Merhabalar NFLTR ailesi. Draftın akabinde önümüzdeki sezon için olan ateşimiz tekrar harlandı ve bir fantezi futbol müptelası olarak sizler için erken bir ilk 50 sıra yazısı yazmak istedim.

Öncelikle baştan fire verdik bile, bazı süper yetenekler bilinçli olarak yazıdan çıkarıldı.. Bunun sebebi muallakta olan dört isim için karar verememiş olmam ve sizleri yanlış yönlendirmek istemem. Takımından yeni kesilen ve geleceği soru işareti olan Dalvin Cook, cezaları kapıda olan Joe Mixon ve Alvin Kamara’yı bu yazıdan çıkarma kararı aldım. Son dakikada serbest kalan Hopkins de bu gruba dahil tabi ki de. Normalde ikinci tur civarında olabilecek bu yetenekler ertesi sabah uyandığımızda hiçbir anlam ifade etmiyor olabilir. Bu nedenle onları sonra detaylıca inceleyeceğiz.

2023 sezonu özelinde dikkatinizi tepe WR’ların ve QB’lere verdiğim önemin çekeceğinden eminim. RB performansları yıllar içerisinde düşüyor gördüğünüz gibi. 300+ top taşıyan isim sayısı çok azaldı ve son iki, üç yıldır ya çok fazla TD bulan ya da çok pas tutan isimler en tepeleri süslüyor. Bunlar da tahmini görece daha zor parametreler RB’ler için. Bu neden RB’lerin daha ortalara doğru kümelendiği bir çekim etkisinden bahsedebiliriz.

Öte yandan tepe performans veren iki WR’ınız olmadan fantezi şampiyonluğu artık bir hayal. Evet WR git gelleri olan bir pozisyon ve totalde iyi olsa da bu iyi maçların sizin için üst üste gelmesi gerektiği bir gerçek. Bununla ilgili bir strateji yazısı da gelecek merak etmeyin J

QB florasına baktığımızda ise tepe yedi, sekiz adayın olması 12 takımlı liglerde bile sizin bu QB’leri draft etmememiz halinde sizi bir adım geride başlatacaktır. Bu nedenle her zaman orta veya geç tur QB adamı olsam da bu sezon tepeleri kaçırmamak gerekiyor. Alttan zorlayabilecek Lawrence, Richardson gibi isimlerin olduğunu düşünsem de en çok puan getiren pozisyonda macera aramamak gerekli bu sezon.

Lafı fazla eveleyip gevelemeden dilerseniz yazımıza geçelim…

50- Tyler Lockett – Seattle Seahawks, WR21

Geçtiğimiz sezona girerken Geno’dan kaynaklanan kuşkularım sebebiyle adeta yerin dibine gömmüştüm kendisini. Lakin NFL’deki en sistematik işleyen pas hücumlarından birine sahip olduklar. Her ne kadar göz önündeki parça DK Metcalf olsa da NFL’deki en yetenekli WR’lardan birinin yıllardır Lockett olduğunu söylemek yanlış olmaz.

2022 yılını 1000+ yard ve 7+ TD gibi kişisel olarak eşik kabul ettiğim bir performansın üstünde bitirdi. JSN’nin takıma eklenmesinin onun üretimine çok etkisi olacağını düşünmüyorum, özellikle de ilk sezon. Zaten geçen sezon da slant rotaların daha çok DK Metcalf tarafından kullanıldığını görmüştük. JSN daha ilk sezonundan birini etkileyecekse bence bu isim Lockett olmayacaktır. Düzgün bir draft stratejisi ile takımınızdaki üçüncü WR olma ihtimali tüyler ürpertici.

Artık Lockett’ın fantezi futboldaki üretimini sorgulamaktan vazgeçiyorum, bu sezon özelinde de genel consensustan daha yükseğim an itibariyle kendisine.

49- Lamar Jackson – Baltimore Ravens, QB6

Önceki sezonlara çok daha pas denemesi yapacağı bir yıla giriyoruz Lamar için. Bana kalırsa silahları elit olmasa da yeterli düzeyde. Todd Monken NFL ve kolej kariyerine baktığımızda da pas hücumunu işletebilecek bir koç. Böyle koşan bir QB neden bu kadar ucuz peki derseniz, sakatlıklar Lamar için iki sezondur büyük bir problem. Size fark yaratsın diye yüksek fiyat ödeyip draft ettiğiniz QB’den 12 maç almak büyük bir kaos. Başlı başına bu etmenler onu geçen sezonun aksine QB4-5 sınıfına düşürmeye yeter. Ben ise genelin aksine pas oyunu konusunda daha da umutsuz olanlardanım. Tek tek ele alacak olursa, OBJ 31 yaşına girecek ve sakatlıkları ortada, Bateman ilk iki yılında da sakatlıklarla boğuştu. Mark Andrews geçen sene geriye giden bir performans gösterdi ki bir önceki harika yılında da Lamar yokken daha iyiydi. Lamar onu endzone tehditinden fazlası olarak kullanmayı fazla beceremedi açıkçası. Zay Flowers ise beğendiğim bir çaylak olsa da bir alfa WR oyununa sahip değil. Tek başına pas oyununu ayağa kaldıracak bir upside vadetmiyor.

Olumsuz konuştuk gibi görünse de geçen yıl gerek Vikings’te olduğu gibi, gerek Dolphins’te olduğu gibi, iyi bir hücum aklının modern NFL’de ne kadar fark yaratabileceğini biliyoruz. Kişisel olarak bu iki koçun arkasında görsem de Ravens için de umut var. Ki zaten Monken ofansif koordinatörü takımın. İşler yolunda giderse QB1 upside’ı her zaman olan bir isim Lamar. Tarihin en iyi fantezi QB sezonunu geçirdi bu adam ligdeki ikinci yılında. Bize gösterdiği MVP sezonundan uzak gibi duruyor performansı ama bence bu bir yanılgı. Lamar tek başına bir hücum için pek çok şeyi halleden bir oyuncu. Ravens Lamar’a rağmen geriye kalan birimlerin rezilliğinden dolayı başarısız sezonlar geçirdi. Faturayı Lamar’a çıkarmak haksızlık olacaktır.

Sonuca gelecek olursak riski ile beraber çıkabileceği seviye itibariyle ikinci tur başlarında takımıma katmak istediğim, takip ettiğim bir isim kendisi. Umarım en tepe performanstaki Lamar’ı bir kez daha izleriz.

