Tüm NFLTR ailesine selamlar… Mücbir sebeplerden ötürü bir hafta ara verdiğimiz yazı serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bay haftaları başlamadan önceki son hafta olması itibariyle belki de kadronuzun optimal halini son görüşünüz olacak. İşler daha da kızışmadan ve bu yazıların daha da anlam kazandığı haftalara gelmeden önce hazırsanız başlayalım.

RUNNING BACK

Uçacak: Dameon Pierce, Houston Texans

Çok kötü bir performans veya gereksiz bir Rex Burkhead kullanımı görmediğimiz sürece evet artık Pierce her hafta başlatmanız gereken bir isim. Draft sezonuna yaklaştıkça çılgınca bir hype oluştu etrafında ve bunu karşılamayı başardı. Hele ki son Chargers maçında hem koştu hem tuttu. Texans’ın bye haftası öncesi kendisini bu listede son görüşünüz olacak %99… Kendisinin bir çaylak olduğunu unutmamak lazım, daha da açılacak bu çocuk. Texans özelinde “yav bu pas oyunuyla bu QB ile olmuyor gari. Verin bu delikanlıya topu koşup dursun boyuna” vibe’larını almaya başladım bile. Lovie Smith bana kalırsa gayet kötü bir koç bu nedenle bu kadar basitleşeceğini ve pas oyununu çözemeyeceğini de düşünüyorum. Ege şivesiyle konuşmasını ben ekledim kafamda…

Uçacak: J.K. Dobbins, Baltimore Ravens

Sakatlıktan kurtuldukça kullanımı da artıyor Dobbins’in. Bengals maçı yavaş tempoda bol koşulu bir maç olmaya da aday bana kalırsa. Bana kalırsa kendisi bu hafta Najee Harris gibi James Conner gibi isimlerin önünde. Lamar’ın RB’leri için açtığı alanı asla hafife almamak gerekiyor. Yanında oynayan bütün RB’ler koşu başına yard’da olduğunda çok daha iyi rakamlara ulaşıyor. TD bulmayı da başarırsa Dobbins bu haftayı ilk 6-7 RB arasında bitirebilir. Özellikle Half-PPR ve standart formatlar için çooook daha iyi bir opsiyon.

Kaçacak (Sit): Ezekiel Elliot, Dallas Cowboys

Çok koşuyor boş koşuyor Zeke bu sezon. Deneme başına 3.8 yard cidden vasat bir rakam bana kalırsa. Pas oyunundaki rolü de neredeyse sıfıra inmiş vaziyette. Dak’ın yokluğunda TD bulma ihtimali bu kadar azalmışken Elliot’ı başlatmak bana kalırsa zaman kaybı. Koşu başına yard, pas başına yard, patlayıcı koşu miktarı hepsi kariyerinin dibinde. Yıllardır verdiği hizmete teşekkür ediyorum, hoşça kal kadim dostum…

Kaçacak (Sit): Antonio Gibson, Washington Commanders

İlk haftadan beri gitgide düşen performansının yanı sıra snap sayısı da yüzde 40’lara düşmüş vaziyette. Commanders birsürü RB’i kullanma konusunda çok ısrarcı ve takımın göz bebeği Brian Robinson büyük ihtimalle dönecek bu hafta. Pas oyununda da sadece McKissic olacak gibi RB’ler arasında. Titans eşleşmesi de hiç yardımcı olmayacaktır bu duruma. Sanırım ikinci bir emre veya sakatlığa kadar Gibson için fantezi sezonu bitmiş durumda. İlk yıllarını ve potansiyelini düşünürsek çok yazık oldu ama gerçekler böyle acı oluyor maalesef…

WIDE RECIEVER

Uçacak: Devin Duvernay, Baltimore Ravens / Josh Reynolds, Detroit Lions

Rashod Bateman’ın maçı kaçıracağı haftada eğer işler bu şekilde gelişirse, Devin Duvernay takımınız için iyi bir Flex hatta WR2 opsiyonu olabilir.

Benzer bir durum da Josh Reynolds için geçerli bu nedenle ikisini bir yerde yazma gereği duydum. Amon-Ra tekrar maç kaçıracak olursa T.J. Hockenson ile beraber bu takımın pas yükünü çekecek. Detroit Lions maçları izlediğiniz üzere fantezi futbol için altın madeni adeta. Son iki hafta yüzde 24 ile takımının target share lideri de Josh Reynolds. WR2/Flex olarak çok rahat kullanılabilir.

