Üst sıralarda değişimlerin yaşandığı on birinci hafta sonunda lider liderliğini korurken San Francisco 49ers, ilk üç içerisine girdi. Benzer şekilde Tennessee Titans ve Dallas Cowboys ilk 10 içerisinde sıralarını yükseltirken Minnesota Vikings büyük düşüş yaşadı. Orta sıralarda ise Washington Commanders’ın çıkışı dikkat çekerken New York Jets ise bu sezon ki en büyük düşüşlerinden birini yaşadı. Son sıradaki Houston Texans arkadaşımız ise halinden çok mu çok memnun…

1- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 8-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Los Angeles deplasmanından galibiyetle ayrılan Chiefs, artık kendi grubunda rakipleriyle arayı ciddi şekilde açarken AFC liderliği konusunda da önemli bir eşiği geçmiş oldu. Sezon sonuna playoff’a doğru giderken iyice ritmini bulan Andy Reid ve öğrencileri, Patrick Mahomes liderliğinde geri düşseler bile kazanma potansiyellerinin olduğunu gösterdiler. Özellikle Mahomes cephesinde Travis Kelce ile ortalığı yıkıp geçerken işler kötü gittiğinde bile oyun ortaya koymasıyla durdurulamaz bir performansa çıktı. İşin savunma kısmında da benzer şekilde Chris Jones, yine üst seviye oyunuyla dikkat çekti. Hal böyle olunca geri kalan maçlarında Chiefs doğal favori olarak öne çıkıyor.  

2- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 9-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Geçen hafta namağlup unvanını kaybeden Eagles, head koç Nick Sirianni’nin eski takımı karşısında zor da olsa galip gelerek yeni bir seri için başlangıcı da yaptı. Lakin her şeyin kâğıt üzerinde gözüktüğü gibi olmayan Philadelphia ekibinde hücumun tutuk ve alışılmışın dışındaki görüntüsü kafalarda soru işareti bıraktı. Normal şartlarda rakip savunmanın düzenine göre üretebilen ve her an sonuca gidebilen Eagles bu hususta form düşüklüğü dikkat çekti. Öte yandan hafta içinde savunmasına Linval Joseph ve Ndamukong Suh gibi iki önemli oyuncu ekleyen savunma, özellikle maçın son bölümlerinde güzel işlere imza attı. NFC liderliği konusunda önde gözükse de Eagles’in kendi çizgisinden şaşmaması playoff maceralarında da işlerine gelecektir.  

3- San Francisco 49ers (NFC Batı, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Meksika semalarında kazanarak serisini sürdüren 49ers, artık hücumdaki ritmini de yakalayarak deyim yerindeyse uçuşa geçti. CMC, Deebo, Aiyuk ve Kittle ile rakiplerin gönlüne korku salan Kaliforniya ekibinde Kittle’ın deyimiyle “Himmy Guap” (Jimmy G) bu denli oynadığı müddetçe takımını taşımaya devam edecektir. Tabii topun diğer tarafındaki savunmanın da oyuna katkısı yadsınamaz derece yüksek. Nitekim önlerindeki üç maçı evinde oynayacak olmaları da konferanslarında da yükselmeleri anlamına gelebilir.  

4- Buffalo Bills (AFC Doğu, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Evi olmasa da aldığı galibiyetle evinde gibi hisseden Bills, iki haftalık mağlubiyet sürecinden güzel bir zaferle çıktı. Josh Allen’ın gerek cep içinden gerekse koşarak yönlendirdiği hücumda Devin Singletary ve James Cook üzerinden şekillenen koşu oyunlarının da işe yaraması Bills hücumuna canlılık kattığı söylenebilir. İşin savunma kısmında ise en azından pas savunmasında ön alandaki baskı yeterli olmadığında arka tarafta fazla açık verdikleri de malum.  

5- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

“Ugly Win” yani çirkin kazanma ifadesini yerine getiren Ravens, zayıf rakibi karşısında epey zorlanarak ancak son çeyrekte maçı bitirecek oyunu ihva edebildi. Sezon başındaki ritmini kaybettikten sonra tam da yeni bir seri başlamışken bu kadar kısır ve tıkanık hücum çok da kabul edilebilir bir durum olmadığı aşikâr. Özellikle Rashod Bateman’in sakatlığı sonrası pas oyunlarının verimi düşmesi de Ravens’in ilerleyen bölümlerde başını ağrıtması çok mümkün.  