48- Rachaad White – Tampa Bay Buccaneers, RB21

Sezonun ikinci yarısından itibaren Lenny’den backfield’ı çaldı desek yeridir White için. Özellikle elit bir pas oyunu RB’si olduğu ilk senesinde bile çok açık göründü. Bu sezona da komitede ona rakip olabilecek kimse olmadan giriyor. Aslında isimleri kapatırsanız bu saydıklarımız bir ilk tur RB’si profili; rekabet yok, pas yakalama var, gençlik var, peki ne eksik?

Çok büyük oranda Bucs koşu hücumunun patates olması buradaki asıl etken. Çok ektrem isimler hariç bu O-Line ve koşu şemalarıyla başarılı olabilecek RB bulmak imkansız. Eklemek gerekirse koşucu olarak da White ligin vasat isimlerinden biri. Zaten bu fizik yapasındaki bir isme günümüz NFL’inde 200+ top koşturmak kimse istemiyor.

Sonları olumsuz bir hava çizmiş olsa da White proaktif olarak draft ettiğim isimlerden biri bu sezon. Sonuç olarak OL’daki en ufak olumlu gelişmede bile top-12 potansiyeli olan bir RB Rachaad White. Onu da bir zahmet diplomalı takım koçu Todd Bowles halletsin…

47- Keenan Allen – Los Angeles Chargers, WR20

Anne, yine mi bamya pişirdin? Bıktık artık… Ama bamya sağlıklıdır, kalbe iyi gelir, mideyi yormaz… İşte Keenan Allen fantezi deneyimi tam olarak bu gözümde. Mike Williams ile beraber teoride, sahada kalabilirlerse ölümcül bir ikililer ve Herbert gibi bir isimden pas alıyorlar. Çok patlayıcı bir isim değil ve kesinlikle takımınızdaki ilk WR olmamalı bana kalırsa. Ama üst sıralardan riskli seçimlere yönelmiş arkadaşlar için adeta bir sigorta kendisi, saha içinde Herbert’a olduğu gibi. Ekeler’ın rolünün azalması vs. gibi durumlarda da ilk-12’ye zıplayacaktır büyük ihtimalle ama bamya işte, kabuğunu kıracak, ligi altına üstüne getirmeye aday o kadar isim varken insanın eli çok da gitmiyor…

46- Justin Fields – Chicago Bears, QB5

Bu sezon tepedeki QB’ler geride kalan isimlerden fantezi futbol açısından son derece ayrı duruyor. Burrow ve Mahomes hayvani pas oyunu kapasiteleriyle, Allen ve Hurts ise iyi denebilecek pas oyunlarının yanına koşu potansiyelini ekledikleri için en öndeki dört isim şuan. Ve emin olabilirsiniz bu sezon, geçen yılların aksine bu Premium QB’ler için Premium fiyatları da ödeyeceksiniz. Teorik olarak bu tepeye yaklaşma potansiyeli, hatta sollama ihtimali olan yegane isim ise Fields’tan başkası değil. Lamar ve Herbert mevzuları ise başka zamanın konusu :) Adam pas atamıyor diyenleri duyar gibiyim ve evet hak da veriyorum. Fakat oyuna analitik olarak bakmak gerekiyor mesele koşan QB’ler olunca. Fields 2,200 yard gibi kötü bir pas sezonu geçirdi. Kendisinin hiç gelişmediğini varsaysak bile DJ Moore hamlesi benim kitabımda kafadan 600-700 yard yazar. Daha önce Hurts ve Allen’da gördüğümüz formül ortada, o seviyede olmasını beklemek haksızlık olur ama kesinlikle bir adım öteye götürecektir Fields’ın oyununu. 6-17. Haftalar arasındaki dönemde bu vasat pas oyunuyla, sadece 1,500 yard pas atarak adam en çok puan getiren üçüncü QB olmayı başarmıştı. Burada Lamar, Newton vs.’den başka bir koşudan bahsediyoruz. Ki bunların hepsini draftta güçlendirdikleri OL olmadan önce yaptı.

Her şeyi bir kenara bırakırsak sadece takımın gelişmelerinden bile Fields’tan daha iyi bir sezon beklemek mantıklı olan senaryo ve bu durumda bile ilk beş QB içerisinde olmaması imkansız. 3,000+ yard pas attığı, size “Meh” dedirttiği bir sezonda tüm ligi ilk sırada bitirmeye aday. Bu kadar övdün madem niye QB5 derseniz, öndeki isimler bunu saha içerisinde yıllardır gösteren, kendini ispatlamış isimler. Fakat tepe 4’lü trenini kaçırırsanız Lamar ve Herbert ile beraber almanız gereken gruba dahil kendisi. Sezona girerken baştan verelim; bu sezon QB’de geç kalmayın…

45- J.K. Dobbins – Baltimore Ravens, RB20

Her şeyden önce Baltimore bu yıl geçmişteki kadar çok koşmayacak bunu görebiliyoruz. Fakat daha iyi bir hücm ve TD potansiyeli, Lamar Jackson’a rağmen Dobbins için mevcut. Sakatlığının etkilerinden de tamamen kurtulmuş gibi. Ne kadar patlayıcı bir koşucu olduğunu da NFL izleyen herkes biliyordur eminim. Sezon arasından sonraki dönemde 6.96 yard koşmayı başardı top taşıma başına. Öhh dedirtecek bir rakam. Evet Lamar takımda olduğu ve koşu oyunundan her zaman rol çalacağı için sınırlı bir oyuncu gibi görünebilir Dobbins ama işlerin yolunda gitmediği ve Ravens’ın eski alışkanlıklarına döndüğü bir senaryoda Dobbins ilk-8 RB arasına kafasını rahatlıkla sokabilir.

Geçen yıl Russell Wilson ve Denver için söylediğimi bu sefer Ravens için söylüyorum; OBJ, Bateman, Flowers… Bu pas oyunu çalışmak zorunda olan bir formül değil. Burada ilginç bir şekilde kilit isim bana kalırsa divamız OBJ. Kendisi artık o eski süper yıldız değil bunu kabul etmek gerekiyor. Rams yıllarında bir miktar gösterdiği “clear routes” denen rota koşularında kullanılmaya gönül indirirse takımın kalanı için çok daha iyi olacaktır. Ama kendisinin olduğu yerde karışıklık olmaması bana kalırsa imkansıza yakın. Bu pencereden bakarak Dobbins için gözümüzü açık tutalım. Draft edemesek bile Ravens’ın sezona çalışsın veya çalışmasın, suni bir pas volümü fazlalılığı ile gireceğini düşünüyorum. Baktınız deli gibi pas atıyorlar ama işler yolunda gitmiyor, bu süreçte Dobbins de elbette az top aldığı için kötü görünecektir. İşte tam bu noktada takas tekliflerini hazır bulunduralım.

