Tüm NFLTR ailesine selamlar… Bay haftalarının şimdiden kabak tadı verdiği ligimizde, start-Sit opsiyonları bırakın, sadece boşluk dolsun diye bile adam oynatıyoruz. Bu hafta özelinde çok ekstra isimler ön planda değil bana kalırsa. Genel olarak bench ünitenizle yetinmeniz gerekecek. Baktınız üç, dört oyuncunuz bay haftasında, skor olarak 4-2, 5-1 vs. iseniz bana kalırsa matchup’ı salabilirsiniz takımınızın kadro yapısını bozmamak için. Sizleri tükenmiş çaresizliğe sürüklemeden en iyisi biz yazımıza geçelim…

RUNNING BACK

Uçacak: Travis Etienne, Jacksonville Jaguars

Aslında bakarsanız sezon başındaki hype’nın yanına bile yaklaşamadı Etienne. Fakat son iki haftadır oyunundaki gelişimi hepimiz gözlerimizle görüyoruz. Son iki maçta toplam 222 koşu+pas yardı bulmayı başardı. TD bulamamış olması belki de bu performansını bir miktar radar altı bıraktı. Koşu savunmasında gayet kötü bir ekip gibi göründü Giants. Buna ek olarak rakip RB’lere pas atıldığında elleri ayaklarına dolanıyor gibi. Oyuncu profili itibariyle de özellikle işin pas kısmının bu hafta Etienne’e yarayacağını düşünüyorum.

Uçacak: Aaron Jones, Green Bay Packers

Randall Cobb’ın sakatlığı ve Commanders matchup’ı ile bana kalırsa üstündeki pası atacağı bir haftaya giriyor Aaron Jones. Evet neredeyse 50-50 bir paylaşım var Green Bay RB odasında. Sezon başında da bunu bekliyorduk fakat daha çok TD imkanı bulan bir hücum olacağını düşünmüştük. Bu nedenle Dillon ve Jones’a yükselmiştik açıkçası. İşler pek beklediğimiz gibi gitmiyor fakat bu hafta özelinde, pas oyununda göreceğini düşündüğüm artış nedeniyle Aaron Jones patlamaya hazır bir seçim bana kalırsa.

Kaçacak (Sit): Chubba Hubbard ve D’Onta Foreman, Carolina Panthers

CMC takasından sonra bu iki arkadaşa bit pazarındaymışcasına çullanıldı fakat taaaa fizandan önce beraber konuştuğumuz durumu tekrar hatırlatalım. Ben bir Panthers RB’sini istemiyorum ben CMC’yi istiyorum. Goal line çizgisine gelmekten aciz bir hücumda goal line RB’si diye görülen bir adamı kadroya eklemek çok da mantıklı gelmiyor. Hubbard özelinde ise geçen sezon CMC yokken eklediniz kadronuza, çok da bir şey vermedi açıkçası. Yanlış anlaşılmasın, bay haftalarından geçerken bu isimlere mecbur kalmış olabilirsiniz fakat eğer başka opsiyonlarınız mevcut ise onları kullanmanızı tavsiye ederim. Bu ikili içinse en azından bir maç snap share vs. görmek isterdim şahsen. Gerçi Tampa karşısında ne görebiliriz onu da bilemiyorum. Ligin açık ara en kötü hücumuna sahip şu an Panthers. Bunu ellerinde cidden iyi skill position oyuncuları varken başardılar. Buradan sonra da fantezi futbol için bir hayır gelecek gibi durmuyor.

