İşte yılın o zamanı geldi; NFL Draftı’na sadece bir hafta kaldı! Farkında mısınız bilmiyorum ama bu yıl draft çabuk geldi. Neyse ses etmeyelim çünkü elimizde çok güzel bir draft sınıfı var. Sahip olduğu hücum oyuncuları açısından son yılların en dolu sınıfı. Ana cazibe noktası elbette quarterback’ler ancak bu sınıftan çıkacak offensive tackle ve wide receiver’lar yıllar sonra kendi pozisyon gruplarının en iyi draft’ı olarak anılmasına sebebiyet verebilir. Bu yıl mock draft yazmaya başlamamın tam olarak 10. yılı. Ben de şans eseri “Ne zaman başladım acaba?” diye düşünürken öğrendim. Bu 10 yılda benden hiç takas içeren mock draft görmediniz. Ben de 10. yıl şerefine bu kuralımı bozarak bu yıl takas tahmininde de bulundum. Ne de olsa mock draft’lar doğru bilme yarışması değiller değil mi? Başlayalım öyleyse…

1- Chicago Bears (via Carolina Panthers) – Caleb Williams, QB, USC

Justin Fields dönemi zaman zaman umut vermiş olsa da beklentiyi karşılayamayarak sona erdi. Daha doğrusu kurtarıcı olduğunu kanıtlayamamış ve kontrat zamanı yaklaşan bir QB’de ısrar etmektense hazır birinci sırayı da almışken potansiyel bir süper yıldızı kaçırmak istemediler. Böyle bakınca çok zor bir karar değil gibi. Caleb Williams, Spencer Rattler’dan formayı kaptığı andan itibaren kolej futbolunun bir numaralı yıldızı olmakla kalmayıp bireysel anlamda ulaşabileceği her başarıya ulaştı. Patrick Mahomes gibi Josh Allen gibi oyunun kuralı bozan QB’lerin hükmettiği bir dönemde yeni oyunun talep ettiği bir QB olduğunu söylemek mümkün Williams’ın. Yapı dâhilinde oynama güdüsünü daha da geliştirmesi gerekecek olsa da iş doğaçlama bir şeyler üretmeye geldiğinde gerçek bir sanatçı.

2- Washington Commanders – Jayden Danies, QB, LSU

Dan Snyder sonrası her anlamda yeni bir sayfa açan Commanders, ikinci sıraya sahip olmanın avantajıyla bu yeniden yapılanmanın en anahtar parçasını bu draft ile birlikte elde edebilir. Benim şahsi tercihim bu noktada Jayden Daniels olmazdı fakat takımın yeni hücum koordinatörü Kliff Kingsburry’nin oyun tarzına daha yatkın olan isim kendisi. Ayrıca yedek QB olarak takıma Marcus Mariota’nın getirilmiş olması da biraz ipucu veriyor. Jayden Daniels, son Heisman kazananı olarak muazzam bir sezonu geride bırakarak lige geliyor. Yaşı ve zayıf fiziği dezavantaj olarak gözükse de Lamar Jackson’ı andıran patlayıcı atletizmi ve derin saha pas yeteneği cezbedici noktalar.

3- Minnesota Vikings (*via New England Patriots) – Drake Maye, QB, North Carolina

TAKAS! Vikings’in bu yıl 11 ve 23. Sıra, 2025 birinci tur ve ikinci turu Patriots’a, üzerinde durduğumuz bu sıra Vkings’e. Minnesota Vikings, Texans’ın ilk turunu da alarak bir QB için ilk dörde çıkacağının sinyallerini vermişti ki benim beklentim de bu yönde. Patriots, franchise QB seçebilecek bir konumdayken neden mi böyle bir takas yapsın? Öncelikle artık yeniden yapılanan bir takım olarak başta hücum tarafı olmak üzeri çok fazla eksiğe sahipler. Offensive line’ı ve receiver’ı olmayan bir takıma potansiyelli genç bir QB’yi atmak her zaman için riskli. O nedenle ekstra birkaç seçim hakkı ile yine QB seçebilecek bir durumda olmak Patriots için en mantıklı senaryo. Vikings’e dönecek olursak ellerinde çok iyi bir hücum ekibi varken Cousins sonrası sıraki QB’yi bir an önce bulmak çok kritik önem arz ediyor. Drake Maye, benim bu sınıfta en beğendiğim QB. Mevcut silahlar ve Kevin O’Connell rehberliğinde vadettiği potansiyele çok kısa zamanda ulaşabilir.