6- Tennessee Titans (AFC Güney, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Green Bay deplasmanından galibiyeti güzel bir oyunla çıkaran Titans, son beş maçından dört galibiyet alarak konferansındaki üst sıra yerini korudu. Hücumda çok iyi bir oyun planı kurgulayan head koç Vrabel ve ekibi, yoğun Derrick Henry koşularıyla rakip savunmayı boğduktan sonra Woods, Burks ve Hooper gibi pas opsiyonlarını kullanarak maçın başından üstünlüğü ele geçirmeyi başardı. Özellikle Henry’nin de koşmak dışında screen pas ve TD pası atmak gibi farklı işlerde kullanılmasıyla hücumdaki çeşitlilik bir hayli arttı. Savunmada ise dominant bir savunma hattı olan Titans’ta Jeffrey Simmons harikulade bir oyun ortaya koyması rakip pas oyunlarını da yavaşlattı. Ciddi bir ritim yakalayan Titans, ligin yükselen ekiplerinden birine dönüştüğü söylenebilir.  

7- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Geçen hafta aldığı mağlubiyeti çok dominant bir galibiyetle telafi eden Cowboys, ortaya koyduğu performansla adeta yarışta olduğunu ispatladı. Hücumda Tony Pollard’ın da denkleme farklı varyasyonlarda katılmasıyla durdurulması zor bir ekip haline dönüşülmesi rakibi ciddi şekilde darmaduman etti. Savunmada ise Micah Parsons liderliğindeki savunma hattının efektif oyunu rakibi henüz ön alanda bozarken arka taraftaki işleri de bir hayli kolaylaştırdı. Mevcut standardını ortaya koyduğu sürece önünde evinde oynayacağı maçlarla birlikte önemli bir seri yakalayabilir.  

8- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 8-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

“Ne kadar yükselirsen o kadar sert düşersin” sözünün ete kemiğe bürünmüş hali olan Vikings, geçen hafta aldığı güzel galibiyeti çok vasat bir mağlubiyetle sürdürerek adeta dibe çakıldı. Özellikle sezon son zamanlarda elde ettiği dereceyi yansıtmadığı hakkında eleştiriler olan Minnesota ekibi, bu hususa son noktayı aldığı ağır yenilgiyle koymuş oldu. Rakibin hücumdaki değişimlerine savunmanın cevap verememesi ve Kirk Cousins’in yoğun baskı altında eli ayağına dolanması en bariz gözüken sıkıntılar. Her ne kadar bu takım halen daha sekiz galibiyetli olsa da bu noktadan sonra manevi olarak toparlanmak çok da kolay olmasa gerek.  

9- Miami Dolphins (AFC Doğu, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Onuncu haftayı bay geçen sezonun flaş ekiplerinden olan Dolphins, yeni head koçu McDaniel ile ilk serüveninde güzel işlere imza attı. İlk maçlarda yakaladığı ivmeyi Tua’nın sakatlığı sonrası kaybederken elde ettiği yüksek konumu da rakiplerine kaptırmıştı. Nitekim Tua’nin dönüşüyle birlikte yeni bir seri de yakalayan Florida ekibi, yine üst sıralara yerleşmeyi bildi. Koç McDaniel’ın hücum setleri takıma büyük hava katarken Waddle-Hill ikilisi de ligin en efektif ve tehlikeli opsiyonlar oldular. Buna rağmen pas oyunlarındaki verimi sezon ortasında takıma katılan Jeff Wilson ve Raheem Mostert’lu koşuyla birleştirince dominant galibiyetler de alan Dolphins, hücum çeşitliliği anlamında da ön plana çıktı. İşin savunma kısmında ise hemen hemen her maç bir oyuncuyu sakatlığından dolayı sezonu kapatmasına rağmen ön alan baskısıyla şimdiye kadar takım dengesini rayına oturttu. Önlerinde zor bir fikstür olan Miami ekibi, eğer formunu kaybetmezse sezon sonu mutlu sona ulaşabilir.   

10- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Dinlenme arasından galibiyetle dönen Bengals, AFC Kuzey rakiplerine karşı bu sezonki ilk galibiyetini de nihayet almış oldu. En son kazandıkları maçtaki koşu performansından ziyade bu sefer de pas performansıyla kazanan Bengals, Ja’Marr Chase’in de dönüşünün yakın olmasıyla zorlu takvim öncesi güzel bir ivme yakalayabilir. Nitekim hücum hattının daha dişli savunmacılar karşısında da neler yapacağını görmekte fayda var.  

11- Seattle Seahawks (NFC Batı, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Sezonun beklenmedik takımlarından olan Seahawks, tecrübeli oyun kurucusu Geno Smith ile grubunda lider olarak güzel bir periyod geçirdi. Özellikle Smith cephesinde takımı idare etmesi beklenirken oyun görüşü ve performansıyla Seattle ekibini playoff takımı yapması takdire şayan bir husus oldu. Öte yandan hücumun bu ritmine savunmanın da verdiği destekle komple bir takım hüviyetinde olan Seahawks’ta çaylak cornerbak Tariq Woolen, takıma yaz döneminde gelen pas rusher Nwosu ve linebacker Jordyn Brooks’un yüksek performanslarıyla topun diğer tarafında da ritmi buldu. Kalan maçlarda da NFC Batı ve playoff’un en büyük adayı olan mavi yeşilli ekip kalan yedi maçın beşini evind oynayacak olması büyük bir avantaj.   

12- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Lige iki galibiyetle başladıktan sonra bir anda düşüş yaşayan Buccaneers, sonrasında oynadığı altı maçtan beş mağlubiyet alarak hayal kırıklığı olma konusunda ön plana çıktı. Özellikle Tom Brady takımlarından beklenmeyen bir düşüş yaşayan Tampa Bay ekibi, hücum hattındaki sakatlıkların yanında playmaker oyuncularının da sakatlanmasıyla durumu toparlamakta epey zorlandı. Şüphesiz bu süreçte de ayakta kalan ekip ise savunma oldu ancak sakatlıklar bu ekibi de vurunca Florida ekibi için kâbus senaryoları yazılmıştı. Nitekim Tom Brady gibi bir lidere sahip olan Bucs, önce evinde ardından da Almanya’da kazanarak bay haftasına yüzde elli ile girmeyi başardı. Bu süreçte koşu oyunlarının da işlemesi hücumu çeşitlendirirken savunmanın da sakatlıklardaki oyuncuların yokluğuna adapte olmasıyla işleri çabucak rayına oturttu. Her ne kadar NFC Güney grubunun hali çok iyi olmasa da Bucs’un kalan fikstüründe de ritim tutması gerekecek.  

13- Washington Commanders (NFC Doğu, 6-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:16  

Commanders’ı özetleyen iki öne çıkan husustan birincisi Taylor Heinicke ile beş maç dört galibiyet. İkincisi ise sezon başına göre hem hücumda hem de savunmada gayet güzel oyun. Son dönemde çıkışa geçen takımlardan olan başkent ekibi, zayıf rakibi karşında da kazanarak işlerini yoluna koymayı başardı. Artık ilerleyen süreçlerde de maç içersinde de oyunun istek ve ihtiyaçlarına göre değişiklikler yapabilen bir takıma dönüşürler ise grup ve konferans sıralamaları da daha artabilir.  

14- New York Giants (NFC Doğu, 7-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Yani tam da Giants için olumlu yorumlar yapılırken New York’un mavileri tekrardan “Giants” olduklarını hatırlayarak favori olarak çıktıkları maçı kaybetmeyi bildiler. Her ne kadar yol kazası olarak gözükse de hücumda Daniel Jones’un yetersizliği ve koşu başına beş yard ile ligin en kötü rakamını elde eden savunmanın da mevzubahis koşuları durduramama bu takımın en büyük soru işaretleri olarak ortaya çıkıyor. Diğer rakiplerinin kazanmasıyla NFC Doğu şansı azalan Giants için artık bir şekilde wildcard’da kendisini atabilmek daha gerçekçi senaryo olarak gözüküyor.  

