Her maçın final niteliğinde olduğu ve alınan mağlubiyetlerin büyük fırsatları kaçırdığı 15. Hafta sonunda her iki konferanstaki playoff takibindeki takımlar maçlarını kaybederek tablonun az buçuk netleşmesini sağladılar. Lakin henüz hiçbir şey bitmiş değil; gidişat gösteriyor ki playoff’ların belirlenmesi son topa kadar kalacak.  

Güç sıralaması açısından bakıldığında ise ilk dört sırada değişiklik olmazken Cincinnati Bengals, bu hafta ilk beş içerisinde giren takım oldu. Dallas Cowboys ve Baltimore Ravens üst sıralardaki yerlerini kaybederken orta sıralardan Detroit Lions, tarih yazmaya devam etti. Benzer şekilde Jacksonville Jaguars, playoff’u zorlamasıyla birlikte en yüksek derecelerinden birisini elde etti. Son sıralarda ise çok Indianapolis Colts ise sonunculuğa göz kırpan takım oldu…

1- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 13-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Son iki maçtır dominant galibiyet alarak ligin zirvesinde olan Eagles, Chicago deplasmanında istediklerini sahaya pek yansıtamasa da savunmanın ve özel takımın öne çıkmasıyla istediği skoru almasını bildi. Kazanma alışkanlığını bir kez daha ortaya çıkan Philadelphia ekibi, konferans liderliği konusunda da kritik bir virajı döndü. Lakin Jalen Hurts’ın sakatlığı dolasıyla aynı formu Gardner Minshew ile sürdürüp sürdüremeyecekleri de bir soru işareti.  

2- San Francisco 49ers (NFC Batı, 10-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Son sıra seçimi çaylak Brock Purdy ile peri masalına devam eden 49ers, Seattle deplasmanından da rahat bir galibiyet çıkararak NFC Batı birinciliğini garantiledi. Beklentileri yerle yeksan eden Purdy, saha içerisindeki rahat hareketleriyle adeta kendisine hayran bırakırken makine gibi işleyen 49ers hücumunda da dişlilerin çalışmasını bozmamasıyla da henüz ikinci maçından yeterli seviyeye ulaşmayı başardı. San Francisco ekibi zaten takım olarak oyunun her bölgesinde fark yaratırken Purdy’nin de bu sisteme bu kadar çabuk adapte olması koç Shanahan’ın da kıymetini yükseltiyor. Purdy eğer bu ritmini korursa 49ers için çok enteresan bir playoff macerası yaşanacak gibi gözüküyor.  

3- Buffalo Bills (AFC Doğu, 11-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

AFC Doğu’daki üstünlüğünü bu sene de sürdürmeyi başaran Bills, beş maçlık galibiyet serisinin son maçında gruptaki rakibini mağlup ederek Doğu liderliğini garantilemeyi başardı. Karlı hava şartlarına zaten iyi adapte olan Bills, geriye düştüğü bölümde bile maçı çevirmek konusunda rahat olmasıyla playoff rakiplerine mesajı verdi. Öte yandan rakibin iyi olduğu bölümde savunmada gerekli dönüşümleri sağlayıp maçın gidişatını da lehlerine çevirmeleri coaching konusunda emin ellerde olduğunun bir ispatı. Artık konferans liderliğine oynayan Bills için yol sonu aydınlık gözüküyor.  

4- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 11-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Hemen hemen her sene yaşadığı sallantılı periyodu bu sezon ligin sonlarına doğru yaşayan Chiefs, zayıf rakibi karşısında paçayı ancak uzatmalarda kurtarabildi. Hele ki konferanstaki en yakın rakibi karşısında aralarındaki maçı kaybettiğinden dolayı ilk sırada yer alma şansını sürdürmeye çalıştığı şu sıralarda alınacak bir mağlubiyet pahalıya patlayabilirdi. Öte yandan görünen gercek var ki Chiefs hücumundaki oyuncu grubunun fark yaratan oyunları oynamak konusunda kapasiteleri sınırlı gözüküyor ki bu husus playoff’ta da başlarını ağrıtabilir.  

5- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 10-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Ligin yükselişte takımlarından biri olan Bengals, mevcut galibiyet serisini Florida deplasmanında yitirmek üzereyken imdadına savunma koordinatörü Lou Anarumo yetişti. Özellikle ilk yarıda hücumda alışılagelmiş veriminden uzak olmasının yanında savunmadaki hatalarıyla ilk yarıyı farkla geride kapattılar. Lakin biraz önce ismi okunan Anarumo’nun ikinci yarıdaki savunma şemalarını değiştirmesi ve rakip hücumunun panzehrini bulmasıyla ardı ardına turnoverlar sağlayarak Joe Burrow ve arkadaşlarına mükemmel saha pozisyonu sağlayarak galibiyette büyük pay sahibi oldu. Ligin ikinci yarısında mükemmel çıkış yakalayan Bengals, takım olarak bütün bir görüntü sergilemeleri de ciddi bir Super Bowl adayı oldular bile.  

6- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 11-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Elde ettiği o zamanki 10 galibiyetlik derecesine rağmen  “yumuşak”, “ipeksi” yahut “narin” gibi yorumlar yapılan Minnesota ekibi, lig tarihinin en büyük geri dönüşüne imza atarak artık bu yorumları da def etmeyi bildi. Bardağın boş tarafına bakıldığında savunma tarafındaki eksikler göze çarparken bu kadar galibiyete sahip bir takımın yapmaması gereken hataları oyunun hemen hemen her bölgesinde yapmaları büyük bir soru işareti. Amma ve lakin bu hususa rağmen maçı kazanabilecek dirayeti gösterebilmeleri ve en mühim olanı bunu sahada uygulayabilecek bir koç ekibine ve oyuncu grubuna sahip oldukları bir gerçek. Özellikle head koç Kevin O’Connel’in hücumunu çeşitlendirebilmesi, rakip savunmaya göre adapte edebilmesi ve elindeki malzemeyi efektif kullanabilmesi çok değerli. Vikings bu galibiyetle birlikte grubunu da kazanırken olabildiğince iç saha avantajlarını koruyacak derecede kalmaları playoff’ta da işlerini rahatlatabilir.  

7- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 8-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Hücumda işlerin iyi gitmediği maçta son saniyedeki alan golüyle kazanmayı bilen Chargers, playoff iddiasını sürdürmeyi bildi. Özellikle savunma tarafında da skorun yakın gittiği bölümlerde rakibe şans tanınmaması da maçı kazandıran unsurlardan biriydi. Nitekim ligin son bölümüne hazır sakat isimlerde iyileşmiş olarak dönmüşken formda girerlerse geçen sene kaçan playoff bu sene gelebilir.  

8- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 10-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Bir önceki hafta mağlubiyetin kıyısından dönse de bu hafta yenilgiden kaçamayan Cowboys, ligin son bölümleri yaklaşırken hem NFC Doğu hem de konferans yarışında ciddi yara aldı. Savunma tarafında mevcut seviyelerini çok düşürmemiş olsalar da hücum tarafındaki sallantıda görüntüleriyle takım dengeleri epey bir şaştı. Öyle ki son haftalarda büyük performans düşüklüğü yaşayan ve attığı turnoverlarla olumsuz bir imaj bırakan Dak Prescott, uzatmalarda pick six atarak  mağlubiyetin mimarlarından oldu. Nitekim pas oyunlarında eski çeşitliliğini kaybeden Dallas ekibi, özellikle son dakikada eline geçen maçı kazanma fırsatında değerlendirememesi de hücuma doğrudan bağlanabilir. Sanki sağlıklı bir Odell Beckham hamlesi çok da kötü olmaz gibi.  

9- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 9-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Şansı bu sefer yaver gitmeyen Ravens, Cleveland deplasmanından aldığı mağlubiyetle grup liderliğini kaybetti. Zaten Lamar Jackson varken bile işlemeyen hücum, Tyler Huntley ile hiç mi hiç işlemezken receiverların da vasat performansı ile koşu ağırlıklı bir hücumun kollarına kaldılar. Her ne kadar JK Dobbins, bu hususta güzel işlere imza atsa da tamamlayıcı noktalardaki eksikliklerden dolayı istenilen sayıları bir türlü elde edemediler. Bununla birlikte Justin Tucker’ın da “insandır hata yapar” modunu açıp alan gollerini kaçırmasıyla da Ravens için mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Mevcut hücum düzeniyle çok bir yere gidebileceklerini de söylemem ne mümkün.  

