Döndük dolaştık bir Super Bowl’da daha buluştuk. Pandemi öncesindeki son Super Bowl’un rövanşı da 12 Şubat’ta Las Vegas Raiders’ın evi Allegiant Stadyumunda oynanacak. Kansas City Chiefs savunan şampiyon olarak New England Patriots’tan sonraki hanedanlık olduğunu kanıtlamak adına o üst üste şampiyonluğu kazanmak isteyecektir. San Francisco 49ers ise uzun yıllar sonra Steve Young’tan beri çıkıp kaybettiği Super Bowl’ların ardından bu sefer Lombardi kupasını almak isteyecek. Bu yolda da rakip, son Super Bowl’ın kaçmasına sebep olan Kansas City Chiefs ve Patrick Mahomes.

Maç öncesi de cesur tahminlerle de kendimizi maça hazırlayalım. Asıl tahmin sıkıcı kurak bir maç geçmesi ama biz de cesur bir şekilde bekleyelim ki keyfimize bakalım. Hızlı yaşa hızlı öl, cesedin Tom Brady gibi olsun demişler. Super Bowl LVIII’de de NFL metin yazarlarının işine karışıp bir şeyler yazdık. Önceden belirtmek gerekirse bu tahminler çıkarsa ben demiştim diyeceğim. Çıkmaz ise NFL metin yazarlarını istifaya davet edeceğim…

Maç Öncesi Tahminler

Yazı Tura: San Francisco 49ers tura diyerek para atışını kazanacak ve topu almayı seçecek.

Stadyumda Sorun: İlk defa Super Bowl ağırlayan Las Vegas’ta maç öncesinde bir sorun çıkacak ve sert eleştirilere maruz kalacak.

Taylor Swift Jet Lag Olup Uyuya Kalacak

Japonya konserinden yorgun dönen Taylor Swift stadyumda uyuyacak. Maç öncesinde müstakbel eltisi Kylie Kelce ve Brittany Mahomes dedikodu yaparken Taylor Swift, Donna Kelce’nin omzuna yaslanıp uyuya kalacak ve bizlere unutulmaz bir “meme” çıkaracak.

Devre Arası Tahminleri

Devre Arası Şovunda, Micheal Jackson ve Prince’ten Sonra En İyi Erkek Performansını Usher Gösterecek

Yıl olmuş 2023, ne Usher’ı kaldı diyebilirsiniz. Trend’ten uzak bir isim ama performans kısmından baktığımızda benim kendisinden beklentim var. Herkesi şaşırtacak güzel bir performans vermesi ve erkek şarkıcılar arasından işini ciddiye almasıyla beraber ortaya güzel bir iş çıkaracağını iddia ediyorum.

Eski Devre Arasındaki Şovlarında Bulunmuş Özel Konuk Çıkacak

Sürpriz konuk, devre arası şovlarında en merak edilen faktörlerdendir. Bu sene de Usher iyi bir performans gösterecekse iddialı ve başarılı bir ismi çıkarması gerekir ki burada da şaşkına çeviren bir ismin kendini göstermesini gerekir.

Maç Tahminleri

İlk Touchdown: Christian McCaffrey, 15+ yard koşu. San Francisco 2020 Super Bowl’un intikamını almak için agresif ve önde başlayacak. Maçı da kontrol etmek için maçın başında Christian McCaffrey’i etkili kullanarak sahayı ele geçirmek isteyeceklerdir. Böylelikle CMC, redzone girişinde etkili tackle kırmalarla güzel bir koşu yapıp altı sayıyı kapacaktır.

İlk Alan Golü: Harrison Butker, 42+ yard alan golü. Maçın ilk drive’ında Chiefs’in bulduğu skor Butker’ın uzun ama başarılı bir alan golü denemesiyle gelecektir.

İlk Top Kaybı: Mahomes ikinci çeyrekte çok ucuz bir interception atacak ve bir skor farkından fazla geriye düşecekler.

En Fazla Pas Yard’ı Atacak Oyuncu: Brock Purdy, iki TD, iki INT atarken 250+ pas yardıyla karşılaşmanın en fazla pas yard’ı elde edecek oyuncusu olacaktır.

En Fazla TD Yapacak Oyuncu: Patrick Mahomes iki TD pasının yanına bir de göbekli haliyle bir koşu touchdown’u yaparak takımının toplam üç defa altı sayıyı kapmasını sağlayacak.