15- New England Patriots (AFC Doğu, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Ligin en zorlu gruplarından birisinde rakibini ikinci kez yenerek ciddi bir avantaj yakalayan Patriots, playoff yarışını içinde olduğunu da ispatlamış oldu. Klasik Belichick stratejisi ile dominant bir savunma ve iyi koşu oyunlarıyla çeşitlendirilen hücum takımı olan Boston ekibinde bu sezon epey bir yetersiz performans ortaya koyan Mac Jones, şimdilik idare eder oyunu ziyadesiyle yetiyor. Yine de Jones açısından takımın ihtiyacı olduğu anda neler yapacağı pek bir muamma.  

16- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 5-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

İki haftadır üst üste prime time maçını kaybeden Chargers, eline geçen önemli fırsatları da değerlendiremedi. Özellikle evinde ağırladığı gruptaki en yakın rakibi olan Chiefs’a karşı üstünlüğü elinde tutmasına rağmen sahadan yenik ayrılması rekabet seviyesinin de o kadar yüksek olmadığının bir göstergesi. Justin Herbert açısından oynadığı güzel oyunla takımını öne taşısa da savunmanın dişli rakiplere karşı oyunu tutamaması büyük sorun. Önünde iki kritik deplasman olan Los Angeles ekibi en az yara alarak son bölüme girmesi playoff umutlarını diri tutmak için elzem.  

17- New York Jets (AFC Doğu, 6-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Gruptaki en yakın rakibi karşısında belki de dönüm noktası yaşayacağı karşılaşmaya çıkan Jets, belki de son yılların en kötü oyun kurucu performanslarından birinin kurbanı olarak sahadan yenik ayrıldı. Evet, mevzubahis oyun kurucu Zach Wilson’dan başkası değil. Öyle ki tüm maç boyunca özel takımının yaptığı punt sayısından (10) daha az pas isabeti sağlayan (9) Wilson, maç sonu açıklamalarında suçu kendi üstüne bile almayışıyla tepkilerin odak noktası oldu ve koç ekibinin kararıyla yedeğe çekildi. Yıllar sonra iyi bir sezon geçiren; savunmada hem ön tarafta hem de arka alanda iyi bir ekip kuran, hücumda ise koşu oyunlarıyla birlikte lig ortalamasında pas yaralayıcılara sahip olan Jets’te Zach Wilson bilmecesi sezonun akıbetini belirleyeceğe benziyor.  

18- Atlanta Falcons (NFC Güney, 5-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Evinde zor da olsa kazanan Falcons, iki haftalık aranın ardından galip geldi. Lakin savunma cephesinden ortaya konan performansın vasat olması bir kez daha meydana çıktı. Nitekim Corderrella Patterson’un tekrar sahneye çıkması hücum tarafını hareketli kıldığı söylenebilir. İki hafta sonraki bay haftasına yüzde elli üstünde girerlerse son bölümde playoff şansları bir miktar da olsa olabilir.  

19- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 4-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Haftalar sonra kazandıktan sonra evinde yeniden kaybeden Packers, eline geçen çıkış yakalama fırsatını da tepti. Hücumda koşu ağırlıklı oyunu pas ile süslendirmeyi deneyen Aaron Rodgers, yoğun baskı altında kalınca top dağıtmada epey bir zorlanırken koşunun da zamanla durdurulmasıyla hücumda tek boyutlu bir yapıya dönülmek durumunda kalındı ki bu da Packers’ı olumsuz anlamda etkiledi. Savunmada da rakibin sık sık denediği koşu oyunları savunma oyuncularının direncini epey bir kırarken pas oyunlarında da hatalara sebebiyet verdi. Netice itibariyle bu sene Packers “Ben yokum siz devam edin” mesajını da açıkça belli etti.   

20- Arizona Cardinals (NFC Batı, 4-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Olmuyor Kliff Kingsbury, ne yazık ki bu takımda kimyan bir türlü uyuşmadı; bu takımı beklenen seviyelerdeki oyuna yaklaştıramadın bile. Evet, Kyler Murray sakat fakat o varken de sahada “harikulade” görüntü yoktu. Gruptaki rakibine kaybetmesiyle NFC Batı ile oynadığı beş maçtan dört mağlubiyet almaları bardağı taşıran son damla oldu. Artık Kingsbury için de koltuğun sıcak olması gerekir lakin Cardinals yönetimi sezon başında sebebi bilinmez şekilde genel menajer ve Kingsbury’nin sözleşmesini uzattı. Bundan sonrası kader kısmet…  

