Merhabalar değerli NFLTR.com okurları. “Yarışa Devam” dediğimiz geçtiğimiz haftanın ardından Arizona Cardinals’ın playoff yolunda bir kez daha tökezlemesi ile yeniden beraberiz. Oldukça çekişmeli geçen bir maçın sonucunda Minnesota Vikings’e 34-26’lık bir skorla kaybeden Cardinals sezon skorunu üç galibiyet ve beş yenilgiye getirerek yoluna devam etmek zorunda kaldı. NFC West grubunda da son sıraya düşen Cardinals için bir sonraki Seahawks maçı artık hayati bir önem arz ediyor. Açıkçası Cardinals’ın playoff yolundaki bu  sürekli inişli çıkışlı bir gidişatı bizleri oldukça endişelendirmeye başladı. Bu gidişle de sezon öncesinde kendi evimizde Super Bowl oynama hayallerimiz her an suya düşecek gibi görünüyor.

Vikings maçında bir önceki yazımızda bahsettiğimiz gibi DeAndre Hopkins’in de sahalara dönüşüyle beraber çok çekişmeli bir maç olacağını ve Cardinals’ın bu zamandan sonra önünde korkacak bir takımın olmadığından bahsetmiştik. Ancak bu maçta her ne kadar oyuncuların genel anlamda performansları iyi olsa da üst üste yapılan hatalardan dolayı kaçırılan fırsatlardan ve bazı oyuncuların inaktif olmalarından dolayı Cardinals’ın, tabiri caizse can çekişmeye başladığını görüyoruz. Left Tackle D.J. Humphries’ın yokluğu belki de eksikliklerin en önemlisiydi ve onun yokluğu etkisini maçın başından sonuna kadar son derece kötü bir şekilde gösterdi. Kyler Murray’nin dört sack’e maruz kalması her şeyi ifade ediyor aslında.

Kadrodaki iyi haberlere gelecek olursak Kicker Matt Prater ve DeAndre Hopkins’in tekrardan kadroya dönüşlerinin Cardinals’ı rahatlattığı gözle görülüyordu. Matt Prater’ın bu maçtaki iki alan golü denemesinin de başarılı olması ve taraftarların, topa vurmadan önce “Acaba atabilecek mi?” korkusunun olmaması her şeyi açıklıyordu. Bir diğer iyi haberin ise Cardinals açısından en önemlisi olduğunu söyleybiliriz. Son maçlarda çoğunlukla savunmanın ön plana çıktığı Cardinals’ta DeAndre Hopkins’in gelmesiyle beraber hücumda da performansın bariz bir şekilde yükselişini izliyoruz. Vikings maçındaki bazı gösterişli oyunları izlemek gerçekten paha biçilemezdi. Hopkins, tek elli pas yakalayışları ve uzun mesafe pas oyunları ile beraber adeta bir şov yaptı ve hücum açısından yüreğimize su serpti fakat bir Cardinals klasiği olarak bir yerlerden alırken başka bir yerlerden veriyoruz.

Kyler Murray 326 yard pas ve 36 koşu yardıyla beraber hanesine güzel bir istatistik yazdırsa da çok kritik anlarda attığı iki interception ve bir fumble ile ne yazık ki maçın kaybedilmesindeki en büyük etkenlerden oldu. Tabii ki burada Arizona hücum hattının da yetersizliği söz konusuydu. Cardinals offensive line’ında as kadrodan bu hafta sadece RT Kelvin Beachum ve RG Will Hernandez sahadayken diğer oyuncular yedek oyunculardı. Left tackle D.J. Humphries’ın dışında left guard Max Garcia, center Rodney Hudson’ın da maçta olmaması çok önemli bir etkendi ve etkisi fazlasıyla görüldü. DeAndre Hopkins ise kendisine atılan 13 pasın 12’sini yakalamayı başararak toplamda 159 yard ve bir TD ile hanesine güzel bir istatistik yazdırmakla kalmadı üstelik hücumun bu denli taşınmasına yardımcı oldu.

Bir önceki maçta iyi oynayan Eno Benjamin ise bu maçta fazla etkili olmadı ve dokuz top taşımada 22 yard ile etkisiz bir görüntü sergiledi. Tabii bunda Cardinals’ın sürekli geriden geldiği için pasa yüklenmek zorunda kalması da önemli bir etkendi. Kısacası maçın kaybedilmesindeki en büyük sebep offensive line eksikliğiydi.

Savunma tarafındaysa, Cardinals secondary ekibi maçın başlarında çok kötü bir performans sergilese de işler kritik olmaya başladığı zaman Vikings hücumuna hiçbir şekilde şans tanımayarak hatasını telafi etmeyi başardılar. Savunmada öne çıkan isimler ise iki sack ile J.J. Watt ve bir sack ile bir fumble’a zorlama ve fumble recovery ile oynayan Isaiah Simmons oldu.

Ancak savunmanın başarılı performansı ve Vikings hücumunu durdurduğu bölümlerde, gerek Kyler Murray’nin interception atması ve gerekse Greg Dortch’un dördüncü çeyreğin başındaki punt return sırasında yaptığı fumble gibi hatalar yüzünden ele geçen fırsatların değerlendirilememesi yüzünden rakibe yaklaşmak bir türlü mümkün olamadı.

Önümüzdeki hafta, 6 Kasım’da oynanacak çok önemli bir grup maçı ile sizlerle beraber olacağız. Cardinals’ın Seattle Seahawks’a karşı bu sezon ikinci kez kaybetme gibi bir lüksünün olmamasıyla beraber gruptaki sonunculuğundan bir şekilde kurtulması gerekiyor. Yoksa evimizde Super Bowl oynama hayalleri bir kenara atıp, Cardinals’ın playoff oynama hayalleri bile çok büyük bir sıkıntıya girecek gibi duruyor.

Haftaya görüşmek üzere…