4- Arizona Cardinals – Marvin Harrison Jr., WR, Ohio State

Patriots olmazsa Vikings’in takas yapacağı noktalardan bir diğeri de burası. Cardinals’ın olası bir aşağı yönlü takas ihtimali kovalayabileceğini düşünüyorum. İstedikleri teklifi bulamadıkları durumda da Marvin Harrison Jr., hiç üzülmeyecekleri bir teselli ödülü. Eski yıldız receiver Marvin Harrison’ın oğlu olan MHJ, babasından gelen genlerin üstüne kendi sahip olduğu eşsiz yetenekleri de ekleyince ortaya son yıllarda lige gelen en büyük wide receiver potansiyellerinden biri çıkıyor. Uzun boyu, hassas elleri ve hızıyla sahanın her noktasında tehdit yaratabiliyor. DeAndre Hopkins sonrası tam olarak Cardinals ve Kyler Murray’nin ihtiyaç duyduğu bir oyuncu.

5- Los Angeles Chargers – Malik Nabers, WR, LSU

Ligin en yüklü ve yaşlı kadrolarından birine sahip olan Chargers, Jim Harbaugh ile birlikte önemli bir değişimden geçiyor. Harbaugh daha çok klasik fiziksel futbol yaklaşımını benimseyen bir koç olsa da burada işleri karmaşıklaştırmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Özellikle de hem Mike Williams hem de Keenan Allen’ın takımdan ayrıldığı senaryoda Malik Nabers’tan başka gidilecek bir yol olmamalı. Nabers, kimilerine göre Marvin Harrison Jr.’ın da önünde görülen nadir hız ve patlayıcılığa sahip çok önemli bir potansiyel. Justin Herbert’ın ellerine böylesine bir silah verme şansı her zaman ele geçmez.

6- New York Giants – Rome Odunze, WR, Washington

Daniel Jones’a yeni kontrat vermiş olmalarına rağmen Giants’ın QB meselesini hallettiğini söylemek güç. O nedenle J.J. McCarthy’nin isminin burada da okunduğunu duyabiliriz fakat benim tercihim takımın hücum potansiyelini daha yukarı çekebilecek daha güvenilir bir seçimden yana olurdu. Rome Odunze, MHJ ve Nabers gibi manşetleri süsleyen bir tarza sahip olmasa da bu isimlerin çok gerisinde değil. Çok geniş bir pas yakalama yarıçapına sahip olması Daniel Jones gibi tartışmalı QB’leri olduğundan daha iyi gösterebilir. Pas opsiyonu olarak sıkıntı yaşayan Giants’ın ihtiyaç duyduğu çok yönlü bir receiver.

7- Tennessee Titans – Joe Alt, OT, Notre Dame

Yeni sezon koç ve mantalite değişikliği ile hazırlanan bir başka takım da Titans. Ancak burada Brian Callahan’in takımın başına geçmesinden çok babası Bill Callahan’i de beraberinde getirmesi çok daha büyük önem arz ediyor. Titans geçen sene ligin belki de en kötü offensive line performansına sahip takımıydı. Şimdi Bill Callahan gibi ligin en iyi offensive line koçlarından birine sahipken buradan yapılanabilirler. Joe Alt, tıpkı babası gibi uzun yıllar üst düzey left tackle performansı verebilme potansiyeline sahip. Tight end geçmişi etkisiyle iri cüssesine göre oldukça atletik. Geçen yıl ilk turda Peter Skoronski’yi seçen Titans, yanına bir de Joe Alt’ı eklerse potansiyel olarak ligin en iyi offensive line’larından birine evirilebilir.

