Tüm NFLTR ailesine merhabalar… Sonunda yiğidin harman olduğu yerlere geldik… Öncelikle bu yazıyı okumanıza gerek kaldıysa sizi tebrik ederim. Artık yetenekti, takımdaki fırsattı hepsini çöpe atma vakti geldi. Rakipte linebacker’lara bakacağız RB’mizi seçeceğiz, cornerbacklere bakacağız WR’ımızı seçeceğiz… Her şey bu kadar ince detaylara kalmış vaziyette. Ben bile bu kadar gerilmişken herhangi bir NFL koçunun playoff öncesi ne yaşadığını düşünemiyorum bile. Her şeyden önce bu kardeşiniz de sekiz takımının üçünü yarı finale götürmeyi başardı ama özellikle ikisindeki rakiplerimin kadrosu bana göre çok daha kuvvetli. Köprüden önceki son çıkış artık burası. Fark yaratabilecek, ortada hiçbir şey yokken birden 30 puan getirebilecek birilerini aramaya çıktığım bu yolda sizlere bir miktar da olsa yardım etmek istiyorum. Bu nedenle bir “Beş adımda yarı final rehberi” hazırladım sizler için. Buraya kadar geldiğinize göre kadrolarınızın derli toplu olduğunu varsayıyorum ama yine de mevzu fantezi futbol olunca eksikler bitmiyor. Gelin hep beraber matchup’lar olsun, yerden son dakika hamleleri olsun hep beraber inceleyelim.

1- Eşleşmeleri Kovalamak

Fantezi final ve yarı finalleri gelmişken normal ligin de bitiyor olduğunu atlamamak lazım. Ligde bir amacı kalmamış veya çoktan playoff’u garantilemiş takımların son iki haftada vites düşürmesi gayet mümkün. 16. Hafta özelinde uzak durmanızı önereceğim maçlar şu şekilde:

– Saints vs. Browns

– Texans vs. Titans

– Raiders vs. Steelers

– Broncos vs. Rams

– Buccaneers vs. Cardinals

Bu maçlardan da tabii ki de çok iyi fantezi perfomansları çıkacaktır fakat, ilk opsiyonlar haricinde çok da umut bağlamamak gerekiyor kimseye. Kimsenin playoffta Texans’ın ikinci WR’dan birşeyler beklemesini istemiyorum. :) İlk opsiyonlar haricinde uzak durmanız gereken beş maç bunlar bana kalırsa.

Madalyonun diğer tarafında ise yüksek tempo ve iyi puanlar gelmesini beklediğim beş maç ise şu şekilde:

– Seahawks vs. Chiefs

– Commanders vs. 49ers

– Lions vs. Panters

– Falcons vs. Ravens

– Eagles vs. Cowboys

Buradaki eşleşmelerdeki ikinci hatta üçüncü opsiyonların bile yeterli miktarda puan getirebileceğini düşünüyorum. Eksik kalan ve son anda değiştirmeniz gereken bir pozisyon varsa benchinizde bu takımlardan birinin oyuncusunu oraya monte edebilirsiniz.

2- Savunma ve Kicker Seçimleri

Denize düşen yılana sarılır hesabı işiniz büyük bir kicker veya savunma performansına kaldıysa durumlar vahim demektir. Ve böyle büyük performansları verebilecek çoğu savunma ve kicker zaten kadrolarda duruyor genellikle. Benim buradaki birinci önceliğim size maç kaybettirmesin yeter. İyi bir hücumun kicker’ı ve vasat bir hücuma karşı oynayan herhangi bir savunma gayet yeterli olacaktır. Fakat buradan da yüksek puanlar bekleyen arkadaşlar için yüksek risk yüksek ödüllü, patlayabilecek üç savunma ve üç kicker şu şekilde:

– Broncos DST, Giants DST, Chargers DST

– Evan McPherson (CIN), Joey Slye (WAS), Michael Badgley (DET)