44- DJ Moore – Chicago Bears, WR19

Fields’tan bir miktar iyileşme beklesem de bunu projeksiyonlarıma yansıtmıyorum pek fazla burada. Bu nedenle 120-130 civarı target alacağını düşünsem de kaçını yakalayabileceği ve kaç TD bulacağı çok şaibeli. Pek çok listede yedi, sekiz TD gibi rakamlar gördüm ama bunlar bana hayal ürünü gibi geliyor açıkçası. Fields kabuğundan Josh Allen gibi performansla çıkmayacaksa, ki çıkmayacak, isabet oranı problemi halen baki olacaktır. Bu neden daha kolay atılabilen paslar açısından bu bir iki adım ilerlemenin daha çok Cole Kmet’e yansıyacağını düşünüyorum. Her ne kadar yeteneğine en büyük ihanetlerin bayrak taşıyanı bir isim olan Chase Claypool’dan çok ümitli olmasam da takımın koçu olsam slant rotalarını ve kolay hedeflerde kullan isterim onun bu fiziksel gücünü. Yeteneklerinden emin olduğumuz bir QB’nin elinde olsa ilk 12 WR arasında olması gereken bir yetenek DJ Moore ama durum böyle. Zaten şöyle bir fikir jimnastiği yapın benimle beraber, NFL’de bu adam iyi QB dediğiniz kimin elinde elit bir silah yok ki? İki tane olan birçok isim var, üçe göz kırpan bile var. Ama bu fikir bize şunu da göstermeli, sıradaki elit adayı QB ve elit WR ikilisi kim? Fantezi futbol açısından Lawrence-Kirk , Richardson-Pitman dışında aday adayı bile gelmiyor aklıma gençlerden. Jordan Love’ın da duacısıyız ligdeki 25’inci yılı olsa da genç Semih’in. Bu nedenle ola ki tepedeki WR’ları kaçırırsanız liginizdeki diğer takımlarla aşık atabilmek adına bu kumarı oynamak mecburiyetindesiniz sanırım.

43- Miles Sanders – Carolina Panthers, RB19

Fantezi olarak herkesin yıllardır umut beslediği isimlerden biri olan Sanders, tam ondan umutların kesildiği sezon ortaya çok iyi bir performans koydu ve “Vasatlıktan tasarruf olmaz yeğen!” mottosuyla NFL’de yer edinmiş güzide camiamız Panthers’dan kontratı kapmayı başardı. Bryce Young oyun aklı gayet yüksek bir QB projesi olarak önümüze geliyor. Chark, Mingo ve Thielen gibi iyi olmayan ama yok da denemeyecek bir pas ekibi de var. Bu nedenle pas hücumları geçen sezonlardan daha iyi olacaktır. Sahanın Sanders için daha açılmasını bekleyebiliriz işler iyi giderse. Aslında workhorse olma potansiyeli olan bir isim için RB19 düşük gelebilir kulağa ama işler yolunda gitmezse Sanders’tan haber alamayız büyük ihtimalle. Riskli bir seçim kendisi bana kalırsa, evet yaptığım projeksiyon onu 1,000 yard koşu ve 45 pas yakalamanın üstünde bekliyorum ama TD sayısı tam bir muamma. Bu nedenle bir miktar soğuğum kendisine.

42- Dameon Pierce – Houston Texans, RB18

Taş gibi koşucu Dameon Pierce, takımı itibariyle upside’ı az gibi görünse de halen çaylak bir QB altında daha çok koşuya yönelme imkanları var. Buradan bakarsanız Pierce için bu sıra düşük gelebilir. Ancak TD sayıları ve pas oyununda neredeyse olmayışı büyük bir eksi. Ve çaylak QB mevzusuna geri dönecek olursak, Texans’ı ayırmak lazım. Ligdeki en az acelesi olan takım gibi davranıyorlar ve tüm draft önü C.J. Stroud’dan ziyade gelecek sezonun QB sınıfını daha çok beğendikleri konuşuldu hep. İşleri Stroud için kolaylaştırmak yerine ellerinde ne var ne yok yetenek olarak hemen görmek isteyeceklerdir bana kalırsa. Stroud iyi çıkarsa daha da yükselere oynayacaktır Pierce fakat asıl soru istedikleri gibi çıkmazsa takımın onu kesip, veya daha koşu ağırlıklı muafazakar bir oyuna döneceklerini hiç zannetmiyorum. Fakat Zero RB topluluğu için iyi bir ilk opsiyon bana kalırsa Pierce.

41- Drake London – Atlanta Falcons, WR18

Fizik olarak an itibariyle ligdeki en iyi prospectlerden biri halen London. Unutmak isteyeceğimiz bir çaylak yılı geçirdi dersek yalan olmaz. Fakat Ridder’la oynadıkları dönemde en azından volüm olarak iyiye gitme sinyallerini vermişti kendisi. Son beş hafta, her maç sekizden fazla target almayı başardı.

Her ne kadar Falcons ve Arthur Smith hücumu, özellikle Bijan’ın draftından sonra, Karacabey Hipodromundan hallice olacak olsa da, NFL’deki orta sıra ekiplerinden birinin ilk pas opsiyonu halen cazip bir unvan. Bu duruma London’ın yeteneği ve Kyle Pitts dışında kayda değer başka bir opsiyon olmaması da cabası. Evet bu takım çok koşacak ve zaten iyi de koşuyorlar, az sayıda pas atacaklarını tahmin etsek dahi bu pasların Bijan, Pitts ve London dışına çok çok az çıkacak olduğunu belli. Geçen sezon da dahi ligdeki en yüksek beşinci target yüzdesi yine London’daydı. Oklar yukarıyı gösteriyor…

40- Cam Akers – Los Angeles Rams, RB17

Titans, Jaguars, Rams… Bu takımların ortak özelliği ne bilin bakalım? OL’larının draft combine’daki dubalardan hallice olması evet. Bu ne kadar iyi olursa olsun bir RB için kırmızı alarm. Maçların çoğunda geride olacak olmaları ve olmasalar bile takımda Kupp gibi bir şey, adeta bir mıknatısın olması Akers için baki olan eksiler.

