Bay haftalarının başladığı beşinci haftada ligde iki namağlup takım bu unvanlarını korurken iki nagalip takımdan biri sonunda mağlubiyet serisini sonlandırmayı başardı. Öte yandan Justin Jefferson gibi önemli oyuncuların sakatlıklardan dolayı birden fazla maç kaçıracak olması da bu hafta özelinde can sıkıcı durumlardan oldu.  

Güç sıralamasında ise Detroit Lions, üst sıralara selam vererek “Ben geldim” dedi ve ilk beş içerisine yerleşti. Tersi şekilde Dallas Cowboys ve Baltimore Ravens ise ilk 10 içerisindeki yerlerini kaybeden takım oldular. Jacksonville Jaguars ilk 10’a yerleşirken, orta sıralarda ise Indianapolis Colts ve New Orleans Saints büyük çıkış yaparken Green Bay Packers ve Washington Commanders da en büyük düşüş yaşayan takımlar oldular…

1- San Francisco 49ers (NFC Batı, 5-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Son derece rahat bir galibiyetle yoluna devam 49ers, ligin en iyi savunmalarından biri kabul edilen ekibi de rahat geçmesiyle bir eşiği daha atlatmış oldu. Nedir ne değildir diye tartışmalarının konusu olan Brock Purdy’nin dört TD’lik oyunu da belki kendisinin bu takımın önemli bir parçası yapmıştır?  

2- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 5-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Los Angeles’tan galibiyetle ayrılan Eagles, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da namağlup serisine devam etti. Hücumda 400 yard ve üzeri yakalama istikrarını sürdüren Philadelphia ekibinde Jalen Hurts hem pas hem de kendi koşularıyla yaptığı işlerle ön plana çıktı. Güzel, aynen böyle devam.  

3- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

İki maçlık deplasman turnesinin ikincisini de kazanan Chiefs, Taylor Swift’in olmadığı maçta Minnesota’dan galibiyetle ayrıldı. Özellikle rakip savunmanın her türlü baskı kurma çabalarına karşın koç Reid’in oyun planının işe yaraması başa baş giden mücadelede Patrick Mahomes’un da liderliğiyle maçı kazanmaya fazlasıyla yetti. Şimdi önlerinde kendi sahalarında oynayacakları iki divison içi maç var, galip gelip işleri kolaylamak için güzel bir fırsat.  

4- Detroit Lions (NFC Kuzey, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Keyif veren oyununa devam eden Lions, Jared Goff önderliğinde galibiyetleri sıralamaya devam etmesini bildi. Sezon başından bu yana özellikle hücumdaki işlerle ön plana çıkan Lions, bu maç özelinde savunmanın da podyuma çıkıp üç top kaybı yapmasıyla rahat bir galibiyet elde ettiler. Şimdi iki maçlık bir seyahat var; buradan da en az hasar almak en güzel senaryo.  

5- Seattle Seahawks (NFC Batı, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Haftayı maç oynamadan kapatan Seahawks, ilk haftaki mağlubiyeti sonrası peş peşe üç galibiyet alarak güzel bir seri yakalamıştı. Geno Smith, geçen sene bıraktığı yerden oynamasa da takımını galibiyete taşıyan oyunları ortaya koyması şu ana kadar yeterli olurken ikinci senesindeki koşucu Kenneth Walker da yaptığı işlerle ön plana çıktı. Savunma tarafında da pas savunmasını biraz daha iyileştirebilirler ise ligin üst sıralarında yer alabilirler.  

6- Buffalo Bills (AFC Doğu, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Londra havası pek iyi gelmeyen Bills, geçen haftaki rahat galibiyetten sonra bu sefer sahadan yenik ayrıldı. Nitekim mağlubiyetten de öte savunmanın bel kemiği olan Matt Milano’nun sezonu kapatması ise muhtemelen yenilgiden çok daha kötü bir durum oldu. Milano’nun yokluğundaki Bills savunmasının hali de zaten ortada.  

