Dallas Cowboys’ın yılıdz wide receiver’ı Dez Bryant, 2013 sezonu için 2,000 yard ve 20 TD pası yakalamak gibi bazı büyük hedefler belirlemiş durumda. Belki de bu hedefler haftada iki kere Michael Jordan ile telefonda konuşan biri için yeterince büyük değildir.

Bryant’ın uzun zamandır mentorlüğünü yapan David Wells’e göre Bryant, NBA efsanesi Jordan ile düzenli olarak telefonla konuşuyor ve mesajlaşıyor. Bryant, ayrıca Los Angeles Clippers point guard’ı Chris Paul’dan da tavsiyeler alıyor.

Wells, FoxSportsSouthwest.com’a “Ona neredeyse küçük kardeşleri gibi davranıyorlar. Dez artık gençleri dinlemek yerine deneyimli insanlara kulak veriyor. Jordan da Paul da evliler ve düzenli hayatlara sahipler. Bu da tam olarak Dez’in aradığı şey. Jordan’ın Dez’e öğütlediği şeylerden biri ise liderlik. Dez’in bir lider olarak yetişmesini planlıyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Michael Jordan, Dez Bryant’a Mayıs’ta tavsiyeler vermeye başlamıştı. Bryant’ın Haziran’da annesine şiddet uyguladığı için tutuklanmasının üzerine verdiği ilk tavsiye ise beladan uzak durmasıydı.

Jordan’a beladan uzak durduğunu kanıtlamak için Bryant, Air Jordan markası ile iki yıl dolana kadar para almamak şartıyla üç yıllık bir anlaşma imzaladı. Bryant, NFL’de Air Jordan ile anlaşması olan yedi oyuncudan biri.

Kim bilir, belki de ayakkabılar Bryant’ı hedeflediklerini yapmak için teşvik eder ve NFL tarihinde rastlanmamış bir gelişim hikayesine tanık oluruz.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya