Draft’ın üzerinden yaklaşık olarak bir ay geçti ve yeni NFL sezonuna daha da yaklaştık. Bu yazımızda draft’taki “sleeper” denilebilecek, alt sıralardan seçilip starter olabilme potansiyeli olan seçimleri değerlendirerek 2023 sezonundaki Brock Purdy’mizin kimler olabileceğine hep beraber bakalım.

1- Kelee Ringo, CB, Georgia – Philadelphia Eagles (4. Tur, 3. Sıra)

Açıkçası Ringo’nun bu sıraya düşmesini hiç beklemiyordum. Eagles, ilk turdaki iki Georgia seçiminin ardından hem takım içi uyum hem de potansiyeli göz önüne alındığında 105. sıra gibi bir yerden efsanevi Georgia savunmasının en önemli CB’sini kaçırmayarak bana göre çok iyi bir seçim yaptı. Ringo’nun lisede 2020 mezunları arasında beş yıldızlı olarak CB pozisyonunda bir, tüm pozisyonlarda sekizinci olarak derecelendirildiği ve Georgia’daki iki starter sezonunda iki şampiyonluk kazandığı da düşünüldüğü zaman Eagles, getirisi çok olacak bir fırsatı kaçırmamış olabilir. Ringo, elit atletizme ve çevikliğe sahip, hem birebir hem de alan savunmasını çok iyi uygulayabilen, press coverageda parlayabilen bir isim.

2- Chase Brown, RB, Illinois – Cincinnati Bengals (5. Tur, 28. Sıra)

Off-season’da hakkında çıkan haberlerden sonra Bengals’ın Joe Mixon ile yollarını ayırmak istediği dedikoduları ortaya çıkmıştı. Bu yüzden Bengals’ın draft’ta bir RB seçimi yapmasının sürpriz bir hamle olduğu söylenemez. Bu sezon, Samaje Perine’ın da Denver Broncos ile anlaşmasıyla birlikte Chase Brown süre almada bir sıkıntı yaşamayacaktır. Brown’ın 163. sıradan da draft edildiği göz önüne alındığında tavanının seçildiği sıraya göre yüksek olduğu düşüncesindeyim. 1,643 yard ve 10 td ile Illinois’nin son 15 yıldaki en iyi sezonunu geçirmesinde çok önemli bir rol oynayan Brown, çaylak senesinde Cincinnati Bengals için RB2 olarak görev yapacak ve gösterdiği performansa göre gelecekte starter olabilme potansiyeline sahip. Patlayıcılığı çok üst düzey, receiver olarak kullanılabilir ve oyun görüşü etkileyici seviyede.

3- Stetson Bennett, QB, Georgia – Los Angeles Rams (4. Tur, 26. Sıra)

Birçok analiste göre Bennett için seçildiği sıra çok yüksek olsa da ben Rams’in fena bir seçim yapmadığı düşüncesindeyim. Hem yaşı hem de oyun stili itibarıyla tam bir kolej QB’si olarak anılan Bennett, Rams’te Stafford’ın sakatlıklarla boğuştuğu dönemlerde kendisini göstermek için bir şans bulabilir. Bennett, JT Daniels’ın takımdan ayrılmasından sonra Georgia’da tam anlamıyla starter olmuştu ve üst üste iki şampiyonluk kazanarak draft’a girdi. 2021 şampiyonluğunda 2,862, 2022’de 4,128 yard ile oynayan isim, hızlı pas mekaniği, NFL için uygun kol kuvveti, öz güveni ve saha görüşüyle ön plana çıkıyor. Kendini iyi hissettiği ve ritmini bulduğu zaman durdurulması zor bir QB’ye dönüşebiliyor.

4- Kayshon Boutte, WR, LSU – New England Patriots (6. Tur, 10. Sıra)

İlk turdaki Christian Gonzalez hamlesinden sonra Boutte, Patriots’ın beğendiğim bir diğer seçimi oldu. 2020 mezunları arasında lisede pozisyonunda 3, tüm pozisyonlarda 33. olarak derecelendirildikten sonra LSU’nun yolunu tutmuştu. Kolejde sakatlıklarla boğuştuğundan dolayı çok parlayamasa da Boutte, doğru takımda ön plana çıkabilecek bir isim ve 187. sıraya göre takıma katabilecekleri fazla. Çok iyi ellere, elit hıza ve çabukluğa sahip. Kalabalık arasında güzel oyunlar çıkarabiliyor ve yanal hareketleriyle rakipleri zor durumda bırakabiliyor. Bill Belichick’in kendisinden çok verim alabileceğini düşünüyorum.

5- Nick Herbig, Edge, Wisconsin – Pittsburgh Steelers (4. Tur, 30. Sıra)

Draft’ı en iyi geçiren takımlardan olan Steelers ekibi, bu seçimiyle de draft’a iyi hazırlandıklarını gösteriyor. Steelers, bildiğimiz gibi Wisconsin savunmasından seçim yapmaya hiç uzak bir ekip değil (bkz. T.J. Watt). Herbig de Steelers’ın zaten güçlü olan savunmasına güzel bir ekleme olacaktır. Oyunun sonuna kadar asla pes etmemesi, alan savunmasındaki becerisi, çabukluğu, hızlanması, fiziğinden daha büyük oynaması ve oyunu okuyup tepki verme konusundaki becerisiyle birlikte Herbig, hızlıca rotasyona girecektir…