Efsane oyun kurucu Peyton Manning’in tam tamına 611 gün sonra sahalara geri döndüğü Denver Broncos – Pittsburgh Steelers maçı, NFL tarihinin en çok izlenen Pazar günü maçı olarak tarihe geçti.

Aynı zamanda 2010 sezonu açılış maçı reytingini yakalayan maç NBC tarihin en çok izlenen normal sezon maçı oldu. Manning’in Broncos formasıyla çıktığı ilk maç, Amerika’da 27.57 milyon kişi tarafından izlendi.

Boynundaki ameliyatın etkilerinden kurtulduğunu gösteren Manning, maçı 26’da 19 isabet, 253 yard ve iki touchdown pası ile tamamlayarak takımını 31 – 19’luk galibiyete taşıdı. Yıldız oyuncunun Demaryius Thomas’a attığı 71 yardlık touchdown pası, kariyerinin 400.touchdown pası oldu.

Maç sonrası açıklamalar yapan Peyton Manning, “Buraya dönmek için ne kadar çok çalıştığımı ben biliyorum ve bu duygu çok güzel. Kesinlikle çok özel bir şey olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Öte yandan Indianapolis Colts’un Peyton Manning’i takımdan gönderip onun yerine 2012 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçtiği Andrew Luck, ilk maçında hayal kırıklığı yarattı.

Luck, kariyerinin ilk maçını 43’de 25 isabet, 309 yard, bir touchdown pası ve üç interception ile tamamladı. Colts, ilk maçında Chicago Bears’a 41 – 21 yenilmekten kurtulamadı.

Yazan: Kaan Özaydın