7- Miami Dolphins (AFC Doğu, 4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

New York’taki mağlubiyetten sonra çıkış arayan Dolphins, bir diğer New York ekibini evinde rahat yenerek yeni bir galibiyet serisinin de sinyallerini verdi. Hücumda ve savunmada sakatlıklara rağmen iyi bir oyun ortaya koysalar da pick six başta olmak üzere yapılan belli başlı hatalar daha zorlu rakiplere karşı baş ağrıtabilir. Lakin hücumda bu senenin gözde çaylaklarından olan Devon Achane’nin sakat listesine gönderilmesiyle koç McDaniel’ın planlarını da alt üst etti.  

8- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Henüz Jacksonville’de galibiyet alamayan Jaguars, ikinci Londra maçından da ikinci galibiyetini alarak bu seneki ilk galibiyet serisini yakaladı. Hücumda Travis Etienne’nin oyunu galibiyeti getirirken savunma da kritik anlardaki durdurmalarıyla maçın kazanmasında etkili oldu. Artık yurda dönüşe geçen Jaguars, eğer kötü giderse bir iki Londra maçı hemen ayarlanabilir.  

9- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Dinlenen takımlardan olan Chargers, sezona iki mağlubiyette başlasa da peşi sıra aldığı iki galibiyetle tekrardan yüzde elli seviyesine ulaştı. Nitekim bu takım için sezon başından bu yana en büyük soru işareti head koç Staley’den başkası değil. Bu yetenek grubundan daha iyi şeyler çıkabileceği ortadayken Staley’ın ısınan koltuğunda her hafta diken üstünde oynamak da pek kolay olmayacaktır.  

10- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Nihayet eskiye dönen Joe Burrow, sakatlığının etkisinden hem mental hem de fiziksel olarak biraz atlatmış olacak ki Arizona deplasmanında sezona merhaba dediği oyunu ortaya koydu. Yıldız receiver Ja’Marr Chase ile tıpkı kolej dönemlerindeki gibi bir oyun ortaya koyan Burrow, bu seviyede oynadıkça Cincinnati ekibi galibiyetleri almaya devam edecektir.  

11- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Maçın başında öne geçtiği ve kazanmak için her şeye sahip olan Ravens, başladığı işi bitirmek yerine tam tersi bir karar alarak maçı rakibine hediye etti. Hücumdaki verimsizliğin herkesin birer parça hatasıyla birlikte çığ gibi büyürken düşürülen toplar, kaçan interceptionlar ve top kayıpları derken son dakikadaki rakip TD’sine engel olamayarak sahadan yenik ayrıldı. Neyse belki Londra havası tekrar ritim bulmalarını sağlayabilir.  

12- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Haftayı maç yapmadan kapatan Bucs, Baker Mayfield ile ilk dört maçlık periyodunda güzel işlere imza attı. Grup liderliğini ele geçirmekle beraber hücumda zaman zaman çıkışlarıyla maç kazanırlarken savunmada da Eagles maçı dışında iyi işler yaptıkları söylenebilir. Görece kolay bir grupta yer alan Buccaneers’ta Baker Mayfield bu seviyede oynadığı sürece liderliği bırakmayıp playoff kapısını erkenden bile aralayabilir.  

13- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Haftalardır zayıf rakiplerini domine ederek galibiyetleri sıralayan Cowboys, bu sefer domine olan taraf olarak sahadan feci bir mağlubiyetle ayrıldı. Savunma tarafında rakip hücumlara karşı koyamayan görüntüsüyle belki de sezonun en kötü maçını oynarken hücumda ise Dak Prescott soru işareti olan performansına bir başkasını ekledi. Bu sene geçen seneden de geriye giden Prescott açısından bu gidişat hiç iyi değil.  

14- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Bay haftasına son dakikalarda aldığı galibiyetle giren Steelers, ilk beş maçlık periyodu grup lideri olarak kapatmayı başardı. Şüphesiz hücum koordinatörü Matt Canada üzerindeki baskı henüz azalmış değil; azalmaya da pek niyeti yok gibi. Savunma tarafında işler yolunda olmasına karşın Kenny Pickett ile hücumun bu seviyede olması Pittsburgh ekibi adına işleri zora soktuğu aşikâr.  

15- Indianapolis Colts (AFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Jonathan Taylor’un dönüş maçında gruptaki rakibini yedek koşucusuyla mağlup eden Colts, grup liderliğini de ele aldı. Lakin çaylak oyun kurucu Anthony Richardson’un yaşadığı sakatlık sonrası hemen hemen sezonu kapattı gözüyle bakılmasından sonra koltuğu devralacak gibi gözüken Gardner Minshew, bu sezonki akıbeti de belirleyecek. Nitekim koç Steichen eldeki kadroyu doğru bir şekilde oynatabilmek konusunda şu ana kadar ciddi güven aşıladı.  