Fakat Kupp yokken özellikle 13-18. Haftalar arasında ligi hayvani bitirdi Akers. Bu süreçte RB4’tü tüm ligdeki. Ki bu rakamları belki de herkesin en çok bildiği yeteneği olan pas oyunundan neredeyse hiç katkı almadan yapmayı başardı. Bir önce sezonda yaşadığı ACL sakatlığından sıyrılmış gibi görünüyor. Bu sanırım artık RB’ler için görünen bir gerçek. ACL’den dönülen yıl değil, hemen ertesi sezon tam formunu tutmak yaygın hale gelen bir süreç. Geçen yıldan çok daha riskli bir vaziyette şuan Akers. Volümü ona taşıtacak ortamı bulabilirlerse fantezi liglerini kırabilir, ki önde oldukları maçlarda biliyorum McVay ona fazla fazla güveniyor. Asıl soru ise takım ne halde olacak, her pozisyonda soru işaretleri kocaman kocaman duruyor. Potansiyeli Bruj Khalifa, dibi ise Marina çukuru. Ama bana sorarsanız bir Workhorse RB’mi ve ilk 12 içinden iki WR’ımı draft ederim, RB2 olarak takıma yapıştırırım parmaklarımı çapraz yapıp. Bakın bahsederken bile QB’yi unuttum ilk 4 tur içinde. Alışmak lazım sevgili NFLTR ailesi, “value over replacement” işi bu fantezi

39- Chris Godwin – Tampa Bay Buccaneers, WR17

Baker ve Trask ikilisi bu adam için en büyük soru işareti bunu kabul ediyorum. Ama bu sezon geçen yıl yaptığım Lockett-Metcalf hatasını bu sezon yapmak istemiyorum. Godwin ligdeki en iyi WR’lardan biri ve bu hücumdaki en çok pas yakalayan isim olması kaçınılmaz. Aşil sakatlığı dönüşünde dahi iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Hele ki ritmini bulduğu haftalarda fantezi futbol için de gayet iyiydi. Hele ki 10.haftadan itibaren ortalama 18.6 ppr puanı ile WR5’ti bu adam maç başına. Yetenek olarak henüz prime’ında olan bir isim ve gömmek için çok erken onu.

Düşünülenin aksine Baker’ın başlamasının çok daha kötü senaryo olduğunu düşünüyorum. O-Line durumunun da katkısıyla baskı altında Baker Mayfield en iyi günlerinde dahi boncuklayan bir QB. Geçen yıl Rams formasıyla dikkat çekici performansları olsa da WR odası ve fantezi futbol için bana kalırsa Kyle Trask’in başlaması çok daha iyi olacak. Baker Mayfield başlayacak olsa da şu zamana kadar Jarvis Landry özelinde fantezi için etkili performans veren en azından bir WR’ı desteklemeyi başardı. Stil olarak orta uzunluktaki paslarda olan etkisini düşünürseniz, Godwin’in oyununda Landry ile örtüşen pek çok yer bulabiliriz. Godwin tabi ki de çok daha eşsiz yetenekleri olan, derin tehdidi olan bir WR ama Baker ile uyum için bu kısmı daha önemli geliyor bana.

Geçen yıl verim metrikleri yerlerde sürünüyordu Godwin için. Hormonlanmış Bucs pas hücumu sayesinde bir nevi volümün hatrına fantezi özelinde çok hissetmedik bunları. Ama düşünün ki kendi standartlarına göre kötü bir sezon geçirdi dediğim adam ligin ikinci yarısını WR5 olarak bitiriyor. Kariyerinde Brady ile beraber ilk 10’da bitirdiği sezonlar var. Bizi ilgilendiren kısmı ise Brady olmadan, Jameis Winston ile WR2 olarak bitirdiği sezon var. Ama dönüp dolaşıp pas işi QB işi mottosunda tıkanıyoruz maalesef. Bu kadar şaibeye rağmen değerinin çok düşürüldüğünü düşünüyorum mock draftlarda. Neredeyse her takımımın 3.WR’ı hatta Flex’i oluyor kendisi. Buralardan inanılmaz bir elmas bulmuş olabiliriz. Yine de yetenek olarak yok sayamayacağımız bir oyuncu bana kalırsa ve en azın WR2# sınıfında draft edilmeyi hakkediyor.

İnanın şöyle ortalama bir QB ile olsa da ilk 11-12’ye yazsam çok isterdim kendisini. QB demişken tamamen işkembeden sallıyorum ama Bucs’a Trey Lance’i nedense çok yakıştırıyorum. 49ers vazgeçerse ki çok muhtemel, gelecek yılın draft sınıfı öncesi bir zar atıp QB denemek isteyecek takımların başında geliyor Bucs bana kalırsa. Olmamış bir şey için uzun uzun konuşmak istemiyorum ama bu tarz ihtimaller bile Godwin için beni umutlandırıyor.

38- Joe Burrow – Cincinnati Bengals, QB4

Ligin en iyi WR odası belki de Bengals’ta ve Mixon’ın gözden düşeceğini düşünürsek deli gibi işleyen bir pas oyunu göreceğiz bu sezon büyük ihtimalle. İlk iki WR ile de stack yapma konusunda ligdeki en iyi isim Burrow şuan için. Özellikle Higgins+Burrow tepe performans verebilecek ikililer arasında şuanki güncel ADP’ye göre en ucuzu.

Burrow’u koşmadığı halde bu kadar yukarda görme sebebime gelecek olursa, bu NFL fantezi camiasında yazılı olmayan belirli kurallar mevcut projeksiyonları yaparken. Örneğin bir WR’a 9+ TD yazmak, RB 13+ TD yazmak çooook özel durumlar haricinde adeta günah olarak kabul ediliyor. Aynısı sadece Mahomes hariç QB’lerde de mevcut. Tahmin olarak 33-34 TD’dan fazla yazılarak yapılan hiçbir projeksiyon yok QB sıralamalarında. Ama her yıl birkaç oyuncu bu rakamı kolaylıkla geçiyor. Bugün baktığınzda seneye 45+ TD atma ihtimali en yüksek isimleri sıralarsanız Mahomes ve Herbert ile beraber akla gelen ilk isim de kendisi. İşte bu durumun sıralamalara yansıtılmaması bana kalırsa biraz gülünç. Hatta tam da bu sebeple Burrow için buralar ucuz bile sayılır. Şahsen öndeki isimleri tahmin ettiğinizi düşünüyorum ama, bu sezon ne Hurts ne de Allen hedefimdeki isimler değil. Koşu yardları duracak olsa da iyi bir RB performansına çok rahatlıkla koşu TD sayıları düşebilir ve hiçbirimiz buna şaşırmayız. Bu neden ilk beşte ligi bitirmesi neredeyse garanti olan ligdeki Mahomes ile beraber tek isim Burrow bana kalırsa. Zaten bu fikrimin ne kadar ağır bastığını listenin devamında da göreceksiniz. Burrow için devasa bir sezon bekliyorum açıkçası ve proaktif olarak ilk mock draft’larda en çok draft ettiğim QB’lerden biri kendisi.

37- Terry McLaurin – Washington Commanders, WR16

Ligdeki en iyi 10 WR’dan biri olduğunu düşünüyorum McLaurin’in. Yıllarca bu sıfatları Brandon Cooks’a, DJ Moore’a yakıştırdık ama QB’den etkilenmeyen fantezi performansı denilince bu işin kralı Terry McLaurin gizliden gizliye.

Dwayne Haskins, Alex Smith, Kyle Allen, Case Keenum, Carson Wentz, Garrett Gilbert, Taylor Heinicke ve Sam Howell… Bu liste NFL tarihinde bir takımda üst üste starter olmuş en kötü 8 QB listesi değil (ya da öyle bilmiyorum…), McLaurin’in pas yakaladığı isimler. Yıllar içerisindeki Washington savunmasının kötülüğünden, ki bu Chase Young’ın çaylak yılından sonra da böyle oldu tekrar,  sürekli karşılaşılan 3&out’lardan, koşu oyunuyla ve Panthers yıllarında kullandığı gibi iki RB kullanmakla kafayı sıyırmış bir koç, olumsuzluklar listesi inanın bana sonsuza kadar gidiyor. Böyle bakarsak kendisi Gobi Çölünde açmış bir çiçek gibi. Adam çaylak sezonu hariç 1,000 yardın altına düşmedi hiç. Bu yıl yakaladığı pas sayısı düşse de Jahan Dotson ile birbirlerini çok tamamlayan bir ikililer ve beraber oynadıkları maçlarda McLaurin’in pas başına yard rakamları çok yükseldi. Birbirinden rol çalacak kadar etkili bir pas oyunu yok burada tabi ki de ama tüm targetlar neredeyse bu ikisinde olacak bu sezon.

Bana kalırsa şu yukarıda saydığım gudubet listedeki en iyi upside’a sahip QB Sam Howell ve bu sezon onunla yola çıkma kararı aldı Commanders. Tutarsa McLaurin’in şuanki güncel sırası olan WR23 çoook ucuz kalacaktır. Ha gelelim güzel tarafına; işler yolunda gitmedi mi, Sam Howell tutmadı mı? Yedekte Brissett abim olacak. Geçen yıl Watson gelene kadar gayet iyi bir sezon geçiriyordu ve Amari Cooper’ın ilk haftalarda fantezi futbolu nasıl kasıp kavurduğu ortada. Yani özetlemek gerekirse Sam Howell’ın en az Brissett ayarında oynaması lazım ki bu fantezi yeterli ölçüde iyi, oynamasa da Birssett varlığı da gayet yeterli olacaktır.

Ron Rivera önceleri çok saygı duyduğum bir koç olsa da modası geçmeye başlayan bir isim olmaya doğru gidiyor. Takımı batıracak demiyorum ama onun sihirli dokunuşuyla gelişecek herhangi bir şey yok bu takım özelinde. Bu kadar kötü koşullarda bile geçen yıl WR19 olarak bitirdi yılı McLaurin. Cidden başka WR’ların sezonu ilk 30 dışında bitirebileceği ve “ bu da adamın tabanıydı işte” diyebileceğiniz sezonları düzenli olarak oynarken adamın tabanı bu. Çaylak yılı dahil ki maç da kaçırmıştı, WR29’tan aşağı düşmedi ve nasıl bir yetenek olduğunu izleyen herkes görebiliyor. Zor topları yakalamada belki de tüm ligin en iyisi adam. Bu nedenle tabanına yakın bir etiket WR16.

Benim kadar seven çok insanla karşılaşmıyorum draft’larda, bu nedenle tıpkı Godwin gibi pek çok kez 3.WR’ım olarak takımıma alabiliyorum kendisini. İşler Commanders’ta yolunda giderse ilk 6-7’ye çok kuvvetli bir aday kendisi. Bu nedenle RB-RB başladığım draftlarda 2.WR, hatta araya QB sıkıştırmışsam ilk WR olarak almayı bile deniyorum upside’ı sebebiyle. NFL’deki en büyük arzularımdan biri şu adamı iyi bir QB ile izleyebilmek cidden. Çok abartmaya gerek yok, Derek Carr ile 1-1.5 sezon geçirsin, en iyi 4-5 WR diye konuşulacağına emin olduğum bir yetenek.

36- DK Metcalf – Seattle Seahawks, WR15

Gayet iyi bir sezondan geliyor Metcalf. Geno üzerindeki soru işaretleri nedeniyle geçen sezon çok gerilerden draft edildi ve bugün Bestball liglerine bakarsanız şampiyon takımlarda en çok bulunan oyunculardan biri olduğunu da görürsünüz. Direk aynısı olur demiyorum ama benzer bir sezon ihtimali yine ortada. Buradaki bir eksiyi JSN’nin draftı olarak görüyorum ve Lockett’ın aksine çalınacak topların buradan olma ihtimali daha yüksek bana kalırsa, kimse drafttaki ilk WR’ı turşusunu kurmak için draft etmiyor. Ama Lockett’tan niye yukarda derseniz yaş/yetenek çizgisinde halen takımın en özel WR’ı kendisi. Kendisinin yıllar içerisinde iyi bir TD makinesine de dönüştüğünü yavaş yavaş görüyoruz. RB+RB başladığım draftlarda gözümün aradığı yegane isim DK ve bana kalırsa ilk 14 WR öncesindeki tierda bulunan oyuncuların sonuncusu.

35- Mark Andrews – Baltimore Ravens, TE2

Daha yazıya girmeden yüzüm ekşidi. Geçen sezon çok yüksektim kendisine ve tam bir hayal kırıklığı yaşattı onu draft edenlere. Bu sezon genel sıralamasında hem geçen sezon performansının hem de Baltimore’un çöplük olan WR odasını vasat üstüne çekmiş olmasının etkileri de görünüyor. Lamar’ın en güvendiği opsiyon olacağını varsayıyoruz ve endzone da yıllardır en sevdiği silahı da kendisi ama öyle hayvani yardlar ve sayılar çok da beklemiyorum. Baltimore özelinde zaten Dobbins için konuşurken konuştuk. İşlerin nasıl gideceğini hep beraber göreceğiz. Bu tip pas oyunu iddalarıyla ve koç değişiklikleriyle başarılı olan ekipleri pek hala hatırlıyoruz ama başarısız olan bir sürü denemeyi de göz ardı etmemek lazım. Yine de TE pozisyonu için en güvenilir ikinci opsiyon olarak duruyor ve draftlardaki yerini buna borçlu. Şahsen onu draft etmek yerine daha arkalardan Pitts gibi isimleri kovalamayı tavsiye ediyorum ama yaptığım sayısal analizler onu daha da düşürmeme izin vermiyor.

