Kaldı iki hafta… Normal sezonun maratonun sonu heyecanla yaklaşırken artık ligin dengeleri de her iki konferanstaki Güney ekipleri dışında genel resim şekillenmeye başladı. Nitekim az çok playoff yapacak ekipler belli olsa da her iki gruptaki sıralama, oynanacak son maçlara göre değişiklik gösterme ihtimali bir hayli yüksek.  

Güç sıralamasında bu haftada ise liderlik el değiştirirken üst sıralarda ciddi değişiklik yaşanmadı. Öte yandan son haftaların formda takımı Jacksonville Jaguars, bu sezon ilk kez ilk 10 içine girerken playoff iddiasını son haftalara taşıyabilen Green Bay Packers yükselişine devam etti. Orta sıralarda ise Miami Dolphins ve Tennessee Titans’ın düşüşü devam etti. Son sıralardan sıkılan Houston Texans, koltuğunu şimdilik bir başka takıma devrederken ligi dibi için kıyasıya yarış da devam ediyor. ..

1- San Francisco 49ers (NFC Batı, 11-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Haftalardır yenilgi yüzü görmeyen 49ers, bahsi geçen serisini evinde yine sürdürerek konferans sıralamasındakini yerini korudu. Başa baş giden maçta Purdy ile maça tutulabilen Kaliforniya ekibi, sonrasında savunmanın da top kaybına zorlayan oyunuyla birlikte ikinci yarıda üstünlüğü ele geçirip maçı da kazandı. Özellikle savunma koordinatörü DeMarco Ryans önderliğindeki savunmanın eski koçları Saleh’in zamanlarını hatırlatması Super Bowl iddiasını kuvvetlendirdi.  

2- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 13-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Jalen Hurts’un sakatlığı sonrası kritik Dallas deplasmanına Gardner Minshew ile çıkmak zorunda kalan Eagles, her ne kadar sahadan yenik ayrılmış olsa da oyun kurucunun stillerinin farklı olmasına rağmen yine sistemini ve düzenini sahaya yansıtarak son ana kadar galibiyeti kovalaması playoff yolcuğunda da iddialarını kuvvetlendiren bir etmen olarak öne çıkıyor. Nitekim eğer dört turnover yapmamış olsalar idi belki de Minshew ile de galibiyet serisi devam edecekti.  Tabii Jalen Hurts’un sakatlığının ne derecede olduğu ve ne derecede tam performansta olacağı da Eagles için asıl gündem maddesi.  

3- Buffalo Bills (AFC Doğu, 12-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Konferans liderliğini sürdürmek isteyen Bills, Chicago deplasmanında zorlansa da ikinci yarıdaki oyunuyla kazanmayı bildi. Maçın hikâyesi olarak koşucular James Cook ve Devin Singletary, takımı bireysel anlamda galibiyete taşıyan isimler olurken aynı zamanda koşudan da verim almaları playoff öncesi olumlu bir durum olarak öne çıkıyor. Nitekim erken final niteliğindeki Bengals maçıyla beraber kazanmaları takdirde son haftaya liderliklerini son haftaya taşıyabilirler.  

4- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 12-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Sekizinci maçından yedinci galibiyetini alan Chiefs, konferans liderliği iddiasını sürdürmeye devam etti. Oyun anlamında son haftalarda Pacheco ile beraber McKinnon’un da rolü artması hücumdaki çeşitliliği ciddi şekilde arttırırken genel anlamdaki hücum verimliliği oranlarını da yükseltti. Savunmada da son çeyreğe kadar TD izni verilmemesi bir başka olumlu durum.  

5- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 11-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

İlk yarıdan farkı açıp ikinci yarı rahat bir maç geçireceğini düşünen Bengals, özellikle ikinci yarıdaki düşüşüyle beraber az kalsın maçı kaybetme noktasına geldi. Neyse ki biraz da şansının yardımıyla kazanırken konferans liderliği için olan az olan oranını sürdürdü. İşin hücum tarafında Trenton Irwin gibi ekstra isimlerin çıkmasıyla hücumda sistemin işlediğini gösterdi. Lakin hücum hattının önemli parçası La’el Collins’in sakatlığı ilerleyen süreçler için başlarını ağrıtacağa benziyor. Nitekim savunmada ise son maçlardaki pas savunması özellikle secondary tarafında alarm verir derece. Önlerindeki önem derecesi bir hayli yüksek Bills maçında daha dikkatli olmaları elzem.  

6- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 12-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Kazanmanın bir şekilde yolunu bulan Vikings, yine başa baş giden mücadelede kicker Greg Joseph’in son saniyedeki uzun mesafeli alan golüyle sahadan galip ayrılmayı bildiler. Oyun planı olarak geriye düştükleri bölümde bile pas oyunlarını sık sık deneyen ve bu hususta Justin Jefferson dışında da başarılı olabilen Minnesota ekibi bir bakıma başarısının sırrını da koç Kevin O’Connell’in işleyen sistemine borçlu. Hücumun içinde bulunduğu bu durumun sürdürülebilirliğini tartışmak bir yana asıl mesele savunmada ve koşu konusunda hassas olmaları ise bu seviyede olmaması gereken bir husus.  

7- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 9-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Ve sonunda Justin Herbert playoff’a adını yazdırabildi. Son haftaların çıkışta olan takımı Chargers, galibiyet serisini üç maça çıkararak playoff’a kesin olarak girmeyi başardı. Oyun anlamında özellikle hücumda Justin Herbert’in etkinliği azalmış olsa da kazanmanın yolunu bulan ve kritik anları gerek savunmada gerekse hücumda hata yapmadan geçen Los Angeles ekibi, kendi şansını kendisi yaratarak istediğini elde etti. Artık hedef playoff galibiyeti.  

8- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 11-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

NFC Doğu mücadelesinde var olmak isteyen Cowboys, kıyasıya rekabet içinde geçen maçta son dakikalardaki alan golleriyle beraber kazanmayı başararak umutlarını bir sonraki maça taşıdı. Özellikle sezon başından beri maçlara doğrudan etkili olan savunmanın top çalmaları yine etkili oldu. Öte yandan Dak Prescott interception atma serisini sürdürmesine rağmen genel anlamda 29 yaşındaki oyun kurucu iyi bir maç çıkararak takımını galibiyete taşıdı. Kalan iki deplasmandan da çıkacak sonuçlara göre bir ihtimal grup birinciliği iddiası hala daha mevcut.  

9- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 10-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Vaziyetlerin pek de iyi olmadığı Ravens, evinde önemli bir galibiyet alarak bir anlamda moral depoladı. Her ne kadar özellikle hücumda sahadaki oyun yeterli gözükmemesine rağmen zaman zaman fark yaratan oyunları sergileyebilmeleri son haftalardaki playoff ve grup birinciliğini iddialarını da sürdürdü. Tabii pas oyunları bu sevideyken yarışta canlı kalmaları pek kolay değil.  

10- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Sezonun ilk 10 maçlık periyodunda sadece üç galibiyet alabilen Jaguars, bay haftasından bu yana oynadığı beş maçtan dört galibiyet alarak ligin en formda takımlardan biri olmayı başardı. Nitekim bu başarının bir mükâfatı olarak da rakibinin de kaybetmesiyle AFC Güney’de liderlik koltuğuna oturan Florida ekibi, çok ciddi de bir fırsat yakalamış durumda. Saha içinde ise Trevor Lawrence’in artık hücumdaki yönlendirmeleri ve kolejdeki seviyesine benzer bir noktadaki oyunu Jaguars’ın en büyük kozu olurken son üç maçta sekiz turnover yapan savunmanın da katkısıyla birlikte işler gayet tıkırında gözüküyor. Nitekim evinde iki grup içi maç yapacak olan Jaguars, hata yapmaması takdirde adını playoff tablosuna yazdıracak.  

