Tüm NFLTR ailesine merhabalar… Yarısını devirdik bile sezonun. Ne kadar çabuk bitiyor gene değil mi? Sinir bozucu ama NFL’i güzel yapan da sanırım bu her sezon sonu bizde yarattığı bu yarım kalan aşk hissi… Sezonun geri kalanına gelecek olursak bugün sizlere running back’leri sıraladım. Sezon başına bakacak olursak pek çok hayal kırıklığı var Najee gibi Taylor gibi… Hiç beklemediğimiz çaylaklar ve yeni isimler de elit performanslar veriyor aynı zamanda. RB mevkisi özelinde sakatlıkla olan savaşını her zaman kaybeden bir meslek kendisi. Fakat bu sezon CMC, Saquan ve Henry gibi isimler yıllardır gelen bu birikimimize kafa tutar, çöpe atarcasına performans gösteriyor. Hatta Travis Etienne’i de dahil edebiliriz. Bu kez her kesime hitap edebilmesi için Half-PPR puanlarındaki beklentime göre sıraladım listeyi. Umarım okurken zevk alırsınız… Karşınızda sezonun kalanı için en iyi performans vermesini beklediğim 15 RB…

15- Jonathan Taylor, Indianapolis Colts

Kocaman bir hayal kırıklığı şuan Jonathan Taylor bütün Colts hücumu gibi. Neler yapabileceğini geçen sezon görmüştük fakat upside konusundaki eksikleri hakkında sezon önünde defalarca konuştuk. TD ve volüm bağımlısı bir oyunu var kendisinin. Şu an ikisi de yok kendisinde… Bilek sakatlığı da hiç yardımcı olmuyor açıkçası. Başka bir isim olsaydı ilk 25’e dahi almazdım fakat yüzümüzü kara çıkarabilecek bir yetenek kendisi. Umarım en kısa sürede toparlar.

14- Dalvin Cook, Minnesota Vikings

İnişli çıkışlı bir performansa sahip bu sezon Cook. Yeni koç ekibi beklediğim gibi eskisi kadar Cook ekseninde işletmiyor hücumunu. TD sayısının artması bekleniyordu geçen sezonun ardından fakat öyle olmadı. Açıkçası sezon başında RB12 civarında gösterirken kendisini bu kadarını da beklemiyordum. Onu listenin buralarında tutan en önemli özelliği fantezi playoff fikstürünün görece kolay olması. İlk altı, yedi seçimden birini harcayan oyuncular için hayal kırıklığı denebilir kendisine. Yolun sonuna kadar gitmeyi başarırsanız bir şekilde, kendini affettirme ihtimali halen var.

13- Aaron Jones, Green Bay Packers

Mehhh… Kötü bir hücumun birinci opsiyonu… Artık Green Bay için de bunu kabul etmek lazım. Pas yakalayan low-upside bir RB olarak görüyorum kendisini. TD konusunda çok vasat bir sezon geçiriyor aynı zamanda. Ben de dahil draft edenlerin yolu açık olsun. Kestirmesi ne yapacağını bilmek çok zor. Packers bilmiyor biz nereden bilelim?

12- Dameon Pierce, Houston Texans

Daha önce bir iki yazıma denk geldiyseniz Breece Hall ile beraber Pierce’ın bebeklerim olduğunu bilirsiniz. Deyim yerindeyse bam güm vuran kıran RB izlemeyi ne kadar özlediğimi bu çocuk bana hatırlatıyor. Kendisinde biraz fakirin Derrick Henry’si sendromu var. TD bulamayan hali gibi. İzlediğiniz zaman çok etkileyici performansları TD ve pas oyunu eksikliği sebebiyle fantezi puanına dönüşmüyor çok. Daha iyi bir hücumda olsa ilk 5 RB arasında olması çok muhtemel bir isimdi. Biraz yazık oluyor kendisine ama sezon sonuna kadar kadronuzdan hiç çıkartmadan oynatmanız gereken bir isim haline geldi bile. Seneye draft’larda ilk iki tur garanti gibi şimdiden.