34- Najee Harris – Pittsburgh Steelers, RB16

Sezona çok kötü girse de çok güçlü bitirdi Najee. Sonunda çaylak yılında gördüğümüze benzer birkaç performans izletti bize ve bazılarınıza bir workhorse back için çok düşük gelebilir sırası. Ama Najee sandığımız kadar iyi bir back değil bana kalırsa. Fantezideki üretimini tamamen Tomlin’in tek RB şeması üzerinde buluyor, verimle değil. Yıllar sonra ilk defa Warren’ın da etkili göründüğü maçların hatrına daha dengeli bir RB komitesi izleme ihtimalimiz yok değil. Defalarca konuşup izlediğimiz bir isim Najee ve oyuncu analizine girmeye çok gerek yok. Aynı volümü korursa ilk-10 garanti. Ben ise koruyamayacağını düşünenlerdenim. Buradaki artı sayabileceğimiz durum ise takımın draft çıkışında çok güçlendiğini düşünmem. Bana kalırsa gayet isabetli hamleler yaptılar ve Pickett eli yüzü düzgün bir NFL QB’si gibi oynarsa tatlı bir sezon izleyeceğiz tüm hücum elemanlarından.

Açıkçası en kararsız kaldığım, yeri geldiğinde ilk 15’e bile yazmayı düşündüğüm Najee için karar vermekte çok zorlanıyorum. Şu listede açık ara kafamı en çok karıştıran isim ve kendi her an değişebilecek fikirlerim özelinde kimseye senaryo kurmak istemiyorum. Bir önceki yılların Montgomery’si, Chris Carson’ı benim gözümde şuan Najee. Ama pas potansiyelini de yabana atmamak lazım. Pickens’ın sanıldığı kadar iyi bir WR olmadığını düşünenlerdenim ve bu nedenle bir ikinci yıl zıplaması beklemiyorum ondan çok fazla. Halen çok fazla checkdown pas alabilir Najee. Training Camp’lerle beraber kulağım hep Steelers cephesinde olacak bu yaz. Yeri geldikçe tartışır revize ederiz.:)

33- Aaron Jones – Green Bay Packers, RB15

Packers yeniden yapılanmada olsa da takım Jones’u tutmak istedi ve kullancaklar kendisini. Jordan Love için mükemmel bir checkdown kapısı, yetenek olarak bakarsanız kafamda ligdeki en iyi 6-7 RB’ten biri halen Jones. Green Bay hücumunun koşu ağırlıklı olacağını düşünüp çok daha yukarılara yazan da var yerin dibine gömende. Bana kalırsa TD sayıları çok tartışmaya açık olacak bu sezon GB için. Çok koşacak olsalar da Dillon ile top paylaşacaklar. Bana kalırsa Packers’ın işleri rayında tutmak için koşu ağırlıklı oynamasının bir anlamı yok ama. Love kaç yıldır kenarda lige hazırlanıyor ve direk olarak sahaya birşeyler vermesini isteyeceklerdir bana kalırsa. Draft günü gelen WR almama geyiği ise bana kalırsa yersiz. QB’ye ilk yılında yardımcı olmak için WR mantıklı bir hamle gibi görünse de Packers’ın odasında yeteri kadar isim var bir QB’nin yeteneklerini gösterebileceği. Baktık Love iyi, oyununu bir adım öteye götürmek için bir elit WR almak daha mantıklı. Ha derseniz Packers ne zaman bunu yaptı…

Jones’a geri dönecek olursak asıl değerinin pas oyunundan geleceğini iyi anlamak lazım. Takımdaki en çok pas tutan isim olma ihtimali hiç de az değil. Ayrıca Packers’ın gelecek planlarında Jones’un olmayacağını da biliyoruz yaşı itibariyle. Suyunu çıkarmak isteye de bilirler geçen sezon Barkley’nin başına gelen gibi. Genellikle draftlardaki diğer insanlar bana göre daha yüksek olduğunda draft edemiyorum çoğunlukla kendisini ama Packers insanların sandığı kadar kötü olmayacak ve buradaki en büyük etkenlerden birinin Jones olacağını düşünüyorum. Buna rağmen hayvani TD sayılarına ulaşmadığı yıllarda fantezi için 2 yıldır hayal kırıklığı bir isim Aaron Jones. Yine RB1 sınıfında sezonları bitiriyor olsa da. Yaş ve geçmişi göz önünde bulundurarak garanti ilk 10 da bitirecek bir isim olsa dahi onu o fiyatta almamak lazım. Listenin devamında da göreceğiz NFL’in geldiği noktada bir sürü all-around yetenek kaynıyor draft. Ama Najee için söylediğimize benzer bir şekilde kamptaki durum, özellikle Love’ın durumu Jones’un sırasını doğrudan etkileyecektir.

32- Jahmyr Gibbs – Detroit Lions , RB14

Başka bir RB’ye kontrat gömmüş bir takıma yeni draft olmuş, görece ufak bir RB için fazla yüksek mi geldi? Şunu belirtmek istiyorum ki Bijan’ın gölgesinde fark edilmeyecek kadar özel bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Detaylıca anlatmak lazım:

İlk olarak Lions’tan başlayalım. Geçen sezon başı çok fantezi dostu maçlara sahne olacak bir takım olduğunu söylemiştim Lions için ama ben bile bu kadarını beklemiyordum. Tüm ligdeki en çok fantezi puanı getiren hücum inanması güç bir biçimde Lions oldu. Burada neredeyse her TD, her yard skill positionlar tarafından alındı. Bu yüksek tempo trendin devam edeceğini bekliyorum açıkçası.

İkinci olarak belki de ligin en iyi üç, dört OL’nından birine sahip olmaları Gibbs gibi ufak bir RB için bulunmaz nimet. Ek olarak pas oyunundaki yetenekleri ve Jared Goff faktörü buradayken kafardan sadece pas oyunuyla ilk 20 de bitirceğini ön görebiliyoruz.

