Merhabalar, değerli NFLTR.com okurları… Aradan hatırı sayılır bir süre geçti ve Packers hakkında değişen birçok şey oldu. Bana kalırsa geçtiğimiz hafta Detroit Lions’a karşı oynanan Şükran Günü maçıyla beraber takım için çok kritik bir dönüm atıldı. Yazı yazmadığımız beş haftada alınan bir dört galibiyet var ve böylelikle Green Bay Packers 6-6’lık dereceyle resmen playoff yarışında çok önemli bir adım attı. Lions maçında kazanılan özgüvenle beraber bunu Frozen Tundra’ya taşımasını bildiler ve bu çok kıymetli oldu çünkü kazanılan bu özgüven şimdinin ve yarının başarısının kilidi oldu. Bu özgüven de nasıl kazanılır? İstikrarla. Biz de bu yazıda aşkın (Jordan Love) ve istikrarın nasıl başarı getirebildiğinden bahsedeceğiz…

Nasıl Başarıldı?

Son şampiyon Kansas City Chiefs karşısındaki galibiyete geçmeden önce bahsedilmesi gereken çok değerli bir Detroit Lions galibiyeti var ki LA (Rams+Chargers) galibiyetlerinden çok farklı olarak bir amaca hizmet ediyor. Bu iki arada kalmış Los Angeles takımları da aynı Packers gibi ortada süzülürken yaşanan galibiyetlerdi ve bize takımın tam play-off yapamamak ile draft’ta da yüksek seçememek arasında kalacak fikrini veriyordu. Rekabetçi maçların da kazanılamayacağı fikrini veriyordu fakat Lions’ın geleneksel Thanksgiving batırışı ve Jordan Love önderliğinde oturmuş bir hücum ile iki tane çok değerli galibiyet kazanıldı. Chiefs’i ise en dağınık ve başarısız şekilde yakalaması Packers için çok büyük bir avantaj oldu. Kelce’den de beklenen patlayıcı verimin alınmadığı bu tabloda çok verimsiz oynayan bir hücum var. Pacheco’dan ve Rice’a atılan screen pas’lar dışında Mahomes’un sihrine bakılan bir hücum izliyoruz açıkçası. İlk yarıda Chiefs hücumu zorlansa da ikinci yarı biraz daha kendine geldi. Mahomes-Kelce ikilisinden birkaç güzel oyun ve koşuyla maçın içinde kaldılar ama özellikle zayıf wide receiver kadrosuyla aradıkları efektifliği hiçbir şekilde bulamadı.  Packers koşuyu çok iyi durduramasa da Chiefs’in en iddialı olduğu YAC performansını durdurmayı bildi. Savunmada da kaliteli oyuncuların öne çıkmasıyla beraber Chiefs’ın karşısında durabildiler.

Kansas City Chiefs’in pas savunması ligin en iyilerinden olurken koşu savunmasında yaşanan sorunları Packers iyi değerlendirdi ve bunu doğru uygulayarak pas hücumunda istediklerini buldu. Chiefs, blitz ağırlıklı bir defans ve sezon boyunca pass rush konusunda önemli bir tehdit oluşturdular. Packers O-Line’ı aksaklıklar olsa da başarıyla durmayı başardı ve galibiyette önemli bir rol oynadılar. Diğer yazılarda da belirttiğimiz gibi pas hücumunda yetenekli ama dağınık bir pas ekibine sahip olunması takıma büyük zarar veriyordu. Ancak Christian Watson’nın öne çıkması ve kendini kalabalık wide receiver odasının en yeteneklisi olarak ispat etmesi takıma bir seviye atlattı. Şimdi sakatlanmadan bunu devam ettirmesi gerekiyor ama gelin görün ki Watson temassız bir sakatlık daha yaşadı ve maça devam edemedi. Bu sakatlık sorunu da Packers’ı çok zor konuma yerleştiriyor. Takımın açık bir şekilde istikrar kazanması lazım yoksa orta-uzun vadede Packers buradan hiçbir şey elde edemez, Watson’nın da hamstring’i ortadaki en büyük zorlayıcı. Başarı için takımın süperyıldızlara ihtiyacı var ve Watson bize bunu gösterip umut veriyor ancak istikrar olmazsa bunların hiçbir manası yok.

Diğer yandan Aaron Jones’un devamlılık sorunları yaşamasından kaynaklanan oturmayan düzenin terk edilmesiyle beraber A.J. Dillon’ın tarzına göre uygulanmasıyla beraber verimlilik arttı diyebiliriz. Jordan Love’ın da oyununu zor şartlara rağmen olgunlaştırmasıyla geleceğe daha rahat bakabiliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi geleceğin bir efsanesi olamayabilir ama doğru yapılanmayla takımı başarıya taşıyabilir.

Mevcut Başarı Ne Kadar Devam Ettirilebilir?

Bu sezon başarıyı elde etmek için yeterli şartlar var. Packers’ın normal sezonda kalan maçlarına baktığımızda hepsi kazanılabilir uygun maçlar ve mevcut galibiyet serisinden sonra play-off yapılması çok değerli olacak Özellikle wide receiver odasının istikarı çok önemli. Christian Watson yetenekten çok sakatlık konusunda çok büyük soru işareti oluşturduğu için güvenilmemesi gerekiyor. Bu tabloda başarı elde etmek çok daha zor olacaktır. Ben açıkçası tanking ile Marvin Harrison’ı istiyordum ama Packers’ın kültürü buna ne kadar izin verirdi bilmiyorum. Packers mücadele etmeyi ve şansını denemeyi seçti. En son rebuilding gidiyoruz deyip aynı sezonda playoff yapan bir NFC takımı hatırlıyorum. Philadelphia Eagles… İki sezon önce Eagles görece daha zor bir konferansta son sıradan playoff yapmıştı ve Tom Brady’li Tampa Bay Buccaneers karşısında sefil bir mağlubiyet almıştı fakat ilerleyen sezonda A.J. Brown gibi katkıların yapılması ve iyi bir off-season ile Super Bowl oynayan bir takım oluşturuldu. Packers’ın salary cap’i buna önümüzdeki sezon çok izin veremese de sonraki sene doğru yapılanma ile takım adına parlak bir tablo oluşturulabilir.