Kaçacak (Sit): Najee Harris, Pittsburgh Steelers

Göz bebeğim olan isimlerden biri Najee, fakat o hayvani volümünü kaybetti bu hücumdaki. Pas oyununda iki, üç pas hariç hiç yok. Geçen sezon buradan inanılmaz ekmek yemişti Big Ben’le beraberken. Sonuç olarak Najee Harris belki de sezonu ilk 20 RB dışında bitirecek. Takım daha çok topu dağıtıyor, daha az TD buluyor, daha az RB’lere check-down atıyor. Najee’yi değerli kılan tüm özellikleri alınmış gibi neredeyse. Miami karşısında da erken geriye düşüp bolca pas deneyeceklerini düşünüyorum. Yakın devam ederse belki bir ihtimal Najee iş yapabilir fakat aksini gözlerimizle görene kadar şüpheci olmakta fayda var. Bench’inizde low-tier isimler varsa Harris yerine bu hafta monte edebilirisiniz matchupları iyiyse.

WIDE RECIEVER

Uçacak: Tyler Lockett, Seattle Seahawks

Seahawks beklediğimizden daha çok pas atıyor bu sezon. Gerek Metcalf gerek Lockett belki de her hafta oynatılabilecek kıvamdalar şu anda. Chargers maçı özelinde Lockett’ın canavar bir maç geçireceğini düşünüyorum. Belki de bu hafta yazdığımız en riskli tahmin bu olabilir ama bu potansiyeli hala barındırıyor Lockett. Kadroma kattıysam onu, böyle yüksek tempoda oynanacak her maçta oynatırım.

Uçacak: Drake London, Atlanta Falcons

Aslında işler bu daha çok koşu ağırlıklı Falcons hücumunda London için iyi gitmiyor. Fakat hiçbir hafta geçirmedik ki London bize yaptığı bir hareketle “üff bu adam çok yetenekli’’ dedirtmediği… CB olarak iyi bir iş çıkaran Bengals karşısına çıkacaklar bu hafta. Erkenden geri düşüp bolca pas atmaları en büyük umutlarımdan biri… Bu hafta zoraki olarak yedi, sekiz pas yakalayacağını düşünüyorum. O kadar yetenek vs demişken de bu kadar fırsatı fantezi puanlara çevirebileceğinden hiç şüphem yok.

Kaçacak (Sit): Terry McLaurin, Washington Commanders

Packers’ı yenmenin formülü her takım tarafından görülüyor artık. Güzel bir koşu oyunu, düşük tempo bir maç. Brian Robinson’ı bu nedenlerle listeme almayı da çok düşündüm. Bir de olaya tersten bakarsak Terry McLaurin için güzel bir haftaya girmiyoruz bana kalırsa. Yok Packers erken öne geçer farkı açar, rakip pas atmak zorunda kalır diyorsanız, ilk atlı Packers maçını göz ucuyla anca izlemişsiniz gibi…:) Çok patlayıcı bir hücum beklemiyorum maalesef kendilerinden. Bir de karşısındaki CB ünitesini düşünürsek ligdeki herkese kabus olabilecek bir ekip Packers. McLaurin de güzel matchupları ve ikinci bir emri bekleyen isimlerimizden.

Kaçacak (Sit): D.J. Moore, Carolina Panthers

Normalde bir takımın ilk silahı takımdan giderse inanılmaz düz bir mantıkla ikinci silah öne çıkar. Fakat yıllar boyunca DJ Moore kullanımı ile olsun gerek seçilen oyunlar şemalar olsun, mantık dışılığın timsali ekip kim, yine bu takım… İnanılmaz bir yetenek Moore, bunu NFL takip eden herkes farkediyor, ama bu QB oyunuyla çok zor işi. Geçen sezon da CMC’nin sakatlandığı bölüme bakacak olursak aslında Moore CMC yokken çok daha kötü bir iş çıkarmıştı. Yere atılacak seviyeye bir basamak uzakta şuan kendisi. Daha çok workload fırsatından yola çıkarak başlatılmamalı kendisi. Herkesi takasladınız bu çocuğu takaslayın lütfen…

TIGHT END

Uçacak: Daniel Bellinger, New York Giants

Giderken artan bir pas volümü, harika bir PFF grade’i ile Bellinger sevenlerini mutlu ediyor. Dağınık Giants WR odası da ekmeğine yağ sürüyor. Bu hafta Jaguars karşısında da en tepe seviyenin bir altındaki opsiyonlardan biri olarak görüyorum onu. TE stream ederken baktığım kriterlerden biri de bir anda takımının en çok pas yakalayan ismi olabilir mi o hafta için. Bellinger bu havayı vermeye başladı bana. Kolejden gelirken de kasetini beğendiğim bir isimdi, merakla bekliyorum.

