Artık NFL’de Ekim ayının tamamlanmasına bir maç kaldı;kötü gidişatın toparlanamayacağı ve mağlubiyetlerin telafisi olmayacağı bir döneme doğru yola çıkılmaya başlanacak. Özellikle var olma mücadelesi veren takımlar için bu ayı galibiyetle kapatmak yeni bir seri başlatmak için iyi bir zaman olabilir. Nitekim Aaron Rodgers ve Tom Brady gibi iki büyük ismin bu sezonki durumları ise ligin en çok konuşulan konularından birisi.  

Güç sıralamasında bu hafta ise Dallas Cowboys ilk beşi zorlayan takım olurken Seattle Seahawks’ın büyük sıçrayışı ise haftanın dikkat çeken yükselişlerindendi. Öte yandan Green Bay Packers’ın üst sıralardan inişi; Indianapolis Colts’un da orta sıralara tutunamayışı dikkat çeken düşüşlerdendi.  

1- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 6-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Bay haftasına sezonun tek namağlup takımı olarak giren Eagles, ilk altı maçlık serüven içerisinde beklentileri bir hayli aşmayı da başarmış oldu. İkinci yılındaki head koç Nick Sirianni’nin geçen yıl oynadığı oyunu yapılan hamlelerle bir üst seviyeye taşımasıyla yükselişte olan Philadelphia ekibi, mevcut oyun planını sahaya yansıtabildiği takdirde yine zirvede yer almaya devam edebilir. Hücumda Jalen Hurts, artık sisteme iyice adapte olmuşken koşu ve pas dengesi rakip savunmaları zorlayacak düzeyde kurulmuş durumda. Hücum hattında Jason Kelce gibi bir tecrübenin de varlığıyla makina gibi işleyen bir hücum var. Nitekim savunma tarafında Derek Barnett’in sakatlığı sonrası gelen Robert Quinn hamlesi, kâğıt üzerinde doğru bir tercih olarak öne çıkıyor. Eğer önlerindeki Kasım ayına kadarki olan fikstürden yara almadan çıkarlar ise Aralık ayı içerisinde NFC Doğu yarışı için önemli maçlar kendilerini bekliyor olacak.  

2- Buffalo Bills (AFC Doğu, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Belki de izleyen herkesin Super Bowl tahmininde yer alan Bills, bir maç dışında olağanüstü sezon başlangıcına imza attı. Josh Allen’ın zaten üst seviye bir oyuncuyken her maçta ekstra işlerle takımına katkı sağlaması hücumun verimini üç dört kat arttırırken, bu denli çeşitlilik rakip savunmalar için de durdurulması zor hale dönüştürüyor. Bununla birlikte pas oyunlarında receiverlarını saha içine yaymayı çok güzel başaran Buffalo ekibi, Josh Allen’ın da yüksek oyun bilgisi ve kol gücüyle rakibi ardı sıra pas ve koşu da alt etmeyi bildi. İşin savunma kısmında ise Matt Milano bu sezon kariyer sezonlarından birini geçirirken secondary’deki sakatlıklara rağmen eldeki oyuncu grubuyla da en yüksek verimi alan head koç Sean McDermott, savunmasını da ligin en iyileri arasında tuttu. Oyunun her iki tarafını efektif oynayarak ligin en formda takımlarından olan Bills, önlerindeki dişlerine göre takvim ile AFC konferansını lider bitirmesi şansı bir hayli yüksek.   

3- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 5-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Zorlu Kaliforniya deplasmanından alnı ak bir şekilde çıkan Chiefs, yine bir büyük maçta farkını ortaya koymasını da bilerek sahadan galip ayrıldı. Hücumda rakibin ön alanda sık sık baskı denediği pozisyonlarda Mecole Hardman ile güzel bir oyun şeması kurarak sayıya ulaşan Kansas City ekibi, benzer şekilde JuJu ve Travis Kelce ile de arka alanda istediği boşlukları fazlasıyla oluşturdu. İşin savunma kısmında da rakibin eksiğini iyi çözen savunma koordinatörü Steve Spagnoulo da iki turnover, bir safety ve beş sack ile dolu dolu bir savunma istatistikleriyle maça damga vurdu. Nitekim bu takımın en tehlikeli hali ise oyunun her iki yanında da oyuna doğrudan katkısı ki bunu da yakalamış gözüküyorlar.  

