Washington Post gazetesinin haberine göre ABD’nin gelmiş geçmiş en medyatik, en dobra ve en sansasyonel başkan adayı Donald Trump’ın, 2012 yılında kendisine ait yardım kuruluşunun bağış için topladığı tam 12.000 doları Tim Tebow’un imzalı kaskına harcadığı ortaya çıktı.

Göğüs kanseri yararına bağış toplayan Susan G. Komen adındaki vakfın bütçesini kendi keyfi için kullanan Trump’ın bu süreçte vergi kurallarını ihlal edip etmediği ise araştırılacak. Ancak Susan G. Komen sözcüsünün verdiği bilgiye göre Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı, bu zaman kadar kendi varlığı olmasına rağmen bu hayır kurumuna hiç bağışta bulunmamış.

Bununla birlikte yine aynı habere göre Trump, Tim Tebow’un Denver Broncos’u divisional round’a kadar çıkarıp bütün bir ligin en çok konuşulan oyuncusu olduğu 2012 sezonunda bir de Palm Beach/Florida’da hayır için düzenlenen bir açık artırma sırasında Tebow forması almış. Ancak bu formanın hangi parayla alındığı şu an için bilinmiyor.

Başkanlık yarışında adayların tabii ki tüm kirli çamaşırları ortaya dökülüyor ve bu Tebow skandalı Trump’ın tek kirli çamaşırı da değil. Her fırsatta küresel ısınmayı bir kandırmaca olarak gösteren 70 yaşındaki siyasetçinin, “Küresel Isınma ile Mücadele” vakfına 5.000 dolar bağış yapması da yine bunun bir sonucu. Ancak böyle kirli çamaşıra can kurban tabi ki.

Tebow hayranlığı ile bilinen Donald Trump, bakalım bu son skandalının ardından “Ben de zamanında bir garip Tebowmania kurbanıydım.” diyerek kurtulabilecek mi?