11- Detroit Lions (NFC Kuzey, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Ligin ikinci yarısının en formda takımlarından olan Lions, geçen haftaki galibiyeti ile bir anda kendisini playoff potasında bulmuş olsa da aldığı ağır yenilgiyle birlikte şansını iyice azalttı. Henüz daha tam anlamıyla fark yaratacak takım hüviyetinde olmadığı gözüken Detroit ekibi, özellikle rakip koşularına karşı tepkisiz kalması üstünlüğün rakibe geçmesini sağlarken geride oldukları bölümde hataya açık yapılarıyla da sahadan yenik ayrıldılar. İşleri bu noktaya getirmişken hücumda ve savunmada takım dengesinin bu kadar çabuk bozulup mağlubiyet alınması da mavi beyazlı takım adına üzücü bir durum.  

12- New York Giants (NFC Doğu, 8-6-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Maçı uzatmaya götürmekten bir alan golü mesafesi uzaklıkta olan Giants, son saniyelerde rakibin başarılı denemesi sonrası sahadan mağlup ayrılmak zorunda kaldı. Nitekim geriye düştüğü bölümde bile Daniel Jones ile belli başlı pas konseptlerini kullanabilen ve Saquon Barkley ile koşu oyunlarının oturması hücuma biraz hareketlilik getirmişti. Nitekim savunma cephesindeki son haftalardaki düşüş devam edince galibiyete uzanmak pek mümkün olmadı. Artık kalan iki maça ekstra bir performans ve minimum hata şart ki yoksa playoff’taki yerlerini kaybedebilirler.  

13- Washington Commanders (NFC Doğu, 7-1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:11  

Sezon ortasında yakaladığı çıkışı kaybeden başkent ekibi, Kaliforniya deplasmanından da eli boş dönerek kendi elde ettiği şansı iyice tüketti. Maç özelinde ortada giden süreçte hücumda Taylor Heinicke ile pas ve koşuda denge sağlayabilen Commanders, ikinci yarıda savunmanın rakip hücumlarını TD ile savuşturması takım dengesini ciddi şekilde bozarken Heinicke cephesinden de top kaybı yaşanması skorun rakip lehine geçmesini sağladı. Öte yandan mevcut mağlubiyet ve kötü gidişatın faturası Taylor Heinicke’ye kesilirken koç Rivera, Carson Wentz’in yeniden ilk on bir olacağını açıkladı. En son bu tarz bir değişiklik takıma ciddi momentum kazandırmıştı; bu sefer bu kadar kısa sürede Wentz neler yapabilecek orası tam bir muamma.  

14- Seattle Seahawks (NFC Batı, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Ligin ikinci yarısının düşüşte takımlarından biri olan Seahawks, Kansas City deplasmanından da istediğini elde edemeden döndü. Hücumda haftalardır devam eden, Geno Smith ile birlikte komple bir çöküş yaşanması durumu devam etmekle beraber işin savunma kısmında da vaziyet pekiyi değil. Şöyle bir sezonda playoff’a kalamazlar ise gerçekten üzücü olabilir  

15- Miami Dolphins (AFC Doğu, 8-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Kazanması takdirde playoff kapısını ciddi şekilde aralayacak olan Dolphins, mevcut mağlubiyet serisini dört maça çıkararak düşüşe hızla devam etti. Özellikle hücumda ilk yarıdaki etkinliğini kaybettikten sonra gerekli plan değişiklerini yapamamaları ve üstüne Tua’nın da interceptionlar ile rakibe ikramları kazanabileceği maçı kaybetmesine vesile oldu. Lakin en mühim olanı sezon başında geçirdiği beyin sarsıntısından sonra yine benzer bir sakatlık geçiren Tua, sezonun ilk bölümü gibi yine protokole girmek zorunda kaldı. Playoff ihtimalleri bir yana bir kez daha böyle bir durumla karşı karşıya kalan Tua’nın formasını erken yaşta asması bile gündemde.  

16- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Son haftalarda aldığı mağlubiyetlerle playoff şansını zora sokan Buccaneers, uzatmalarda anca alan golüyle kazanarak iki maçlık mağlubiyet serisini sonlandırabildi. Tom Brady yine maç kazandıran hücumu oynamak zorunda kalırken Tampa Bay ekibindeki sorunlar bir kez daha açığa çıktı. Nitekim haftalardır suskun olan Leonard Fournette, bireysel anlamda öne çıksa da hücumun kısır görüntüsüyle birlikte kaybolup gitti. Artık playoff’u garantilemek için ilk karşılaşmada yenildikleri Panthers’ı geçmesi şart.  

17- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Çaylak oyun kurucusu Kenny Pickett’a tekrar kavuşan Steelers, geriye düştüğü ve büyük bölümünü geride götürdüğü maçta Pickett’in son dakikadaki güzel oyunuyla beraber kazanarak son beş maçta dördüncü galibiyetini aldı ve yüzde elli üzerinde bitirme iddiasının yanında da playoff resminde ucundan kıyısından yakalamayı başardı. Biraz geç açılan Mike Tomlin ve öğrencileri son iki grup içi maçından da galip gelirse beklenenden daha iyi yerde sezonu noktalayabilirler.  

18- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Miami deplasmanından üst üste üç galibiyetle dönen Packers, rakiplerinin de kaybetmesiyle birlikte playoff treninin ucundan kıyısından yakalamayı başardı. Maç özelinde iyi başlayamamış olsalar da önce savunmada yapılan şema değişikleri ile birlikte ön taraftaki baskıyı arttırıp arka alanda kalabalık bir pas savunması oluşturmaları fazlasıyla meyvesini verirken turnoverlarla maça ortak olmaları belirleyici unsur oldu. Hücumda ise çaylak receiver Christian Watson’in olmadığı bölümde bile Aaron Rodgers’ın Lazard ve Doubs üzerinden yönlendirdiği hücumlarla sonuca gitmesini bildi. Galibiyetten ziyade oyun içindeki esneklikleri ile maçı kazanmaları da playoff şanslarını arttıran bir başka etmen.  

19- New England Patriots (AFC Doğu, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Maça kötü başlayan ve ilk yarıdan skor üretemeyen Patriots, üçüncü çeyrekte rakibini önce savunmada durdurması ardından da Mac Jones’un uzun paslarla bir şeyler yapmaya çalışması meyvesini vermesiyle maçı kazanma noktasına da getirmeyi bildi. Lakin bu senenin formda isimlerinden Rhamandore Stevenson’un yaptığı fumble ile birlikte geri dönüş şansını kaçırmaları da büyük talihsizlik oldu. Nitekim işlemeyen ve inatla sürdürülmeye çalışılan hücum sistemi sonrası uzun paslara ve line arkası koşulara yönelmenin fayda vermesi Boston ekibinde belki bir şeylerin değişmesi gerektiğinin bir kez daha ortaya çıktı.   

20- Carolina Panthers (NFC Güney, 6-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Ana hücum planı koşu oyunlarını istediği gibi sahaya yansıttığında skor elde etme şansı yüksek olan Panthers, evinde rahat bir galibiyet alarak sezonun en azından NFC Güney için final maçına çıkmaya hak kazandılar. Şüphesiz koşu oyunları işlemediğinde Sam Darnold’un neler yapacağı Panthers’ın akıbetini belirleyeceğe benziyor. Kötü giden sezon için güzel bir fırsat yakalayan Carolina ekibi, kim bilir belki de büyük bir sürprize imza atar.  