4- New York Giants (NFC Doğu, 6-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Şaşırtmaya devam eden Giants, konuk olduğu Florida deplasmanından da galibiyet çıkarmasını bilerek sezonun flaş takımı olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ettiler. Jaguars karşısında zorlandıkları bölümler olsa da hem geride olduklarında hem de öne geçtiklerinde doğru işlere imza atarak istedikleri zaferi ceplerine koymuş oldular. Hücumda Daniel Jones’un pasörlüğünü belirli şemalarda kullanıyor olsalar da head koç Daboll, oturttuğu koşu oyunlarında Saquon Barkley dışında da verim alarak takımını bu noktaya taşıdı. Bununla birlikte savunmanın da dönüm noktalarındaki performanslarıyla maç kazanmaları da değerli bir ekibe sahip olduklarının göstergesi. Seattle deplasmanında da hata yapmazlar ise sonrası zaten dinlenme zamanı olacak.  

5- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Sessiz sakin yükselişte olan takımlardan olan Vikings, takvim avantajını da güzel bir şekilde kullanarak galibiyetleri sıraladı ve rakiplerinin de iyi gitmemesi sonrası NFC Kuzey’de liderliği kapmakla kalmayıp NFC yarışında varım dedi. Bu süreye kadar oynanan maçlarda zaman zaman savunmada yahut hücumda sorun yaşamış olsalar da çaylak head koç Kevin O’Connel yönetiminde maç kazandıran anları boşa harcamayan Minnesota ekibi, kazanma alışkanlığını da yakaladı. Yine de tabii ki hücumda ve savunmadaki mevcut oyunlardaki iyileştirmeler de gelirse grubunda zirveyi kolay kolay bırakmazlar.  

6- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 5-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Evinde aldığı galibiyetle yeni bir serinin temellerini atmaya planlayan Cowboys’ta ilk haftadan sonra tekrar sahalara dönen Dak Prescott henüz üzerinden pası atamamış gözüktü. Özellikle favori olduğu maçta skoru son çeyreğe kadar yakın götürmesi pek de Dallas ekibinin klasına yakışmadı. Nitekim koşu oyunlarını bu sene Ezekiel Elliot ve Tony Pollard ile verimli kullanabilen Cowboys, sürprize mahal vermeden maçı kazanmayı bildi. Eğer Prescott’ta üzerindeki ölü toprağını atıp oyun seviyesini bilindik seviyeye çekerse işleri yoluna koyması çok da uzun sürmez.  

7- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 4-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Sonunda Joe Burrow… İşte gerçek Joe Burrow. Nihayet en iyi halini ortaya koyarak izleyenlere resital yaşatan Joe Burrow, attığı 3 TD pası ve bir TD koşusuyla galibiyetin mimarı oldu. Hücum hattı yine en mükemmelinde olmasa bile hücumunu makina gibi işleten 26 yaşındaki oyun kurucu, böylelikle Bengals’n da son beş maçtan dört galibiyet almasını sağladı. Eğer bu performans devam edebilirse Bengals, sezonun son bölümlerine yine favori kimliği ile girebilir. Lakin işin sıkıntılı kısmı ise yıldız receiver Ja’Marr Chase’in sakatlığı oldu. Buna rağmen Joe Burrow formunda olduğunda her şeyi yapabilecek bir isim olduğu bilinen bir gerçek. Öte yandan bir de son üç maçtır ortalama 160 koşu yardı izin veren savunmanın bu duruma bir müdahale etmesi de iyi olabilir.  