8- Atlanta Falcons – Dallas Turner, Edge, Alabama

Kirk Cousins hamlesiyle birlikte birden NFC’nin şampiyonluk adayı ekipleri arasına giren Atlanta Falcons’ın ilk turda yapacağı seçim bu yolda büyük önem arz ediyor. Hedefleri büyük hazır bir takımsanız ilk tur seçiminizden anında katkı almalısınız. Senelerdir ilk turda hücum tarafına yatırım yapan Falcons, artık odağını topun diğer tarafına çevirebilir. Geride kalan sezonda savunmada büyük aşama kaydetmiş olmalarına rağmen hala iyi bir pass rusher ihtiyacı duyuyorlar. Alabama’dan Dallas Turner, sahip olduğu üst düzey atletizm ile bu draft sınıfının QB üzerinde baskı kurma konusunda en iyi isimlerinden birisi ve hatta büyük çoğunluğa göre en iyisi.

9- Chicago Bears – Jared Verse, Edge, Florida State

İlk sıradan yeni franchise quarterback’ini seçen Bears, Keenan Allen eklemesine rağmen ona bir silah daha vermek isteyebilir. Ancak WR pozisyonundaki büyük üçlünün seçildiği böylesi bir senaryoda gidilecek yön savunma olmalı. Birkaç sezon önce ligin en iyi savunmalarından birine sahipken buradaki birçok önemli isimle yolları ayırarak yeniden yapılanmayı seçtiler. Geçen sezon ortasındaki Montez Sweat takasıyla beraber de oldukça kısa bir sürede yeniden iyi bir savunmaya dönüşmeyi başardılar. Ancak bu yeterli değil ve yatırımlar devan etmeli. Jared Verse, edge rusher pozisyonunda takımların istediğinden biraz daha ufak olsa da hızlı ilk adımı ve bitmek bilmez enerjisiyle ilk yılından itibaren fark yaratan bir oyuncu olabilir ve Sweat ile iyi bir ikili oluşturabilirler.

10- New York Jets – Brock Bowers, TE, Georgia

Aaron Rodgers deneyiminin geçtiğimiz sezon için daha başlayamadan bitmesiyle birlikte New York Jets için kâbus gibi bir sezon geçti. Bu sezonun bir olumlu tarafı kadronun eksik kaldığı yanları daha iyi görebilmeleriydi. Takımda Garrett Wilson dışında pas oyununda ciddi tehdit oluşturabilecek başka bir oyuncu yok. Mike Williams’ı bu bağlamda takıma katmalarına rağmen oyuncunun pek karanlık sakatlık geçmişi büyük risk barındırıyor. Aaron Rodgers’tan alabilecekleri en iyi ihtimalle bir iyi sezonken hücum tarafındaki şanslarını maksimize etmeleri gerekiyor. En iyi üç wide receiver’ın seçildiği durumda geriye kalan en iyi receiver bir tight end olmasına rağmen Brock Bowers. Bowers, son üç yıldır SEC konferansında benim şahsen izlediğim en dominant oyunculardan biriydi. Klasik tight end için biraz kısa kalsa da top elindeyken üretme konusunda çok etkili bir oyuncu ve üst düzey bir pas yakalama tehdidi.

11- New England Patriots – J.J. McCarthy, QB, Michigan

Üçüncü sırayı vermiş olmasına rağmen şans Patriots’ın yüzüne gülüyor ve franchise QB’lerini yine de seçiyorlar. J.J. McCarthy, çeşitli nedenlerle bu draft’ın en çok tartışılan oyuncusu ve ikinci sıra dâhil çok geniş bir potansiyel seçim aralığına sahip. Michigan kariyeri başarılarla dolu olmasına rağmen takım sisteminin QB’den çok az katkı talep etmesi nedeniyle McCarthy hakkındaki düşünceler çok farklılık gösterebiliyor. Benim gördüğüm takımı ne zaman ihtiyaç duysa oyun üretebilen, rekabetçi yanı kuvvetli ve oldukça iyi atletizme sahip lider bir quarterback. Evet, ben McCarthy’ye inananlardanım ve bu senaryo gerçekleşirse Patriots’ın da inanacağına eminim.

