Dokuzuncu hafta ile birlikte ligin de yarısının tamamlandığı normal sezonda artık yarışta olan takımlarla sezonu tamamlayan takımlar belli oldu. Her iki konferansta da birer grup hariç grup liderlerinde artık az çok tahmin edilebilirken konferans sıralamasında da zirvede veya üst sırada değişiklikler yaşanabilecek gibi gözüküyor.  

Şayet güç sıralamasının sezon ortasındaki bölümüne bakıldığında ise Seattle Seahawks ve Baltimore Ravens’ın çıkışı mevcut iken Buffalo Bills ve Tennessee Titans sıra kaybeden takımlar oldular. Orta sıralarda Miami Dolphins çıkış yakalarken Green Bay Packers ve Los Angeles Rams düşüşlerine devam ettiler.  

1- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 8-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

İlk yarısı çok rahat geçmese de biraz gaza geç basan Eagles, zayıf rakibi karşısında sürprize mahal vermeden kazanmayı bildi. Artık hedefinin özellikle grup içi maçlar olduğu Philadelphia ekibinde bu tarz maçların oyundaki uyumu da arttırdığı bir gerçek. Nitekim dört maçlık NFC Doğu maçlarının ilkinde evinde Commanders’ı ağırlayacaklar ve böylece zorlu bir fikstüre de giriş yapmış olacaklar.  

2- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 6-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

AFC Konferansı için mühim bir mücadeleye çıkan Chiefs, skor üstünlüğünü rakibe teslim etmiş olsa da Patrick Mahomes’un sazı eline almasıyla büyük bir mücadele örneği gösterdi ve önce maçı uzatmaya taşıdı ardından da uzatmalarda sayıyı bulup iyi savunmayla maçı kazanmayı bildi. Özellikle hücumda koşuyu hemen hemen terk edip Patrick Mahomes’a 68 kere pas deneten yılların tecrübesi head koç Andy Reid, kurduğu hücum şemalarıyla istediğini aldı. JuJu yine çıkışını sürdürürken Mahomes takdire şayan bir performans ortaya koydu. Pas opsiyonlarını bulamadığı anlarda koşan ve fiziksel olarak da üst düzey olduğunu gösteren 27 yaşındaki oyun kurucu bir nevi de adını MVP yarışında kuvvetlendirdi.   

3- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 7-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Derecelerine göre dominant bir takım olmasalar da kazanmanın yolunu bulan Vikings, benzer başarıyı başkent deplasmanında da ortaya koydu ve galibiyeti serisini uzattı. Özellikle maçın dengede gittiği bölümdeki savunma performansı başarılarındaki en büyük nokta olarak öne çıkarken hücum tarafında da çaylak head koç O’Connell’in oyun planları ve derece olarak en iyi sezonunu geçiren Kirk Cousins’in bunları sahada icra etme becerisi galibiyetteki en büyük etmendi. Önlerindeki Buffalo deplasmanından sonra üç maç üst üste evinde olacak olan Minnesota ekibi, serisini daha da ileriye taşıma şansı mevcut.  

4- Buffalo Bills (AFC Doğu, 6-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Tam işleri yoluna koyup favoriler arasında yerini almışken New Jersey deplasmanında tanınmayan bir görüntüde olan Bills, sahadan yenik ayrılırken bu sezon AFC Doğu takımlarına karşı oynadığı iki maçı da kaybetmiş oldu. Şüphesiz mağlubiyetin geliş şekliyle birlikte Buffalo ekibinin sıkıntıları da ortaya çıktı. İşin hücum tarafında hücum hattının rakibin dört kişilik pas rush setinde yaptığı blok paylaşımı ve pozisyon hataları Josh Allen’i ciddi şekilde rahatsız ederken en büyük kozu olan topu uzun ve geniş alanda receiverlara ulaştırmayı sahaya yansıtmadı. Bunun yerine sürekli kısa pas ve koşulara yönelmesiyle hücumun tek boyuta inmesi kritik anlarda da istenileni elde etmeyi epey zorlaştırdı. Savunmada ise Matt Milano ve Jordan Poyer yokluğunu derinden hisseden Bills, rakip hücum hattının ikinci kademeye çıktığı bloklardaki koşu oyunlarında ciddi sıkıntı yaşadılar. Uzun zaman sonra bu denli kötü oynamayan Bills, hayal kırıklıklarıyla dolu bir mağlubiyet almış oldu.  

5- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 6-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Haftayı maç oynamadan kapatan Cowboys, kendilerince ilk yarıyı NFC’nin favorileri arasında bitirmeyi bildi. Lige mağlubiyetle başlayan Cowboys, alınan yenilgiden öte henüz ilk maçtan yıldız oyun kurucusu Dak Prescott’u sakatlığa kurban vererek kötü bir giriş yapmıştı. Lakin yedek oyun kurucu Cooper Rush ile beklenmedik bir seri yakalayan Dallas ekibi üst üste dört maç kazanarak tekrardan yarışın içinde olduğunu ispatlamıştı. Şüphesiz bu süreçte savunmada Micah Parsons liderliğinde üst düzey bir oyun oynanırken hücumda koşu ve pas bloklarındaki verimlilik galibiyetlerdeki büyük pay sahibiydi. Fakat bu galibiyet serisi ezeli rakip karşısında bitince Prescott’ta geri döndü. Prescott ile ikinci başlangıcında hücumda beklenen üretkenlik fazla sağlanamazken bu sefer Tony Pollard öne çıkan oyunuyla takımı taşıyan isim oldu. Artık geri dönüşü olmayan bir yola girmeye hazırlanan Cowboys’ta Kasım ayı içindeki peş peşe iki deplasman ve bir grup içi maçı oynayıp kaderini erkenden belirleyecek.   

6- Seattle Seahawks (NFC Batı, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Son altı maçından beşinci galibiyeti çıkaran Seahawks, grubundaki rakibi deplasmanda yenip büyük bir avantaj yakalarken liderliğini de sürdürdü. Oyunun her iki tarafını da yüksek ritimle oynayan Seahawks’ta koç Carrol’un bu takıma kattıkları takdire şayan. Nitekim aynı seriyi Münih semalarında da sürdürürler ise ligdeki son iki aya çok önemli bir üstünlük ile girmiş olacaklar.  

7- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Bay haftası öncesi New Orleans deplasmanından güzel bir galibiyetle dönen Ravens, sezon başındaki ritmini tekrardan yakalamış oldu. Hücumda Lamar Jackson, pas ve koşudaki verimini arttırırken sakatlıklardan sonra takıma katılan Kenyan Drake’in de verdiği katkının artması hücumu yukarıda tuttu. Pas oyunlarında da Mike Andrews’ın yokluğunda çaylak tight end Isaiah Likely’nin de öne çıkması gelecek maçlarda da farklı bir sistemin işaretçisi olabilir. İşin savunma kısmında ise Roquan Smith’in ne kadar doğru bir hamle olduğu sahadaki Ravens savunmasının görüntüsüyle anlaşıldı.  

8- San Francisco 49ers (NFC Batı, 4-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

NFC’nin şampiyonluk adaylarından birisi olan 49ers, adeta iki perdelik bir tiyatro oyunu minvalinde bir süreç yaşadı. Önce oyun kurucu pozisyonunda direksiyonu Trey Lance’e veren Kaliforniya ekibi, genç oyun kurucunun talihsiz sakatlığı sonrası kürkçü dükkanına geri döndü ve Jimmy G’ye eski görevini iade etti. Tecrübeli isim bu süreci yine şahsına münhasır bir biçimde bir iyi bir kötü yöneterek takımını yarışın içine tuttu. Nitekim ligin en büyük hamlesini yapıp takıma McCaffrey’nin katılmasıyla bir anda çehresi değişen 49ers, ligi yine görece iyi konumda tamamladı. Özellikle koşu ağırlıklı oyununu çeşitlendirme konusunda iyi bir opsiyon olan yıldız koşucu pas oyunlarında da ekstra isim olarak Shanahan’in sistemini süsleyecektir. Yine de ilk maçlarından dört mağlubiyet almalarıyla kredileri azalan ekibin geri kalan süreçte en azından grup içi maçları kazanması elzem.  

9- New York Giants (NFC Doğu, 6-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Yeni head koçu Brian Daboll ile harika bir başlangıç yaparak dikkatleri üzerine çeken Giants, altı galibiyet ile zorlu NFC Doğu’da yarışın içinde yer aldı. Her ne kadar sezon başında barındırdığı soru işaretlerini bu galibiyetlerle bile dindiremeyen Daniel Jones, en azından Daboll’un sisteminde belirli şemaları iyi oynaması yeterli seviyeye çıkardı. Nitekim New York’un mavilerinin oyun kurucusundan beklentilerinin artacağı zamanlar olacaktır ki özellikle önlerindeki takvimde zorlu beş grup içi maç mevzubahis durumu ortaya çıkarabilir. Yine de Saquon Barkley’in sağlıklı ve formda olmasını hücum çeşitliliğine büyük katkı sağlarken savunmada ön alanın oyunu da rakibi durdurmada yeterli oldu. Nihayetinde şu noktadan sonra playoff’u da kaçırmamak gerekli.  