8- Tennessee Titans (AFC Güney, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

AFC Kuzey’deki rakibine karşı aldığı galibiyetle playoff kapısını şimdiden aralayan ve grup liderliği için büyük bir eşiği atlayan Titans, işleri yoluna koymuş gözüküyor. Bundan sonra yapacağı maçlarla konferanstaki konumunu belirleyecek olan Tennessee ekibi, bu açıdan biraz rahat. Bununla birlikte savunma tarafında da maç maç üstüne koymaları da yine olumlu bir durum. Şüphesiz ki oyun kurucu pozisyonunda Ryan Tannehill’in sakatlığı biraz soru işareti bıraksa da Derrick Henry gibi bir çınarın gölgesi altında Malik Wills idare edebilmesi gerekir.  

9- Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

İlk altı maçlık seride ortalama bir performans ortaya koyan Rams, yedinci haftadayı maç oynamadan geçirirken sezonun kendilerince ikinci bölümüne zorlu bir takvim ile girmeye hazırlanıyor. Özellikle Kasım ayı içindeki dört maçın üçünün deplasmanda olması işleri zorlaştıran bir etmen. Nitekim asıl olay Los Angeles ekibinin sahadaki görüntüsü. Savunma anlamında abes bir durum gözükmez iken aynısını hücum için söylemek zor. Koşudan zaten istenen verim alamazken pas oyunları da işlemeyince verim doğal olarak düşüyor. Pas korumasında hücum hattının eksiklerinden receiver ekibinin Sean McVay’in oyun planında yetersiz kalmaları bu hususun başlıca sebebi. Eğer koç McVay bu arada sistemde değişiklikler yapmış ise Rams’in Matthew Stafford ile ritim bulması sürpriz olmaz.  

10- San Francisco 49ers (NFC Batı, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Kaliforniya ekibi Christian Mcaffrey gibi bir ismi kadrosuna katarak, bir anda şansını ciddi şekilde arttırmıştı. Fakat evinde Chiefs karşısında aldığı mağlubiyetle de bir anda iki maçlık bir yenilgi serisi de elde etmiş oldu. Şüphesiz henüz takıma katılan CMC zaman geçtikçe koç Shanahan’ın koşu şemalarında fazlasıyla iş yapacaktır. Nitekim hücumda Jimmy G’nin ise yüksek hata oranı ile oynaması bu takımın önündeki en büyük engel olarak gözüküyor. Baskı altında her an rakibin lehine bir hareket yapabilecek potansiyelde olması büyük bir soru işareti. Eğer koç Shanahan ve ekibi bu sorunla birlikte savunmadaki sakatlıklar sonrası ekibini aynı seviyede tutabilirse tekrardan ritim tutması çok da zor olmaz.  

11- Seattle Seahawks (NFC Batı, 4-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Seattle şaşırtmaya devam ederken rakiplerinin de mağlubiyetlerinden sonra aldığı galibiyetle NFC Batı grubunda liderliğe yerleşerek dikkatleri üzerine fazlasıyla çekmeyi başardı. Hücumda Kenneth Walker, ben de bu ligde varım derken Geno Smith’in de bir “game manager” seviyesinin üstüne çıkmasıyla hücum sistemi fazlasıyla meyve verdi. Şüphesiz ki bu hususta head koç Pete Carroll ve hücum koordinatörü Shane Waldron’un payı yadsınamaz derecede. Takım olarak bu seviyede kaldıkları sürece playoff kelimesi Seahawks ile aynı cümlede kullanılmaya da başlayacaktır.  

12- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 4-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Galibiyet serisine kendi evinde son veren Charges, üç hafta aranın ardından yenilgiyle tanışmış oldu. Sezon boyunca savunmada başlarını ağrıtan koşuya bir türlü çare bulamayışları rakibe ekstra şanslar ortaya çıkarırken bal yapmayan arı minvalinde olan ve bir türlü bekleneni veremeyen cornerback JC Jackson’un da sakatlanmasıyla topun diğer tarafında görüntü de pekiyi değil. Bununla birlikte hücumda da sakatlar kervanına Mike Williams’ın katılmasıyla playmaker oyuncularını kaybeden Chargers’ta hücum koordinatörü Joe Lombardi’nin şemaları ve takıma oynattığı oyun sorgulanacak derecede soru işareti. Neyse ki haftaya maç yok ve dinlenmek için güzel bir zaman denk geldi.  

13- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 4-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Son haftalarda sürekli rakibe geri dönüş şansı tanıyıp maçlardan yenik ayrılan Ravens, gruptaki rakibini mağlup ederek biraz da olsa nefes almayı bildi. Bu haftaya kadar ki en az pas yardını elde eden Baltimore ekibi, koşudan aldığı verimle maçı kazanırken halen daha kontrat meseleleri çözülmeyen Lamar Jackson konusu ise bu tarz galibiyetlerle Lamar’ın elini güçlendiren bir durum olarak öne çıkıyor. Yine de bu işi biraz daha pasa evrilterek yaparsa beklediği kontrata daha erken ulaşabilir.  

14- New York Jets (AFC Doğu, 5-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Misafir olduğu karşılaşmada galibiyet alarak sezonun sürprizleri arasına giren Jets, üst üste galibiyetlerine bir yenisini daha ekleyerek hem AFC Doğu’da hem de konferansta üst sıralardaki yerini korudu. Lakin sezonun parlayan yıldızlarından olan Breece Hall’in sakatlanıp sezonu kapatması ise New York’un yeşilleri için çok üzücü bir durum oldu. Hücumunu büyük ölçüde koşu üzerinden şekillendiren ve bunun için de ideal semayı henüz sezon başından oturtan Jets, Hall’in gidişinden sonra James Robinson ile anlaşma sağladı. Eğer Robinson, mevcut şemaya ayak uydurursa Jets için en güzel senaryo gerçekleşmiş olur.  

15- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Başkent’ten de istediğini alamayan Packers, mevcut kötü gidişata bir türlü dur diyemiyor. Hücumdaki ciddi playmaker açığı hemen hemen tüm maçın kaderini belirleyecek anda kendisini belli ederken savunmada da koşuyu durduramamaları yine ön plandaki bir başka sorun. Nitekim bu kadar sıkıntıya rağmen bir de karşılarında ligin üst sıralarında yer alan bir Bills’e karşı neler yapacaklar büyük soru işareti. Aaron Rodgers için üst üste dört mağlubiyet pek yakışır bir şey değil gibi gözüküyor.  

16- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Son beş maç dört mağlubiyet… Zorlu bir sürecin içinden geçen Tom Brady ve arkadaşlarının mevcut durumları pekiyi gözükmüyor. Savunma sezon başından beri iyiydi ancak hücumun bu kadar aksaması takımdaki dengeleri de olumsuz etkilemiş gibi gözüküyor. Saha içi olarak koşuyu az kullanan ve sık sık uzun pasları deneyen bir yapı, Florida ekibinde işe yaramış bir taktik olarak gözükmüyor. Bu hususta bir değişiklik yapılacak ise üç maç sonraki bay haftasına kadar tam da yapılması gereken bir dönem olarak öne çıkıyor.  

17- Miami Dolphins (AFC Doğu, 4-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Evinde ağırladığı Steelers karşısında nihayet Tua’sina kavuşan Dolphins, üç maç aradan sonra galibiyetle yeniden tanıştı. Genç oyun kurucunun dönüşü gelir gelmez hücuma çeşitlilik katarken Florida ekibi de erkenden skor üstünlüğünü ele geçirmeyi bildi. Nitekim ilerleyen süreçlerde hücumdaki verimlilik düşse de birisi maçı kazandıran olmak üzere üç interception yapan savunma maç boyunca üst düzey oyununu korumasını bildi. Uzun haftalardır antrenmanlarda bile yer almayan Tua, tekrardan kendisine geldiğinde Dolphins sezon başındaki hücum ritmini tutturup yeni bir galibiyet serisi elde etmesi çok da sürpriz olmaz. Nitekim önlerindeki fikstür buna pek müsait.  