Montgomery mevzusuna gelecek olursak, endzone öncesi değeri daha düşük olan snaplerde çok yüksek ihtimalle two-down koç başı olarak kullanılacak kendisi. Takımın koşu oyununu oturtmak için adeta yırtındığını hepimiz gördük ama. Bu sebeple aslan payının Montgomery’de olacağını düşününler var ama bilmediğimiz bir isim değil kendisi. Tek RB olarak oynadığı dönemde bile çok patlayıcı bir isim olmadığını gördük bana kalırsa. Gibbs için benzettiğim durum geçen sezon başındaki Patriots RB komitesi açıkçası. Damien Harris çok kuvvetli bir sezondan geliyordu ve Rhamondre Stevenson çöpe atılmış gibi bir mualmele vardı yaz başında. Kendime pay çıkarmayı sevmiyorum ama sezon önü takım yazısında Rhamondre Stevenson sezonuna hoşgeldiniz dediğimi belirtmeden edemiyeceğim. Buradaki gibi bana kalırsa NFL’e alıştıkça sezon ilerledikçe Gibbs çok daha fazla rol çalmaya başlayacak. 55 den fazla pas yakalamasını öngörüyorum ve 750-800 yard koşması onu direk top-10 yapabilecek doneler. Alvin Kamara v2 muamelesi yapıyorum biraz kendisine aynı kalibrede olamamakla beraber.

Başta belirttiğimiz gibi Bijan tüm medya ilgisini almış vaziyette ama bana kalırsa son üç sezonda lige gelen en iyi üç RB prospect’inden birisi kendisi Bijan ve Hall ile beraber. Draft etiketinin de RB’de ne denli önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Pek çok takımın çehresini değiştirebilecek EDGE’ler CB’ler vs. ortada dururken 12. sıradan Gibbs draftı kendisi onu hak etmeyecek olsa bile Lions’ın ona gösterdiği ilgiliyi gösteriyor. 200+ kez koşması ve Najee’nin çaylak yılı gibi bir pas oyunu etkinliği görmek hayal değil.

Hiç Swift’ten bahsetmeden de geçmek olmaz. Sağlıklı kalabilse onun hayal ettirdiğini gerçeğe çevirme ihtimali çok daha yüksek bir isim. Onun rolünü alacak demiyorum çünkü takımda onun rolü yoktu neredeyse. Ancak Dan Campbell’ın hayalinin o olduğu da bir gerçek. Yazın gelecek haberlere göre çok daha yükselebiliriz Gibbs’e. Olmaz demeyin geçen sezonun son ayındaki Pierce ve Pacheco hypelarını ve draftlara nasıl yansıdığını bir hatırlayın.

Sonuca gelecek olursak şuan konumlandırdığım üçüncü tur fiyatında WR-WR başlayanlar için bana kalırsa en iyi opsiyon ve bir üst tiera geçmeden önceki en iyi isim. Oraya kendini atması da içten bile değil bana kalırsa.

31- Josh Allen – Buffalo Bills, QB3

Fantezi futbolunun hayalindeki QB tam olarak Josh Allen. Kol sağlam, bacaklar sağlam… 3 yıldır düşündüğüm bir fikri size ilk defa dile getireceğim, bana kalırsa NFL’de tüm oyuncular dahil tekil olarak en büyük tehdit kendisi. Gözünü ondan ayıramazsınız, ve fizik olarak devasa olduğu için basketboldan çok aşina olduğumuz “ hustle points” kıvamında koşuları da işler sıkışınca çat çat yapıyor.

Bills özelinde eline ekstra bir silah eklediklerini düşünmüyorum. TE’ler için lige girdiği gibi etki etmek bana kalırsa hayal. Bu nedenle geçen sene ne bekliyorsak onu tekrar alacağız bu sezon kendisinden büyük ihtimalle. Diğer iki isimden, özellikle Hurts’ten daha aşağı yazmamın sebebi ise o kısa koşu TD’larını çalabilecek iri yarı bir RB’i, Damien Harris’i sonunda kadrolarına katmış olmaları.

Çok fazlasını anlatmaya gerek olan bir isim değil Allen, hatta çoğu eksperin ilk QB seçimi kendisi ama ben gerek Mahomes’un güvenilirliğini, gerek Hurts’ün koşu + gelişmiş pas oyunun potansiyelini bir adım öne koyuyorum. MVP adayı bir QB, koşabilen bir QB, tek tereddütüm onu artık daha çok sakınacakları şuan. Bunca zamandır olmadı artık olmaz demeyin, Dak Prescott’ın lige geldiğinde koşu rakamları ve koşu TD’larını inceleyin, isabet problemleri de geçen sezon bir tık geri geliyor gibi bir hava da esti açıkçası. Yine de draft edersin, sana minimum dört, beş haftayı tek başına kazandırır. Artık ona biraz şüpheli gözlerle bakmamın nedeni önceden kötü oynadığı maçlarda bacakları ile sizi su üstünde tutuyor olma özelliği, bu takımda beraber oynayacağı açık ara en iyi RB komitesi olan James Cook ve Damien Harris’in varlığı.

30- Tee Higgins – Cincinnati Bengals, WR14

Çoğu takımda açık ara WR1 olabilecek bir yetenek Higgins ve sakatlıkla boğuşmadığı her dönemde etkili performanslar ortaya koydu. Maçın en kritik anlarında en az Chase kadar Burrow’un gözleri onu da arıyor ve Burrow’da bahsettiğimiz gibi daha da az koşan bir takım olacağını düşünüyorum Bengals’ın. Açıkçası ilk 10 WR arasında gösterildiği çok yazı var ve haklılık payları büyük. Ama gerek geçen sezon başındaki kötü geçen bölümü, gerek sakatlığa bir miktar teşne oluşu benim için onu bu limitin altında tutuyor. Aslında sıradan ziyade onu ikinci tura yazmamı engelliyor. Bir şekilde takımımın ilk WR olmasına güvenemiyorum. Chase sakatlanmadığı sürece ilk 4-5 upside’ı olan bir isim değil an itibariyle. İlk-10 WR’ın hepsinde bu özelliği görüyorum ve bu nedenle onu her ne kadar projeksiyonlarım çok yakın olsa da oraya çıkarmıyorum.

Onun için en sevdiğim strateji ise bir RB + Kelce veya WR ve sonrasında Higgins şeklinde. Daha önce pek çok takım ilk 10’a 2 WR birden soktu evet ama diğer isimlerin tepeleri kırma ihtimali daha ağız sulandırıcı. Ama yine de geldiğimiz noktada ligin en iyi üç QB’sinden birinden yaklaşık 80-85 pas yakalayacak olması. TD şansı yaver giderse Thielen stili ilk 7-8 bitirişleri görmemiz çok muhtemel.