10- Tennessee Titans (AFC Güney, 5-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Malik Willis ile ikinci maçına çıkan Titans, zorlu Chiefs deplasmanında istediğini de elde etmiş Derrick Henry’nin takımı taşımasıyla skoru lehine almıştı. Lakin bu denli güçlü bir rakibe karşı oynarken oyun kurucunun takımı olabildiğince sahada tutup rakibe şans tanımamak skor üstünlüğünü korumak adına birinci plan iken Titans çaylak ismi Willis ile bunu sağlayamadı. Savunma yapabildiği kadar tabeleyi korusa da nefesleri uzatmalarda alan golü mesafesinde tutmaya yetti. Nitekim iyi bir çıkış yakalayan Tennessee ekibinde Ryan Tannehill’in yokluğu belki de AFC yarışında önemi bir yerden etmiş oldu.  

11- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 5-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Sezon başından beri koşu oyununun işlememesinden dolayı eleştirilen Bengals ve yıldız koşucusu Joe Mixon, adeta patlama maçını yaşayarak tarihi bir performans ortaya koydu. Koşuda dört ve pas oyunlarında da bir olmak üzere toplam beş kez endzone’u bulan 26 yaşındaki koşucu, hücum hattının da formda olmasıyla hünerlerini birer birer sergilemeyi bildi. Gerek iç koşulardaki blok şemaları gerekse dış koşulardaki pull yapan hücum hattı oyuncularının paylaşımı olsun tight end desteğiyle de blok setlerine hızlıca yerleşen hücum hattı da sezonun iyi maçlarından birini oynadı. Özellikle maçın henüz başından vitesin en üst derecede olması ciddi şekilde skor farkını büyütürken savunma da benzer şekilde hücuma eşlik etmesi Bengals adına rahat bir karşılaşma olmasını sağladı. Bu galibiyetle bay haftasına giden Bengals, bir nevi rahat bir nefes de almış oldu.  

12- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 5-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Tek parolanın galibiyet olduğu ve olası bir istenmeyen sonuç sonrası işlerin pek de iyi gitmeyeceği Chargers, son saniyelerdeki alan golüyle kazanmayı bilerek derin bir nefes aldı. Sezon boyunca kayıp olan Keenan Allen’ın yanında bir de Mike Williams’ın yokluğu hücumu ciddi şekilde aksatmış olsa da bu sezonki yüksek formunu devam ettiren Austin Ekeler, yine takımın taşıyıcısı oldu. Tabii bu şans zorlu Kaliforniya deplasmanında da sürecek mi orası büyük soru işraeti.  

13- Miami Dolphins (AFC Doğu, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Chicago deplasmanındaki galibiyeti ile Tua’nın dönüşü sonrası sezon başındaki gibi üç maçlık bir seri elde eden Dolphins, her ne kadar kâğıt üzerinde göze hoş gelen bir sonuç olsa da sahadaki performans özellikle savunma tarafında içler acısıydı. Rakip hücumlarda oyun kurucu üzerinde hiç baskı kuramayan turkuaz beyazlı takım, Justin Fields’ı cep içine hapsetme ve koşularını engelleme konusunda hiçbir şey yapamayışıyla kötü bir görüntü oluşturdu. Bu hususta linebacker ve secondary’den hiç destek alınamaması ve arka alandaki oyunlarda yapılan hatalar az kalsın pahalıya patlayacaktı. Tam işleri yoluna koymuşken savunmanın bu denli dağılması pek hoş olmadı.  

