NFL Draftı’na bir haftadan kısa bir süre kalmış durumda ve artık takımlar draft tahtalarının son hallerini hazırlamaya başladı. Son yılların aksine bu kadar az bir süre kalmışken draft’ın özellikle zirvesinde hala belirsizlik olması olaya ekstra heyecan faktörü katıyor. Artık takımların draft esnasında daha fazla takas yapmaya başladığını da düşünecek olursak yine bizleri keyifli bir draft beklediğini söyleyebilirim. Bu arada keyif demişken draft zamanı mock draft’tan daha zevkli ne var ki? Benimle aynı fikirdeyseniz önden buyurun, mock draft son versiyona hoş geldiniz…

1- Carolina Panthers (via Chicago Bears) – Bryce Young, QB, Alabama

Carolina Panthers’ın ilk sıraya çıkmasıyla birlikte bu seçimin quarterback olması kesin. Takım sahibi David Tepper artık yıldız olacak bir quarterback istediğini bet şekilde dile getirmiş durumda. Artık tek soru bu quarterback’in Bryce Young mı yoksa C.J. Stroud mu olacağı. Takas gerçekleştikten uzunca bir süre sonra seçim büyük oranda Stroud olarak tahmin edilirken Panthers cephesinden özellikle de yönetim tarafından gelen haberler seçimin büyük ihtimalle Bryce Young olacağı yönünde. Young, doğal quarterback içgüdüleri, sahanın her noktasından her noktasına isabetli pas gönderebilen kol yeteneği ile bu sınıfın en önde gelen quarterback’i. Eğer kısa boyu ve zayıf yapısı ile ilgili endişeniz yoksa yapılması gereken seçim.

2- Houston Texans – C.J. Stroud, QB, Ohio State

İşte işlerin enteresanlaşmaya başlayacağı nokta. Texans’la alakalı gelen son bilgiler bu noktadan quarterback seçimini pas geçebilecekleri yönünde. Nick Caserio’nun Caleb Williams’ın başını çektiği gelecek yılın QB sınıfını daha çok beğendiği ve eğer Young ilk sıradan seçilirse ikinci sıradan QB seçimini pas geçebileceği yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Bu durum dolayısıyla bu sırayı büyük bir takas noktası olarak öne çıkartıyor. Ben henüz bu dedikodulara pek ikna olmuş değilim o nedenle ikinci sıraya C.J. Stroud’u yerleştiriyorum. Üstelik buraya takasla gelebilecek takım da muhtemelen Stroud için yapacak bunu. Çok keskin isabet yeteneğine sahip olan Stroud, cep içerisinden oyuna hükmeden gerçek bir operatör quarterback. Eğer elinizde takımı yeniden inşa edebilmek için çok ideal bir oyuncu seçme şansı varsa önümüzdeki yıl için kumar oynamaya gerek yok.

3- Arizona Cardinals – Will Anderson Jr., Edge, Alabama

Houston Texans’ın ikinci sıradan QB seçmemesi, üstelik hakkını takas etmeyerek farklı bir pozisyondan kullanması Arizona Cardinals için rüyanın gerçeğe dönüşmesi olur. Tam da bu nedenle son haftalarda kendi sıraları için takas dedikodularını harladıkça harlıyorlar. Yeni GM Monti Ossenfort’un aşağı yönlü bir takas istediği artık sır değil. İşlerin istedikleri gibi gitmediği durumda ise yapılacak seçim tahtadaki en iyi oyuncu veya en iyi savunma oyuncusu olmalı. Bu durumda ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama hangi kapıya. Bana kalacak olursa Jalen Carter bu sınıfın pozisyon fark etmeksizin en iyi oyuncusu. Ancak içi saha dışı sorunları yüklü bir bagajla geliyor oluşu Cardinals’ın çaylak GM ve koç ikilisini korkutabilir. Bu durumda diğer en iyi oyuncu Will Anderson’ı seçerek çok da yapmış olmazlar. Anderson, NFL için arzu duyulan edge rusher fiziksel boyut ve kuvvetinden yoksun olsa da şimşek hızındaki ilk adımı, atletizmi, karakteri, liderliği ve kolej kariyeri boyunca göstermiş olduğu üretkenliği ile en güvenilir seçimlerden birisi.

