Sürprizlerin yaşandığı altıncı haftanın sonunda ligde dengeler yeniden kurulmaya başlandı. Sezona iyi başlayan takımların son haftalardaki mağlubiyet serisi ve Super Bowl adayı takımların birbiriyle maçları belirleyici unsur olarak öne çıkarken birçok takımında galibiyet serisinin bittiği bir hafta geride kalmış oldu.  

Sıralamanın altındaki takımların üstündeki takımları yenmesiyle yine karışan güç sıralamasında ilk on içerisine yeni takımlar eklenmesiyle birlikte geçen haftalarda üst sıralarda yer alan takımlar sıra kaybetmek durumunda kaldılar. Bu hususta New York Giants ve Minnesota Vikings’in yükselişi ve Green Bay Packers ve Tampa Bay Buccaneers’ın düşüşü dikkat çekti. Orta sıralarda Miami Dolphins ve Jacksonville Jaguars en çok sıra kaybeden ekipler olarak adlarını yazdırırken New York Jets ve New England Patriots’ta çıkış yapan takımlar oldu. Son sıra ise bir kez daha el değiştirmesin bildi.  

1- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 6-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Gruptaki rakiplerinden Cowboys karşısında da kazanmayı bilen Eagles, yükselişine devam ederken hem konferanstaki hem de gruptaki liderliğini de sürdürdü. Özellikle çok iyi bir ilk yarı geçirmesinin ekmeğini yiyen Philadelphia ekibi, hücumdaki farklı oyunlarıyla eldeki malzemeden maksimum verimi alırken savunmadaki agresif tutum üç turnover ile birleşince ortaya ciddi bir fark çıktı. Her ne kadar ikinci yarıda fark biraz erimiş olsa da son bölümü çok iyi geçen Jalen Hurts ve arkadaşları başladığı gibi bitirmeyi de bildiler. Hücumda koşu ve pas dengesi; savunmada da her an rakibi top kaybı görüntüsüyle bu takım kendi ayağına sıkmadıkça kaybetmez gibi gözüküyor.  

2- Buffalo Bills (AFC Doğu, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

İki senedir playoff’ta kaybettiği Chiefs deplasmanında bu sefer galip gelmeyi bilen Bills, yoluna dolu dizgin devam etmeyi bildi. Oyunun her iki yönünü de harikulade seviyede oynayan New York ekibi, özellikle kritik anlarda ki hatasız oyunu galibiyete giden yoldaki en önemli detaydı. Hücum tarafında Josh Allen MVP seviyesinde oynarken artık üretkenlik anlamında da bambaşka bir düzeye ulaştı. Özellikle pas becerisinin yanına atletizmini de eklemesiyle oradan oraya atlayıp savunma oyuncularını kendi başına ekarte eden Allen, ödüle de göz kırpmıyor değil. Bununla birlikte sezon başından beri kalitesini düşürmeyen savunma ise maç başından beri uyguladığı agresif tutumun meyvesini alırken yine turnover üretmeyi de başararak üretkenlik anlamında da katkısına devam etti. Öyle ki Bills takım olarak head koç Sean McDermott yönetiminde göz korkutan bir ekip olmayı henüz lig ortasında gelmeden başardı.  

3- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Bu sefer olmadı, bu sefer güldürmedi Chiefs. AFC konferansındaki en yakın rakibi Bills karşısında öne geçen ve maçı kazanmaya çok yaklaşan Kansas City ekibi, özellikle son bölümdeki ciddi savunma hatalarından ötürü sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldı. Öyle ki sezon başındaki secondary’de yeni bir oluşuma gidilmesiyle beraber arka alanda yeni bir ekip kuruldu ancak bu denli kritik bir maçta yaşadıkları uyum sorunu pahalıya patladı. Patrick Mahomes’lu hücum ise karşılarındaki dominant savunmaya rağmen çözüm üretecek oyuni ortaya koymalarıyla iyi bir görüntü çizdiler. Aldıkları bu mağlubiyet Chiefs’i çok geriye düşürmese de hataları görmek açısından önemli bir mücadele oldu  