21- New York Jets (AFC Doğu, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

“Belki bir umut” parolasıyla son üç maçlık periyoda giriş yapan Jets, bir şekilde kazanıp kendisini yarışın içinde tutma planları yaparken ikinci sıra seçimi oyun kurucusu Zach Wilson’u hesaba katamadı ve üst üste dördüncü maçından da yenilgiyle ayrıldı. Savunma sezon başından beri olan formunu korusa da Wilson’un oynadığı bölümlerde hücumun bir arpa boyu bile ilerleyememesi takımdaki dengeleri alt üst etti. Zach Wilson karar verme mekanizmasının bahsettiği kadar “süper” değilken aynı zamanda saha içinde temel oyun kurucu bilgilerinden de yoksun olması, bu seviyede bir oyuncu için kabul edilebilir olmadığı malum.  Nitekim Wilson cephesinden gelen haberler doğrultusunda New York ekibinin genç oyun kurucuyla bağları koparma noktasına geldiği ki kalan maçlarda bile süre verilmemesi çok büyük bir ihtimal.  

22- Tennessee Titans (AFC Güney, 7-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Haftalar önce bu satırlar da dâhil olmak üzere birçok yerde grubunu birinci tamamlamayı kesin gözle bakılan ve hatta konferans liderliğini de kovalayacağı düşünülen Titans, tepetaklak bir görüntüye bürünerek, evinde belki de ligin kötü takımlarından birine mağlup olarak grubunda ikinci sıraya geriledi. Nitekim bu gidişat Tennessee ekibi adına geliyordum dediği de bir gerçek. Ryan Tannehill ile bile pas oyunlarından istediği verimi alamayan Titans, Malik Wills ile de daha da dibe battı. Tabii bu hususta yükü artan Derrick Henry’de top kaybı ile oynayınca işler yolunda gitmedi. Kalan maçlarda şansları olmalarına rağmen playoff için umut verdiklerini söylemek zor.  

23- New Orleans Saints (NFC Güney, 6-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Bu sezon ilk defa iki maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Saints, bay haftası dönüşü ikinci maçından da galip gelmeyi bildi. Rakibin eksiklerini de iyi kullanan New Orleans ekibi, özellikle Taysom Hill’in oyunda olduğu bölümlerde Alvin Kamara ile birlikte koşuyu verimli bir şekilde kullanmaları bir kez daha işe yarar bir plan oldu. Elde ettikleri ikinci galibiyetle halen daha playoff şansları var lakin mevcut oyun kalan maçlarda da yeterli olacak mı orasını zaman gösterecek.  

24- Los Angeles Rams (NFC Batı, 5-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Baker Mayfield ile kötü giden sezonda tesellileri almaya devam eden Rams, evinde farklı ve rahat bir galibiyet alarak bu sezon en yüksek sayı attığı maçı oynadı. Öte yandan sezon boyunca geleceği tartışılan Cam Akers’ta bireysel anlamdaki performansıyla ligde var olmak adına büyük yol kat etti. Genel olarak Akers gibi bireysel performansların olması da gelecek seneki takıma kurmak için belirleyici unsur olacaktır.  

25- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 6-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Az da olsa halen daha devam eden playoff şansını sürdürmek isteyen Raiders, kazanabileceği maçı son dakikadaki kötü savunmayla birlikte endzone’da gördüğü TD ile tek haneli rakamlara indirdi. Yine bir mağlubiyetten sonra Derek Carr duygusal açıklamaları da çare olmazken head koç McDaniels, bütün suçun Derek Carr’da olduğuna hüküm getirdi ve tecrübeli oyun kurucuyu sezon sonuna kadar kenarda tutma kararı verdi. Gidişatın kötü olmasından ziyade içerisinin de karışık olduğu aşikâr.

26- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 6-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Bu sezonda evinde oynadığı son maçı da kaybeden Browns, taraftarlarına mağlubiyetle veda etti. Öne geçmiş olmalarına rağmen ortada giden maçta attığı interception ile rakibin momentumunu arttıran Deshaun Watson, ikinci yarıda gayet etkisiz kalırken savunma da rakip koşuları maç boyunca durdurmayı başaramadı. Artık bir şekilde ligin bitmesini bekleyen Browns için, iki dış saha maçı kaldı.  