18- Arizona Cardinals (NFC Batı, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Evinde Saints karşısında kazanarak rahat nefes alan Cardinals, bu maçla birlikte yıldız receiver DeAndre Hopkins’e de kavuşmuş oldu. Maç özelinde savunmanın iki kez skora doğrudan etkilemesi takımca pozitif bir etki yaparken hücumda koşu oyunlarıyla beraber Kyler Murray de iyi bir oyun ortaya koydu. Öte yandan NFC’deki liderliğin halen daha ortada olması sezona iyi bir başlangıç yapamayan Cardinals için büyük bir şans olarak gözüküyor ki buradan işleri rayına oturtmaları için güzel bir fırsat.  

19- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Zorlu takviminin ilk maçını galibiyetle geçmeyi başaran Raiders, kendileri adına sezonun ikinci bölümüne güzel bir başlangıç yaptı. Siyah beyazlı takım için öne çıkan ayrıntı ise koşuyu kullandıklarında hücumun ne denli işlediği oldu. Bu hususta Josh Jacobs’un son maçlardaki yükselen grafiği bu maçta da devam ederken pas oyunlarından istediği verimi alamayan Raiders’a ilaç gibi geldi. Şüphesiz ki sezonun geri kalan bölümü içinde benzer plana sadık kalmak Las Vegas ekibini yukarılara taşıyabilir.  

20- Denver Broncos (AFC Batı, 2-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Russel Wilson’un sakatlığından dolayı oynamadığı maçta da sahadan yenik ayrılan Denver ekibi, mağlubiyet serisini dört maça çıkardı. Zaten Wilson ile işlemeyen hücum yedek oyun kurucu Bret Rypien ile iyice geriye giderken takım olarak da kasvetli bir hava hâkim. Özellikle çıkan haberlerde bazı önemli isimlerin de takas istemesi soru işaretlerini de arttırıyor. Broncos için de artık kapıların yavaşça kapandığı bir gerçek. Belki de Londra havası hem Russel Wilson’a hem de Broncos’a iyi gelir.  

21- New England Patriots (AFC Doğu, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Mac Jones’un dönüş maçında Patriots, evinde favori olduğu Bears karşısında kötü bir mağlubiyet aldı. Sezon başından beri istediği ritmi bulamayan Mac Jones, sakatlık dönüşü de vasat performansına bir de interception ekleyince çaylak Bailey Zappe, oyuna girdi ve girdiği gibi fırtına estirerek takımının maça ortak olmasını sağladı. Nitekim pek de gününde olmayan Patriots hücum ve savunma takımları bir hayli hatalar silsilesi sonucunda sezonun belki de en kötü oyununu oynadılar. Hücumda koşu bloklarında eşleşmeleri sağlayamayan hücum hattı ve pas oyunlarında receiverlarin rakipten kurtulmada sorun yaşamaları verimliliği düşürdü. Savunmada ön alandaki baskı yeterli olmazken orta alanın rakibe teslim edilmesi rakip koşularına da davetiye çıkardı. Henüz bir çıkış yakalayan Patriots, zorlu AFC Doğu rekabetinde de ağır bir yara aldı. Nitekim Jets karşısında galip gelip işleri tekrar yoluna koyabilir.  

22- Washington Commanders (NFC Doğu, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Taylor Heinckie ile ilk maçından galibiyetle ayrılan Washington, henüz sorunlarını çözmüş olmasa da bu süreçte kazanarak yükselmesiyle durumu biraz toparlamış gözüktü. Hücumda Terry McLaurin’in de başını çektiği oyunlar günü kurtarmaya yeterken koşudan da verim alınması galibiyette önemli bir yere sahip. Nitekim asıl olumlu olarak değerlendirilebilecek kısım ise savunma. Hem koşu hem de pas oyunlarında sezonun iyi maçlarından birini çıkaran Başkent ekibi, ön alandaki baskıyı arttırmasıyla bir düzen oturtmuşa benziyor. Bu ritim devam ederse en azından yüzde elli galibiyet civarlarında dolanabilirler.  

23- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Son haftalarda istediği galibiyeti alamayan ve pek bir eleştiri konusu olan Bears, Boston deplasmanında sezonun en iyi oyununu ortaya koyarak değerli bir galibiyeti hanesine yazdırdı. Hücumda pas ve koşu oyunlarında dengeyi yakalayabilen Chicago ekibinde, David Montgomery ve Khalil Herbert ikilisi gerek iç gerekse dış koşularda istediği alanları buldu. Bu hususta receiverlarin ve tight endlerin de katılımıyla kalabalık blok şemaları doğru şekilde işledi. Pas oyunlarında ise Justin Fields, uzun paslarda istediğini bulamasa da orta alan hakimiyetini yakalarken bunu koşu oyunlarıyla süslemesiyle bireysel anlamda da en iyi maçını oynadı. Savunmada ise ön alan baskısının arka alanda turnoverlara dönüşmesi ve koşu oyunlarını durdurmada linebacker ve secondary desteği öne çıkan detaylardandı. Netice itibariyle efektif bir biçimde farklı kazanan Bears, eğer istikrarı da yakalayabilirse, sezonun gidişatını lehine çevirebilir.  

24- Atlanta Falcons (NFC Güney, 3-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Yakaladığı seriyle dikkatleri üzerine çeken Falcons, aldığı kötü yenilgiyle fazla uzatmadan noktayı koydu. Hücum anlamında koşu ağırlıklı sistemde farklı işlere imza atmış olsalar da mevcut savunma ekibiyle işleri pek kolay değil gibi gözüküyor. Hele ki kilit oyuncuların sakatlığı sonrası iyice düşen savunma performansı ise kırmızı siyahlı takımı yarıştan bir hayli uzaklaştırıyor. Bu hususun sene içerisinde çözülmesi de pek kolay değil. Artık hedef yeni oyuncular…  

25- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 2-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Öyle ki head koç Mike Tomlin, eğer sezon başında Mitch Trubisky yerine çaylak Kenny Pickett’a vermiş olsaydı kim bilir neler olabilirdi. Miami semalarında kötü bir başlangıç yapsa da toparlayan ve maça ortak olmaya çok yaklaşan Steelers, Pickett’in da turnovearlari sayesinde sahadan yenik ayrıldı. Her ne kadar Pickett, istatistik kağıdında üç interception atmış gözükse de karşısındaki sağlam savunmaya karşı temel oyun kurucu yeteneklerini sergileyerek kumaşını kanıtladı. Yetenekli hücum silahlarına sahip olan Kenny Pickett’in mevzubahis eksiklerini toparlar ise işleri yoluna koyması çok uzun sürmez.  

26- Indianapolis Colts (AFC Güney, 3-3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Titans karşısındaki kritik maçta sahada hiçbir varlık gösteremeyen İndianapolis ekibi, belki de ilerleyen süreçleri de olumsuz etkileyecek bir yenilgiyi hanesine yazdırdı. Hücum zaten Matt Ryan ile adeta maça gelmeyi unuturken turnoverlar da pek hoş olmadı. Nitekim süregelen kötü gidişattan sonra Colts’ta önemli bir gelişme yaşandı ve tecrübeli oyun kurucu Matt Ryan yedeğe çekilirken ikinci yılındaki isim Sam Ehlinger starter olacağı açıklandı. Her ne kadar Ehlinger bir süper kahraman olmasa da oyun kurucu pozisyonundaki bu değişiklik Colts’ta bir hava değişimi etkisi yaratabilir.  