4- New York Giants (NFC Doğu, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Brian Daboll ile mükemmel bir çıkış yakalayan New York’un mavileri, evinde ağırladığı Ravens karşısında da galip gelerek beşinci galibiyetlerini aldılar. Uzun senelerdir başarısızlıktan çok çeken Giants, hem istediği ritmi bulmuş oldu hem de yarışta olduğunu ispatladı. Nitekim başta da esamesi okunan Daboll’un bu başarıda ki payı bir hayli fazla. Elindeki malzemeden maksimum verimi alan tecrübeli çalıştırıcı Daniel Jones’u da en idealinde kullanarak sonuca ulaşıyor. Hele ki bunu da sakatlıklardan dolayı eksik kalmış receiver kadrosuna göre yapması da gerçekten takdire şayan. İşin savunma kısmında ise ön alandaki verim turnovearla süslenince ortaya çıkan işin kalitesi de bir hayli yüksek olduğu rahatlıkla söylenebilir. Öte yandan hücumun işlemediği zamanlarda savunmanın da güvenilir bir ekip olması yine bu başarıdaki önemli bir detay. İki hafta sonraki bay haftasına kadar böyle gidebilirler ise sezonun ikinci yarısı Giants adına daha rahat gecmesi muhtemel.  

5- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Zorlandığı Miami deplasmanından galibiyeti çıkaran Vikings, hücumda üretkenlikten uzak görüntü de olsa da savunmanın büyük desteğiyle geçte olsa açıldı ve maçı kazandıran oyunları ortaya koyabildi. Özellikle savunmada Za’Darius Smith ve Danielle Hunter ikilisi sezonun en iyi maçını çıkarırken tecrübeli safety Harrison Smith’in bir interception ve bir fumble’a sebebiyet vermesi Vikings adına belirleyici faktör oldu. Bu galibiyetle birlikte bay haftasına giren Vikings, sıralamada güzel bir konum da elde etti.  

6- San Francisco 49ers (NFC Batı, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Önemli eksiklerle gittiği Georgia deplasmanından eli boş dönen 49ers, ilk kez yakaladığı galibiyet serisini de head koç Shanahan’ın eski evinde bırakmış oldu. Her ne kadar yol kazası olarak değerlendirilmeye müsait bir yenilgi olsa da koşuyu normalde iyi savunan bir takım olmalarına rağmen rakibe verdikleri koşu yardları hoş bir görüntü oluşturmadığı da maç özelinde öne çıkan olumsuz detaylardan. Lakin kaybedilen maçtan öte sakat oyuncuların durumu 49ers adına daha önemli bir hal almış durumda. Özellikle önündeki iki maçın Chiefs ve Rams gibi dişli rakiplerle olacak olması sezonun geri kalanı için doğrudan kaderlerini belirleyecek gibi gözüküyor.  

7- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Başa baş giden maçta kazanmayı bilen Chargers, bu kadar sakatın içinde üst üste üçüncü galibiyetini hanesine yazdırırken grubunda da pozisyonunu korumayı bildi. Henüz tam iyileşmiş olmamasına rağmen ortada olan maçta büyük bir hata yapmayan Justin Herbert, henüz alışılagelmiş ritminde olmaması da detay olarak öne çıkıyor. Nitekim Austin Ekeler takımda fark yaratan işlerine devam etmesi ve savunmanın bu sezon rakibe en az yard verdiği maçı oynaması yeterli oldu. Önlerindeki engeli de kayıpsız geçerler ise sonrası zaten bay haftası.  

8- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Ve sonunda Cooper Rush’in da hata yaptığı buna mukabil Cowboys’un da maç kaybettiği hafta geldi. Nitekim mevzubahis yenilginin Eagles gibi doğrudan rakip tarafından gelmesi ise pek hoş olmadı. Yine de bu denli kritik maçta ilk yarıdaki turnoverlar Cowboys adına henüz maçın başından izleri sora sokmuştu ki sonraki çabalar umutlandırsa da yeterli olmadı. Nitekim bu yenilgiyle beraber Cowboys’ta yıldız oyun kurucu Dak Prescott tekrardan formasına kavuşmanın hazırlığını yapıyor. Eğer sakatlığından tam anlamıyla kurtulmuş bir şekilde dönüyorsa Dallas ekibi kaybettiği seriyi hızlıca yeniden elde edebilir.  

9- Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

İki hafta aradan sonra galibiyete uzanan son şampiyon, kazanmasına rağmen sezon başından gelen sorunlarını düzeltebilmiş değil. Buna rağmen oyunun belli bölümlerinde vites arttirmaları kendi evlerindeki galibiyete yetti. Beklentilerin altında kalan ve ağır bir sakatlık geçiren Cam Akers ile bağlar kopma noktasına gelmesi takım adına önemli gelişme olurken ikinci yılındaki receiver Ben Skowronek’in de rolü Allen Robinson’un ritim bulamamasından sonra artmış gözüküyor. Nitekim hücum hattı Rams’in müdahale etmesi gereken bir nokta olarak halen duruyor. Belki de bay haftasında işler düzelir.  

10- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Mağlubiyetin kıyısından dönen Bengals, geç açıldığı maçta Saints karşısında galip gelmeyi bilerek yine durumları düzeltmek için bir şans daha elde etti. Nitekim sahadaki oyunun Bengals’tan beklenen kalitede olmadığı da işin düşündüren bir başka kısmı. Hücumda belirli orta alan oyunlarını kullanmak dışında yıldız receiver Ja’Marr Chase’in yeteneklerine bakması ve koşu oyunlarındaki sıkıntının Joe Burrow’un fazlaca baskı altında kalmasıyla birleşmesiyle ortaya çıkan görüntü kendilerine yakışmayacak derecede. Öte yandan savunmada, koşuda bu maç özelinde ligin en yüksek yardını izin vermeleri alarmları biraz da olsa çaldırttı. Kazanmaları güzel, fakat bu oyunun sürdürülebilir olmaması asıl soru işareti olarak sezon başından beri yerini koruyor.  

11- Tennessee Titans (AFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

İyi başlayamadığı sezonda ritmini geç tutturan Titans, üç maçlık bir galibiyet serisiyle dinlenmeye çekilmişti. Yıldız isim Derrick Henry, suskun ve tutuk görüntüsü iki maçlık mağlubiyet döneminde Titans’ı üretkenlik anlamında fazlasıyla geride tutarken pas korumasındaki sıkıntılarda benzer şekilde Ryan Tannehill’in başını ağrıtmıştı. Yine de Henry’nin kendisine gelmesi ve hücum hattının hatalarını azaltması Titans hücumunu canlandırmaya en azından son üç maçta yetti. Yine bu süreçte savunmada başta pas savunmasında kötü maçlar çıkarmış olsalar da alınan galibiyetlerle gün yüzüne çok çıkmadı. Lakin önlerindeki fikstür baz alındığında maç başı ortalama 300 pas yardına izin veren bir takım olmaları yeni seri yakalama veya eldeki seriyi sürdürme açısından pek yeterli bir durum değil.  

12- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

“Tam oldu, Packers işte bu” derken önce Londra’da kaybeden Packers, bu mağlubiyet serisini kendi evine de taşıyarak sevenlerini üzdü. Hücum ve savunmada bu denli eksikliği görmek pek alışılmadık bir durum olsa da Packers adına bir gerçek haline dönüşmüş durumda. Hücumda Aaron Rodgers’ı korumakta sıkıntı yaşayan hücum hattının yanında işler kötü gittiği anda bocalayan hücum sistemi eklenmesi işleri iyice sarpa sararken hemen hemen hiçbir oyunu işletemeyen Rodgers ise sürekli temasa maruz durumda kalıyor. Bununla birlikte topun diğer tarafında en başta koşu savunmasının hali ise pek içler açıcı değil. Bu durumlar ne zaman düzelir bilinmez ancak Green Bay ekibinin gardını epey bir düşürdüğü aşikâr.  

13- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

İstediği çıkışı bir türlü bulamayan Buccaneers, favori olduğu Pittsburgh deplasmanından eli boş döndü. Hücumda sadece rakipten gelen baskının engellenememesinden dolayı değil pas oyunlarını 3rd&1 gibi basit oyunu bile icra edememeleri ciddi sorun. Nitekim hücumun işlememesi bir yana Tom Brady’nin sinirli tavırları Florida ekibi için gündem konusu. Yaşadığı süreçten dolayı sıkıntılı bir durumda olduğu sıklıkla dile getirilirken maç esnasında hücum hattı oyuncularına sinirli tavırları da mevzubahis iddiaları kuvvetlendirdi. Öyle ki Tom Brady, bu denli dalgalı süreci yönlendirmede sıkıntı yaşamaya devam ederse dedikoduların arkası kesilmeyeceği gibi daha da artacağa benziyor.  

14- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Üç öne geçilen ve kazanma şansı yüksek olan maç ve bu maçların hepsinde sahadan yenik ayrılma. Bu sezon John Harbaugh ve öğrencileri enteresan istatistiklerine bir yenisini daha ekledi. New Jersey deplasmanında öne geçen ve rakibi de durduran Ravens, önce hücumda Lamar Jackson’un interceptionu sonrasında da fumble’i ile rakibe armağan edilen fırsatlar pahalıya patlarken savunmanın da son bölümdeki anlık düşüşü ikinci bir armağan oldu. Dostoyevski’nin de dediği gibi “İlk yapılana kaza, ikincisine hata üçüncüsüne ise tercih denir”… artık Ravens koç ekibi tercihen mi böyle yeniliyor bilinmez ancak gittikleri yol, yol değil.   

15- New York Jets (AFC Doğu, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Geçen haftaki galibiyetinin üzerine Green Bay deplasmanından da bir galibiyet daha ekleyen Jets, potansiyelini aşarak hem AFC Doğu grubunda hem de konferansında iddialı bir konuma geldi. Öyle ki bu hususta takımdaki dengeleri çok iyi kuran koç Saleh ve ekibi, kötü başladıkları sezonda durumları tekrar rayına koymayı başarmaları takdire şayan. Hücum tarafında Zach Wilson maçları kazanmadaki en büyük etmen olmasa da yılın çaylak hücum oyuncusu ödülüne ciddi şekilde göz kırpan Breece Hall ile efektif bir koşu oyunu oturtmaları meyvesini fazlasıyla verdi. İşin savunma kısmında ise koç Saleh ekibinin ön alandaki verimi bu maçta da devam ederken fark yaratan oyunlarında vuku bulmasıyla da kazanmayı bildiler. Hücumda ve savunmada şemaları az çok belli olan New York’un yeşilleri için serinin devam etmesi çok da sürpriz olmayacaktır.  

16- New England Patriots (AFC Doğu, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Mac Jones sonrası çaylak Bailey Zappe ile güzel bir uyum yakalayan Patriots, Ohio deplasmanından da galibiyet çıkarmayı bildi. Özellikle çaylak Zappe’nin hücumda yaptığı işlerle maçların kazanılması da önemli bir detay. Özellikle kısa pas oyunlarını doğru şekilde degerlendiren ve cep içerisinde ne yaptığını bilen genç oyun kurucu koşu ağırlıklı bilinen hücumda 34 pasla oynaması da Mac Jones’u henüz aratmadı. Kaldı ki mevcut görüntüsüyle Mac Jones’un da dönüşü biraz daha ertelenebilir olarak gözüktüğü de ortada. Hücumda çaylak oyun kurucusuyla istediğini elde eden savunmasında da işleri yoluna koyan koç Belichick yine farkını ortaya koyarak takımını yarışın içine katmayı başardı.  

17- Indianapolis Colts (AFC Güney, 3-2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Son yıllarda bir türlü bileğini bükemediği Jaguars karşısında bu sefer şeytanın bacağını kıran Colts, kritik süreçten güzel de bir seri yakalamış oldu. Hücumda Jonathan Taylor ve Nyheim Hines’in yokluğunda Deon Jackson koşucu olarak iyi işlere imza attı. Nitekim bu sezon ilk defa güzel bir maç çıkaran Matt Ryan, takımını sahada tutması ve kırılma anlarında minimum hatayla oynaması galibiyetin kilidini açtı. Bu hususta Colts’un uzun pas yerine kısa pasları ve orta alanı efektif kullanma planı da meyvesini vermiş oldu. Lakin işin savunma kısmında Shaquille Leonard ve Kwity Paye’ın yokluğunda rakibe fazlaca koşu yardı izni verilmesi olumsuz anlamda dikkat çekici nokta oldu. Hücumda istikrarı yakalayıp savunmada da eksikleri kapatabildikleri müddetçe yarışta kalmaya devam ederler.  

18- Atlanta Falcons (NFC Güney, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Ligin enteresan takımı olma yolunda ilerleyen Falcons, evinde eski koçu Shanahan’ın 49ers’ına karşı sezonun en iyi oyunlarından birini oynayarak galip gelmeyi bilerek son dört maçtan üç galibiyet çıkarmayı başardı. Mariota’nın pasörlüğü henüz soru işareti olsa da elindeki oyuncu grubundan güzel sonuçlar çıkarmayı başaran head koç Arthur Smith, koşu oyunlarının desteğini verimli bir şekilde kullandı. Öyle ki rakamlara da bakıldığında ligde en fazla koşu yardı elde eden ve TD yapan üçüncü takımı olan Georgia ekibi, son dört maçta da 150 yard üzerinde koşarak galibiyletleri almış oldu. Şüphesiz ki takımın hücumla birlikte savunmada başta pas savunmasında eksikleri göz önünde olsa da koç Smith’in bu sezon takımının üzerinde kurduğu hâkimiyet ile yarışta kalmaları çok değerli.  