Uçacak: Chris Olave, New Orleans Saints

Seahawks karşısında eşleşmesini gayet basit buluyorum kendisinin. İkinci haftadan itibaren Amon-Ra için dediklerimiz sanırım bu haftadan sonra Olave için de geçerli olacak. Her hafta başlatmanız gereken bir isim artık kendisi. Dalton da onu besleyebileceğini bana kalırsa gösterdi. Olave için tereddüte düştüğünüz son hafta olacak büyük ihtimalle. Düşmeyin. Gelecek sezon çok yukarılardan draft edeceksiniz bu sezon ucuza aldığınız için sevinin… :)

Kaçacak (Sit): Brandin Cooks, Houston Texans

Ligin belki de en kötü QB oyunu benim sezon önü tahminlerimin aksine Texans’da. Jaguars da artık kağıt üzerinde kolay bir eşleşme olarak görülmemeli. Benim göz bebeğim Nico Collins ağırdan ağırdan takımın WR1’i olma yolunda ilerliyor bana kalırsa. İlk haftayı çıkarırsak Cooks’tan daha aktif kullanıldığını gözle görmek de mümkün. Fantezi futbolunun yıllardır hamam böceği olan Cooks, sanırım bu sezon özelinde bu algısını kaybediyor. Başka opsiyonlara yönelmenizi önerdiğim bir maça çıkacak kendisi.

Kaçacak (Sit): Elijah Moore, New York Jets

Sanırım artık şunu kabul etmemiz gerekiyor, Zach Wilson olduğu sürece bu çocuk az kullanılacak. Wilson girdiği andan itibaren Corey Davis bu hücumun ana parçası oluveriyor. Aralarındaki kimyayı kabul etmek lazım. Ekstradan Breece Hall da Joe Flacco ile gördüğü check-down’ları ve pas oyunu aktifliğini devam ettirecek. Garrett Wilson gibi “baby Julio” kılıklı bir adam da takımda varken Moore için ışıklar kapanıyor. Hele ki Dolphins canavarı karşısında…

TIGHT END

Uçacak: David Njoku, Cleveland Browns

Son iki maçtır 16 top tutmayı başardı Njoku. Jacobi’den beklediğimiz gibi, TE’lere top atma kutusuna bir tik attık bile. Chargers TE savunmasında şuan ligin vasat ekiplerinden biri, bu kutuya da bir attık. Kelce, Andrews, TJ, Goedert ve Ertz gibi elit diyebileceğimiz opsiyonlardan sonra bu haftaki en iyi TE opsiyonu da bana kalırsa kendisi.

Kaçacak (Sit): Pat Freiermuth, Pittsburgh Steelers

Bills geçen sezon olduğu gibi bu sezon da rakip TE’lerin adeta canını okuyor. Kendisi şuan TE7 olsa da ona bu puanların TD’ların değil, yüksek pas rakamlarının getirdiğini unutmamak lazım. Bills karşısında bu kadar pas yakalamasını da olası görmüyorum. TE7 demişken maç başına 11.6 puan getiriyor kendisi. TE stream etmenizi tavsiye etmemin sebeplerinden biri de bu. Yerden TD bulabilecek kolay eşleşmesi olan herhangi bir opsiyon bile “Muth”dan daha başlatılabilir.

QUARTERBACK

Uçacak: Andy Dalton, New Orleans Saints

Burada görmeyi çok beklemediğiniz bir isim olabilir belki de Dalton. Fakat Seahawks savunmasının hali ortada. Vikings karşısında da bana kalırsa güzel bir performans sergiledi. Tabi ki de kendisinden daha iyi opsiyonlar mevcut fakat, ligde aşağı yukarı QB sıralamaları belli olurken, Dalton 5.hafta özelinde ilk 14 içerisinde bitirebilecek bir isim gibi duruyor. Gittikçe derinlere iniyoruz artık… :)

Kaçacak (Sit): Aaron Rodgers, Green Bay Packers

Ortadoğu ve Balkanlar’ın en iyi QB’sini oturtmak elbette cesaret istiyor ama sene başında da konuştuğumuz gibi Rodgers size bu sezon fantezi için ne verdi ki? Şu an QB21 durumda olan Rodgers, WR odasındaki eksiliklerin de nedeniyle çok ağır tempoda bir sezon oynuyor. Giants karşısında favori olduğu maçta da normalden bile daha çok koşmalarını bekliyorum açıkçası. Rodgers yerine başka bir QB stream’lemenizi tavsiye ederim…