Tüm NFLTR ailesine selamlar… Yavaş yavaş playoff hayalleri biten takımların arttığı, fantezi için takas döneminin bitmeye yaklaştığı o haftalardayız. Sezonun tam yarısını geride bırakmış olacağız bir daha karşılaşmamızda sizlerle. Artık sezonun bu aşamasına gelmişken, sizlere start-sit yanı sıra upside ve güvenlik kısımlarından da bahsetmeye çalışacağım oyuncuların. Artık kim ne oynuyormuş bir bekleyip görelim haftaları değişti, “All we need is points…” mottosuyla devam ediyoruz hayatımıza. O hafta matchup’ınızı kazanmanız umutsuz vaka mı? Yüksek upside içeren daha riskli pick’lere yönelin ya da her şey yolunda giderse ben bu karşımdakini yerim derseniz daha güvenli oynayın. Hazırsanız yazımıza da ufaktan geçelim…

RUNNING BACK     

Uçacak: Travis Etienne, Jacksonville Jaguars

Son yazımızda adını andığımızdan beri uçak gibi gidiyor Etienne. Fazla bir açıklama yapmaya gerek yok sanırım. Eğer önümüzdeki Raiders maçı gibi yavaş tempoda geçeceğini düşündüğüm bir maçta da bu performansı devam ederse sene sonuna belki de ilk yedi, sekiz RB içerisinde kesin olarak oturmuş diyeceğiz. Maçın sonucuna göre artık must-start diyebileceğimiz kıvama yaklaştık…

Uçacak: A.J. Dillon, Green Bay Packers

Lions karşısında mükemmel bir matchup’a sahip Green Bay RB’leri. Aaron Jones’unuz varsa zaten onu başlatacaksınız bu kenarda dursun. Burada bolca koşu oyununa yönelmiş bir Packers ve endzone girebilecek bir A.J. Dillon ile karşı karşıyayız. Evet Dillon bu sezon özelinde beklenen performansı vermiyor ve Aaron Jones’a önümüzdeki haftalarda daha çok iş kaptırma ihtimali de yüksek. Fakat bu hafta yüksek tempolu bir maçta, zayıf bir savunmaya karşı Green Bay’in ikisini de ihtiyacı olacaktır. Yüksek upside’ı olan bir pick Dillon bu hafta.

Kaçacak (Sit): Leonard Fournette, Jacksonville Jaguars

Bu hafta zor bir savunma ön hattına karşı oynayacak Lenny. Volümü ile beraber yükselen bir performans sergiliyor bu sezon kendisi. Bana kalırsa Tampa’nın geri düşme ihtimalinin çok yüksek olduğu bir maç. Lenny her zaman gördüğü checkdown’ları göremeyebilir. Koşu kısmında ise 15-20 top taşısa dahi verimli olup yüksek yardlara çıkabileceğini düşünmüyorum. Bir diğer etmen de artık Rachaad White’ın daha çok snap alıp, belki de yüzde 60-40, yüzde 50-50 bir pas oyunu görevi olacağını düşünüyorum. Bu nedenle bu hafta özelinde eğer yedekleriniz sağlamsa Fournette yerine daha iyi matchup’ı olan bir opsiyon seçebilirsiniz.

Kaçacak (Sit): James Conner, Arizona Cardinals

Sakatlık dönüşü limitli süre alacakken Conner’dan fantezi futbolda fark yaratmasını beklemek haksızlık olur. Bu hafta belki de son kez Eno Benjamin ağırlıklı bir backfield görebiliriz yine. Seahawks eşleşme olarak iyi gibi görünse de ilk haftaları çıkarırsak rakip runningbacklere az yard veren bir profil çiziyorlar. Son üç hafta 58 yarddan fazla koşturmadılar rakiplerinin RB’lerini. Conner profil itibariyle pas oyununda etkili olan bir isim de değil ek olarak. TD bulmadığı sürece kötü bir gün geçireceğini düşünüyorum. Hücumun diğer tarafında Hopkins alev almış vaziyette dönmüşken de, Conner üzerine gidip zorlamak ne kadar mantıklı, bence değil….

WIDE RECIEVER

Uçacak: Joshua Palmer, Los Angeles Chargers

Williams yokken yüksek volüm gördüğü maçlara hepimiz şahit olduk Palmer’ın. Eğer sarsıntı durumunu atlatıp sahaya çıkabilirse, sakatlıklarla beli bükülmüş Falcons secondarysine karşı çok iyi bir opsiyon olarak göze batıyor. Oynadığı son iki maçta toplam 18 target gören Palmer pas yakalama başına yardının düşük olmasının biraz kurbanı oldu diyebiliriz. Bye haftası dönüşü tekrar yedi, sekiz pas tuttuğu bir maç bana kalırsa yüksek kalite bir FLEX opsiyonu yaratıyor bizim için.