19- Denver Broncos (AFC Batı, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Broncos’un yokuş aşağı gidişi gittikçe hızlanmaya devam ederken bu süreçte iki kez AFC Batı grubu takımlarına yenilmek başlarını ilerleyen süreçlerde baya ağrıtacak gibi gözüküyor. Nitekim sahada da playoff takımı bir görüntüde olmamaları yarıştaki yerlerinin uzun soluklu olmayacaklarını kanıtlar nitelikte. Koç ekibi henüz uyumu yakalayamazken, Russell Wilson da değil liderlik henüz sahada takımının fark yaratan ismi bile değil. Az biraz derli toplu görüntüde olsalardı Los Angeles deplasmanından galibiyetle gelebilirlerdi ancak özel takımda yapılan basit bir hata sahadan yenik ayrılmalarına neden oldu. Henüz Denver ekibinde bir düzelme emareleri de gözükmediği ortada.  

20- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Savunmanın kendisine gelmesiyle zorlu rakibi karşısında kazanmayı bilen Steelers, haftalar sonra galip gelirken henüz kendileri adına hiçbir şeyin bitmediğini göstermiş oldu. Kenny Pickett ile çok verimli olamasalar da karşılarındaki ligin en iyi savunmalarından birine karşı ortaya koydukları oyun gelecek adına da umut verici. Nitekim Pickett’in sakatlanıp sahadan çıkıp Trubisky’nin tekrardan oyun kurucu rolünü üstlenmesi de henüz eski ilk tur seçimi isim için hiçbir sey bitmediğinin ispatı. İki hafta sonraki bay haftasına yüzde elli ile girerler ise Steelers adına en iyi senaryo olmuş olur.  

21- Miami Dolphins (AFC Doğu, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Evinde Vikings’e kaybeden Dolphins, hem gruptaki hem de konferanstaki konumunu ve avantajını kaybederek tekrardan başladığı konuma döndü. Oysa ki çaylak oyun kurucusu Skylar Thompson ile maça iyi başlayan turkuaz beyazlı takım skor üretme anlamında da fırsatları yakalamıştı. Lakin hücum hattının vasat performansına Skylar Thompson’un da sakatlığı eklenince yine kötü bir mağlubiyete davetiye çıkmış oldu. Hele ki savunmanın özellikle savunma hattının rakibi üst seviye durdurmasından sonra gelen bu netice ciddi şekilde moralleri bozdu. Nitekim hafta içi beyin sarsıntısı protokolünden çıkan Tua sahalara dönme şansının olması takımın gidişatını 180 derece değiştirebilir.   

22- Seattle Seahawks (NFC Batı, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Mücadeleci kimliğinden vazgeçmeyen Seattle ekibi, evinde ağırladığı gruptaki rakibi Cardinals karşısında kazanmayı bilerek hem playoff yarışını sürdürdü hem de ciddi bir avantajı eline geçirdi. Çaylak koşucu Kenneth Walker, ilk maçından ziyadesiyle harikulade sinyaller verirken Seahawks hücumu da çeşitlilik anlamında önemli bir isim kazanmış oldu. Savunma da bu maç özelinde TD’ya izin vermemesi ve rakibi hücumda en az yardda tuttuğu maçı oynadı. Geno Smith ile bu performansı izleyip takımı mevcur konumunda görmek en azından sezonun ilk yarısı için fazlasıyla olumlu bir durum.   

23- New Orleans Saints (NFC Güney, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Oysaki her şey çok güzel gidiyordu ve Saints, bir hayli eksik kadrosuna rağmen evinde kazanmayı bilerek yeniden yüzde elli durumuna geliyordu. Lakin gece ile gündüz gibi bir ilk ve ikinci yarı oynayan New Orleans ekibi, ilk bölümde doğru yaptığı ne varsa ikinci bölümde tersini yaparak rakibe geri dönüş için adeta davetiye çıkardı. Hücumda Andy Dalton, interceptionsuz oyununa Alvin Kamara liderliğindeki koşu oyunları eklenince istenilen skorlar gelmişti. Ancak defans kısmında pas savunmasındaki hataların üstüne baskıyı arttırmaya çalışırken arkada bırakılan geniş alanların değerlendirilmesiyle rakibin skorun tek haneye indirmesi rüzgarı tersine çeviren etmen oldu. Bunun üstüne hücumunda koşudaki verimini kaybetmesiyle Saints takımı başladığı işin sonunu getiremedi. Eğer bu tarz maçlarda bu denli maç içinde düşüşler yaşalar ise kazanmaları hiç kolay değil.  

24- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Sezonun büyük hayal kırıklığı olma yolunda ilerleyen Raiders, playoff yarışında var olması beklenilirken ilk beş maçtan sadece bir galibiyet alarak bay haftasına giriş yaptı. Özellikle bu hususta tüm ibreler head koç Josh McDaniels’e yönelirken elindeki kadroya uygun sistemi oturtamamış olması ve verdiği kararların çoğunun sorgulanması sezonun geçen bölümünde öne çıkan durumlardı. Lakin yedinci haftayla birlikte yeniden start verecekleri sezonda önlerindeki Ekim ve Kasım ayı maçları tam da dişlerine göre rakip olarak dikkat çekiyor. Bu süreci kayıpsız geçmeleri takdirde elde edecekleri çıkışla birlikte playoff resminin netleşeceği Aralık ayında da ellerini rahatlatan bir durum olarak kullanabilir. Fakat tabii kredilerini erken tüketmiş olmaları ve haliyle baskı altında oynayacakları düşünüldüğünde söylemesi de yapması kadar zorlaşıyor.  

25- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Mağlubiyet serisini Indianapolis deplasmanında da sürdüren Jaguars, son dakikalarda rakibini durdurmayı başaramadı. Hücumda Travis Etienne ve James Robinson ile güzel bir koşu komitesi yakalayıp verim sağlarken Trevor Lawrence ise sadece iki başarısız pasla maçı tamamladı. İşler hücumda bu kadar iyi iken yine de sahadan yenik ayrılan Florida ekibinde bu hususta savunmadaki hatalar rakibe ciddi şanslar vermek konusunda pek bir cesurdu. Özellikle tüm kritik oyunlarda rakibi durduramayan Jaguars savunması adeta yenilgiye davetiye çıkardı. İyi başladığı sezonda bir hafta hücumda bir hafta savunmada istikrar sonucu yaşayan Jaguars ne yazık ki seriyi de sürdüremedi. Ki bu savunmayla da işleri hiç kolay değil.  

26- Arizona Cardinals (NFC Batı, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Cardinals’ta işler yolunda gitmiyor. Özellikle hücumda ciddi bir vasatlık söz konusu. Belirli planlara takılıp kalan, çeşitlilik anlamında elindeki opsiyonları kullanamayan head koç Kliff Kingsbury’nin de koltuk ısınmaya başladı. Sahada sürekli su yakan motor gibi tekleyen Cardinals hücumu Seahawks karşısında Kyler Murray ile 37 pas deneyip maçı TD yapamadan maçı tamamlarken Murray de maçı 6 kere sack olarak tamamladı. Bu kısır döngü içinde savunmanın da çok da bir verim sağlayamaması da büyük bir sürpriz olmadı. Nitekim Kingsbury yol yakınken kısacık zamanda takıma bir iki galibiyletle nefes aldırıp planlarını değiştirirse takımda kalır. Yoksa bu şekilde kervan yolda düzelmez, düzülemez.   

27- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Sahanın ortasındaki logodan mıdır bilinmez evinde oynadığı dört maçtan üçüncü mağlubiyetini alan Browns’ta bu mağlubiyet serisini üç maça çıkardı. Takimdaki her parça yine bir şekilde güven verirken aksayan tek tarafı olan Jacoby Brissett, son üç maçta dört interception atarak adeta takımına köstek oldu. Yani yok mu bu takımda Brissett yerine bir oynatacak başka oyun kurucu? Bir değişikliğin şart olduğu Browns’ta kayıplar gün geçtikçe artıyor.  

28- Detroit Lions (NFC Kuzey, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Sezonun izlemesi keyifli takımlarından olan Lions, kendilerince ligin ilk yarısında birbirine yakın geçen maçlar oynamış olsa da maçı kazandıracak anlardaki başarısızlıkları ve hataları sebebiyle sadece bir galibiyet alarak bay haftasına girmiş oldular. Hücumda Jared Goff, attığı 11 TD pasıyla takımını taşırken özellikle koşudan alınan verimin üst seviyede olmasının meyvesini de birçok maçta yediler. Nitekim takımın sıkıntılı bölgesi olan savunmanın rakibin momentumu yakaladığı anlardaki hataları ise bir o kadar eleştiri noktası haline dönüştü. Linebacker’dan istediği desteği alamayan ve secondary’de istediği şemayı oturtamayan koç Campbell, eğer bu sorunlara çözüm üretebilmiş ise Lions’un keyifli maçları kendileri adına da birden daha fazla galibiyet anlamına gelebilir.  

29- Washington Commanders (NFC Doğu, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Birinci haftadan sonra dört maçlık maglubiyet serisini sonunda bozabilen başkent ekibi, Chicago deplasmanından sezonun ikinci galibiyeti ile döndü. Göze hoş gelen oyunu henüz bulamamasına rağmen yetenekli oyuncularıyla kazanan Washington’ta maç sonrası Carson Wentz sakatlandığı ve 4-6 hafta arası oynamayacağı açıklandı. Commanders’taki performansıyla eleştirilen ve koç Rivera’nin açıklamalarıyla gündem olan Wentz adına kazanmaya başlamışken böyle bir sakatlığın gelmesi kendisi adına şüphesiz moralleri bozmuştur. Nitekim yedeği Taylor Heincke yeniden formayı kapmış oldu.  

30- Chicago Bears (NFC Kuzey, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Öyle ki Darnell Mooney, Justin Fields’in maçın sonundaki pası tutmuş olsaydı bu satırlarda Bears’in David Montgomery ve Khalil Herbert ile ne kadar iyi koşu oyunları olduğu, savunmada Roquan Smith ve çaylak safety Jaquan Brisker ile ne kadar iyi performanslar ortaya koyduğunu ve Fields’in oyunu henüz game manager gibi yönetemese de atletik özellikleri ve uzun pas yeteneğiyle idare edebildiğinden bahsediliyor olacaktı. Fakat şimdi bunlar yerine Bears’in son üç maçtır hep ucu ucuna maç kaybettiği ve maçları kazanacak o atılımı henüz yapamayan bir ekip olduğu ve bunun da en büyük müsebbibinin de şu an için head koç ve ekibi olduğu yazıyor olacak. Durum budur…  

31- Houston Texans (AFC Güney, 1-3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Oynadığı beş maçta sadece bir galibiyet ve bir beraberlik ile birlikte üç mağlubiyet elde eden Texans, maç oynamadığı haftanın dönüşü zorlu bir maç takvimine de giriş yapmaya hazırlanıyor. Özellikle kalan 12 maçın dokuzunun playoff potası yarışı içinde takımlarla olduğu ve mevzubahis ilk beş maçlık performansları düşünüldüğünde işleri pek kolay olmamakla birlikte hoş neticeler vaat etmediği de ortada. Nitekim bireysel performanslar ise belki Houston ekibi için çözüm olabilir. Öyle ki yılın çaylak hücum oyuncusu olma yolunda her hafta dikkat çeken rakamlar ortaya koyan ve hareketlere imza atan Dameon Pierce, belki de takımı izlenecek kılacak tek nokta olarak öne çıkıyor. Bakalım galibiyet hanesine bu fikstürden kaç tane daha ekletebilecek?  

32- Carolina Panthers (NFC Güney, 1-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Geçici head koçuyla ilk maçından yenilgi ile ayrılan Panthers’ta derinden de olsa yeniden yapılanma çanları çalıyor gibi gözüküyor. Özellikle takım içindeki huzursuzluklar oyunculara yansırken pozisyon koçuyla tartışan Robbie Anderson ertesi gün takasla takımdan gönderildi. Bununla birlikte ligin yıldız isimlerinden olan McCaffrey için de takas dedikoduların çıkması bu iddiayı güçlendirir derecede. Saha içine tekrar bakılırsa ne hücumda ne de savunmada doğru düzgün bir plan olduğu açıkça gözüküyor. Hücum Baker ile zaten zar zor giderken PJ Walker ile önünü bile göremezken savunmadaki şemaların rakibin sayı yapmasını durdurmaktan ziyade izin verir cinsten olduğu için sahadaki görüntüleri keyif vermiyor. Şu an için takımın akıbeti henüz belirsiz olması da ayrı bir durum.