12- Denver Broncos – Byron Murphy, DT, Texas

McCarthy’nin olası düşüşünde tetiği çekebilecek takımların başında Broncos geliyor ama benim gibi gelenekçi birisi için bu mock draft’ta tek bir takas yeterli. Raiders taraftarı olmamın ve McCarthy’yi Broncos formasıyla görmek istemeyişimin konuyla hiçbir alakalı yok yani. Böyle bir durumda Broncos için seçim zorlu olacak çünkü her şeyden çok QB’ye ihtiyacı olan bir takım bu. Nix ve Penix için erken olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ihtiyaç dahilinde sıradaki en iyi oyuncu felsefesiyle hareket edecek olurlarsa Byron Murphy seçimi en makulü. Murphy, Aaron Donald ekolünden, pozisyon için ufak fakat fazla hızlı bir pass rusher defensive tackle.

13- Las Vegas Raiders – Taliese Fuaga, OT, Oregon State

Bir önceki seçimde Broncos’un yaşadığı benzer sıkıntıyı yaşayabilecek bir diğer takım da Raiders. QB ihtiyacı en büyük ihtiyaç fakat en iyilerden birini seçebilecekleri konuma ulaşmak oldukça pahalı. Son zamanlarda Michael Penix Jr. ismi çok telaffuz ediliyor olsa da bir önceki seçimde söylediğim gibi bu sıraların erken olduğunu düşünüyorum. QB dışında gidilebilecek iki yol var; cornerback veya offensive line. Alex Leatherwood seçimi Raiders taraftarlarında travma yaratmış olsa da pozisyon değeri ve ihtiyaç bakımından OL seçimi daha önde olmalı. Raiders line’ının sağ tarafı Allah’a emanet durumda ve offseason’da buraya hamle yapılmadı. Taliese Fuaga, kolej kariyerinin tamamını Oregon State’te sağ tackle olarak oynamış ve guard esnekliği de gösterebilecek bir oyuncu olarak tüm sorunları tek kalemde çözebilir.

14- New Orleans Saints – Olumuyiwa Fashanu, OT, Penn State

Saints’te tıpkı Raiders gibi ilk turdan seçtiği yanlış offensive tackle’ın acılarını çeken bir takım. Trevor Penning hiç olacak gibi durmuyor ve bu takımın pas korumasında yardıma ihtiyacı var. Olu Fashanu neredeyse tüm sezon boyunca Joe Alt ile ilk seçilecek offensive tackle olma yarışı veriyordu fakat gelinen noktada biraz geride kalmış gibi görünüyor. Kariyerinin bu noktasında iyi bir koşu blokçusundan çok pas korumacısı olsa da sahip olduğu fiziksel yeteneklerle çok yönlü bir offensive tackle’a dönüşmesi çok muhtemel.

15- Indianapolis Colts – Terrion Arnold, CB, Alabama

Bu draft’ın hücum ağırlıklı olması Colts gibi savunmada sıkıntı yaşayan takımlar için ideal değil ancak iyi haber şu ki ilk turun başlarında hücum oyuncularına gösterilecek ilgi bazı iyi savunmacıların buralara düşmesine neden olabilir. Colts geçen yıl oldukça fazla patlayıcı pas oyununa izin veren bir takımdı ve bu noktada takımın cornerback ihtiyacı göze çarptı. Terrion Arnold, son iki yılda Alabama defansının en kilit isimlerinden birisiydi. İdeal cornerback yapısına sahip olan oyuncu neredeyse tüm defensive back pozisyonlarında oynayabilmesiyle ayrıca fark yaratıyor.