4- Indianapolis Colts – Anthony Richardson, QB, Florida

İlk 10 içindeki öngörülemez takımlardan birisi de Colts. Ciddi bir QB ihtiyacı olduğu gerçek ve üst üste başarısız veteran denemelerinin ardından GM Chris Ballard’ın takımdaki geleceği buradaki seçimle oldukça alakalı olacak. Jım Irsay hiç olmadığı kadar konuşmaya ve takımın işlerine karışmaya başlamışken bu durum sabrının da azaldığını gösteriyor. Durum böyleyken Anthony Richardson gibi riskli bir seçim ne kadar mantıklı olur emin olmamakla birlikte Richardson’ın etrafında oluşan heyecan bana onun buralarda bir yerlerle seçilmesi gerektiğini söylüyor. Anthony Richardson, Cam Newton benzeri fizik ve atletizmi ile potansiyelinin limiti olmayan bir oyuncu. Bazuka gibi bir kola sahip olması da cabası. Fakat kariyerinin şu erken döneminde kısa ve orta mesafe isabeti konusunda ciddi sorunlar yaşayan kötü bir quarterback. Josh Allen’ın benzer durumdan yükselerek ligin elit qurterback’lerinden birine dönüşmüş olması takımları ve taraftarları heyecanlandırırken her Allen için onlarca E.J. Manuel olduğunu da unutmamak gerek. Yine de NFL’de oyuncular genelde olduklarından çok olabilecekleri oyuncu için seçilirler ve Richardson bu alanda tüm draft’ın içinde bulabileceğiniz en iyi oyuncu olabilir.

5- Seattle Seahawks (via Denver Broncos) – Jalen Carter, DT, Georgia

İki seçim önce söylediklerime dönelim; Jalen Carter bu sınıfın en iyi oyuncusu ve düşüşü burada sona eriyor. Carter’ın bir takım arkadaşı ve bir Georgia görevlisinin ölümü ile sonuçlanan kazadaki payı adli açıdan bir sorun oluşturmayacak olsa da oyuncunun karakteri ile ilgili takımlara bazı doneler vermiş durumda ve bu takımların bir kısmı Carter’ın tamamen listelerinden çıkardıklarını açıkladı. En azından gelen haberler bu yönde. Ancak Carter’ın yetenekleri ve bu cüssedeki bir defensive tackle için nadir görünen hareket kabiliyeti onu tamamen pas geçmek için fazla değerli bir potansiyel yapıyor. Kolejdeki sack sayılarının düşük olması sizi yanıltmasın, izlediğiniz her Georgia maçında çökerttiği cepleri ve oyuna etkisini görebilirsiniz. Menajerinin ilk on dışı takımlarla görüşmeyeceklerini açıklaması stratejik bir hamle olsa da oyuncu tarafının kendine güvenini de gösteriyor. Pete Carroll, böyle oyuncularla şansını denemekten çekinmeyen ve üstelik verim de alabilen bir koç. Dolayısıyla beşinci sıra Jalen Carter için en ideal nokta olarak gözüküyor.

6- Detroit Lions (via LA Rams) – Tyree Wilson, Edge, Texas Tech

Sezonun ikinci yarısının flaş takımlarından olan Detroit Lions, hâlihazırda oldukça iyi olan bir hücum takımına sahip. Bu draft ile savunmaya yapılacak hamleler komple bir playoff takımı olma yolunda büyük önem arz ediyor. Jeff Okudah’ın takasla Falcons’a gönderilmesinin ardından cornerback pozisyonu tüm offseason eklemelerine rağmen en büyük ihtiyaç. Ancak Tyree Wilson hala tahtadaysa Lions bu ihtiyacını ilk turda bulunan diğer hakkı veya ikinci turdaki haklarından biriyle giderebilir. Geçen yıl ikinci sıradan seçtikleri Aidan Hutchinson önemli bir potansiyel gösterdi ve Tyree Wilson ile birlikte ligin en korkutucu pass rusher ikililerinden birini oluşturabilirler. Ayak sakatlığı nedeniyle draft sürecinin neredeyse tamamını kaçırmasına rağmen Wilson, pozisyonuna göre nadir görünen boy ve kol uzunluklarına sahip. Hızı güce dönüştürme konusunda çok başarılı bir oyuncu ve ciddi bir potansiyel barındırıyor.