14- New York Jets (AFC Doğu, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Geçen hafta aldığı mağlubiyetle eleştiri oklarını üstüne çeken Jets, evinde oynadığı kritik AFC Doğu mücadelesinden galip gelerek tekrardan yarışın içinde olduğunu ispatladı. Özellikle head koç Saleh ve ekibinin hem hücumda hem de savunmadaki kurdukları şemaların eldeki malzemeye uygunluğu galibiyetteki en önemli etmendi. Hücumda koşu ağırlıklı tercihleri Zach Wilson’un kısa ve hızlı paslarıyla çeşitlendiren New York ekibinde, çaylak receiver Garrett Wilson güvenilir bir isim olduğunu gösterdi. Savunmada da sadece dört kişilik bir pas rush setinin yüksek verimde oynaması rakibi sınırlarken arka alandaki oyuncu sayısının artmasıyla birlikte uzun pasları engelleyebilecek coveragelarda kurulmuş oldu. Netice itibariyle değerli bir galibiyetin yanında planların da katma değerinin yüksek olması New York’un yeşilleri için sezonun iyi performanslarından birisi gerçekleşti.  

15- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 4-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

44 saniye, mola yok ve takım geride… Kariyerine bir başka mükemmel enstantane bırakan Tom Brady, ortada giden maçta son saniyedeki muhteşem ve ders niteliğindeki hücum drive’ıyla birlikte takımına galibiyeti getirmesini bildi. Tabii her ne kadar maçta çok verimli olamasalar da bu galibiyet moral açısından da önemliydi.  Üç maç sonra tekrardan galibiyete uzanan Buccaneers, seriyi Almanya semalarında da uzatmak isteyecektir. Zaten Tom Brady’nin de fethetmediği bir orası kaldı.  

16- Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Tampa Bay deplasmanında çok iyi oynamasa da maçı kazanmaya çok yaklaşan Rams, son saniyedeki kötü savunma performansı sonrası sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldı. Artık hem hücumda hem de savunmada bu kadar dalgalı bir performans gördükten sonra Rams için yolu sonu çok uzak olmadığı da malum.

17- New England Patriots (AFC Doğu, 5-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Oyun kurucu pozisyonunda istediği ritmi yakalayamasa da sağlam savunmasının ekmeğini yiyen Patriots, iki maçlık bir galibiyeti serisi yakalayarak şansını sürdürdü. Nitekim Mac Jones’un ve onun etrafında şekillenen mevcut hücumun büyük maçlarda Boston ekibinin başını ağrıtması çok da sürpriz değil. Belki bay haftasında işler düzelir.  

18- Denver Broncos (AFC Batı, 3-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Beklentilerin en aşağısında kalan takımlar listesinde zirve takibinde olan Broncos, ilk sekiz maçından sadece üç galibiyet çıkarabildi. Şüphesiz ki sorunun en büyüğü milyon dolarlık oyun kurucusu Russel Wilson ve takıma yeni getirdiği head koçtan başkası degil. Wilson’un kameralar karşısında şov yapmak dışında hücumu yönlendirmede eski günlerinin yakınından bile geçmemesi kurulan tüm planları çökertti. Tecrübeli oyun kurucu belirli anlarda patlamalar yaşa da ritim tutmaktan uzak görüntüsüyle takımın taşıyıcısı olamadı. Head koç Hackett tarafında ise özellikle sezon başındaki maçlarda verilen hatalı kararlar ciddi şekilde eleştirilse de alınan yenilgiler takımın momentumunu erkenden götürdü. Öte yandan zaten savunma eldeki tek değerli kısım iken yıldız pas rusherini da takaslamak topun diğer tarafta da sezonun ikinci kısmı için işlerin sıkıntı olabileceğinin ihtimallerini arttırdı. Zorlu AFC Batı’da topun ağzında olan Broncos, ne yapıp ne edip hızlı bir başlangıçla bir galibiyet serisi elde etmesi şart. Yoksa Aralık ayını göremeden lige havlu atabilirler.  

19- Atlanta Falcons (NFC Güney, 4-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Grubunun lideri olarak çıktığı maçta alan golüyle sahadan yenik ayrılan Falcons, bardağın dolu tarafından bakıldığında maçı son saniyelere kadar başa baş götürmeyi bildi. Nitekim boş tarafında ise playoff takımına yakışmayacak bir savunmaya sahip olmaları bir kez daha başlarını ağrıttı. Özellikle secondary’deki eksikliklerin rakipler için altın madenine dönmesi de kırmızı siyahlı takım için can sıkıcı bir durum. Yine de eldeki malzemeyle anca bu kadar.  

20- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Bu takıma neler olmuş. Hiç iyi şeyler olmamış. Hücumda sorunlar ortadayken savunmada DeVondre Campbell gibi bir ismin yokluğu ciddi şekilde hissedilirken üstüne maç içinde sakatlıkların da yaşanması iyice durumu felakete doğru sürükledi. Tam bir kaosun içine düşen Green Bay ekibinde su an için neler olacağını kestirmek çok güç.  