16- Seattle Seahawks – Troy Fautanu, OG, Washington

Seahawks’ın zaten güven vermeyen offensive line’ı bu off-season’da iki starter guard’ını kaybetmesiyle birlikte daha alarm verir bir duruma geldi. Hücumdaki yetenekli oyunculardan tam verim alabilmek için bu alanın güçlendirilmesi gerekiyor. Bu bağlamda kolej kariyerini Seattle ile aynı eyalette geçiren Troy Fautanu rüya senaryo olur. Fautanu’nun hücum koordinatörü Ben Grubb’un Seahawks’ın yeni hücum koordinatörü olması da bu seçimi bariz kılıyor. Oldukça atletik olan Fautanu kolej kariyerini sol tackle olarak geçirmiş olsa da oyuncu özellikleri NFL’de muazzam bir guard olabileceğini söylüyor. Charles Cross ve Abraham Lucas ile birlikte Seahawks offensive line’ına büyük kalite katacağını düşünüyorum.

17- Jacksonville Jaguars – Brian Thomas Jr., WR, LSU

Jaguars, bir kez daha kimsenin anlam veremediği hamleleri yaptığı bir off-season geçiriyor. Gabe Davis’e verilen kontrat, Calvin Ridley’nin elden kaçırılması vs. derken günün sonunda ellerinde geçen yıla kıyasla daha kötüye gitmiş bir receiver grubu kaldı. Trevor Lawrence’ın performansı hala tartışılır durumdayken bu iyi bir haber değil. Brian Thomas Jr., büyük üçlüden sonra en iyi wide receiver potansiyeli olarak görülüyor. Uzun boyu ve cüssesine rağmen bu sınıfın en hızlı ve en çabuk receiver’larının başında gelmesi onu eşsiz bir silah yapıyor. Geçen yıl NCAA’de en fazla touchdown pası yakalayan oyuncuydu ve bu performansını NFL’e de tercüme edebilecek özelliklere sahip.

18- Cincinnati Bengals – Quinyon Mitchell, CB, Toledo

Joe Burrow’u korumak hala en büyük öncelik fakat bir zamanlar ligin en iyilerinden olan savunma geçen yıl yaşadığı kayıplarla birlikte ligin en kötülerinden birine dönüşmüş durumda. Çok uzun zamandır kaynakların neredeyse tamamı Burrow için harcanıyor ama bunun bir takım oyunu olduğu ve savunmanın yakın zamandaki başarılarda büyük pay sahibi olduğu unutulmamalı. Secondary ciddi bir ihtiyaçken Quinyon Mitchell’ın hala tahtada olduğu bir senaryoda yapılacak seçim bir başkası olmamalı. Toledo gibi power 5 dışı bir konferansın okulundan geliyor olsa da fiziksel ve atletik profil olarak Mitchell’ın vaadi bir hayli yüksek ve Arnold ile birlikte bu sınıfın en iyi iki cornerback’inden biri.

19- Los Angeles Rams – Laiatu Latu, Edge, UCLA

Aaron Donald’ın emekliliği sonrası Los Angeles Rams defansında artık tamamen yeni bir şafak yaşanıyor. Geçen yıl Donald ve on tane diğer adamdan oluşan savunma artık yeni liderini bulmalı. Laiatu Latu, pozisyon olarak direkt Donald’ın boşluğunu dolduramasa da savunmanın azalan yıldız pass rusher gücüne ekleme yapabilir. Kendisi benim bu sınıftaki favori oyuncularımın başında geliyor. Çok geniş pass rush cephanesine sahip ve kariyerinin bu noktasında olması gerekenden çok daha ileri derece rafine tekniğe sahip. Washington’da oynarken yaşadığı boyun sakatlığı kısa süreli emekliliğe neden olmasa çok daha yukarılardan seçilecek bir oyuncuydu.

20- Pittsburgh Steelers – Jackson Powers-Johnson, C, Oregon

Steelers’ın geçen sezon yaşadığı yükseliş ile kapağı playoff’a atışı Matt Canada’nın kovulmasıyla birlikte değişen ve ana odak noktasına koşu hücumu konulan hücum performansıyla gerçekleşmişti. Gelişen offensive line performansı ve iki tane iyi running back ile üretken olmayı başaran Steelers, QB pozisyonuna da Russell Wilson ve Justin Fields gibi iki tane tartışmalı isim ekledi. Gelecek sezonda da bu hücumun ana planının yine koşmak olacağını öngörmek zor değil. Hem bu yolda hem de yeni QB’leri ayakta tutmak için kaliteli bir center’a ihtiyaçları var. Jackson Powers-Johnson, geçen yıl oldukça fiziksel ve RPO temelli oynayan Oregon hücumunun en kilit isimlerindendi. Sahip olduğu güç ve atletizm ile Steelers offensive line’ının eksik parçası olabilir.