Kaçacak (Sit): Mike Gesicki, Miami Dolphins

Geçen hafta bir anomaliydi. Gesicki için gezegenler adeta hizaya girdi. Yetenek olarak beğendiğim bir isim kendisi ve sezon öncesi ilk ranking’lerimizde de yukarılara yazdığım bir isimdi. Fakat Dolphins hücumu düşündüğüm bir size’a ihtiyaç duymayacak kadar tıkırında ilerliyor. Steelers da TE’lere iyi davranan bir savunmaya sahip değil. Hafızam beni yanıltmıyorsa rakip TE’lerden hiçbirini TD yaparken hatırlamıyorum. Gesicki’den böyle rollercoaster performanslar zaman zaman göreceğiz elbette ama denk getirmesi ve tahmin etmesi çok zor. Şahsen geçen haftanın etkisinde kalıp harcayacak TE slotum yok benim. Papaz her zaman pilav yemez.

QUARTERBACK

Uçacak: Justin Fields, Chicago Bears

Son iki haftadır iyi sayılabilecek performanslar gösteriyor Fields. Evet şu an için iyi bir pasör değil kendisi fakat bacaklarıyla güzel puanlar getirebiliyor. İyi pasör değil demişken de çocuğun elinde imkan mı var? Kendi sınıfındaki QB’ler arasında en kötü silahlara bu arkadaş sahip yine. Darnell Mooney en iyi ihtimalle bir Super Bowl takımının üçüncü WR’ı olabilecek kalibrede bir isim. Ancak bunları bir kenara bırakırsak Patriots maçının da düşük tempoda ve uzun süre skor olarak yakın gideceğini düşünüyorum. Fields geçen haftakinden bile daha çok koşabilir bana kalırsa. En tepedeki QB’lerden çok fazla bye olan varken, bir şans verilebilir kendisine.

Kaçacak (Sit): Russell Wilson, Seattle Seahawks

Kesinlikle sandviç reklamlarının etkisi altında kalarak yazmıyorum bu kısmı… Wilson eskisi gibi bir fantezi makinesi değil artık bunu kabul etmek gerekiyor. Sürekli düşük skorlu maçlar, ilk haftayı çıkarırsak 21’den fazla tamamlanan pas atmadı Wilson. Daha özgür bir pas oyunu için Pete abimden kaçıp buraya gelmesi ve Geno Smith’ten daha az başarılı pas atmış olması mükemmel bir mizah malzemesi. Rakip belki de şimdiden ligin en iyi iki-üç CB’inden biri olan Sauce Gardner’lı Jets. Jets’in ortada hiçbir sebep yokken yakın maçları kapayışı ve kazandığı winner kimliği de şok edici ama takdir ediyoruz. Maçın formülünü verecek olursa Gardner en iyi silahı olan Sutton’ı kilitleyecek ve ikiye yamulmuş RB odası ve Jeudy ile birşeyler yapmaya çalışacak Wilson. Genel fikirden çok daha karamsar bakıyorum bu maça. Jets erkenden patlayıp farkı açabilir. Belki bu bir ihtimal 50 pasa yaklaşan, bir Wilson maçı izlememiz için gereken şeydir. Ancak yok; Wilson da gözümle görmeden inanmam artık statüsüne erişti ne yazık ki. Yedeğe çekip olacakları beklemek en iyisi… (Not: Bu yazı yazıldıktan sonra Denver Broncos, Wilson’ın sakatlığından ötürü oynamayacağını açıkladı…)