7- Las Vegas Raiders – Christian Gonzalez, CB, Oregon

Raiders’ın iki yönlü takaslar da dahil olmak üzere bu seçim hakkıyla gidebileceği sayısız yön bulunuyor. Derek Carr’ı Jimmy Garoppolo ile değiştirmelerine rağmen Will Levis hala bir seçenek. Offensive line geçtiğimiz yıl beklentinin üzerinde oynamış olsa da kalite olarak hala eksik. Ancak kısa vadede en önemli ihtiyaç ise ligin dibinde yer alan savunma. Savunmanın her noktasına birden fazla etki yapacak oyuncu gerekiyor. Birer yıllık kontratlarla etkili olan bir avuç cornerback dışında Raiders formasıyla izlediğim son iyi corneback Nnamdi Asomugha’ydı  ve şuan internette bu ismi aratınca futbol sayfalarından önce film siteleri çıkıyor. Aktör olmuş adam! Neyse, gelmek istediğim nokta Christian Gonzalez. Kendisinin bu draft sınıfında favori oyuncularımdan biri olmasının yanı sıra en iyi cornerback potansiyellerinden biri olarak öne çıkıyor. Hepsinden önce alan ve oyun farkındalığı çok yüksek bir oyuncu. Bunu etkileyici fiziği ve atletizmi ile birleştirince heyecan veren bir cornerback potansiyeli çıkıyor ortaya.

8- Atlanta Falcons – Nolan Smith, Edge, Georgia

Will Levis isminin yüksek sesle düşünülebileceği noktalardan bir diğeri de burası. Desmond Ridder çaylak sezonunda bulduğu şanslarda sıradan bir quarterback olarak gözüktü ve bu nedenle ondan çabuk vazgeçmeleri sürpriz olmaz. Ancak Falcons, hepsinden önce yeniden yapılanan ve akıllıca yapılanmaya çalışan bir takım. Şimdilik koşu hücumu onları istedikleri rotada tutuyor ama bu şekilde başarılı olmak için savunmaya seviye atlatmak şart. Bu bağlamda çok uzağa bakmalarına gerek yok. Georgia’nın kaptanı Nolan Smith, combine’ın en etkileyici oyuncularından birisi olsa da tıpkı Will Anderson’da olduğu gibi istenen edge rusher ölçülerinden çok linebacker ölçülerine sahip. Ancak öyle atlet ve hızlı bir oyuncudan bahsediyoruz ki iyi koçlar böyle oyunculardan doğru pozisyonda verim alabilir. İki yıl üst üste şampiyon olan Georgia defansına en büyük yıldız olarak katılan Smith, yıldızlarla dolu kadronun içinde öne çıkmakta zorlansa da bu defansın lideriydi.

9- Chicago Bears (via Carolina Panthers) – Paris Johnson Jr., OT, Ohio State

Birinci sıradan çıkarak takımı tamamen Justin Fields üzerine kuracağını beyan eden Chicago Bears’ta plan, Fields’ın formasını olabildiğince temiz tutmak olacak. Birinci sıra karşılığında gelen kazançlardan biri olan D.J. Moore, hâlihazırda önemli bir ihtiyacı gidermişken bu sıradan offensive tackle seçebilirler.  Peter Skoronski ve Paris Johnson arasında bir seçim bekleyebiliriz. Ben bu kez tercihimi Johnson’dan yana kullanıyorum. Fiziksel olarak tam bir LT prototipi olan Paris Johnson, iri cüssesine rağmen oldukça iyi ayaklara sahip.