21- Miami Dolphins – Graham Barton, OG, Duke

Offseason’ın en çok kan kaybeden takımlarının başında Miami Dolphins geliyor. Kadronun her noktasından önemli oyuncular kaybedilmiş olsa da offensive line’daki kayıplar en kritikleri. Center Connor Williams sezonun son bölümü ACL sakatlığı yaşamıştı ve hala serbest konumda, guard Robert Hunt ise takımdan ayrıldı. Bu iki oyuncu Tua Tagovailoa’nın performansıyla direkt ilişkili olduğu için yerleri doldurulmalı. Duke’ten Graham Barton, kariyerinin büyük çoğunluğunu sol tackle oynamış olsa da kısa kolları ve pas korumasındaki istikrarsızlığı nedeniyle NFL için iç offensive line oyuncusu olarak görülüyor. Üstelik epey iyi bir iç offensive line oyuncusu olarak. Barton, hem center hem guard oynayabilecek kapasitede ve oldukça iyi kısa alan çabukluğuna ve kuvvete sahip.

22- Philadelphia Eagles – Kool-Aid McKinstry, CB, Alabama

Geride kalan sezonun en büyük hayal kırıklığı Philadelphia Eagles’ın sezon sonu yaşadığı önlenemez düşüştü. Önceki yıllarda savunma planlanırken yapılan hatalar tekrar yapılmamalı ve artık bazı pozisyonlarda gençleşmeye gitmeleri şart. Slay-Bradberry ikilisi bir zamanlar ligin en iyi cornerback tandemini oluşturmuş olsa da artık bu takımın en büyük zaaflarından birine dönüşmüş haldeler. Buradaki değişime Kool-Aid McKinstry’yi draft ederek başlayabilirler. McKinstry, havalı bir isme sahip olmaktan çok daha fazlası ve potansiyeli Arnold ile Mitchell’ın önüne geçmesine sebebiyet verebilir. Nick Saban’ın Alabama defansından özellikle de secondary’de freshaman bir oyuncunun düzenli forma giymesi ender görülen bir şeyken Kool-Aid McKinstry’nin bunu başarmış olması oyuncunun yeteneği hakkında fikir veriyor. Uzun kolları ve boyuyla ideal bir cornerback olmasının yanı sıra hem alan hem adam çok yönlülüğü gösterebiliyor. Ayrıca returner olarak görev yapabilmesi de cabası.

23- New England Patriots (*via Minnesota Vikings) – J.C. Latham, OT, Alabama

Alabama çocuklarından devam ediyoruz. Efsane Bill Belichick artık Patriots’tan ayrılmış olsa da Patriots’ın Alabama seçimlerinin devam etmesini bekliyorum. Bu senaryodaki ilk seçimiyle quarterback’ini alan Pats, ikinci ilk tur seçimiyle de onu korumaya yönelmeli çünkü ihtiyaç duydukları wide receiver’ları daha sonra da seçebilirler. J.C. Latham, tıpkı Kool-Aid McKinstry gibi 5 yıldızlı bir potansiyel olarak Tuscaloosa’ya adımını attığı günden beri oyunu domine eden bir isim. Offensive line’da sertlik ve fiziksellik arıyorsanız adamınız kendisi. Dev bir insan boyutlarında ve NFL’de tackle oynamak için gerekli her şeye sahip. Alabama’da sağ tackle oynamış olsa da sol tackle olarak da yüksek bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum.