21- Washington Commanders (NFC Doğu, 4-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:21  

Taylor Heinicke ile ilk mağlubiyetini alan Commanders, henüz daha tam anlamıyla rekabetçi olmak konusunda eksikleri olduğunu gösterdi. Nitekim hücum hattının pas korumasında ciddi eksikliği ile birlikte hücumun zaman zaman tıkanması mevcut durumdaki olumsuzluklarından biri. Yine de bardağın dolu tarafından bakıldığında savunma geçen maçlara göre iyi olması ve maçın son dakikalara kadar ortada gitmelerini sağlaması güzel bir etmen.   

22- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 3-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Mecburen Jacoby Brissett’e devrettiği oyun kurucu koltuğundan istediğini alamayan Browns, ilk sekiz maçlık serüveninde sadece üç galibiyet alırken üç maçı yakın skorlu ve son topa kalan anlarla sahadan yenik ayrıldılar. Özellikle biraz önce esamesi okunan Brissett’in bu mühim anlardaki yaptığı vahim hatalar bi nebze de olsa bu takımın en büyük eksikliğinin oyun kurucu olduğunu göstermiş oldu. Nitekim bu süreçte koşudan her zaman olduğu gibi yine yararlanmasına bilen Cleveland ekibinde Nick Chubb, birlikte oynadığı hücum hattınında büyük yardımlarıyla öne çıkan isim oldu. Artık zorlu bir sürece girecek olan Browns’ta Deshaun Watson’da dönmeye hazırlanırken hem Watson’in nasıl döneceği hem de Browns’un beş haftada oynayacağı dört deplasman maçından ne sonuç alacağı en büyük soru işareti.   

23- New Orleans Saints (NFC Güney, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Sahada bir var bir yok gibi oynayan Saints, evinde maça ortak bile olmazken sahadan son dört maçından üçüncü mağlubiyetini alarak ayrıldı. Özellikle Alvin Kamara hücumda çok ciddi bir etmen iken onun olmadığı bölümlerde Andy Dalton’da sürekli turnover yaparak takıma pek katkı sağlayamadığı ortada. Hele ki her hafta süregelen Dalton mı Winston mu tartışmaları da Saints için başka bir bilmece.  

24- Arizona Cardinals (NFC Batı, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Bir gerçek ki Arizona Cardinals’ta koç Kingsbury ile takım arasında uyum pamuk ipliğine bağlı ve kopmasına da az bir zaman kaldı. Saha içerisindeki oyun planları bir yana saha kenarında sürekli bir hararet içinde olan oyuncular ve Kyler Murray ile Kingsbury arasındaki konuşmalardaki vücut dili her şeyi anlatır nitelikte. Şu noktadan sonra bir koç değişikliği yaşanırsa belki Cardinals adına sezonun geri kalanında reaksiyon gösterebilirler.  

25- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Evinde ağırladığı rakibi karşısında zaferi az bir farkla kaçıran Bears için skordan daha mühim bir karşılaşma oldu. Galibiyet, mağlubiyet ya da beraberlik bir yana Justin Fields, artık etrafına kurulacak iyi bir sistemle neler yapabileceğini göstermesi Bears için gelecek yılların yol haritasının da belirleyecekleri sağlam bir done olduğu rahatlıkla söylenebilir. Özellikle atletizmini pas oyunlarında yapabildikleriyle birleştirdiğinde gayet verimli olan Fields, kendisine olan güveni fazlasıyla hak etti. Bears koç ekibi de sezonun geri kalanında gerekli sistemi oturtup istikrarı yakalarsa takımın elde ettiği dereceden ziyade Justin Fields’ı takıma adapte etmesi çok da muhtemel senaryo olarak öne çıkıyor.  

26- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Bir süredir mağlubiyetlerden başını kaldıramayan Jaguars, nihayet hasrete kendi evinde son verdi. Her ne kadar geriye düşmüş olsalar da koç Pederson’un dokunuşlarıyla ritim tutan Florida ekibi, rakibinin de eksiklerini iyi degerlendirerek sonuca gitmeyi bildi. Hücumda özellikle Travis Etienne’nin koştuğu bölümlerde iyi bir görüntüde olan Trevor Lawrence, pas dengesini de sağlayabildi ki bu şekilde bir hücum düzeninin Jaguars için uygun olduğu da bir kez daha belli oldu. Yine de Jaguars için çok geç gelen bir galibiyet olduğu da bir gerçek.   

