Geçtiğimiz yedi haftada olağanüstü hikayelere tanıklık ettiğimiz NFL’de sekizinci haftada neler olabileceğini, dikkat edilmesi gerekilen noktaları ve beklentilerimizi sizin için değerlendim. Haftanın maçı olarak görülen Cincinnati Bengals – San Francisco 49ers eşleşmesi, 2023 NFL Draftı’nın ilk iki sıra seçimi QB’lerin karşılaşması, beklentisi düşük New York derbisi, takas dönemi sonlanırken son durum ve bekleyebileceğimiz sürprizler…

San Francisco 49ers’ın Düşüşü

Sezona çok hızlı bir başlangıç yapan San Francisco 49ers, yaşadığı sakatlıklar ve şanssızlıklar sonunda son iki maçından mağlup ayrıldı. Geçtiğimiz hafta kaybettikleri takımın sezonun bir diğer hayal kırıklığı takımı Minnesota Vikings olması sebebiyle hafta başı yapılan yorumlarda mağlubiyetlerin suçlusu arandı. Şimdi ise rakip bay haftasını geride bırakan ve playoff için önündeki çoğu maçı kazanması gereken Cincinnati Bengals. Sezona kimsenin beklemediği şekilde arka arkaya mağlubiyetlerle başlayan Bengals, bay haftası öncesi aldığı iki galibiyet ile umutları yitirmemiş durumda. Vikings karşısında aldığı darbe sonrası hafta içinde beyin sarsıntısı protokolüne giren Brock Purdy’nin Bengals karşısındaki sahadaki yerini alacağı açıklanırken, left tackle Trent Williams’ın durumunun maç saatinde netleşmesi bekleniyor. Bu iki ismin saha oluşu ile 49ers, kendi sahasında galibiyete yakın taraf olacaktır. 15 maçlık touchdown serisine devam eden Cristian McCaffrey’i, Bengals defansında durduracak birinin olmaması ve güçlü 49ers savunmasının zayıf Bengals O-Line’ına karşı üstünlüğü sebebiyle de 49ers, favori olarak öne çıkıyor.

2023 NFL Draftı QB’lerinin Düellosu 

2023 NFL Draftı’nın ilk iki seçimi olan QB’ler Bryce Young ve C.J. Stroud bu hafta karşı karşıya geliyor. Oynadığı altı maçta hiç iyi performans sergileyemeyen Panthers QB’si Bryce Young, ilk seçim olmalı mıydı tartışmalarını durdurmak için sahaya çıkıyor. Bay haftasından çıkacak olan Carolina Panthers henüz galibiyet ile tanışabilmiş değil. Üstelik takım Bryce Young için 2024 NFL Draftı ilk tur seçim hakkını da Chicago’ya teslim etmişti. Houston ve C.J. Stroud tarafında ise işler mükemmel olmasa da yolunda gibi gözüküyor. Sezon başlamadan ikinci sırada seçilmesi tartışma yaratan Stroud, performansıyla eleştirileri susturmuş durumda. Altıncı haftadaki New Orleans Saints maçına kadar 177 pas denemesinde hiç interception atmayan Stroud, bu alan NFL çaylak rekorunu kırarak ismini rekorlar kitabına da yazdırmayı başardı. İlk sıradan Bryce Young mı yoksa C.J. Stroud mı seçilmeliydi tartışmalarını alevlendirecek bir karşılaşma bizleri bekliyor.

New York Derbisi

Sezon öncesi büyük maçlardan biri olabilecek gözüyle bakılan New Jersey’de oynanacak New York derbisi, sıradan bir maç konumuna geldi. New York Giants’ın beklenmeyen felaket kötü performansı, New York Jets’in ise büyük yatırım yaptığı QB Aaron Rodgers’ı sakatlığa kaybetmesi, bu yılı iki takımın da bitmesini istediği bir sezon haline getirdi. Maçın büyük ölçüde favorisi olan New York Jets ise tarihindeki ilk Philadelphia Eagles galibiyeti ile bu maça moralli geliyor. Az da olsa playoff iddiası olan New York Jets bu maçta Giants karşısında favori.

Takasta Son Günler

31 Ekim’de sonlanacak takas sürecinde bu sene şampiyonluk hedefi olan takımlar eksiklerini doldurmayı hedefliyor. Bu hafta çoğu hedefsiz takımın mutsuz oyuncularını hayatlarının maçını oynamalarına şahitlik edebiliriz. Takas dönemi sonlanmadan takaslanabilecek en popüler isimler arasında Davante Adams geliyor. Raiders şimdilik yaptığı açıklamada Adams’ı takımda tutanacağını belirtmiş durumda. Bir diğer öne çıkan isim ise yıldız running back Derrick Henry. Titans, safety Kevin Byard’ı Eagles’a takaslayarak sezon sonu indirimi tarzı bütün yaşlı oyuncuları elden çıkarma peşinde. Washington Commanders’taki başarısızlıktan bıkan Chase Young için ise Jacksonville Jaguars aktif durumda. Muhtemel takas senaryolarında yer alan diğer isimler ise Carolina Panthers cornerback’i Donte Jackson, Denver Broncos WR’ı Jerry Jeudy ve New England Patriots WR’ı Kendrick Bourne…

Potansiyel Sürprizler

Her hafta tanıklık ettiğimiz sürprizler bu hafta da bir yere gitmiyor. Hedefleri büyük olan takımların kolay galibiyet olarak gördüğü takımlara karşı aldığı mağlubiyetler, bu sporun her zaman ciddiye alınması gerektiğinin en büyük göstergesi. Bu hafta da sürpriz yaratabilecek takımların başında Washington Commanders geliyor. Division rakipleri Philadelphia Eagles’ı kendi evinde ağırlayacak olan Commanders, rakibini gafil avlayabilecek güce ve isteğe sahip gözüküyor. NFC East grubunda rakibinizden aldığınız bir galibiyet bile bütün seneyi kurtarabilirken, head koç Ron Rivera ve ekibi en azından her şeylerini sahada bırakacakları bir maç oynayacaklar. Bir diğer sürpriz potansiyelini de Las Vegas Raiders için söyleyebiliriz. Sakatlıklarla boğuşan Detroit Lions, geçen hafta Baltimore Ravens tarafından kolayca üstünüzden atamayacağınız bir hezimete uğradı. Sakatlığı devam eden David Montgomery’nin bu maçta da oynaması beklenmiyor. Lions tarafında devam eden çalkantılar Raiders’a bir şans verebilir.