27- Carolina Panthers (NFC Güney, 2-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

“Underdog” edasıyla evinde ağırladığı NFC Güney rakibi Buccaneers karşısında, sezonun sürpriz galibiyetlerinden birine imza atan Panthers, kötü giden sezonda tesellisini elde etti. Hücumda CMC’nin boşluğu Foreman ve Hubbard ile dolarken oyun kurucu pozisyonunda PJ Walker’ın oyunu yeterli oldu. Nitekim savunma kısmında ise işlerin daha iyi olduğu aşikar. Brian Burns liderliğinde çok iyi işler imza atam Carolina ekibi, en azından topun diğer tarafında durumun daha iyi olduğunu da kanıtlandı. Öyle ki başta Burns için birçok teklif alan Panthers’ın da neden kolay kolay takımını bozmak istemediği de anlaşıldı. Tabii bir galibiyet şu aşamada çok şey fark ettirmeyecek ama gruptaki rakip karşısında alınması çok değerli oldu.  

28- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Cleveland ekibinde haftalar aylar mevsimler geçerken Jacoby Brissett top kayıplarına, Browns’ta yenilgilere devam ediyor. Başa baş giden bir maçta daha takımını galibiyete ulaştırmak bir yana turnover yapmadan duramayan Brissett, adeta Ohio ekibinin sahadaki en büyük rakibi olmuş durumda. Ravens karşısında kazanma fırsatı olan Browns, istediği sonucu alabilse belki de yarışın içinde tutunmaya umudu olacaktı. Fakat sonuç nafile. Artık eldeki malzemeyle en fazlası bu.  

29- New Orleans Saints (NFC Güney, 2-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Andy Dalton’in Jameis Winston’u aratmadığı maçta Saints, Arizona deplasmanından da eli boş dönerek yeni bir mağlubiyet serisi de yakalamış oldu. Ciddi şekilde oyun kurucu eksikliğini hisseden New Orleans ekibinde, esamesi okunan Andy Dalton peş peşe attığı interceptionlar sonrası bir anda skor ve moral üstünlüğünü rakibe teslim etti. Hatalar bu denli büyük ve abes olunca da ne hücum ne de savunma adına olumlu görüntülerin ortaya çıkması bir hayli zorlaşıyor. Öyle ki bu oyun kurucu meselesi bu sezon Saints’in kanayan yarası olacak.  

30- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

“Kendi ayağına sıkmak” deyimini birebir yaşayan Jaguars, kazanabileceği maçtan yaptığı hatalar nedeniyle sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldı. Travis Etienne’nın fumble’ı,önde oldukları bölümde savunmanın hataları ve en önemlisi son dakikada endzone çizgisinin dibinde topu yakalamaya rağmen yarım yarddan daha kısa mesafeden sayıyı bulamamak… Jacksonville ekibi sezon başında umut vermiş olsa da kazanma kimliğini elde etmesi için henüz süre var.  

31- Detroit Lions (NFC Kuzey, 1-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Eski değil, daha üç dört haftalık halinden eser olmayan Lions, her ne kadar sezona dolu dolu başlamış olsa da son maçlarındaki tutukluklarıyla da adeta küçük çaplı bir hayal kırıklığı yarattı. Öyle ki sezon başında oynadığı oyunla en azından keyif veren Detroit ekibi, son haftalardaki performansıyla da izlemesi zor bir görüntü çiziyor. Eğer ilk maçlarındaki gibi bir seviyeye gelebilirler ise kazanmaktan ziyade keyif veren yapıya geri dönebilirler.  

32- Houston Texans (AFC Güney, 1-4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Bay haftasından çıkan Texans, ayağının tozuyla Las Vegas deplasmanından maglubiyetle ayrıldı. Saha içinde geçen haftaya göre takımda pek bir değişiklik gözükmez iken çaylak koşucu Dameon Pierce, yine takimin birinci opsiyonu konumunda ve yine takımının taşıyıcısı. Öte yandan Davis Mills, ortada giden bir maçta daha kritik bir hatayla mağlubiyete sebebiyet verdi. Nitekim kredisini bu denli tüketmesi ilk on birdeki yerini de ilerleyen dönemlerde kaybetmesi anlamına gelebilir.