Uçacak: Adam Thielen, Minnesota Vikings

Rakip takımın iki numaralı WR’ını tutma konusunda ligin en kötü ikinci takımı bilin bakalım kim? Bu haftaki rakipler Washington elbette… Düşünülenden daha çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum ve savunmanın ilgisi JJ üzerinde olacaktır. Henüz bu yıl daha pas düşürmemiş, kendi takımı ve Cousins için emniyet sübabı olan bir isim Thielen. Bir-iki TD’luk bir performansa göz kırpıyor.

Kaçacak (Sit): Gabe Davis, Buffalo Bills

Bills hücumu Stefon Diggs’i Sauce Gardner’dan kaçırmak isteyecektir. Bana kalırsa geçtiğimiz sekiz haftada izolasyonda tüm ligin en iyi CB’i kendisi. Takımın birinci opsiyonu olduğu ve sahanın her yerinde iş yapabilen bir yetenek olduğu için Bills bu işi başaracaktır elbette. İhale biraz Gabe Davis’e kalacak gibi. Bol bol derin vertical rota koşup Gardner’ı meşgul tutacaktır bana kalırsa. TD ve big play potansiyeli her zaman olsa da bu hafta sadece hücum planı gereği bir nevi yem olarak kullanılacak bana kalırsa. Başarılı olursa takımı için iyi fakat kendi fantezi performansı için kötü bir hafta izleyebiliriz.

Kaçacak (Sit): Michael Pittman, Indianapolis Colts

Kendisini yetenek olarak ne kadar beğensem de inişli çıkışlı performansıyla ve henüz kendisine güvenimin oturmadığı bir QB ile Pittman’a o kadar da sıcak bakamıyorum. Bill hocam maç tecrübesi olmayan QB’leri sindirme konusunda bir dünya markası. Sam Ehlinger’in de ilk birkaç hücum işler yolunda gitmeyince inat edip daha çok pas sıkmak yerine topu Taylor’a emanet edeceğinden nerdeyse eminim. Pittman hayvani bir target share görse de yüksek potansiyelli bir maç izlememe ihtimalimiz var. Bench’inizde iyi upside’ı olan bir isim varsa ona gidebilirsiniz bu hafta.

TIGHT END

Uçacak: Taysom Hill, New Orleans Saints

Mark Ingram dönene kadar takımın ikinci RB’i gibi kullanılıyor Hill. Durum ve matchup ne olursa olsun özellikle personel sıkıntısı varken Saints hücumlarında hep bir opsiyon olarak karşımızda olacak kendisi. Özellikle Ingram gelene kadar… İsviçre çakısı gibi kullanılıyor oluşu da onu en yüksek upside’a sahip TE’lerden biri haline getiriyor.

Kaçacak (Sit): Evan Ingram, Jacksonville Jaguars

Aslında işler Ingram için iyi gidiyor fantezi açısından. Fakat Jaguars için gitmiyor. :) Beşinci haftadan itibaren TE5 konumunda olan Ingram’ın bu hafta o kadar pas tutamayacağını düşünüyorum. Raiders da Jaguars gibi yüksek skor kapasitesine sahip bir ekip değil bu sezon. Karşılıklı olarak Travis Etienne ve Josh Jacobs’ın hayvani volümler gördüğü bir maç bekliyorum. Pas hücumu kısmında da takımın Ingram gibi saha ortasında görev alan bir isim yerine flanker oynayan WR’lara çok daha sorumluluk vereceğini düşünüyorum. Ancak bana kalırsa imkanınız varsa drop’lamayın kendisini. Gelecek haftalarda kaldığı yerden devam edecektir kendisi.

QUARTERBACK

Uçacak: Justin Fields, Chicago Bears

Evvelsi haftaki yazımızdaki isimle devam ediyoruz… Son üç haftalık performansıyla Burrow’dan sonra en çok puan getiren ikinci QB konumunda Fields. Yeni silahı Claypool da cabası bana kalırsa. Fields bu puan boost’unu alırken tabi ki de bolca bacaklarından da yardım aldı. Miami gibi ligin en çok pas yardına izin veren savunmalarından birine karşı da şansı yüksek. Bu tabi ki de sadece Dolphins savunmasıyla ilgili değil, rakiplerini bol bol geriden oynatmasıyla da ilgili elbette. Bears karşısında da benzer bir durum ve hem pas atan hem koşan bir Fields bekliyorum. Eğer böyle bir rakibe karşı da iyi iş çıkarırsa Fields için sezon sonuna kadar must-start sekiz, dokuz isimden biri gibi bakmaya başlayabiliriz.

Kaçacak (Sit): Tom Brady, Tampa Bay Buccaneers

Battı balık yan gidiyor Tampa sularında şu an. GOAT olduğu gerçeğini bir yana bırakırsak kendisi TD sayılarıyla ve hayvani pas yardları ile puan getiren bir cep QB’si. Son dört maçında üç TD atmışken elbette ki beklentilerin çok altında iş yapıyor Brady. Hepimiz bir yerde bir silkelenme bir yükseliş bekliyoruz Tampa’dan fakat bunun Rams karışısında olması çok zor geliyor bana. Bana kalırsa yavaş tempo bir maç bizi bekliyor beklenenin aksine ve buradan Brady’nin puan çıkarması zor görünüyor…