10- Detroit Lions (NFC Kuzey, 7-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

New York deplasmanından da galibiyet çıkararak son yedi maçtaki galibiyet sayısını altı yapan Lions, yüzde elli durumuna gelmekle birlikte playoff yarışında da kendisine yer buldu. Kötü başladığı sezonda alay konusu olan Detroit ekibi, sezonun son bölümüne ligin en formda takımlarından biri olarak iddialı girmesiyle de hemen hemen herkesi şaşırttı. Nitekim saha içinde de bu durumu ciddi şekilde destekleyen Lions’ta Jared Goff, çok parlak bir görüntüde oynamasa da maçı kazandıran anda doğru işlere imza atmasıyla takımına katkı sağlarken savunmanın da maçın ortada gitmesindeki en büyük müsebbip olmasıyla ekip olarak üst düzey bir mücadele örneği gösterdiler. Tabii işleri bu noktaya getirdikten sonra mutlu sonu görememek üzebilir, o yüzden bir sonraki Charlotte deplasmanından da galibiyet şart.  

11- Washington Commanders (NFC Doğu, 7-6-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:9  

Peşi sıra gruptaki rakibi Giants ile oynayan Commanders, ilk maçı berabere bitirip şansını korumuş olsa da ikinci maçta kendi evinde kaybederek Taylor Heinicke ile ikinci mağlubiyetini aldı. Her ne kadar hücumda istediklerini ve oyun planlarını sahaya yansıtamasalar da son dakikalardaki ellerini geçen fırsattan boş dönmeleri de istenmeyen neticenin baş müsebbiplerinden oldu. Eğer kendilerini playoff yarışında sürdürmek istiyorlar ise kredilerini tükettiler ve hata yapacak lüksleri de pek kalmadı.  

12- Miami Dolphins (AFC Doğu, 8-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Üç kritik maç, üç mağlubiyet. Kendisi adına sezonun en mühim periyoduna giren Dolphins mevzubahis süreçte ardı ardına mağlubiyetler alarak hem playoff yarışında yakaladığı avantajı zora soktu hem de sezon ortasında yakaladığı rüzgârı da kaybederek yerini hafif hafif bir esintiye bıraktı. Yine de Buffalo deplasmanından alınacak bir galibiyetle belki de işleri yoluna koyabilecek olan Dolphins, maça çok iyi başladı. Özellikle hücumda koşu oyunlarının işlemesiyle birlikte Tua, Waddle-Hill ikilisiyle sonuca gitmiş olsa da head koç McDaniel, maçın ilerleyen bölümlerde koşuyu çabuk terk edip topu kısa oyunlarda bile Tua’ya vererek adeta rakibin de savunmasına davetiye çıkardı. Hele ki savunma turnover üreterek oyuna katkı sağladığı bölümde bile hücumda eli boş dönen Dolphins hücumu geçen haftadan sonra bir kez daha sınıfta kalmayı bildi. Bu saatten sonra hata yapma lüksü olmayan Miami ekibi, yine üç maçlık kritik bir periyoda girerken bu maçların ikisinin grup içi olmasıyla bir bakıma kendi ipini kendi elinde tutuyor olacak.  

13- New York Giants (NFC Doğu, 8-5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Son haftaların düşüşte olan takımlarından olan Giants, ligin ikinci yarısında sadece bir galibiyet alarak elde ettiği playoff şansını ciddi şekilde zora sokmuştu. Lakin başkent deplasmanından önemi son derece yüksek olan galibiyet çıkararak playoff şansını yükselten New York ekibi, rakibinin de üstüne çıkmış oldu. Özellikle savunmada kırılma anlarına imza atan Giants’ta çaylak Kayvon Thibodeaux, hem skor katkısı verip hem de endzone’da rakibi durdurarak adeta maçın kahramanı oldu. Hücum tarafında ise Daniel Jones ile belli şemalarla oynayabilen Giants, Saquon Barkley’in de devreye girmesiyle istediğini bu maç için almış oldu. Nitekim Daniel Jones’un da bundan daha fazlasını yapmasını beklemek pek de mümkün gözükmüyor. Mevcut sistemin korunması rakibin de durumuna göre playoff şansını sürdürmesi anlamına geldiği söylenebilir.  

14- Seattle Seahawks (NFC Batı, 7-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Bir türlü toparlanamayan Seahawks’ta çöküş son sürat devam ederken NFC Batı mücadelesinde de pek varlık gösteremeyerek playoff şansını haftadan haftaya azaltmakla beraber haftalar evvel gruptaki lider olma avantajını da koruyamadı. Oyunun her iki tarafında da büyük çöküş yaşayan Seattle ekibi, hücumdaki verimliliğini önce koşuyla ardında da Geno Smith’in pas oyunlarındaki düşüşüyle kaybederken savunmada da ön alandaki verimin kaybolmasıyla topun diğer tarafındaki dirençleri epey düştü. Artık kredilerini bu kadar çabuk kullanmakla birlikte şansları epey azalan Seahawks’ın kalan takvimde hataya lüksü pek de kalmadı.  

15- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 6-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Bu sezon ikinci kez geri dönüş yaparak galibiyet almasını bilen Jaguars, elde ettiği zaferle birlikte bir anda kendisini AFC Güney grubunda lider olma ve haliyle playoff’a kalma şansını da yakaladı. Özellikle Trevor Lawrence’in son haftalardaki grafiğinin dramatik bir şekilde artmasıyla pas oyunlarının veriminin yükselmesi takıma çok büyük bir hava katarken Travis Etienne’nin de patlayıcı koşuları hücumu çeşitlendirmiş durumda. Bununla birlikte kritik anlarda bile maçı kazandıracak işleri yapabilmeleri hücumlarına güven katan başka bir husus. Eğer hata yapmadan devam edebilirler ise böyle bir sezonu playoff ile taçlandırmak hikâyesi bol bir sezon elde etmelerine neden olabilir.  

16- New England Patriots (AFC Doğu, 7-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Zorlu AFC Doğu’da playoff yarışındaki takımlardan birisi olan Patriots, uzatmalara taşıdığı Las Vegas deplasmanından, maçın bitimine saniyeler kala son yılların en saçma maç kaybediş şekline imza atmayı başardı. Nitekim genel olarak hücumda koşu dışında Mac Jones ile pas oyunlarında verimsiz olmaları yine ve yine kazanabilecekleri durumdan kendilerini alıkoydu. Her ne kadar “Vardır bir Belichick’in bildiği” dense de bu sezon için bir şey bilmediği malum.  

17- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 6-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Geri dönüşleriyle meşhur Tom Brady, bu sefer geri dönüşe imza attı ama tersten… Maça çok iyi başlayan Bucs, skor farkını çift haneye çıkarıp maçı kazandığını düşünürken ikinci yarıdaki rakip savunmanın planlarındaki değişikliğe karşı reaksiyon veremezken üstüne ardı sıra top kayıpları yaparak ipin ucunu bir daha tutamayacak şekilde kaçırarak sahadan yenik ayrıldı. Hele ki Tom Brady’nin iki interception ile bu kötü gidişatta payı olması olayın vahimliğini anlatır derecede. Buradan işleri nasıl yoluna döndürüp kalan üç maç sonrası playoff’ta yer alacaklar ya da alabilecekler şu an en büyük soru işaretlerinden birisi.  

18- New York Jets (AFC Doğu, 7-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Zach Wilson ile yeniden buluşması pek de güzel olmayan Jets, ortada giden ve playoff yarışı için önemli bir maçta son saniyede alan golünü kaçırarak sahadan yenik ayrıldı. Zach Wilson cephesinde haftalar öncesinden pek bir değişiklik olmazken yine takımın kazanmasını sağlayacak reaksiyonu göstermede istikrarsız bir görüntü çizdi. Zaman zaman anlık patlamalarla fark yaratsa da başladığı işi bitiremediği noktalarda Jets hücumu da olumsuz biçimde etkilendi. Öyle ki elde böyle bir savunma varken bile maçı kazanacak hamleyi yapamayan genç oyun kurucu için yeniden yedek kulübesi yolları da çok uzak değil. Mike White geri dönebilirse Jets şansını devam ettirebilir gibi gözüküyor.  

19- Tennessee Titans (AFC Güney, 7-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Büyük bir düşüş içinde olan Titans, Los Angeles deplasmanından da mağlup ayrılarak gruptaki elde ettiği büyük avantajı da kaybetmenin eşiğine geldi. Her ne kadar Derrick Henry ile yine sayı üretebilecek potansiyele sahip olsalar da pas oyunlarından verim sağlayamaması ve Ryan Tannehill’in düşük performansı hücum adına işleri zora soktu. Benzer şekilde savunmada da ön alan verimliliğini arka alandan alamamaları da sezon başından beri süregelen bir durum. Acilen toparlanması gereken Titans’ın kısa vadeli çözüm planı üzerine yoğunlaşmaları şart ki yoksa 7-3 dereceden playoff kaybetmek ciddi sıkıntılar doğuracaktır.  

20- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 6-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Kötü giden maçta son bölümlerde iyi bir geri dönüşe imza atan Raiders, tam maçı uzatmalara götürecekti ki şans kapıyı çaldı ve rakibin ikramını geri çevirmeyerek Chandler Jones ile TD’yi bularak maçı kazandı. Halen daha playoff umutları matematiksel olarak var fakat her maçta da benzer bir senaryo ile maç kazanmayacaklarına göre işleri hiç kolay değil.  

21- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 6-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Geçen haftaki mağlubiyetini Charlotte deplasmanında telafi eden Steelers, son dört maçtan üçüncü galibiyetini çıkararak yüzde elli galibiyet oranının üzerinde bitirme iddiasını korudu. Oyun kurucu görevini geçici olarak devralan Trubisky, bu maç interception atmayarak takımına büyük katkı sağlarken üçüncü haklardaki oyunuyla da skor bulmasında yardımcı oldu. Öte yandan Najee Harris ve Jaylen Warren ile koşudan verim sağlayabilmeleriyle de hücumda istediklerini maçın başından itibaren almaları da mühim detaylardan biriydi. TJ Watt liderliğindeki savunmada rakibini beş hafta sonra 200 yard civarlarında tutarak galibiyetin mimarlarından oldu. Evlerinde oynayacakları mücadele ile birlikte de Kenny Pickett’e tekrar kavuşacaklar.  

22- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 6-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Bay haftasından evinde rahat bir galibiyetle çıkan Packers, sezonun son bölümüne iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle hücumda koşuyu etkin bir biçimde kullanan Green Bay ekibi, işleyen hücumla birlikte maçtan da galip ayrılmayı bildi. Savunma tarafında ise rakiplerinin etkisiz olmasının faydasını gördüler lakin eksikler giderilebilmiş değil. Miami deplasmanında savunma tarafından istedikleri performansı alamama ihtimalleri yüksek.  

23- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 6-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Nihayet ilk galibiyetini alan Deshaun Watson, Browns kariyerine merhaba dedi. Şüphesiz her ne kadar hücum şemaları henüz Watson’a göre dizayn edilmemiş olsa da takıma ısınma açısından bu tarz galibiyetler ileriye dönük olarak önemli olabilir. Lakin özellikle savunmanın son haftalarda yaptığı işlerle sezon ortasında kaybettikleri ritmi tekrar bulduklarına benziyor. Eğer bu şekilde devam ederler ise bir veya birden fazla sürpriz de gelebilir.      

24- Carolina Panthers (NFC Güney, 5-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Grup liderliği iddiasıyla girdiği ligin son çeyreğinin belki de en kritik maçından yenilgiyle ayrılan Panthers, kötü giden sezonu taçlandırmak adına büyük bir fırsatı elinin tersiyle itti. Hücumu çoğunlukla koşuya bağlı olan Panthers, topu yerde kullanmakta sıkıntı yaşayınca mecburen Sam Darnold’un koluna kaldı. Lakin Darnold’un yetersiz olması ve Panthers’ın pas oyunlarının işlevsiz olmasıyla etkisiz bir görüntüden kurtulamadılar. Savunmada da özellikle üçüncü haklardaki savunma tercihlerinde yetersiz kalmalarıyla rakibe ekstra şanslar tanımaları geriye düşmelerine neden oldu. Yani halen daha şansları olsa da elini bu kadar açık ederek pek bir şey kazanmaları da kolay değil.  

25- New Orleans Saints (NFC Güney, 5-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Bay haftasından çıkıp galibiyet alarak sezonun son bölümüne giren Saints, iki maç aradan sonra da kazanmış oldu. Her ne kadar New Orleans ekibinin sezonu bitmiş olsa da gelecek sezon yapılanmasında var olmak için bireysel performanslardan faydalanırken bu hususta receiverler Rashid Shaheed ve Juwan Johnson ikilisi dikkat çektiler. Hele ki Michael Thomas için akıbet belirsiz olduğu senaryoda bu iki oyuncu kullanılabilir potansiyel olarak dikkat çekiyorlar.  