27- Detroit Lions (NFC Kuzey, 2-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Kötü oldukları bir başka sezonda teselliyi bulan Lions, Packers’i mağlup ederek taraftarlarına güzel bir hediye verdiler. Hücumda koşular yine işlerken Goff’ta oyun idaresi konusunda görevini yerine getirdi. Nitekim bu galibiyet aynı zamanda koç Dan Campbell’in ligde kalması için önemli bir galibiyet oldu.  

28- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 2-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Tecrübeli çalıştırıcı koç Tomlin yönetiminde uzun yıllar sonra ilk kez yüzde elli galibiyet oranının altında kalmaya yaklaşan Steelers, sezon başında yaşadığı oyun kurucu tercihi ve yıldız savunm oyuncusu TJ Watt’in sakatlığı gidişatı kötü şekilde etkiledi. Oyun kurucu cephesinde Mitch Trubisky, idare etmek için aldığı görevi eline yüzüne bulaştırmasının ardından koltuk çaylak Kenny Pickett’a geçti. Nitekim Pickett’in da sezon başından beri tam anlamıyla starter olarak hazırlanmayışı genç oyun kurucuyla birlikte hücumu da vasat seviyenin üstüne çıkaramadı. Bununla birlikte savunmadaki TJ Watt’in sakatlığı oyuna ciddi katkısı olan savunma ekibinin etkinliğini büyük ölçüde azalttı. Önlerinde çok da kolay fikstür olmayan Pittsburgh ekibi, kağıt üzerinde favori olmasa da her zaman sürprizlere açık olduğu da bir gerçek.   

29- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 2-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Maç kaybetmek konusunda hemen hemen her yolu denemeyi çekinmeyen Raiders bu sefer de geçen haftaya nazaran sayı atarak mağlup olma yolunu seçti. Florida deplasmanında 17 sayılık bir avantaj yakalayan Las Vegas ekibi, sonraki süreçte rakibin şema değişimlerine hiçbir çare üretemezken adeta seyirci gibi geri dönüşü izlemek durumunda kaldı. Özellikle hücumda pas koruması; savunmada da secondary’desi büyük sıkıntı olan Raiders’in işi bundan sonra da çok ama çok zor. Nitekim ortada ciddi bir coaching sıkıntısı olduğu da malum. Henüz ilk senesinde olan head koç Josh McDaniels ise kredilerini tüketip cepten yemeye başladı bile.  

30- Indianapolis Colts (AFC Güney, 3-5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Şipşak starter oyun kurucu Sam Ehlinger ile ikinci maçından da mağlup ayrılan Colts, favoriler arasında başladığı sezonda havlu atmaya epey yaklaştı. Nitekim önce hücum koordinatörünü gönderen mavi beyazlı ekip şimdi de head koçu Frank Riech ile yollarını ayırarak sezonun saha dışı sürprizlerinden birine imza attı. Kötü gidişata bir türlü dur diyemeyen tecrübeli çalıştırıcı, şüpheli bir şekilde Matt Ryan’i yedeğe çekmesi de kapalı kapılar ardında bir şeyler yaşanmış olabileceğini de akla getirmişti. Şüphesiz ki bu ayrılıkla birlikte bu iddialar da bir hayli kuvvetlenmedi değil. Bu kadar çok saha dışı faktörlerinin konuşulduğu ve suların durulmadığı takımda başarı beklemek de pek kolay değil.  

31- Carolina Panthers (NFC Güney, 2-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Keşke Panthers zahmet edip de Cincinnati’ye giden uçağa binmeseymiş. Nitekim kendileri için lüzumsuz maç oynadıkları bir müsabakaya teşrif ettiler. Yani pratikte sahada olmuş olmaları bir “maç” organizasyonu adı altında olsa da Carolina ekibi karşı takımın oyununu en güzel yerden izleme şansını yakaladı.  

32- Houston Texans (AFC Güney, 1-6-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Beklentileri çok da fazla aşamayan Texans, yine sahadan yenik ayrıldı. Yine de takımda Dameon Pierce ve Derek Stingley gibi gençlerin olması takımın izlenebilir yanı. Gelecek senelerde de maç kazandıracak oyuncu sayısını arttırdıkları takdirde bu kadar kötü olmazlar. Herhalde değil mi?