24- Dallas Cowboys – Tyler Guyton, OT, Oklahoma

Offensive tackle’a hücuma devam. Draft’ın bu noktasına geldiğimizde garanti potansiyeller azalıp artık bazı defoları olan oyuncular başlıyor olsa da Cowboys’un bu seçime çok ihtiyacı var. Uzun zamandır Cowboys QB’lerinin kör noktalarını koruyan Tyron Smith artık Jets oyuncusu. Tyler Smith onun yerini alabilecek olsa da hâlihazırda bir guard olarak elit seviyede performans gösteriyor. Şu nokrada daha iyi bir guard bulma ihtimalinin düşük olması bizi Tyler Guyton’a getiriyor. Guyton, bu sınıfın en ilgi çekici proje oyuncularından birisi. Lise kariyeri boyunca defensive line oynamış bir oyuncu ve offensive line tecrübesi kolejle sınırlı olmakla birlikte sadece Oklahoma’daki son yılı starter. Teknik açıdan henüz çok ham olsa da Orlando Brown-Trent Brown boyutlarında devasa bir insan olmasına rağmen üst düzey bir atletizme de sahip olması onu korkutucu bir potansiyel yapıyor.

25- Green Bay Packers – Cooper DeJean, DB, Iowa

Green Bay Packers ilk tur seçimiyle bir defensive back seçiyor. Bunu daha önce de gördüyseniz hemen bir dilek tutun. Jordan Love’ın ilk starter sezonunda yeni franchise olduğunu göstermesinin ardından Packers, artık rahatça eski tarzına dönebilir. Cooper DeJean, oldukça iyi beyaz bir cornerback olmasıyla bu sınıfın en ünlü oyuncularından biri. Iowa kariyeri boyunca ülkenin en iyi defensive back’leri arasında yer alan oyuncu NFL’de tüm defensive back pozisyonlarını oynayabilecek atletizm ve güce sahip. Çok iyi bir tackle kabiliyeti olması nedeniyle NFL’de safety veya daha hibrit bir DB rolünde oynaması muhtemel. Ayrıca 10 üzerinden 9.89 RAS değeriyle Brian Gutekunst’un ilk turda tercih ettiği atletik oyuncu modeline de uyuyor.

26- Tampa Bay Buccaneers – Nate Wiggins, CB, Clemson

Geride kalan sezonda beklenmedik bir başarıya imza atan Tampa Bay Buccaneers, kontratı biten birçok oyuncusunu takımda tutmayı başarsa da uzun zamandır başarıyla Bucs forması giyen Carlton Davis ile yollar ayrıldı. En iyi ihtimalle dahi cornerback ihtiyacı olan takım için bu ihtiyaç artık daha elzem. Clemson’dan Nate Wiggins, uzun ince fiziği nedeniyle geçen yıl lige gelen Emmanuel Forbes’a çok benzetiliyor. Uzun boyu ve uzun kollarının avantajını rakibini savunmada fazlasıyla iyi kullansa da idealin altındaki kilosu onu herkese uyan bir oyuncu olmaktan çıkartıyor. Ancak yine de kolej kariyeri boyunca çok iyi birebir savunmacıydı ve önemli receiver’lara karşı gösterdiği performans kendisini ilk turdan seçilecek bir cornerback yapıyor.

27- Arizona Cardinals (via Houston Texans) – Chop Robinson, Edge, Penn State

Cardinals’ın rakip quarterback’ler üzerinde baskı kurabilecek oyunculara ihtiyaç duyduğu bir sır değil. Geçen sezonun son altı haftasında sadece bir kez sack yapabilen bir savunmadan bahsediyoruz. İlk turun son bölümüne geldiğimizde Chop Robinson hala tahtadaysa Cards için büyük şans demek. Chop Robinson, combine’daki atletik testlerinin de gösterdiği üzere çılgın bir atletizme sahip. Kolej kariyeri sack konusunda çok üretken geçmese de üst düzey atletik profilin NFL’de dönüşebileceği şeye bir başka Penn State oyuncusunda şahitlik etmiştik. Chop’tan yeni bir Micah Parsons olur demiyorum ancak potansiyelinin limitsiz olduğu da bir gerçek.