En Fazla Pas Yard’ı Kazanan Oyuncu: George Kittle. Birkaç tane büyük oyunla 100+ yard ve TD bulacak ama toplam top yakalaması dördü geçmeyecek.

En Fazla Top Yakalayan Oyuncu: Rashee Rice 7+. Rashee Rice çok sayıda top tutarak ama takımına özellikle screen paslarıyla alan ve mesafe kazandıracak. Ama yard anlamında sınırlı kalacak.

En Fazla Koşu Yard’ı Kazanan Oyuncu: Isiah Pacheco, 105+ koşu yardı. Pas oyununda istediği verimlileğe ulaşamayan Chiefs hücumu özellikle ilk yarıda hücum planını Pacheco’nun bacakları üzerinden yapacak.

En Çok Yard Kazanan Oyuncu: Christian McCaffrey, 150+ toplam kazanılan yard. CMC bildiğimiz gibi oyunun iki tarafında da etkili olarak maçın ana karekteri olacak.

En Fazla Top Kaybı Yapan Oyuncu: Brock Purdy; iki interception ve bir fumble ile NFC karşılaşmalarında ucuz kurtardığı bütün hatalarını burada yapacak. Hücumun itmesiyle yine birkaç güzel oyun gerçekleştirecek ama maçın sonlarına doğru sahada emin duramayan Brock Purdy playoff kurdu Chiefs savunmasının altında kalacak.

Oyun Liderleri

Kansas City Chiefs

Pas: Patrick Mahomes; 215+ yard, iki TD, bir INT

Koşu: Isiah Pacheco; 105+ koşu. Patrick Mahomes; 20+ yard, TD.

Pas Yakalama: Travis Kelce; 5+ top tutma, 80-100 yard pas, TD. Vasat Altı WR’ların birinden TD.

Sack: Chris Jones; beş sack

Fumble: Chris Jones FF, FR

Interception: La’Jarius Sneed, Justin Reid

Tackle: Nick Bolton; 10 tackle.

San Francisco 49ers

Pas: Brock Purdy; 250+ yard, iki TD, iki INT, fumble

Koşu: Christian McCaffrey; 80+ koşu yardı, TD

Pas Yakalama: George Kittle; üç top yakalama, 100+ yard, TD. Christian McCaffrey; altı pas yakalama 65+ yard.

Sack: Nick Bosa; 2.5 sack

Interception: Dre Greenlaw; INT

Tackle: Fred Warner; 13 tackle

Kansas City Chiefs Kötü Adam Olarak Kalmaya Devam Edecek

Son beş senede dördüncü Super Bowl’unu çıkan Kansas City Chiefs ilk yarı geriye düşmesine rağmen ikinci yarıdan itibaren oyuna skorla dönüp oyunun akışını ele geçirecek. Chiefs, üçüncü çeyrekte öne geçerek son çeyreğe keyifli bir düello taşınacak. Maçın son 10 dakikasına doğru önde giren Chiefs karşısında Purdy takımı tekrar skora yaklaştıracak touchdown yapamayarak alan golüyle farkı azaltacak. Chiefs, koşup birinci hakları alıp süreyi azaltmaya oynayacak ve .43 saniye kala 49ers topu kendi beş yard çizgisinin gerisinden tekrar alacak. 49ers topu rakip sahaya taşımaya çalışacak ama çok başarılı olamayacak ve 53+ yard mesafeden Jake Moody’nin kaçırdığı alan golüyle maç sona erecek…

Kansas City Chiefs: 27 – San Francisco 49ers: 24

Super Bowl MVP Şaşırtmıyor

Savunmadan bir MVP hak ediyor denirken Patrick Mahomes çıkacak ve toplam üç TD ile üçüncü defa Super Bowl MVP ödülünü alacak.

Maç Sonrası Tahminler

– Maçın ardından gaza gelen Jason Kelce t-shirt’ünü yırtıp emeklilik kararından vazgeçecek.

– Taylor Swift Travis Kelce’ye ağlayarak sarılacak ama Taylor bir ay sonra Travis’ten ayrılarak yeni dünya turu yapacak ve yeni albümün ismini de “Travel” olacak.

– Andy Reid, GOAT tartışmalarına girecek.

– Mahomes, “Baby GOAT” lakabını “Teen GOAT” ile değiştirecek.

– Gelecek sene 49ers’ın performansı aşırı düşecek ve Super Bowl sonrası yine playoff yapamayacak.

Super Bowl LVIII, Güzel bir Super Bowl olsun ve bizlere unutulmaz anılar bıraksın…