11- Joe Mixon, Cincinnati Bengals

Dokuzuncu hafta performansı inanılmaz göz boyasa da Mixon sene başında beklediğimiz gibi. Pas oyunu gittikçe azaldı çok da koşmuyor. TD bağımlılığının köşe taşı gibi bir RB şuanda. Patlama imkanı olsa da her hafta Bengals hücumunun insafındasınız Mixon ile beraber. Güvenilir bir opsiyon yine de. Size bir iki matchup’ı da tek başına kazandırabilir fakat hafta hafta baktığınızda sezon sonu sırasından daha vasat bir performans almış olacaksınız büyük ihtimalle. Ancak playoff fikstürü çok güzel. Mixon’ı kadrosunda tutanlar için işler yolunda diyebiliriz.

10- Rhamondre Stevenson, New England Patriots

Rhamondre pas yakalayan bir tank. Bunun yanında çok fazla koşturulmasa da koşu başına 4.8 yard RB’ler için inanılmaz bir rakam. Patriots hücumunda göze çarpan iki, üç parçadan biri. İlk haftaları çıkarırsak son 4 haftayı da RB1 kategorisinde bitirmeyi başardı. Buralardan da düşeceğini düşünmüyorum.

9- Travis Etienne Jr., Jacksonville Jaguars

Sezon önünde düşünüldüğü gibi bir Premium pas yakalayan RB olmadığını dile getirmiştik tüm inanışın aksine. Gördüklerimiz de beni destekler nitelikte. Tersi çıksa yazmazdım tabi ki de… :) Fakat çocuk gayet iyi koşuyor ve giderek artan bir volümü var. Fikstürün sadece playoff kısmı değil, geri kalan hepsi adeta bal dök yala. Takımın James Robison’u göndermesinin ardından kendisine olan güvenleri de açığa çıktı. Her ne kadar sahaya adım atmadan geçirmiş olsa da böylesi bir sakatlık böyle dönmesi de çok iyiye işaret. Belki daha görmediğimiz bir iki vitesi bile olabilir. Çok daha yukarıda bitirirse sezonu kesinlikle şaşırmam.

8- Josh Jacobs, Las Vegas Raiders

Anlatmaya fazla gerek yok. Mükemmel bir sezon geçiriyor Jacobs. Onun için tek endişem en zor RB fikstürünün kendisinde olması ve bu konuda Raiders hücumunun ona alan açacağına güvencim de yok denecek kadar az. Yine RB1 içerisinde kalacaktır fakat ilk dört, beş RB olduğu kısım biraz geçti gibi. Yine de yaptıklarına hürmeten listede buralarda olması gerekiyor. Uzun süredir ligde olsa da halen gayet genç bir isim. Raiders hücumunun shutdown olmadığı haftalarda en tepelerde olacaktır.

7- Alvin Kamara, New Orleans Saints

Andy Dalton olduğu sürece Kamara bir RB1, bu bana kalırsa garanti gibi. Pas oyununda bu kadar aktif olduğu sürece Kamara gibi bir yetenek her zaman ilk-5 içerisinde kalacaktır. Bana kalırsa çok kolay bir fikstürü yok bu nedenle bir miktar listede aşağı indirdim kendisini. Target share’da halen tüm RB’lerin önünde birinci sırada. İzlediğimiz için şanslı olduğumuz isimlerden biri Kamara…

6- Kenneth Walker III, Seattle Seahawks

Önce kendimizi eleştirelim, amaan Seahawks hücumundan ne olacak ki diye düşünürken lafı ağzıma tıktılar ve fantezi için iyi performanslar görüyoruz. Penny’in sakatlığının ardından herkes bir patlama bekliyordu kendisinden ama bunu bekleyen çok azdır eminim ki. Kısaca tüm performansını özetlersek, seneye draftta ilk dört, beş sıradan seçeceksiniz… Burada Fantasy Playbook’tan Kyle Yates’in de hakkını teslim edeyim, kendisi her zaman çok iyi bir çaylak analizcisiydi fakat sezona girmeden kendi takip ettiğim 45-50 eksper arasında bu sınıfın en iyi koşucusu Walker diyen tek isim de oydu. Helal olsun üstat ne diyelim… 2020 Jonathan Taylor vari bir bitiriş bile gelebilir. Arkanıza yaslanın ve tadını çıkarın.

5- Nick Chubb, Cleveland Browns

Ligin belki de en iyi saf koşucusu kendisi. Sezon başında kendisine düşüktüm çünkü sezonun yarısında 10 TD bulmasını beklemiyordum açıkçası. Hayvani kullanıma rağmen top taşıma başına, hazır olun, 5.6 yard buluyor. Belki de pek çoğunuz için birinci sırayı hakkediyor şuan ama önümüzde kalan haftalarda aynı miktarda TD bulabilecek mi tabi ki de soru işareti. Sonuçta Browns hücumu… Zaten bana kalırsa tepe beşliyi çok minik farklar ayırıyor. Chubb da o elit 5’linin değişmez bir parçası.

