Sezonun 4. haftasına girerken, 7 yıldır ilgiyle takip ettiğim NFL ile ilgili haberleri her hafta sizlerle paylaşacağım.

Kurt Warner ve Cardinals

Gecen hafta St. Louis Rams ile oynayan Arizona Cardinals ne yazık ki maçtan 16-14 yenik ayrıldı. Kurt Warner eski takımı St. Louis karşısında ne yazık ki iyi bir performans gösteremedi ve Cardinals in maçı kaybetmesine neden oldu. Maçtan sonra Cardinals ın Warner i yedeğe alacağı konusunda çıkan dedikodulara cevap Coach Dennis Green den geldi. Green ESPN e yaptığı açıklamada Warner ın basarili bir oyuncu olduğunu ve kendilerini zafere taşıyacağına inandığını söyledi. Ayrıca rookie QB Matt Leinart in pazar günü oynanacak olan Atlanta maçında şansını deneyeceğini fakat starter olabilmek için daha çok çalışması gerektiğini belirtti.
Cardinals ile ilgili diğer ilginç bir haber ise stadyumları ile ilgili. Amerikanın en büyük özel üniversitesi unvanını taşıyan Phoenix Üniversitesi, isminin 20 yıl boyunca Cardinals Stayumuna verilmesi karşılığında takıma 154,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti. 323000 öğrencisi ve 39 eyalette şubesi olan üniversite online eğitim vermesi nedeni ile Amerika da oldukça popüler.

Moon
Önce bir efsaneyi hatırlatalım. Warren Moon. Moon önce Kanada da sonra Amerika da profesyonel futbol oynadıktan sonra bir ilke imza atarak her iki ülkede de Hall of Fame unvanı alan tek oyuncu olma özelliğini kazandı. Ayrıca Moon Amerika da Hall of Fame unvanı kazanan ilk zenci QB özelliğini de taşıyor. Amerika da ki profesyonel futbol kariyerinde Houston Oilers, Minnesota Vikings, Seattle Seahawks ve Kansas City Chiefs de oynadı. Bu hafta oynanacak olan Dallas Cowboys-Tennessee Titans maçında Moon un 1 numaralı forması emekliye ayrılacak. 17 yıllık NFL kariyeri boyunca 33,685 yard ile pas atma rekoru ve 196 touchdown i bulunuyor.

En iyi QB
Herkesin devamlı birbirine sorduğu sorulardan biri “sezonun en iyi QB si kim?”
Bu soruya en iyi cevap gecen hafta oynanan Packers-Lions maçından geldi. Brett Favre maçta attığı üçüncü touchdown pası ile kariyerinde 402. skorunu yapmış oldu. Bu skor ile Favre NFL kariyer listesinde Dan Marino’nun altına girmeyi başardı ve ikincilik sırasına oturdu. Dan Marino kariyerini 420 touchdown pası ile bitirmişti.
Peyton Manning i merak edenler için ek bilgi verelim; Manning henüz 249. skorunda bulunuyor ve NFL QB leri içinde ikinci kuşak olarak adlandırılıyor. Sezonda 35 touchdown pası attığını farz edersek Marino yu 2011 yılında geçer diye tahmin ediyorum.
Listede Dallas QB si Drew Bledsoe 247 , Washington QB si Mark Brunell 175 ve Titans QB si Kerry Collins 174 ile bulunuyor.

Haftaya Terrell Owens, Giants ve NFL oyuncularının en büyük batıl inancı köşemize konu olacak. İyi haftalar…