29- Travis Etienne – Jacksonville Jaguars, RB13

Gelecek vadeden bir hücumun lead RB’si gibi görünüyor Etienne ve çoğu draft sıralamasında ilk turun ortalarından gidiyor. Ben ise o kadar güvenmiyorum. Öncelikle şunu kabul etmek lazım draft öncesi bahsedilen RB değil kendisi. Premium pas oyunu olduğu söylense de vasat bir pas yeteneği bana kalırsa kendisi. Yine de pas oyunlarında kullanılacaktır ama verim soru işareti. Yerdeki kısma gelecek olursak da bana kalırsa Tank Bigsby 100+ top taşıma görecek bu hücumda. Bu nedenle Etienne’den beklediğim volüm daha da aşağılara düşüyor. Ve Lawrence’ın kendini ispatından sonra Ridley eklemesiyle de beraber daha pas ağırlıklı bir ekip olacaklarına şüphe yok ki pas oyununda daha güvenilir üç el var takımda. Ligdeki en patates OL ekiplerinden biri olduğunun da tekrar altını çizelim. Secondry ekibi de vasat bana göre ve bu nedenle çok git-gelli bol paslı maçlar izleyeceğiz Jaguars’tan bu yıl. Bu senaryoda bana kalırsa kendisi bir miktar ikinci planda. Onu ilk 12’ye sokan ihtimal Lawrence’ın ona olan güveni ve artması çok mümkün olan TD sayıları. Çoğu draft’ta bana kalmıyor bile ve genelde uzak duruyorum kendisinden.

28- Jaylen Waddle – Miami Dolphins, WR13

Tua’nın oynadığı dönemde ligi alt üst etti Waddle. İlk sezon slot WR gibi oynarken geçtiğimiz yıl reception başına 18+ yard tutarak oynunun ne kadar çeşitli olduğunu gözler önüne serdi. Herşeyin iyi gittiği bir sezonda ilk altı içerisinde olma potansiyeli çok yüksek.

Ancak madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak, Tua oyun olarak değil sağlık problemleri olarak çok büyük soru işaretiyle geliyor. Umarım iyi olur ve izleme zevkine devam ederiz, neredeyse MVP seviyesinde oynuyordu sene başında. Buradaki asıl korku Tua yokken Tyreek Hill çizgisini korusa da Waddle adeta süründü. Bu sürekli böyle olacak diye bir şey yok tabiki de sonuç olarak Dolphins iki-üç gömlek geriledi Tua yokken, bunu tek oyuncunun performansa bağlayamayız, elinde olmayan sebeplerden düştü diyebiliriz. Ki yedek QB’leri PO’da da gösterdiği üzere facia bir isim.

Bu sebeplerden dolayı gönlüm çok daha yukarıları istese de riskleri göze alıp Waddle’ı buralardan almak mantıklı. Kamptan gelen iyi Tua haberleriyle yükselmeye gebe. Hot take atmak gerekirse Tyreek Hill gelecek sezon futbolu bırakırsa çok rahat ilk tur seçimi olacak bir yetenek Waddle. Upside kovalayanlar için her draftta almaya çalışılmalı, neredeyse tüm mocklarda alıyorum kendisini.

27- Chris Olave – New Orleans Saints, WR12

Derek Carr müthiş bir QB değil evet ama Olave’nin geçen yıl oynadığı isimlerin yanında Peyton Manning adeta. Ki buna rağmen Olave çok güzel bir çaylak sezonu geçirdi ve bana kalırsa bu sınıfın en iyisi olduğunu gösterdi.

Bu sezon için bakacak olursak aslında Saints dolu bir kadro yıllardır olduğu gibi. Bu nedenle takım su üstünde kalacaktır, hatta divison için en büyük adaylar bana kalırsa. Ve Carr’ın kariyeri boyunca ilk opsiyonunu hunharca beslediği de bilinen bir gerçek. Olave için çoğu projeksiyon 75-80 pas gösterse de bana kalırsa bu rakamlar komedi unsuru. Halen Michael Thomas’a emrivaki top dağıtılan chart’lardan takip edilemeyecek kadar özel bir yetenek Olave. 100 pas yakalamasını bekliyorum. Daha önce beraber izlemiş olsam ve takım için soru işaretlerim olmasa önündeki çoğu isimden daha yukarıları hak ediyor. Arkasındaki isimlerin aksine takımındaki ilk WR olmasından rahatsız olmuyorum. Çok özel bir sezon izleme ihtimalimiz var. Genellikle çaylak yılında bir şey göstermeyen WR’lardan ziyade durum ne olursa olsun iyi performans gösteren isimlerden canavar çıkması NFL’in genlerine işlemiş bir durum.

26- Kenneth Walker III – Seattle Seahawks, RB12

Pete Carroll hocam çat çut iki draft ile tüm fantezi dünyasının gazını aldı. Gerek Jaxon Smith-Njigba gerek Charbonnet pick’leri önündeki isimlere bir miktar ket vurdu. Bana kalırsa bunu Walker çok hissedecek. Öncelikle Charbonnet çok yetenekli bir isim ve bu sezon geç turlardan hedeflediğim oyunculardan. Walker’dan çok daha all-around olduğu da söylentiler arasında ama NFL’e ayak basmadan karar veremiyorum. Zaten pas oyununda her ne kadar yetenekli olsa da JSN’in gelişiyle acil durum paslarından eskiye göre bile çok daha az faydalanacaktır. Ki bu konuda Charbonnet daha iyi back. Bana kalırsa Walker için hayal ettiğimiz ve sezona girmeden onu ilk tura yazdıran 330+ koşu denemesi 235-240 civarında kalacak. Yapılan hamlelerle geçen seneden bile bir miktar daha fazla pas atacaklarını da düşünüyorum. Açıkçası Charbonnet beklediğimiz etkiyi yapmazsa ilk yedi, sekiz içinde bitirmesi neredeyse garanti bir isim ama şuan ki mantık ve tahminler gösteriyor ki şu RB13 ünvanını bile yeteneğine olan inancımızdan veriyoruz. Yoksa gerçekçi konuşmak gerekirse benim projeksiyonlarımda RB16-17 çıktı kendisi. Yine de bu kadar sıra düşmüşken draft etmek istediğim isimlerden biri kendisi. Ancak ikinci turun ilk yarısından önce asla draft edemiyorum kendisini.

İlerleyen günlerde Top 50’nin zirvesi #25 – #1 sıralaması ile görüşmek üzere…