Herhangi bir namağlup takımın kalmadığı altıncı haftada, güzel sürprizli maçlar geride kaldı. Evinde San Francisco 49ers’ı yenen Cleveland Browns ve yine evinde Philadelphia Eagles’ı yenen New York Jets, kolay lokma olmadıklarını gösterirken Aaron Rodgers’ın maç öncesi sahaya çıkıp pas attığı ve yine ekranlara Taylor Swift’in aşırı bolca getirildiği bir haftayı da geride bıraktık.  

Güç sıralaması açısından bakıldığında ise liderlik koltuğunu sezon başındaki Kansas City Chiefs devralırken Detroit Lions, ilk üç ısrarını “aslanlar gibi” sürdürdü. Benzer şekilde ilk beş iddiasını sürdüren Miami Dolphins ve Jacksonville Jaguars da üst sıraları zorlarken Seattle Seahawks ve Los Angeles Chargers ilk 10 içinden sıra kaybettiler. Orta sıralarda da Tennessee Titans büyük düşüş yaşarken Houston Texans da sürpriz bir şekilde çıkış yaptı…

1- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Evinde rahat bir galibiyet alan Chiefs, kısa geçirdiği haftada hata yapmayarak mevcut kazanma serisini dört maça çıkardı. Özellikle savunmanın ön plana çıkmasıyla bu sezonki en az yard izni veren Chiefs, sezon başından bu yana süregelen turnover yapma serisine de devam etti.  

2- San Francisco 49ers (NFC Batı, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Ohio deplasmanında yüzü gülmeyen 49ers, bu seneki ilk mağlubiyetini alırken aynı zamanda Brock Purdy’de 49ers formasıyla ilk yenilgisiyle tanıştı. Sakatlıklardan dolayı istediği oyunu hem hücumda hem de savunmada ortaya koyamamalarına rağmen maçı kaçan alan golüyle şansız bir şekilde kaybettiler. Nitekim maç kaybetmelerinden ziyade başta CMC olmak üzere önemli oyuncuların sakatlık durumu daha mühim gözüküyor. Gerçi yine de yedekten gelen isimler de görevlerini ziyadesiyle yerine getiriyor.  

3- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

New Jersey deplasmanında namağlup serisini bırakarak evine dönen Eagles, bir bakıma nasıl yenilebileceğini de ipuçlarını verdi. Özellikle hücum hattından Lane Johnson çıktıktan sonra yoğun baskı altında kalan Hurts, hücumdaki etkinliğini yitirirken üstüne gelen top kayıpları da adeta mağlubiyetin yolunu hazırladı. Savunmada ise koşuda iki hafta uzatmaya giden maçtaki gibi sıkıntı yaşamaları rakibe şanslar tanıdı. Bu durumlar geçici mi yoksa gerçekten bu tarz işlerde sıkıntı yaşayan bir takım mı bir sonraki maçta belli olacak.  

4- Detroit Lions (NFC Kuzey, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Şaka maka Lions ne ara buralara kadar geldi bilinmez ancak Florida deplasmanında da kazanarak beşinci galibiyeti hanesine yazdırıp basamakları birer birer atlamaya devam ettiler. Özellikle hücumdaki ve savunmadaki eksiklere rağmen sürekli pozitif işler yapmaya devam etmeleri ve kenardan gelen oyuncuların verdiği ekstra katkılarla bu takım takdir edilesi bir sezon geçirmeye devam ediyor. Tabii ki de başta koç Campbell ve ekibinin de bunda payı büyük. Şimdi sıradaki deplasman olan Baltimore.  