27- Atlanta Falcons (NFC Güney, 5-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Birkaç hafta öncesine kadar “öyle veya böyle” playoff şansı olan Falcons, apar topar starter yaptığı çaylak Desmond Ridder ile ikinci maçından da yenilgiyle ayrılarak bu iddiasını sıfırladı. Bardağın dolu tarafından bakılırsa gelecek seneler için Ridder’ı adapte etmeye çalışan koç Arthur Smith’in bu anlamda genç oyun kurucunun çaylak receiver Drake London ile uyumunun hiç de fena gözükmemesi belki de biraz sevindirmiştir. Nitekim Falcons adına kalan maçlarda öne çıkan bireysel performanslar gelecek senenin takımını kurmak adına daha önemli bir yer kaplayacak gibi gözüküyor.  

28- Denver Broncos (AFC Batı, 4-11), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Vasatlığın kitabını yazan Russell Wilson, attığı interceptionlar ile bir kez daha takımını feci bir mağlubiyete sürükledi. Artık tam anlamıyla soyunma odasında dağılma yaşayan Broncos’ta head koç Nathaniel Hackett’a sezon sonunu bile göremeden kovuldu. Denver ekibinde an itibariyle kaos hâkim.  

29- Houston Texans (AFC Güney, 2-12-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

İki haftadır bir sürpriz kovalayan fakat bir türlü bunu yapamayan Texans, nihayet beklenen patlamayı grubundaki rakibi Titans’a karşı gerçekleştirerek hem grup için dengeleri değiştirdi hem de rakibine çelme takmayı da başardı. Özellikle ikinci oyun kurucu Jeff Driskel’i de adeta bir “Taysom Hill” gibi kullanan Houston ekibi, bu tarz bir oyun düzeninden verim alabilmesi de şaşırtıcı noktalardan birisi. Nitekim bu hususta hücumun işlemediği maçlar göz önünde bulundurulduğunda tecrübeli çalıştırıcı Love Smith’in bu tarz bir değişikliği takıma adapte edebilmesi de işin başka bir olumlu boyutu. Son iki haftada iki grup içi maçı daha kalan Texans, kazanma ihtimali azımsanmayacak derecede iyi.  

30- Arizona Cardinals (NFC Batı, 4-11), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Trace McSorley ile sürprize çok yaklaşan Cardinals, son bölümlerdeki bu seviyede yapılmayacak bir top kaybı ile rakibine maça ortak olma şansı tanıdı ve uzatmalara giden maçı alan golüyle kaybetti. Ayrıyeten yıldız savunmacı JJ Watt’ın taraftarlara veda konuşmasıyla takım içinde de değişikliğin olacağının sinyallerini verdi ki bu kadar tecrübeli bir ismin gidişi savunmada yeri kolay doldurulamayacak bir boşluk oluşturacaktır. Mağlubiyetin iyi yanı ise draft sırasında yükselmeyi başardılar.  

31- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-12), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Maçın bir bölümünde öne geçse de ikinci yarıda büyük çöküş yaşayan Bears, sahadan bu sezon 12.kez yenik ayrıldı. Özellikle koşu savunması ve hücumda da receiver eksikligi Chicago ekibinin önümüzdeki off-sezonda ana gündem maddesi olacaktır.  

32- Indianapolis Colts (AFC Güney, 4-10-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Ligin en büyük geri dönüşüne sebep olan Colts, mevzubahis yenilgiden sonra tecrübeli oyun kurucu Matt Ryan’i yedeğe çekip eski Super Bowl MVP’si Nick Foles’u sahaya sürmeye karar verdi. Lakin Foles’un performansı sonrası “O eski halinden eser yok şimdi” sözü tam anlamıyla üzerine oturdu. Maç boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Foles, kafasında oyun kuruculuğu çoktan bitirmiş haliyle de Colts’a derman olamayacağı besbelli. Ryan, Ehlinger ve Foles… Başka oynatacak isim kaldıysa onlarda denenebilir.