28- Buffalo Bills – Adonai Mitchell, WR, Texas

Bir başka kalp kırıcı playoff elenişinin ardından Buffalo Bills’te artık yeniden yapılanma düğmesine basıldı ve topun her iki tarafında da önemli veteran isimlerle yollar ayrıldı. Bunlardan belki de en dikkat çekeni Stefon Diggs’in Texans’a takaslanması oldu. Gabe Davis’in de ayrılmasının ardından Josh Allen’ın elinde kendi kendine pas atmaktan çok az daha fazlası kalmış durumda. Dolayısıyla Bills’in bu draft’a “wide receiver ya da hiç” parolasıyla girmesini bekleyebiliriz. Hatta bu uğurda yukarı doğru takas yapmaları da fazlasıyla olası. Hedefledikleri oyuncunun ise Adonai Mitchell olmasını bekliyorum. Mitchell, fiziksel oynayabilen iri bir receiver olmasının yanı sıra sahanın her bölgesinde etki yapabilecek oldukça hızlı ve atlet bir oyuncu.

29- Detroit Lions – Jer’Zhan Newton, DT, Illinois

Detroit Lions’ın son yıllarda yaptığı tercihler herkesi terse yatırıp eleştiri çekmesine rağmen başarılı oldu. Oyunu kendi kurallarına göre oynamayı seviyorlar ve bu da yapacakları tercihi tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Geçen yıl büyük aşama kaydeden ve artık şampiyonluk adayı olan Lions’ın bazı pozisyonlarda derinlik sağlayacak spesiyalistlere ihtiyacı var. Jer’Zhan Newton tam olarak böyle bir isim. Pozisyon için hem boy hem de kol olarak kısa kalsa da durmak bilmez bir motora sahip olması onu özel bir pass rusher yapıyor.

30- Baltimore Ravens – Darius Robinson, DE, Missouri

Ravens, geçen yıl sack katkısının büyük kısmını sezon başladıktan sonra takıma katılan Kyle Van Noy ve Jadeveon Clowney’den almıştı. Van Noy takıma geri dönerken Clowney ayrıldı ve şuan ellerinde Van Noy-Oweh ikilisinden başka kendini ispatlamış pass rusher bulunmuyor. Darius Robinson, defensive line’ın her pozisyonunda oynayabilecek fiziğe sahip çok yönlü bir pass rusher olmasının yanı sıra Ravens’ın 3-4 sistemine çok iyi uyum gösterebilir. Atletizmi bir miktar kısıtlı olsa da çok güçlü ve uzunluklarının avantajını kullanabilen bir oyuncu.

31- San Francisco 49ers – Amarius Mims, OT, Georgia

Bir başka laboratuvarda üretilmiş hissiyatı veren offensive tackle potansiyeli de Amarius Mims. Tyler Guyton’la benzer niteliklere sahip sadece atletik açıdan biraz daha etkileyici. Sonuçta 40 yardayı 5.05 saniyede koşabilecek dünya üzerinde kaç tane 154 kilo adam var? Özellikle ayakları hala ham olsa da potansiyeli çok yüksek ve Trent Williams gibi en iyiden öğrenmek kendisi için çok ideal bir durum olur.

32- Kansas City Chiefs – Xavier Worthy, WR, Texas

Bu seçim için çok fazla şey söylemeye gerek yok aslında. Chiefs, Tyreek Hill’i gönderdiğinden beri bambaşka bir hücuma evirilse de Hill ile yok olup giden hız elementinin eksikliğini hala hissediyorlar. Derin sahayı bu kadar nadir kullanarak oynamak Mahomes’a ihanetmiş gibi geliyor. Xavier Worthy, oyununda birçok gediğe sahip olsa da hız bunlardan birisi değil. Dünya klasında bir hıza sahip olduğunu combine’da 40 yarda rekorunu kırarak ispatladı. Ufak tefek ve istenen sertlikten uzak bir oyuncu olsa da derin sahaya inip pasları yakaladıkça Chiefs hücumuna özledikleri boyutu tekrar katacaktır.