5- Buffalo Bills (AFC Doğu, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Londra dönüşü evinde yeni bir seriye başlamanın planlarını yapan Bills, beklenenden daha sönük bir oyun ortaya koyarken az kalsın zayıf rakibi karşısında şok bir skorla sahadan yenik ayrılacaktı. Hücum tarafında maç başı 28 sayı yiyen rakibine üç çeyrek boyunca hiç skor üretememek Josh Allen ve arkadaşlarına pek yakışmadı. Savunmada ise Matt Milano’nun yokluğu hissedilirken Von Miller’ın dönüşü ön tarafa hareket katmış. Bills, Allen önderliğinde kazanmanın yolunu bir şekilde buluyor ama bu devran da böyle dönmez herhalde?  

6- Miami Dolphins (AFC Doğu, 5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Kötü başladığı maçta geç açılan Dolphins, geriden gelerek kazanmayı bildi. Hücumda yine Tua zaten bildiğiniz gibiyken yıldız çaylak Devon Achane’nin sakatlığında eski kurt Raheem Mostert, TD serisini yine sürdürdü ve galibiyette büyük pay sahibi oldu. Nitekim hücum bu kadar etkiliyken savunmanın ise tutuk görüntüsünün yanında aksayan parçaları olması ilerisi için sorun teşkil edebilir. Hele ki bir sonraki rakip geçen senenin Super Bowl oynayan taraflarından biriyse…  

7- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Nihayet Florida’daki asıl evinde de kazanmayı başaran Jaguars, böylelikle üç maçlık bir galibiyet serisi de elde ederek grubundaki liderliği ele geçirdi. Hücumda Travis Etienne’nin etkinliği ile çeşitlenen pas hücumu ritmini bulurken takdirin büyük çoğunluğunu hak eden savunma da dört turnover ile maça olumlu etki etti. Öte yandan hafif bir sakatlığı olan Trevor Lawrence’un da durumunun iyi olması yüreklere su serpti.  

8- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Londra’da kazanarak geçen haftaki mağlubiyetini telafi eden Ravens, aslında alışılagelmiş felaket senaryolarından birini daha yaşamaya pek yakın bir görüntü ortaya koydu. Rahatça önde sürdürdüğü maçta ikinci yarıda ani düşüş yaşayan Baltimore ekibi, Lamar Jackson’un attığı interception ile momentumu bir anda rakibe vermişti ki tüm maç boyunca iyi işlere imza atan savunma bir kez daha takımını kurtardı. Özellikle hücum tarafında da önde olduklarında sahada uygulayacakları planları gözden geçirmeleri ve hiç top kaybı yapmamaları şart.  

9- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Yaptığı kötü başlangıçtan sonra toparlamaya çalışan Bengals, iki maçlık deplasman turnesinin ardından kendi evinde de galip gelmesini bildi. Hücumda geçen maça göre biraz daha etkisiz gözükseler de savunma bir kez daha ön plana çıkarak maçı kazandırdı. Şimdi bay haftasına giren Bengals için özellikle Joe Burrow’un sağ ayağını dinlendirmesi ve sağlıklı bir şekilde dönmesi en güzel senaryo olacaktır.  

10- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 4-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Nihayet Cowboys’ta sezonun iyi maçlarından birini geçiren Dak Prescott, takımının Los Angeles deplasmanından galibiyetle dönmesini sağladı. Özellikle Cowboys’un bol skorlu maçlarında etkisiz kalan tecrübeli oyun kurucu, tam da istenilen noktalarda sahaya çıkarak güzel işlere imza attı. Bu ritimde devam ederse zaten iyi de savunmaya sahip olan Dallas ekibinin yukarı çıkışı devam edecektir.  

11- Seattle Seahawks (NFC Batı, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Bay haftasından galibiyet serisini bitirerek çıkan Seahawks, Ohio deplasmanında son hücumda Geno Smith ile kazanma fırsatını teperek sahadan yenik ayrıldı. Sezon başında iyi de kontrat alan tecrübeli oyun kurucu da sezon başındandır süregelen form düşüklüğünü yine devam etti.  

12- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Bu sezon dikiş tutturamayan takımlarından olan Chargers, evinde bay haftasından çıktığı haftada kaybederek sezonun kendilerince ikinci yarısına iyi bir giriş yapmadılar. Nitekim henüz daha bu mağlubiyetlerin asıl müsebbibi bilinmese de koç Staley ve Justin Herbert taraflarına da yoğun eleştiriler mevcut. Hele ki kaybettikleri maçlarının çok büyük çoğunluğunun son topa kalıp bireysel veya koç hatalarından gelmesi ise iki taraf için de pek iyi durumlar ortaya çıkarmıyor.  

13- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Haftayı maç oynamadan geçiren Steelers, ilk beş maçında aldığı üç galibiyetle grubunda iddialı bir konumda yer aldı. Lakin sahadaki oyunun ise bunun tam aksini gösterir bir şekilde icraat edilmesi ise soru işaretlerinin sayısını da bir hayli arttırdı. Özellikle hücum tarafında koordinatör Matt Canada’dan başlayan eleştiriler haftalar geçtikçe artarken, Steelers hücumu ise bir gelişim gösteremedi. Eldeki malzemeyi kullanmak konusunda sıkıntı yaşayan Canada’nın akıbeti belli olmadıkça iyi de bir savunmaya sahip olan Steelers’ın kalan fikstürden çok da büyük bir galibiyet oranı ile çıkması bir hayli zor.  

14- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Favori olmadığı maçta evinde ligin namağlup takımını mağlup etmeyi başaran Browns, haftanın büyük sürprizlerinden birine imza attı. Deshaun Watson’un yine yokluğunda formayı alan PJ Walker, iyi işlere imza atarken hücumda yeri geldiğinde işleyen koşu hücumlarıyla skor üretmeyi bildiler. Öte yandan asıl takdiri toplayan savunma ise maç boyunca yaptığı yoğun baskı ve turnoverlarla sezonun en iyi maçını oynadı. Tabii ki bu noktada koç Stefanski ve ekibinin maça hazırlanışları da gayet takdire şayan. Bu oyunu sürdürürlerse kazanmaya devam ederler.  

15- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 3-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Bay haftasından pek de hoş çıkmayan Bucs, kendi evinde sahadan yenik ayrıldı. Savunma görevini yerine getirse de hücumda işlerin bu kadar çok Baker Mayfield’a yıkılması neticeyi getirmedi. Özellikle hücum tarafında başta koşu oyunları olmak üzere çeşitlilik katılması belki de Baker’ın da oyununa pozitif katkı sağlayacaktır.  

16- Houston Texans (AFC Güney, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

CJ Stroud ile kazanmaya bir maç aradan sonra devam eden Texans, son dört maçtan üçüncü galibiyetini alarak bay haftasına girmiş oldu. Stroud cephesinde ilk interception tanesi sahaya düşerken yine maç kazandıran anlarda TD pasını da atmayı bildi. İşin savunma tarafında da bir kez daha yapılan turnoverlar maça olumlu etki etti. Şimdi yüzde elli galibiyet oranı ile dinlenme zamanı.  

17- New York Jets (AFC Doğu, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Kendi evinde hücumda sorunlar varken ligin namağlup takımını yenmek mi? Aaron Rodgers sonrası bir şekilde hayatta kalmaya çalışan New York’un yeşilleri, haftanın beklenmedik hareketlerinden birini yaparak hanesine galibiyet yazdırmayı başardı. Özellikle savunma tarafından gelen turnoverlar ve maç boyunca yoğun baskı galibiyetin zeminini hazırlarken Zach Wilson cephesinden görece az hata gelmesi ve koşudan da gerektiğinde verim alınması bu başarıda önemli yer tuttu. Nitekim Wilson cep içerisinde biraz daha pozitif işler yapsa kim bilir daha neler olacak.  

18- Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Bu sezon evindeki ilk galibiyetini alan Rams, bir haftalık aranın ardından yeniden yüzde elli galibiyete ulaştı. Savunmanın devreye girmesiyle farkı açan Los Angeles ekibinde, gelir gelmez mesaiye başlayan Cooper Kupp, farkını bu hafta da ortaya koyarken maçın hücumda kilit ismi oldu. Şüphesiz ikinci yılındaki koşucu Kyren Williams’ın da olmaması zaten endzone’da sıkıntı yaşayan takım için şartları biraz daha zorlaştırabilir.  

19- Washington Commanders (NFC Doğu, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Georgia deplasmanında güzel bir galibiyet alan başkent ekibi, yine yüzde elli seviyesine geldi. Bu takımın şu an en büyük ihtiyacı istikrar. Kendilerince bir form grafiği yakalayabilseler; Howell bir maç üç TD pası, diğer maçta da dört interception atmadan oynasa iyi işler yapabilecekler gibi gözüküyor.  

20- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Bu sezon ilk kez galibiyet serisi yakalayan Vikings, yavaş yavaş form tutmaya da başladı. Justin Jefferson’un yokluğunda hücumda tutuk bir görüntü sergileseler de savunmanın maçın kaderini değiştiren oyunuyla kazanmayı bildiler. Nitekim JJ yokken koşuya ağırlık vermeleri bu geçici sürede belki de bir çözüm olabilir.  

21- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Eski head koçuna karşı galip gelmeyi bilen Josh McDaniels ve öğrencileri aynı zamanda bu sene ilk kez bir galibiyet serisi yakalamış oldular. Öte yandan zaten aksayan hücumda Jimmy G’de sakatlanıp oyundan çıkınca Brian Hoyer işler pek iyi gitmedi. Lakin bu noktada savunma ön plana çıkarak başta Max Crosby olmak üzere iyi işlere imza attılar. Jimmy G sakatlanıp dönmez de Brian Hoyer’dan ziyade Aidan O’Connell bu takımda daha çok katkı sağlayabilir.  

22- New Orleans Saints (NFC Güney, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Sezon başındaki ritmini çabuk kaybeden Saints, Houston deplasmanında da yenilerek son dört maçtan üçüncü mağlubiyetini aldı. Özellikle hücumda Derek Carr beklenen etkiyi yapamadığı bariz ortada. Hazır da grupta dengeler kopup gitmemişken biraz toparlansalar belki grup liderliğini bile alabilirler.  

23- Indianapolis Colts (AFC Güney, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Colts adına sezon iyi başlamıştı ancak kısa sürdü. Geçen hafta sakatlanan Anthony Richardson’un sezonu kapattı haberi geldi. Bununla birlikte koltuğu devralan Gardner Minshew ise “su yakmaya” başlayarak birbirinden değişik “Nasıl interception atılmamalı?” sorusuna cevap niteliğinde pasları rakibe gönderdi. Eğer Minshew böyle oynayacaksa vay Colts’un haline. Koç Steichen’ın bakalım acil durum için planı ne olacak?  

24- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 2-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Bay haftasında olan Packers, oynadığı son üç maçtan iki mağlubiyet alarak iyi başladığı sezonun beş maçlık periyodunda kötü bir şekilde devam etti. Jordan Love cephesinde henüz istenilen oyunun gelişmemesi ve savunma tarafındaki eksikler, mevzubahis bölümdeki sıkıntılardan en dikkat çekenleriydi. Kalan maçlarda kazanabilecekleri bir takvim olan Packers için en azından mücadeleci olmaları onları bu sezon bir noktaya taşıyabilir.  