10- Philadelphia Eagles (via New Orleans Saints) – Bijan Robinson, RB, Texas

Evet, evet biliyorum. Running back’ler önemsizdir vs. vs. Birincisi burda normal bir running back’ten bahsetmiyoruz. İkincisi ise her geçen gün Bijan Robinson’ın ilk on sıraya doğru yükseleceğine olan inancım daha da artıyor. Daha önce onun gibi yüksek profilli RB’ler için takımların korkmadan tetiği çektiklerini görmüştük. Bijan için durum neden farklı olsun? Bu sınıftaki gerçek anlamda elit yeteneklerden birinden bahsediyoruz. En iyi koşucunun aynı zamanda en iyi yakalayıcı olduğu ender görülen bir durumdur ve Robinson için bundan söz etmek mümkün. Philadelphia Eagles arka alanında Jalen Hurts ile beraber yapabileceklerini sadece bir düşünün…

11- Tennessee Titans – Will Levis, QB, Kentucky

Malik Willis seçimi Titans için fiyasko olarak sonuçlanmış gözüküyor ve yeni bir denemeye hazır gibiler. Bu nedenle Titans aslında trade up yapmak için en muhtemel takımlardan birisi ancak bizim senaryomuzda şans ayaklarına geliyor. Kadro yapısı itibariyle biraz arada kalmış bir takım görüntüsündeler. Yeniden yapılanmak için çok değerli parçalara ve fazlaca rekabetçi bir koça sahipler. Bu nedenle yeniden yüklenme ve bunu da QB pozisyonunda yapma en geçerli yol olacak gibi. Will Levis, sezon başında bu sınıfta zirveyi çekmesi beklenen oyunculardan birisiydi. Ancak kötü geçen sezon, quaterback mekaniklerinin ciddi işçilik istemesi ve üstüne de Richardson’ın çıkışıyla birlikte biraz değer kaybetmiş durumda. Yine de sahip olduğu atletizm ve kol kuvveti yatırım yapmaya değer.

12- Houston Texans (via Cleveland Browns) – Jaxson Smith-Njigba, WR, Ohio State

C.J. Stroud’a kolejdeki favori hedefini vermek mi? Kulağa oldukça iyi bir plan gibi geliyor. Brandin Cooks’u nihayet takasla takımdan gönderen Houston Texans, yeni franchise quarterback’ini de seçmişken pasların gideceği bir hedefe de ihtiyaç duyuyor. Jaxson Smith-Njigba, Ohio State kariyeri boyunca sadece slot olarak oynamış olsa da çok daha fazlası olabilecek bir oyuncu.

13- New York Jets – Peter Skoronski, OT, Northwestern

Aaron Rodgers transferi yalan hikâyesine dönmüş olsa da öyle ya da böyle bu işin bitmesini bekliyoruz. Bu işin bu kadar uzamasının nedenlerinden biri de New York Jets’in bu seçim hakkını kendi kullanmak istemesi. Özellikle Peter Skoronski’nin kucaklarına düşme ihtimalinin olduğu bir dünyada bu isteklerine daha da sıkı sarılacaklardır. Offensive line, sakatlıkların da etkisiyle geçtiğimiz sezon Jets’in en çok sorun yaşadığı yerlerden oldu. Skoronski, pozisyon için özellikle kol olmak üzere kısa uzunluklara sahip olsa da kolejden lige geçişte benim gördüğüm en ileri düzey pas koruma tekniklerine sahip oyunculardan biri olarak geliyor. Offensive tackle’da yapamasa bile yedek plan olarak elit bir iç line oyuncusu olma potansiyeline sahip.

14- New England Patriots – Lukas Van Ness, Edge, Iowa

Patriots’ta asıl sıkıntı topun hücum tarafında olsa da Bill Belichick’in hücum oyuncuları draft performansını düşünecek olursak yapılacak seçimin savunma için olması daha hayırlı olacaktır. Geçtiğimiz yıl pass rush konusunda sıkıntı yaşamamış olsalar da bu ligde asla yeterince pass rusher’a sahip olamıyorsunuz. Lukas Van Ness, tecrübesi çok kısıtlı bir oyuncu olsa da oyuna karşı doğal bir yeteneğe ve etkileyici bir atletizme sahip. Belichick ve Mayo’nun ellerinde dönüşebileceği oyuncu heyecan veriyor.

15- Green Bay Packers – Brian Branch, DB, Alabama

Wisconsin’de Aaron Rodgers sonrası hayat için artık geri sayım başlamış durumda ve bu artık Jordan Love’ın takımı olacak. En azından önümüzdeki sezon için görünen tablo bu. Bu bağlamda bir wide receiver veya tight end seçimi de burada söz konusu olabilir. Ancak Packers’ın mevcut yönetiminin ilk tur seçimlerine baktığımız zaman bu pozisyonların böylesi yüksek sıralardan değerlendirilmediğini görüyoruz. Öte yandan Alabama’dan Brian Branch, sahip olduğu çok yönlü yetenek setiyle modern NFL’in büyük ihtiyaç duyduğu bir oyuncu modeli. Kağıt üzerinde zaten yüksek potansiyelli bir savunmaya sahip olan Packers için yapbozun eksik parçası Branch olabilir.

