Bol bol hayal kırıklığı yaşadığımız bir haftadan merhabalar değerli NFLTR.com okurları. Bu hafta Arizona Cardinals’ın Philadelphia Eagles’a karşı olan mücadelesi inanılmaz bir seviyedeydi fakat büyük bir hüsranla 20-17’lik mağlubiyet ile sona erdi. Kalça sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamayacak olan kicker Matt Prater’ın yerine bu maç için kadroya dahil edilen eski Kansas City Chiefs kicker’ı Matt Amendola maçın son hücumunda kaçırdığı 43 yardlık alan golü denemesi ile bu kez de bizim başımızı yakmayı başardı. Harrison Butker’ın sakatlığı nedeniyle oynadığı Kansas City Chiefs forması ile Indianapolis Colts karşısında kaçırdığı bir ekstra sayı denemesi ve 34 yardlık alan golü denemesinin ardından takımdan kesilen Amendola’nın yerine, boşta olan tecrübeli kicker Dustin Hopkins ya da geçtiğimiz sezon 50 yard altı denemelerinde fena bir performansı olmayan eski Colts oyuncusu Rodrigo Blankenship daha mantıklı tercihler olabilirdi diye düşünüyoruz. Amendola’nın maç öncesi ısınma sırasında vurduğu şutların bir çoğunun direğin sağ tarafından dışarı gitmesi nedeniyle maçın sonundaki kritik alan golü denemesinde Cardinals topu sahanın sol kısmına taşıdı. Buna ragmen, Amendola topu yine kalenin sağına doğru vurarak alan golünü kaçırdı ve maç eşitlenemediği için uzatmalara götürme şansı kaybedilmiş oldu. Maça her zamanki gibi yavaş başlayan Cardinals maçın ilerleyen zamanlarında büyük bir comeback içine girdi fakat o son alan golü ile hüsranla bitti.

Arizona’da özellikle hücum takımının maçlara iyi başlayamaması bu sezonun alışıldık bir geleneği haline gelmiş durumda. Geçen yazımızda da değindiğimiz gibi ligin ilk çeyreklerde sayı bulamayan tek takımı olan Cardinals, ne yazık ki bu kötü ünvanını bu maçta da korumayı başardı. Üst üste beş maçta ilk çeyrekleri skorsuz geçmek gerçekten önemli bir başarı (!).

Oyuncu istatistiklerine bakacak olursak bu hafta bizleri şaşırtan çok önemli bir performans göremedik. Öncelikle Kyler Murray’den başlayalım. Maçı toplam 250 pas yardı ve 42 yard koşu gibi fena olmayan bir istatistik ile tamamlamış olsa da bunlara eksi olarak maçın ilk bölümlerinde attığı bir interception ve iki tane kritik anda attığı kötü paslarla başlangıçta maçın momentumunun Eagles’a geçmesine sebep oldu. Her ne kadar maçın sonuna kadar bu hatalarını telafi edip performansını yükseltmiş olsa da Murray’nin özellikle hataları sonrasındaki vücut dili de adeta bir an önce Deandre Hopkins’in dönüşünü beklediğini gösteriyor. Hopkins’in dönüşü gerçekten hücum takımının performansı için kritik bir öneme sahip. Bu nedenle biz de artık “Yetiş Nuk” diye diye ömrümüzü tüketecek hale geldik.

James Conner ise her zamanki gibi ortalamanın biraz üstü bir performans ile 55 yard koşuyu hanesine yazdırdı. Bu hafta hücumda olan diğer gelişme ise genç oyuncu Eno Benjamin’in ilk touchdown’unu yapması oldu. Benjamin 25 yard koşu ve 25 yard receiving ile maçın ilerlemesine katkıda bulundu. Ancak Cardinals için maçın kaybedilmesinin yanı sıra günün en kötü gelişmesi kadrodaki üç RB’in birden sakatlanarak maçı bırakması oldu. James Conner’ın kaburga, Darrell Williams’ın diz ve Jonathan Ward’un baldır sakatlıkları nedeniyle kadroda sağlam tek RB olarak Eno Benjamin’in kalması üzerine Cardinals acilen boşta olan eski Eagles RB’i Corey Clement ve Ravens RB’i Ty’son Williams ile practice squad için sözleşme imzaladı. Ayrıca şu ana kadar kadroda olmayan çaylak RB Keontay Ingram’in de önümüzdeki hafta kadroda olmasını bekleyebiliriz.   Pas tarafına geldiğimizde ise Marquise Brown, Rondale Moore ve Zach Ertz’ün maçın özellikle ikinci yarısında iyi performanslar sergiledikleri söylenebilir.  Marquise Brown 78 yard ve bir touchdown, Rondale Moore 68 yard ve Zach Ertz de 48 yard pas tutarak güzel işler çıkarttılar. Zach Ertz’ün aldığı 10 target’a rağmen 48 yardda kalması vasat gibi gözükse de yazının başında bahsettiğimiz Kyler Murray’nin hatalı paslarına da maruz kaldığını belirtmeden geçmeyelim.

Diğer yandan savunma tarafına baktığımızda ise bu maçtada kötü giden momentumun çevrilmesinde baş rolü oynadıklarını söyleyebiliriz. Özellikle defensive line oyuncularının rakip QB üzerine uyguladığı baskı maçtan maça bizleri kendilerine daha çok hayran bıraktırıyor. Secondary’nin eksik olduğu bu zor zamanlarda gösterdikleri performans her türlü takdiri hak ediyor. Bu oyuncuların başında Zach Allen geliyor. Bu maçta da bir pas bloğu, bir sack ve beşi solo olmak üzere toplam 8 tackle ile tüm taraftarları memnun eden bir maçı daha geride bıraktı. Bu hafta defansın diğer başarılı isimleri ise Isaiah Simmons, Marco Wilson, Byron Murphy ve Budda Baker oldu.

İyisiyle kötüsüyle sezon öncesi yaptığımız senaryo tam olarak doğru gitmese de sonuç olarak ilk 5 hafta skoru tahmin ettiğimiz gibi ilerliyor. Sırada ise Arizona Cardinals için NFC West grubu açısından önemli bir hafta var. Cardinals bu hafta kendisiyle aynı skorda olan Seattle Seahawks ile karşılaşacak. İki takımın da derecesinin 2-3 olması bu haftayı grup sıralaması tarafından önemli kılıyor. Çünkü kazanan takım bu hafta 0.500 oranına ulaşacak ve son sırada kalmaktan kurtulacak. Her ne kadar Eagles maçı hüsranla bitse de Seahwaks’a karşı Cardinals lobisi olarak umutluyuz. Gelecek hafta görüşmek üzere…