25- Tennessee Titans (AFC Güney, 2-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Bir kazan bir kaybet ritüelini bozan Titans, Londra’da kaybederek yeni bir mağlubiyet serisi elde etti. Savunma tarafı yine görevini yerine getirdi ancak hücumda Ryan Tannehill ile bu iş olmayacak gibi ki zaten kendisi sakatlandı. Gerçi Malik Wills ile de olmayacak; Malik Wills hiç olmayacak. Hatta Willis için bu takımda bulunuyor olması bile artık büyük başarı. Endzone 1 yardda saha kenarına koşup mola yokken ve süre biterken saha içinde kalmaya çalışmalar falan…  

26- Atlanta Falcons (NFC Güney, 3-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Evinde kazanabileceği bir maçı kaybeden Falcons, son dört maçtan üçüncü galibiyetini aldı. Özellikle sezon başından beri performansı sallantıda olan Desmond Ridder’ın birbirinden fecaat attığı üç interception, belki de kazanmalarının önündeki engellerin başında geldi. Takımda bu kadar yetenekli isimler varken az hata yapmaya çalışmak Ridder ve Falcons’a yetebilir.  

27- Chicago Bears (NFC Kuzey, 1-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Sürekli oraya buraya koşan Justin Fields, ne yazık ki sakatlanıp kenara geldiği maçta Bears, kendi evinde gruptaki rakibine mağlup oldu. Yerine geçen Tyson Bagent ile ilk denemelerinde rakibe TD yaptırmak dışında idare eder görüntü sergiledi. Zaten Fields ile sıkıntı olan hücum, bundan sonrasında daha zorlu süreçler bekliyor.  

28- New England Patriots (AFC Doğu, 1-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Belichick ve öğrencilerinin seri mağlubiyetleri gelmeye devam ederken bu seferki ise eski bir öğrencisi karşısında geldi. Yine keder, yine hüsran, yine mağlubiyet ama bu sefer TD yaptılar. Hey be, koskoca Patriots üç maçta sadece iki tane TD yapacak takım mıydı?  

29- Arizona Cardinals (NFC Batı, 1-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Sakatlıklardan sonra formdan düşmeye başlayan Cardinals, Los Angeles deplasmanında maçı başa baş götürmeyi başarsa da yaptığı top kayıplarıyla sahadan yenik ayrıldı. “Kaybettiler ama iyi mücadele ettiler, maçtan düşmediler.” derken bir anda beşinci galibiyetini alan Cardinals da ufaktan draftı düşünmeye başlamıştır herhalde.  

30- Denver Broncos (AFC Batı, 1-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Denver cephesinde değişen bir şey yok: Güçlü rakibi karşısında çok da fazla direnç gösteremeyen Broncos iki hafta önce bitirdiği mağlubiyet serisinin ikincisine de başlamış oldu. Nitekim Broncos cephesindeki başlıca haberler saha içinden uzaklaşarak saha dışına çıkarken yeniden yapılanma olmakla birlikte iki savunma oyuncusunun takımdan apar topar gönderilmesiyle gerçekleşiyor gibi gözüküyor. Zaten yapılanma adı altında servet döktükleri Russell Wilson varken hangi kararlar alınacak merak konusu.  

31- New York Giants (NFC Doğu, 1-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Daniel Jones olmadan da nasıl oynanabileceğini gösteren Giants, Buffalo deplasmanında önce ilk yarının son saniyelerindeki rezalet saat yönetimi ve TD yapamama beceriksizliği olmasaydı şu an sahadan galip ayrılmıştı bile. Hatta bunlar dışında maç saati 1 saniyeyi gösterirken endzone’un dibinde oynanan oyunda Saquon Barkley varken Tyrod Taylor’a pas attırma sevdası olmasa şu an ikinci galibiyetini almıştı bile. Adeta maçı kaybetmek için çırpınan New York’un mavileri, makus talihini New York’da da bozamadı.  

32- Carolina Panthers (NFC Güney, 0-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Öyle ki Florida deplasmanında iki skor öne geçtikten sonra herhalde maç bitti deyip Carolina’ya dönmüş olacaklar ki geri kalan süre zarfında hiçbir varlık gösteremeden sahadan farklı bir şekilde yenik ayrıldılar. Koç Reich’in oyun planını uygulamakta zorluk çeken Bryce Young’un gelişim açısından elle tutulur adım atamaması da büyük sorun. Belki bir galibiyet gelse işler yoluna girer?