16- Washington Commanders – Devon Witherspoon, CB, Illinois

Devon Whiterspoon, nereye yerleştireceğimi bilemediğim bir oyuncu. Bu sıraya kadar çoktan seçilmiş olma ihtimali de bir hayli yüksek ancak kenar cornerback için ufak olan size’ı takımların ona nasıl bakacağını tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Yine de Whiterspoon’un sahip olduğu mentalite onu tam olarak takımınızda görmek isteyeceğiniz bir oyuncu yapıyor. NFL’de kenarlarda hayatta kalamasa bile sürekli temas arayan güdümlü yapısıyla elit bir nickel olma potansiyeline sahip.

17- Pittsburgh Steelers – Joey Porter Jr., Penn State

Son yıllarda arka bahçesindeki yetenekleri değerlendirerek bir nevi altyapı hamlesine girişen Pittsburgh Steelers’ın bu durumda Joey Porter Jr.’dan başkasına yönelmesi mümkün değil gibi gözüküyor. Porter’ın babasının linebacker pozisyonunda bir Steelers efsanesi olması da bunu doğal bir uyum kılan başka bir neden. Steelers ise bir süredir bir numaralı cornerback ihtiyacı çeken bir takım. Joey Porter Jr., uzun kolları, uzun boyu ve fiziksel oynamayı seven agresif bir cornerback olmasıyla bu rol için biçilmiş kaftan.

18- Detriot Lions – Deonte Banks, CB, Maryland

İlk seçim hakkıyla Tyree Wilson’ı kapan Lions, buradan da ultra atletik cornerback Deonte Banks’i seçerek playoff takımı olma yolunda büyük bir adım atıyor. Geçen sene eğer biraz daha iyi savunmaya sahip olsalardı çok daha büyük işler başarabilirlerdi. O nedenle bu draft’ta savunmaya yapılacak hamleler büyük önem arz ediyor. Banks, rakibine rotası boyunca yapışan özel bir atletizme sahip. Tekniği biraz zayıf olsa da sahip olduğu fiziksel yetenekler potansiyelini oldukça yukarıya çekiyor.

19- Tampa Bay Buccaneers – Broderick Jones, OT, Georgia

Draft’ın önemli offensive tackle’larından birinin bu sıradan Tampa Bay’e düşmesi sürpriz olsa da imkansız değil. Tom Brady sonrası yeni bir hayata hazırlanan takımın çözmesi gereken sorunlardan belki de en önemli offensive line. Donovan Smith’in takımdan ayrılmasıyla birlikte Tristan Wirfs ile beraber oynayacak bir tackle’a daha ihtiyaç var. Georgia’dan Broderick Jones sadece bir sezon left tackle tecrübesine sahip olsa da en yüksek rekabet ortamında oldukça başarılı bir sezonu geride bırakarak geliyor.

20- Seattle Seahawks – Myles Murphy, Edge, Clemson

LOB döneminden sonra savunmada yıllardır alt sıralara mahkum kalan Seahawks için suyun yönü değişiyor. Tariq Woolen başta olmak üzere geçtiğimiz yıl seçtikleri savunmacılar büyük fark yaratmış durumda ancak savunmanın ön alanı hala istenen seviyede değil. Beşinci sıradan Jalen Carter’ı seçmişken ilk turdaki ikinci haklarıyla da buradan yapacakları Myles Murphy seçimi savunmaya direkt seviye atlatacaktır. Murphy, koşu oyunlarında kenarları da kapatabilen komple pakete sahip bir edge rusher.

