savunmacı sadece kendisi oynamak dışında etrafındaki isimlerinde performanslarını nasıl etkilediği ortaya çıktı. Nitekim Steelers cephesinde bu tarz bir gidişat sezon boyunca pek değişecek gibi gözükmüyor.

26- Atlanta Falcons (NFC Güney, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Tom Brady’e karşı olan mağlubiyet serisini devam ettiren Falcons, iki haftalık galibiyet serisini Tampa Bay’de bırakmak zorunda kaldı. Özellikle Kyle Pitts ve Corrdarella Patterson yokluğunda üretmede sıkıntı yaşayan Falcons, savunmada da rakibi durduracak oyunu ortaya koymakta sıkıntı yaşadı. Zaman zaman güzel işlere imza atan Georgia ekibi, bu denli kritik maçlardaki yetersizliği ile playoff yarışının içinde olması pek mümkün gözükmüyor.

27- Seattle Seahawks (NFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Kısıtlı Seahawks kadrosunda güzel isler yapmaya devam eden Geno Smith, New Orleans deplasmanında takımını son dakikalara önde sokmaya başarsa da savunmanın mevzubahis dakikalardaki hatası sonrası sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldı. Nitekim Geno Smith, koşu işlediği zaman kendisinden bekleneni fazlasıyla yerine getirebileceğini kanıtladı lakin takımın diğer bölgelerindeki belli başlı sıkıntılar bu şekilde süregelen bir durum olacağa benziyor.

28- Detroit Lions (NFC Kuzey, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Boston deplasmanından değil istediğini almayı sayı bile üretemeyen Lions, sezonun kötü maçlarından birini oynadi. Hücumda D’Andre Swift’in yokluğunu fazlasıyla hissederken Jared Goff’ta baskı altında istediği pasları bir türlü atamadı. Savunmada ise linebackerlar hattının vasatı aşamamasıyla ne pas savunmasında ne de koşu savunmasında rakibi durdurmayı başarabiliyorlar. Sezonun geri kalanında da bu eksikleri derinden hissedecekler gibi gözüküyor.

29- Carolina Panthers (NFC Güney, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Matt Rhule için çanlar çalmaya başlamış, kazanlar kaynamış ve koltuklar ısınmıştı ki Carolina yönetimi en nihayetinde doğru kararı vererek Rhule ile yollarını ayırdı. Baker Mayfield ile çıkış yapması düşünülen Panthers, beşinci hafta sonunda vasatın da altında kalmaya devam ederken sahadaki görüntü içler acısı olduğu net bir biçimde anlaşılıyordu. Hele ki Rhule’un üç senede takıma neredeyse gözle görülür bir sistem oturtamamış olması yüklü kontrat alan head koç için kabul edilebilir bir durum değil. Neyse ki artık Rhule macerası bitti ve Panthers’ın doğru bir koç seçimi ile geleceğe umutla bakması şart. Tabii bir de Baker’ın sakatlığı sonrası yine oyun kurucu sıkıntısı yaşayan takımı maça hazırlamak var. Eee, onu da artık geçici head koç yapar.

30- Chicago Bears (NFC Kuzey, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

Gruptaki rakibi karşısında üstünlüğü erkenden rakibine teslim ettikten sonra geri dönüş şansını yakalayan Bears, maçı kazanacak atılımı yapamayıp sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldı. Montgomery’nin dönüşüyle birlikte koşu oyunlarında verim yakalanması hücuma canlılık katarken Justin Fields’da nihayet pas alabildiğini bazı pozisyonlarda gösterdi. Yine de hücumda bu denli doğaçlama bir planın çok da işlemeyeceği malumun ilanı ki maç ortadayken de sonuca gidecek planlar Chicago ekibi adına henüz oturmuş değil. Gelişim olarak hangi noktada oldukları sezon ortasına yaklaşılınca anlaşılacaktır.

31- Houston Texans (AFC Güney, 1-3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

En nihayetinde bir galibiyeti hanesine yazdırabilen Texans, Jaguars karşısında son yıllardaki üstünlüğünü yine sürdürdü. Maç boyunca skor anlamında maç ortadayken hücum pek bir üretkenlik gösterememesine rağmen savunmanın oyunu galibiyetin kilit noktalarındandı. Nitekim hücumda ise çaylak koşucu Dameon Pierce sahneye çıkarak galibiyetin fitilini ateşledi ve maçı kazandıran TD’yi de yapmayı bildi. Bu galibiyetle dinlenmeye geçen Texans’ın bay haftasından dönüşü sonrası takvimi bir hayli zor.

32- Washington Commanders (NFC Doğu, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:31

“Muhabir: Gruptaki takımların bu noktada neden daha ileride olduğunu düşünüyorsunuz?” , “Ron Rivera: Oyun kurucu”…. Belki de herkesin zaten konuştuğu şeyi Ron Rivera’da dayanamayıp basın toplantısında pat diye söyledi. Her ne kadar medya önündeki bu demeci çok hoş olmasa da işin gerçeği söylediği doğru. Fakat Carson Wentz dışında savunmada Washington’da Ron Rivera’nin geçen iki senede kurduğu takımlarla karşılaştığında iki üç gömlek küçük olması da Wentz kadar Commanders adına soru işareti. Bu sezon Rivera’nın kararları tutmadığı aşikâr.