Gördüğünüz üzere kicker’ları genellikle yakın geçmesi beklenen maçlardan seçtik. Defalarca izlediğimiz hücumların çok çalışmadığı ve karşılıklı kicker’ların şov yaptığı maç konseptine dönebilecek isimleri buraya sıraladım. Savunmada ise Giants hariç diğer iki savunmanın karşısındaki hücum tamamen dağılmaya müsait ekipler. Bu nedenle beklenenden çok daha fazla interception ve sack görme ihtimalimizin olduğunu düşünüyorum. Giants savunması ise dümdüz kaliteli…

3- Son Dakika Hamleleri

Questionable olan veya zayıf kalan oyuncularınızın olduğu mevkiler elbette olacaktır. Genellikle son haftalarda yerden oyuncu almak daha kolay oluyor hem daha az takımın kalması hem de kalan ekiplerin görece iyi takımlar olması bunda etken tabii ki de. Ancak son dakikaya kalanlar için değerlendirilebilecek ‘’filler’’ opsiyonlar:

RB: Latavius Murray, James Cook, Deon Jackson, Khalil Herbert, Jaylen Warren

WR: Marquise Goodwin, Romeo Doubs, Jahan Dotson, Richie James Jr., George Pickens

QB: Aaron Rodgers, Brock Purdy, Tyler Huntley

4- Tight End Çıkmazı

Bütün sezon neredeyse Kelce hariç tatmin eden bir TE bile olmadı ve son haftalara gelirken de durum bu şekilde. Bana kalırsa Kelce hariç herkes, bir başkası için kesilebilecek vaziyette. Fakat işin sonuna gelmişken burada takımınıza göre hareket etmeniz gerekir. Eğer rakibinizden daha güçlü olduğunuzu düşünüyorsanız sizi batırmayacak daha garanti bir isme yönelebilirsiniz. Daha zayıf iseniz iyi hücumlarda her an TD’lar ile patlayabilecek opsiyonlara yönelmeniz daha mantıklı olacaktır. Bu kategorilere örnek seçtiğim ve yarı finale kaldığım liglerde yerden aldığım isimler şu şekilde:

Garanti: Cole Kmet, Evan Ingram, David Njoku

Yüksek upside: Dawson Knox, Gerald Everett, Juwan Johnson

5) Upside, Upside, Upside!!

Evet, buradaki neredeyse hiçbir oyuncu yerde değil fakat patlama ihtimali yüksek olan bu isimleri önceden kestirmek, yukarıda da konuştuğumuz gibi diğer parçalarınızı belirlemek adına önemli olabilir. Örneğin sizi buraya kadar taşıyan isimlerden biri CeeDee Lamb ise bu hafta Eagles karşısında standart bir gece geçirmesini beklemek daha akıllıca olacaktır. Bu nedenle eksik kalan yerlerinizi daha yüksek upside olan isimlerle doldurmalısınız. Diğer türlü bakacak olursak da patlamasını beklediğim isimlerden biri olan Amon-Ra varsa elinizde daha güvenli limanlara gitmenizi öneririm. Intro’yu verdiğimize göre bu hafta rakip savunmaları terörize etme ihtimali olan oyuncular şu şekilde:

QB: Geno Smith, Justin Herbert, Josh Allen, Patrick Mahomes, Daniel Jones

RB: Jerick McKinnon, Rhamondre Stevenson, Saquan Barkley, Austin Ekeler, Alvin Kamara

WR: Amon-Ra St.Brown, Ja’Marr Chase, Jaylen Waddle, Mike Williams, D.K. Metcalf

Buradaki isimleri vermişken şunu da belirtmemiz gerekiyor, örneğin Miami Dolphins özelinde tabiki de haftalık tahminler olarak Tyreek Hill’in Jaylen Waddle’dan daha yukarda bitirmesini bekliyorum. Fakat eşleşme gereği bu iki oyuncu içinde işlerin en iyi şekilde gittiği senaryoda Waddle’ın upside’nı daha çok olarak görüyorum. Diğer tüm isimlere bakış şeklimde açıkçası böyle. Zaten yüzde 100 başlatmanız gereken isimler hepsi ve hangisinden patlama alabileceğinizi tahmin etmek eminim işinizi kolaylaştıracaktır…