21- Los Angeles Chargers – Zay Flowers, WR, Boston College

Yine bir off-season ve Chargers için yine aynı hedef; Justin Herbert’a olabildiğince çok silah vermek. Takımda Keenan Allen’ın geleceği belli değil ve Mike Williams’ın da sakatlanmaması mümkün değilken bu takıma güvenilir bir wide receiver şart. Zay Flowers, ufak tefek bir oyuncu olsa da Antonio Brown benzeri yetenek setiyle Justin Herbert’ın ellerinde muazzam bir silaha dönüşebilir.

22- Baltimore Ravens – Emmanuel Forbes, CB, Mississippi State

Lamar Jackson dramasını hala bir çözüme bağlayamayan Baltimore Ravens, Odell Beckham’ı kadrosuna katarak büyük ses getirdi. Bu hamle sonrasında ilk turda wide receiver seçmelerini beklemiyorum. OBJ-Bateman-Agholor üçlüsü Ravens standartlarında oldukça iyi bir WR üçlüsü. O nedenle dikkatimizi savunmaya verebiliriz. Marcus Peters takımdan ayrılmışken onun yerine aşağı yukarı benzer anlayışa sahip bir başka top hırsızı cornerback’e ne dersiniz? Emmanuel Forbes, benim için bu draft sınıfının en ilgi çekici yeteneklerinden birisi. Mississippi State kariyeri boyunca üç sezonda tam tamına 14 interception yapan oyuncu bunlardan 6 tanesini de rakip endzone’a götürmeyi başararak bu alanda SEC rekorunu elinde bulunduruyor. Top çalma konusunda doğal bir yeteneğe ve hislere sahip. Ancak Forbes ile alakalı şöyle bir durum var ki uzun boyuna rağmen sadece 75 kilogram. Yine de Baltimore Ravens, yetenek bulma ve onu değerlendirme konusunda ligin en iyi takımlarından birisi. Bu nedenle Forbes’la şanslarını denemelerini çok olası buluyorum.

23- Minnesota Vikings – Jordan Addison, WR, USC

Uzun yıllar takımın formasını giyen ve artık sembol oyunculardan biri haline dönüşmüş olan Adam Thielen ile yollar ayrıldı. Justin Jefferson her ne kadar özel ve durdurulamaz bir yetenek olsa da tek başına tüm topları yakalayamaz. Bu noktada konuşmaya Jordan Addison dahil oluyor. 2021’in Biletnikoff ödülü sahibi wide receiver, hızı ve sahanın her noktasında etkili olabilen çabukluğuyla Jefferson’a ideal bir ikinci olabilir.

24- Jacksonville Jaguars – Darnell Wright, OT, Tennessee

2017 yılından sonra döndükleri playoff’ta bir kez daha ses getirmeyi başaran Jaguars’ın hedefi burada kalıcı olmak. İki yıl öncenin ilk sıra seçimi QB Trevor Lawrence artık kritik bir eşiği aşmış gibi gözüküyor. Jaguars’ın bu başarıyı sürdürülebilir kılması için Lawrence’ı koruması şart. Özellikle de Jawaan Taylor’ın takımdan ayrıldığı bir gerçeklikte. Darnell Wright, hem geçirdiği başarılı sezon hem de draft öncesi dönem ile oldukça revaçta olan bir isim. Bu sıraya kadar çoktan seçilmiş olma ihtimali de var. Ancak bizim senaryomuzda olduğu gibi hala tahtadaysa Jaguars’ın başka bir seçim yapma ihtimalini göremiyorum.

25- New York Giants – Quentin Johnston, WR, TCU

Uzun bir aradan sonra playoff’lara dönen bir başka takım da New York Giants. Bu başarının ardından Daniel Jones’a kontrat verip Saquon Barkley’e de franchise tag koydular fakat Barkley’nin tag ile oynamak istememesi bir süre başlarını ağrıtacak gibi. Bunların dışında hücuma Las Vegas Raiders’tan takasla Darren Waller’ı eklediler. Ancak yine de bir wide receiver’a ihtiyaçları var. Quentin Johnston, kısa wide receiver’larla dolu bu sınıfın fiziksel anlamda en etkiliyi oyuncularından ve fiziğine rağmen oldukça hızlı bir oyuncu ve ciddi derin saha tehdidi.