21- New Orleans Saints (NFC Güney, 4-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Oyun kurucu pozisyonu için tartışmalar sürerken Andy Dalton ile üçüncü galibiyetini elde eden Saints, “Bir galibiyet, iki yenilgi” şeklindeki sezon örgüsünü sürdürmeyi bildi. Hücumda Kamara’nin kullanımı arttığında iyi işler ortaya koyarken, Jarvis Landry’nin de dönüşüyle pas oyunları da hareketli. Özellikle bu çeşitlilikte süper çaylak Chris Olave’de göz dolduran oyununa devam etti. Savunma tarafında ise yine benzer şekilde genç oyuncuların üstüne koyması New Orleans ekibi için olumlu bir durum oldu. Önlerindeki Santa Clara deplasmanı kendileri için güzel bir sınav olacak.   

22- Detroit Lions (NFC Kuzey, 4-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

New York deplasmanından da çıkmayı başaran Dan Campbell ve öğrencileri üst üste üç galibiyet elde ederek kendilerince başarması çok zor bir seri yakaladılar ve bir anda ilgi odağı oldular. Şüphesiz bu hususta Campbell’in oyun planında yaptığı hamleler etkili olurken bireysel anlamda da mücadelenin takım kötü gittiği süre zarfında dibe doğru gitmeyip ters ivmeyle artması Detroit ekibini bu noktaya getirdi. Hücumda Swift’in sakatlığından dolayı sınırlı kullanılmasından sonra Jamaal Williams ön plana çıkarken Jared Goff-AmonRa St Brown iş birliğinin de efektif bir biçimde kullanılması kritik anlarda sayı bulmalarını sağladı. Savunmada ise halen daha eksikler olsa da çaylak oyuncu Aidan Hutchinson eşliğindeki mücadeleci oyun bu süreçteki maçların kazanılmasında yetti. Eğer bir de kendi evlerinde oynayacakları şükran günü maçında da bir galibiyet alırlar ise Lions için sezon sonu yüzde elli üzerinde bitirme durumu pek de hayal olmaz.  

23- Indianapolis Colts (AFC Güney, 4-6-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Geçici head koçu Jeff Saturday ile ilk galibiyetinden sonra ilk mağlubiyetini de alan Colts, maç genelinde kazanma için elind büyük fırsatlar geçse de gerek bireysel hatalar gerekse yanlış kararlardan dolayı sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldılar. Hücum cephesinde artık Matt Ryan formasını geri almış olarak gözükse de hücum düzenini oluşturan koşu ve orta alana kısa pas oyunları dışında istediklerini sahaya yansıtamamaları tek düze bir sisteme sahip olmalarına neden olduğu ortada. Savunmada ise yıldız isim Shaquille Leonard’in yokluğunun her maç hissedilmesi de İndianapolis ekibi adına can sıkıcı. Bir şekilde yarışta var olmak istiyorlar ise iki hafta sonraki dinlenme arasına yenilgisiz girmeleri şart.   

24- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Hayal kırıklığı sezonunda ikinci kez Broncos’u yenmeyi başaran Raiders, en azından bu maç özelinde geride olduğu bölümde fena olmayan bir savunma performansı ortaya koydu. Hücumda Davante Adams’in da sazı eline almasıyla hareketlenen hücum ise uzatmalarda da olsa galibiyeti getiren hamleyi üç maç aradan sonra yapabildi. Nitekim bu takım işte şimdi çıkış yapar demek çok kolay değil ne yazık ki.  

25- Denver Broncos (AFC Batı, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Bay haftasından sonra henüz galibiyetle tanışamayan Broncos, henüz kendi grubundaki takımlara karşı da galibiyet alamama serisini de sürdürdü. Nitekim birtakım değişikliklerin yaşandığı Broncos’ta playcalling’teki değişim hücumu biraz hareketlendirmesi en azından hayatta olduklarının da belirtisi. Öte yandan fumble makinesi Melvin Gordon’un da takımdan kesilmesi isabetli bir karar olmuş gibi gözüküyor. Lakin bir yerden tutulsa diğer yerin elde kaldığı Denver ekibinde savunmada kritik yerlerdeki hatasıyla kafalarda soru işareti bıraktı. Neyse kaderlerini kabul etmeyip kötü gidişata bir şekilde dur demeleri de bardağın dolu tarafı.  

26- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Kenny Pickett’in görece iyi oynadığı ve Steelers’ın en azından maçı son çeyreğe kadar başa baş taşıdığı maçta Pittsburgh ekibi, sezonun ikinci yarısındaki ilk mağlubiyetlerini aldılar. Nitekim eldeki malzemeyi çok da iyi kullanamadığı düşünülen hücum koordinatörü Matt Canada, hedef tahtasına konarken sezon sonunda muhtemel bir değişiklik yaşanabilir.  

27- Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Her hafta bu takım daha dibe gitmez, gidemez herhalde deniyor. Ancak Los Angeles ekibi cüretkar şekilde dibinde dibine doğru gitmeye devam ediyor. Artık Rams için tek çözüm sezonun şimdi bugün burada bitmesi. Tabii madalyonun öteki tarafında Rams’in bu kadar kötü gitmesine sevinenlerde var: Matthew Stafford takasının diğer tarafında olan Lions!!   

28- Carolina Panthers (NFC Güney, 3-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Aldığı tüm galibiyetleri kendi grubundaki takımlara karşı alan Panthers, bu husustaki istikrarını sürdürerek Baltimore deplasmanından yenilgiyle ayrıldı. Lakin öne çıkan hususlardan birisi ise maç sonrası gelen oyun kurucu değişikliği haberi oldu. Önce Baker Mayfield ile kaybeden Panthers ardından PJ Walker ile kaybettikten sonra yine Baker Mayfield’a döndü ve yine kaybetti. Nitekim bu döngüden sıkılan Panthers, biraz da Sam Darnold ile kaybedeyim diyerek oyun kurucu görevini teslim etti. Bu işin sonu nereye varacak merak konusu.  

29- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Son yedi maç bir mağlubiyet… Sezon başında Jacoby Brissett idare etsin derken Browns’un şu an düştüğü durum ortada. Yıllar sonra umutlu başladıkları sezonda o umutlar gemilerine binip uzak diyarlara gittiler. Artık bu saatten sonra Deshaun Watson değil yüzde yüzü; yüzde bir milyon hazır olsa bile bu takımı kurtaramaz gibi gözüküyor.  

30- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 3-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

İyi başladığı sezonda sadece üç galibiyetle bay haftasına giren Jaguars, bir ara heyecanlandırır gibi olsa da halen daha ortalamaya zaman zaman yaklaşan görüntüsünden uzak olmadığını da tekrardan gösterdi. Özellikle koç Doug Pederson’un gelişiyle birlikte başta ikinci yılındaki oyun kurucu Trevor Lawrence’ta birtakım değişimler yaşansa da takımın kazanan bir yapıya bürünmesi hemen olmayacağı da belli oldu. Hücumda Lawrence henüz kendi çıtasını ortaya koyamazken hücum hattının da henüz istenilen seviyede olmamasından mukabil hücum çeşitliliği sınırlı bir görüntü sergiledi. Savunmada ise hataya açık yapıları rakiplere avantaj sağlaması ligin ilk periyodunda çözemedikleri bir konu. Sürpriz yapma konusunda bile çekindiren Jaguars’ın artık yeni sezon hazırlıkları da ligin ikinci yarısı bitmeden başlar.  

31- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Yine bir yakın geçen maçı kaybeden Bears, özellikle savunmadaki sıkıntısı mevcut durumda olmalarının en büyük müsebbibi denebilir. Her ne kadar hücum eline geçen fırsatları sayı bularak kullansa da savunmanın rakip hücumları TD ile savuşturması işleri zora soktuğu aşikâr. Nitekim bu durumun üstüne toparlanma sürecinde olan Justin Fields’in sakatlığı takımı ciddi şekilde etkileyeceğe benziyor.   

32- Houston Texans (AFC Güney, 1-8-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

En sonunda değişimin kaçınılmaz olduğunu hatırlayan Texans, ikinci yılındaki oyun kurucusu Davis Mills’i yedeğe çekerek yerine Kyle Allen’nin starter olacağını açıkladı. Nitekim haftalardır süre gelen kötü oyundan sonra Houston ekibi i için biraz değişiklik hiç de fena olmayabilir. Her ne kadar yapılanma da olsa arada seri mağlubiyetlerin takıma herhangi bir faydası olmadığı da malum.