26- Atlanta Falcons (NFC Güney, 5-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Çaylak oyun kurucusu Desmond Ridder ile yeni bir başlangıç yapan Falcons, evinde kazanma fırsatını yakalamış olsa da son dakikalardaki çaylak Drake London’un top kaybı ile maçtan yenik ayrılmak durumunda kaldı. Ridder cephesinde pek hoş geçen bir maç olmasa da sezonun bu bölümünde şapkadan tavşan çıkarmak pek kolay değil. Yine de kalan maçlardaki ufak kıpırdamalar ve birkaç eksantrik hareketler yeni sezondaki olumlu ihtimalleri de güçlendirebilir.  

27- Denver Broncos (AFC Batı, 4-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Haftalar sonra ilk galibiyetini Brett Rypien ile alan Broncos, hücumda koşu ağırlıklı hücumdan verim alarak skoru lehine çevirmeyi bildi. Bu hususta Latavius Murray, 130 yard koşarak takımına katkı sağlarken Marlon Mack de koşu dışında pas oyunlarında da öne çıkan isim oldu. Lakin asıl maçın kazanmasının en büyük nedeni olan savunma ise rakip koşuları durdururken aynı zamanda son dört maçta dokuz kez turnover üretmeyi başardılar. Özellikle Justin Simmons, yaptığı interceptionlar ile takımına katkı sağlayan isimlerin başında geliyor. Ligi bitirmek için iki dış saha bir de iç saha maçı olan Broncos, bu performansı sürdürürse bir galibiyet daha belki alabilir.  

28- Los Angeles Rams (NFC Batı, 4-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Baker Mayfield ile çok güzel ve uzun süre konuşulacak bir başlangıç yapan Rams, aynı motivasyonunu sürdürmeyi başaramadı ve arkasına aldığı rüzgâr kısa sürdü. En azından Baker’ın pas oyunlarını çeşitlendirmesiyle koşuyu da efektif bir şekilde kullanmayı planlayan Rams, Baker’dan beklediğini alamayınca tek düze bir hücumla pek de varlık gösteremedi. Resmi olarak playoff’tan elenen Los Angeles ekibi, Super Bowl sonrası en büyük çöküşü yaşayan takım olma konusunda emin adımlarla ilerliyor.  

29- Arizona Cardinals (NFC Batı, 4-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Colt McCoy ile sezonu tamamlayacağını düşünürken bir anda McCoy’u sakatlığa kurban veren Cardinals, üçüncü oyun kurucusu Trace McSorley’yi oyuna sürmek zorunda kaldı. Lakin kendisinin oyuna pek katkısı olmazken rakibe ikramlarıyla takımının maçı kaybetmesinde etken rolünü oynadı. Her geçen gün kötüye gitmeye devam eden Cardinals adına da ayrılıklar da kapıda hazır bekliyor gibi gözüküyor.  

30- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-11), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Güçlü rakibi karşısında adeta âşık atmayı deneyen Bears, sınırlı hücum ve savunmasının kurbanı olarak bir kez daha sahadan mağlup ayrılmayı bildi. Justin Fields, bireysel anlamda istatistiklerini geliştirirken koşuda toplam 1000 yardı elde etti ve lig tarihine adını yazdırdı. Nitekim Bears hücumunun da pas oyunlarının yetersiz olması Fields’ın koşu yönelmesindeki en büyük etmendi. Gelecek seneki yapılanmada bu hususta dikkat edilmesi de şart.  

31- Indianapolis Colts (AFC Güney, 4-9-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Indianapolis… Sözün bittiği yer… 33-0’dan maçı rakibine adeta elleriyle ikram ederek tarihlerine makûs bir tarih bırakan Colts, sezon finalini de pek hoş olmasa da yapmış oldu. Matt Ryan cephesinde altı sene önceki Super Bowl’un mizahı halen daha yapılırken üstüne bir de burada bu şekilde maç vermek MVP olmuş bir isme hiç de yakışmadı. Geçici head koç Jeff Saturday’e ise “Cumartesi” günü maç oynamak pek yaramazken olası bir iş bulma imkânını da sıfıra yakın bir yere konumlandırdı.  

32- Houston Texans (AFC Güney, 1-12-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Geçen haftadan sonra bir kez daha sürprizin kapısından dönen Texans, evinde ligin şampiyonluk adayı takımına çelme takma şansını uzatmalarda kaybetti. İki haftadır Houston ekibinde kıpırdanmalar ve reaksiyon göstermeler dikkat çekerken bireysel anlamdaki yükselen performanslar bir nebze de olsa takımın çehresini değiştirmiş gibi. Nitekim bu saatten sonra oynasalar ne olur? Birinci sıra seçim hakkını riske atmaya gerek yok.