26- Dallas Cowboys – Michael Mayer, TE, Notre Dame

Hücumdaki yetersizliklerinden dolayı 49ers’a elenen Dallas Cowboys, Brandin Cooks’u takasla kadrosuna kattı. Ancak Dalton Schultz’un takımdan ayrılması tight end pozisyonunda büyük bir boşluk bırakmış durumda. Dak Prescott, kariyeri boyunca tight end’leri ile iyi kimya yakalayan bir oyuncu oldu ve bu yüzden güvenilir bir tight end’e ihtiyaçları var. Tight end fabrikası Notre Dame’in son ürünü olan Michael Mayer, receiever özellikleri ile daha çok öne çıksa da bir tight end’den istediğiniz her şeyi belirli bir seviyeye kadar iyi yapabilen bir isim.

27- Buffalo Bills – Jalin Hyatt, WR, Tennessee

Bir önceki versiyonda Buffalo Bills için yaptığım bu seçime değiştirmeye gerek duymuyorum. Bu takımın hücumda oyun yapacak oyunculara ihtiyacı var ve ilk turun bu noktasında Jalin Hyatt tam olarak bu tanıma uyan bir oyuncu. Derin sahada öldürücü bir tehdit olan Hyatt’ı Josh Allen’ın kolu ile birleştirince olabilecekleri sadece bir düşünün. Havai fişekleri hazırlayın Buffalo.

28- Cincinnati Bengals – Darnell Washington, TE, Georgia

Değiştirmeyeceğim bir diğer seçim de bu olacak. İlk turda Bengals için daha uygun başka bir oyuncu göremiyorum. Joe Burrow’un yeni bodyguardı olması için Orlando Brown takıma katıldı ve buradan başka bir offensive tackle seçmeye gerek yok. Peki offensive line’a başka birini eklemeden Burrow’u nasıl daha iyi koruyabiliriz? Cevap Darnell Washington. Neredeyse bir offensive tackle fiziğine sahip olan Washington, bir offensive tackle gibi blok da yapabiliyor. Ayrıca size’ına göre inanılmaz bir atletizme sahip ve bu sayede işin pas yakalama tarafında da acayip bir potansiyeli var.

29- New Orleans Saints (via SF 49ers) – Bryan Breese, DT, Clemson

New Orleans Saints’in yakın zamanda en iyi olduğu dönemlere bakın. Hepsinde de oldukça kaliteli derin bir rotasyona sahip defensive line göreceksiniz. Salary cap’i sonsuz kez bükmelerine rağmen bu oyuncuların bir çoğunu kaybetmenin önüne geçemediler. Bryan Breese, 2020 recruitment sınıfın tüm ülkedeki bir numaralı oyuncusuydu ve Clemson’da olaysız geçen tek sezonu olan freshman yılında tozu dumana katmıştı. Son iki yıldır yaşamış olduğu sakatlıklar bu sıraya kadar düşmesine neden olabilir ancak yeteneğin hala oralarda bir yerde olduğundan hiç şüphem yok.

30- Philadelphia Eagles – Calijah Kancey, DT, Pittsburgh

Ligdeki pas hücumlarının seviyesinin her geçen yıl artmasıyla beraber defensive tackle modellerinin de değiştiğini ve undersize oyuncuların daha da değerlendiğini görmeye başladık. Bu akımın öncülerinden olan Aaron Donald ile aynı okuldan çıkan Calijah Kancey, bu durumun en uç örneği. Bir defensive tackle için çok kısa ölçülere sahip olsa da inanılmaz bir ilk adıma ve genel çabukluğa sahip olması onu çok tehlikeli bir pass rusher yapıyor. Bu departmanda Javon Hargrave’i kaybeden Eagles için oldukça ideal bir seçim.

31- Kansas City Chiefs – Anton Harrison, OT, Oklahoma

Orlando Brown’u takımda tutmama kararı veren son şampiyon onun yerine Jawaan Taylor’ı takıma getirerek enteresan bir işe imza attı. Taylor, kolej ve NFL kariyeri boyunca right tackle oynamış bir oyuncu. Plan onu left tackle’da oynatmak mı emin olamamakla birlikte böyle bir durumda bile en az bir tackle’a daha ihtiyacı var Chiefs’in. Oklahoma’dan Anton Harrison, birden fazla yıllık left tackle tecrübesi, ileri düzey tekniği ile ilk turun sonunda yapılabilecek gayet güzel bir seçim…