4- Derrick Henry, Tennessee Titans

Henry için ne denebilir ki? Bir insan, eğer insansa, hiç mi yavaşlamaz hep mi hayvani volümde oynayabilir cidden inanılmaz. An itibariyle ligin koşu yardı lideri de kendisi. Sezon önü sağlıklı Henry olursa ne görürüz dediğimiz senaryoyu görüyoruz. PPR formatlarda biraz düşse de yine de en tepedeki isimlerden her zamanki gibi. Fikstüre bakmak Henry için bir hakaret olur, tüm Titans hücumu halen kendisi. Kral boşuna kral olmadığını benim gibi next-gen stats ve RB yaşı gibi şeylere takılan avarelere vura vura gösteriyor. Sene başında RB5 olarak sıralamıştım kendisini half-PPR için. Aynen buradan devam…

3- Austin Ekeler, Los Angeles Chargers

Şu haftaya kadar ligin açık ara en büyük fark yaratan oyuncusu Ekeler. Değme WR’lardan fazla pas yakalıyor, üstüne koşuyor, üstüne TD yapıyor. Kendisi niye üçe düştü derseniz kalan fikstürü de playoff fikstürü de zor Ekeler için. Ve bu pas oyunu volümü bir WR odasındaki sağlık problemlerinden de kaynaklanıyor. Williams’ın dönüşüyle beraber elbette azalacak volümü. Playoff yaklaştıkça da Chargers’ın yeri garanti olursa biraz ekonomik kullanmak isteyeceklerini de düşünüyorum. Bu hücumun ana parçalarında biri çünkü Ekeler. Rastgele bir RB gibi riske etmeyeceklerdir. Ama yine de TD upside’ı ile ilk sıraya her zaman aday.

2- Saquan Barkley, New York Giants

Sezon başında şöyle bir şey demişiz AFC analiz yazısında:

“Hiç hız kesmeden Saquan Barkely ile başlayalım. Kendisi sağlıklı olduğu sürece tüm NFL’deki (CMC dahi) en yüksek upside’a sahip isim çünkü bu arkadaşımızın stili öyle.”

İyi de denk gelmiş… :) Bir miktar beklediğimden daha az pas yakalıyor ama bu iyi giden Giants takımının bir numarası halen kendisi. Üstelik bunu inanılmaz TD sayıları bulmadan başarıyor. RB için sadece saf volüm ile bunu her hafta sağlamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Listenin en tepesine bakacak olursanız zaten, ilk beşteki tüm RB’ler şuanda hücumlarının birinci planı konumunda, belki bir numaralı isim hariç… Artık sezon sonunda bir olur beş olur çok da fark edeceğini düşünmüyorum, takımınızda lokomotif bir en tepe RB opsiyonu var. Güle güle kullanın.

1- Christian McCaffrey, Carolina Panthers

Huylu huyundan vazgeçmiyor. Ben Panthers’daki CMC’ye bile bu kadar yüksekken ve belli oranda verim alırken 49ers hücumunda yapabilecekleri karşısında inanılmaz bir merak içerisindeyim. Ligin en iyi skill position ekibine sahipler bana kalırsa şu an. CMC iyi bir O-Line arkasında iyi bir koşu koçuyla şu zamana kadar gördüğünüz en iyi RB fantezi performansını vermeye aday. Tek soru işaretim ekibin 49ers olması ve RB’lerine yaptıkları muamele. Fakat bu kadar pick ile kadroya katarak ne kadar değer verdiklerini gösterdiler bana kalırsa. Jimmy’nin oynuyor olması da daha çok check-down demek CMC için. Kendimi sezon sonuna kadar kovalayacak bir iddaa’yı da ortaya atıyorum. 27+ PPR ortalama ile bitirecek kalan bölümü. Tüm yaz boyunca RB1 dedim kendisine, Taylor’dan iyi olsun yeter… :) Şaka bir yana sakatlanmadığı sürece ne kadar özel bir isim olduğunu tekrar kanıtladı ve bizi güzel günler bekliyor…