Salı günü San Francisco 49ers’dan alınan bir yedek safety sayesinde Miami Dolphins, Patriots karşısında önemli bir zafer kazandı. Tom Brady’nin maçın son saniyelerinde takımını geri döndürme çabaları ise bu sefer boşa çıktı.

Pazar günü, Micheal Thomas, maç bitmesine son iki saniye kalırken Brady’ye interception yaptı ve  topu end zone’da yakaladı. Miami Dolphins, New England Patriots karşısında 24-20’lik bir zafer kazandı. Thomas ve takım arkadaşları galibiyeti büyük bir coşkuyla kutladı.

Defensive tackle Jared Odrick, Micheal Thomas için “Thomas’ın ilk adını bile bilmiyordum. Çok iyiydi,  ateşi gördü ve yandı. Tıpkı bir atlet gibi…” şeklinde konuştu.

Lige 8-6 derecesiyle devam eden Dolphins ard arda üçüncü maçını kazanarak AFC wild card şansını artırdı.  Dolphins, bundan önce Patriots ile karşılaştığı yedi maçı kaybetmişti, bu maç ile bu seriyi de kırdı. Ayrıca Patriots bu maçı kaybederek AFC East liderliğini sağlamlaştırma planını uygulayamadı.

Miami’nin bu galibiyetinden sonra Koç Joe Philbin bile sevindi, kutlama moduna büründü ve “Havuzuma atlayabilirdim, buraya geldiğimden beri sadece bir kere atladım ama şimdi kutlama için havuzuma atlamayı düşünüyorum” dedi.

New England Patriots’ın oyun kurucusu Tom Brady’nin 364 yardlık pas performası ise galibiyete yeterli olmadı. Yıldız oyuncu mağlubiyetten sonra kısa konuştu: “Red zone’da başarılı işler yapamadık ve iyi bitiremedik. Galibyeti kıl payı kaçırdık. İyi bir gün değildi, yeterince oyun yapamadık.”

Yazan: Nazlı Hilal Kaya