16- Tennessee Titans (AFC Güney, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Mehter takımı görüntüsüne istikrarlı bir şekilde devam eden Titans, geçen haftadaki iyi oyununun peşine oynadığı kötü oyunla üçüncü mağlubiyetini cebine koydu. Hücumda Ryan Tannehill’in bu takım için yeterli olup olmadığı soru işareti iken savunmada da koşuya karşı bu kadar zayıflık bir başka sorun olarak ortaya çıktı. Sırada Londra maçı var.  

17- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Beşinci haftada maç oynamayan Browns, ilk dört maçta bir kazanıp bir kaybederek bay haftasına yüzde elli ile girdi. Nitekim sakatlıkların peşini bırakmadığı Cleveland ekibinde, önce Chubb’ın sezonu kapatması ardından da Deshaun Watson’ın sakatlığıyla birlikte bir geriye doğru gidişat mevcut. Watson’un dönüşü bu haftayı da bulmazsa sezon başında elde ettikleri avantajı kaybetme ihtimalleri bir hayli fazla.  

18- New Orleans Saints (NFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Boston deplasmanından sayı yemeden dönen Saints, üstüne bu seneki en iyi hücum performansını da ortaya koyarak rahat bir galibiyet almış oldu. İki haftalık mağlubiyet serisinden bu şekilde bir galibiyetle kurtulmak muhtemelen moral de kazandırmıştır. Alvin Kamara’nın da form tutmasıyla hücumdan da aynı görüntü gelirse derecelerini de yükseltebilirler.  

19- Los Angeles Rams (NFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Güçlü rakibi karşısında iyi mücadele ortaya koyan Rams, biraz da kalite farkıyla sahadan yenik ayrılan taraf oldu. Yıldız receiver Cooper Kupp sahalara tek geri dönerken çaylak Puka Nacua ile de ilk haftadan iyi bir uyum yakaladılar. Nitekim bu pas korumasındaki eksiklikler olduğu müddetçe Los Angeles ekibinin maç kazanması kolay olmayacak.  

20- Atlanta Falcons (NFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Londra sonrası kendi evinde yeni bir çıkış arayan Falcons, arayışını son dakika alan golüyle maçı kazanarak bulmayı başardı. Desmond Ridder cephesinde henüz bir şeyler iyiye gitmiş değil ama bu sezon ikinci kez maç kazandıracak kadar yeterli oynaması biraz eleştirileri durdurmuş gibi. Yine de bu kadar yetenekli oyuncu grubunda istikrar yakalamak şart.  

21- Houston Texans (AFC Güney, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Georgia deplasmanında galibiyeti son dakika alan golüyle kaçıran Texans, sonuçtan bağımsız iyi bir oyun ortaya koydu. Koç Ryans ve ekibinin Stroud planlarının olumlu yönde ilerlemesi takım adına ilk dikkat çeken nokta olurken aynı zamanda savunmada da benzer bir gelişim olması takım olma yolunda güzel adımlar. Tabii altı tane alan golü vurmak yerine bir veya daha fazla TD yapabilirler ise daha da fazla maç kazanabilirdiler.  

22- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Jordan Love’un üç interception attığı maçta sahadan yenik ayrılan Packers, sezon başındaki ritmini henüz sezonun yarısına gelmeden kaybetmiş gibi gözüküyor. Özellikle Love cephesinden hem oyundaki gözle görülür düşüş hem de iki maçta attığı beş interception ile mevcut form grafiği kötüye doğru gitti aşikâr. Bay haftası tam da doğru zamanda takımın imdadına yetişmiş.  

23- New York Jets (AFC Doğu, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Zach Wilson’da henüz bir şeyler düzelmiş değil. Ancak buna rağmen ikinci kez kazanmaları da Jets adına sezon gidişatını olumlu yönde etkiledi. Savunma zaten oynadığı oyunla skora da direkt katkı yaparken Wilson’un minimum hata yapması ve koşu oyunlarında Hall’ın etkinliği bu maçta olduğu gibi yine takıma galibiyeti getirebilir.  

24- Washington Commanders (NFC Doğu, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Üst üste üçüncü mağlubiyet ile yoluna devam eden başkent ekibinde özellikle savunmadaki eksiklikler baş ağrıtmaya bir kez daha devam etti. Pas savunmasında rakip hücumları TD ile savuşturan Commanders, ligin en çok sayı yiyen takımları arasında da yer alıyor. Buna çözüm bulamadıkları sürece işleri bir hayli zor.  

25- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Başa baş giden mücadelede galibiyeti yine tek farklı skorla kaçıran Vikings, henüz işleri yoluna koyabilmiş değil. Her ne kadar savunma tarafında iyi bir görüntü ortaya koymuş olsalar da hücumda ele geçen fırsatlardan sadece üç sayıya ile dönmeleri bu sonuca vesile oldu. Öyle ki şimdi bir de Justin Jefferson olmadan dört maç oynayacak olmaları da işin başka bir boyutu.  

26- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Üç maçlık mağlubiyet serisini evinde nihayet son veren Raiders, özellikle savunmasının yaptığı işlerle sahadan galip ayrılmayı başardı. Maxx Crosby savunmada önemli işlere imza atarken bu sezon ilk defa bir maçta birden fazla top kaybı da yapmayı başardılar. Hücumda da koşu oyunları biraz daha öne çıkarsa belki yukarı doğru çıkan grafik yakalayabilirler.  

27- Chicago Bears (NFC Kuzey, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Geçen hafta yarım kalan işi bu hafta tamamlayabilen Bears, başkentte rahat bir galibiyet alarak nagalip serisini sonlandırdı. Justin Fields ve DJ Moore ikilisi takımı taşıyan isimler olurken genel olarak da hücumda ortalama bir çıkış yakaladılar. Şimdi gerçek olup olmadıklarını göstermek için karşılarında güzel bir NFC Kuzey maçı var. 

28- New England Patriots (AFC Doğu, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Son iki maçta hücumda Bill Belichick’in Patriots’u: Toplam sadece üç sayı, sadece 18 kez alınan birinci hak, ortalama 200 yard ve altı top kaybı… Yaşlı kurt Belichick için ayrılık mesajları verilmeye başlarken Patriots cephesinde de kötü gidişat hızlı bir şekilde devam ediyor.  

29- Arizona Cardinals (NFC Batı, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Evinde kaybetmesine karşın en azından sahadan silinmeyen Cardinals, mücadeleci oyununu yine sürdürmeyi bildi. Açıkça kalite farkından dolayı sahadan yenik ayrılan taraf olduğu gözüken Cardinals adına James Conner’ın sakatlığı biraz işleri bozacak gibi. Tabii Kyler Murray’in dönüp dönmeyeceği de aslında Cardinals’ın ana gündem maddesi.  

30- Denver Broncos (AFC Batı, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Kendisinden önceki head koça yönelik ağır eleştiri yapan Sean Payton, eleştirdiği kişinin takımına da kendi evinde mağlup olarak söylediği sözün altında kaldı. Hücum ve savunmadaki kötü görüntü bu maçta da devam ederken peşi sıra hatalarla da mağlubiyeti adeta hak etti.  

31- New York Giants (NFC Doğu, 1-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Giants, Giants, Giants… Florida’dan da mağlubiyetle ayrılan New York’un mavileri kötü gidişatını istikrarlı bir şekilde gösterdi. Hele ki Daniel Jones cephesinden bakıldığında değişen bir şey yok. Koç Daboll’a buradan kolaylıklar dileriz.  

32- Carolina Panthers (NFC Güney, 0-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Birinci sıra seçimi oyun kurucusuyla henüz galibiyete ulaşamamış olan Panthers, galibiyetten de uzak görüntüsüyle pek de “bu takım kazanır” mesajını da vermiyor. Bryce Young ile istediği hücum ritmini bulamamış olan koç Reich ise belki de koçluk kariyerinin en kötü başlangıcını yaptı. Belki her şeyin yeni olması krediyi biraz yüksek tutsa da Young’ın diğer iki ekürisinin yaptığı işlere bakıldığında artık bir şeyler gösterse fena olmaz gibi.