Uzun zamandır beklediğimiz, off-season’ın gözdesi draft’ımıza çok az kaldı. Geçtiğimiz hafta bu seneki quarterback sınıfını inceleyip gözleri üstlerinde toplayabilecek oyuncularımız hakkında yazmıştık. Gelin, bu hafta da hep birlikte bu sınıftaki potansiyelli wide receiver kadromuza bakalım.

1- Quentin Johnston, TCU, 6’3, 208

Evet, 6’3 ve 208 pound. Johnston, cüsseli bir oyuncu olmasına rağmen bu sınıfta en ön plana çıkan iki receiver’dan biri konumunda. Geçtiğimiz sezon final oynayan TCU kadrosunun temel yapı taşlarından birisi olmuş, 1069 yard ve altı TD ile sezonu tamamlayarak tüm NFL takımlarına göz kırpmıştı. Combine’da da oldukça iyi bir performans göstermiş, yetenek seti olarak birkaç scout’tan A.J. Green ve Julio Jones benzetmeleri almıştı. Bir AFC scout’ının da kendisi için “Her tutuşunda 20 yard kazanıyor, güzel rotalar koşuyor, çok akıllı ve takımdaki en çalışkan kişi” şeklinde yorumu olmuştu. Beklentilerin yüksek olduğu Johnston, cüsseli fiziğiyle birçok Cornerback için ters eşleşme olabilecek.

2- Jaxon Smith-Njigba, Ohio State, 6’1, 196

Geçtiğimiz sezon junior yılında sakatlığından dolayı sadece Notre Dame, Toledo ve Iowa’ya karşı sahaya çıkabilen Smith-Njigba, son yıllarda Ohio State’i tabir için çok fazla kullanılmaya başlanan “WRU” çıkışlı olarak draft’a geliyor. Sophomore yılında fırtına gibi esen isim, o sezon 1606 yard ve 9 td – maç başına 123.54 yard ile oynamıştı. Tavanını Quentin Johnston’dan yüksek görmeme rağmen sakatlık geçmişi ve Combine’da yer almaması sebebiyle bazı takımlar için şüphe uyandıran bir isim. İnanılmaz bir rota koşu becerisi ve top hakimiyetine sahip olan isim, sakatlık ve süreklilik sorunları çekmediği takdirde adından sıklıkla söz ettirecektir.

3- Jalin Hyatt – Tennessee, 6’0, 176

Sezona müthiş başlayan, derecelendirmede kısa bir süre de olsa birinci olan Tennessee ekibinin hücumdaki en önemli silahı, Hendon Hooker’ın sağ kolu olan Hyatt, 1267 yard ve 15 TD ile sezonu tamamlayarak ne kadar tehlikeli olabilecek bir isim olduğunu herkese gösterdi. Lise sonunda o sene pozisyonundaki en iyi 50. oyuncu olarak gösterilse de kolej kariyeri boyunca kendini geliştirmeye devam etti ve şu anda potansiyel bir ikinci round draft’ı konumuna geldi. Fizik olarak üstteki iki isim seviyesinde olmasa da iyi bir blokçu, hayranlık bırakacak derecede hızlı ve dikey oyunlarıyla ön plana çıkıyor. Bunlara ek olarak, derin koşuları son yıllarda gelen receiverlar arasında en tehlikeli olabilecek isimlerden birisi.

4- Zay Flowers – Boston College, 5’9, 182

Sınıftaki en çevik ve en hızlı isim. DB’ler için adeta bir kabus olan Flowers, küçük cüssesine rağmen müthiş patlayıcılığıyla Tyreek Hill’in veliahtı olmaya aday. Lise dönemi üç yıldızlı olarak derecelendirilen ve kolejde parlamaya başlayan isim, geçtiğimiz sezon kickoff ve punt returnlerde de çok etkili oldu. Son kolej sezonunda 1077 yard ve 12 TD ile oynayan Flowers’ın koşu bloğu olarak çok bir potansiyel vaat edememesi bir eksi olsa da top tutma kabiliyeti, akıl almaz sürati ve hızlı yön değiştirme becerisiyle birlikte ilk iki turdan draft edilmesi muhtemel.

5- Jordan Addison – USC, 5’11, 173

2021 sezonunda Kenny Pickett ile birlikte Pittsburgh’u ACC şampiyonluğuna taşıyarak kolejdeki en iyi receiver’a verilen Biletnikoff ödülünü kazanan Addison, 1593 yard ve 17 TD ile ülkedeki en çok td yapan iki oyuncudan birisi olmuştu. Geçtiğimiz sezonu 875 yard ve 8 TD ile biraz daha durgun geçirse de 2021 yılında yaptıkları birçok takımın onu heyecanla draft etmesi için yeterli olacaktır. Derin pas tehdidi ve dayanıklılığıyla ön plana çıkan isim, 2023 sınıfında en iyi rota koşan isimlerden. Diğer isimlere göre daha fazla konsantrasyon kaybı yaşaması ve son sezonu bir öncekine göre daha kötü olmasına rağmen birçok takımın kadrosunda görmek istemesi ve ilk iki turdan draft edilmesi olası…