Sezon içinde yapılan maç sayısının 11’den 12’ye çıkarılması ile bu sene her hafta daha erken başlıyor. Eskiden Perşembe günleri başlayan maçlar artik Salı günleri karşımıza çıkıyor. Bu hafta da Salı ve Çarşamba birer maç oynandı, Salı günü Tulsa, Southern Mississippi karşısında rahat bir galibiyete imza atarken, 20-6, Çarşamba günü, Marshall, Central Florida karşısında kendi evinde dramatik bir şekilde 23-22 yenildi.

Perşembe günü ise bir sürpriz yaşandı. Ülke genelinde 17’inci sırada olan Florida State, ACC maçında NC State’e konuk oluyordu. NC State bu sene quarterback sorunu yaşamış ve daha yeni değişikliğe gitmişti. Çok da kaliteli bir quarterback’leri yoktu. Bütün oklar Florida State’i gösterirken, biraz dikkatli bakanlar, Florida State’in gecen seneki başarılı koşucularından ve wide receiver’larindan yoksun olduğunu görmekteydi. İşte bu farklar, maçın galibinin NC State olması için yetti. NC State’in QB’si Evans, 3 TD pası atarken, toplamda 190 yard’a ulaştı. Bu NC State’in bu sezon ikinci top25 takıma karşı aldığı galibiyet oldu. FSU bu hafta da koşu hücumunda başarısız oldu ve sadece 96 yard üretebildi. Bu rakama ulaşmak için toplamda 32 koşu oyunu yaparak, koşu oyunu başına sadece 3 yard almaları bence kendileri için büyük sorun oluşturacak. Ayrıca bu maçta FSU, penaltılar yüzünden 81 yard kaybetti.

Cuma günü, ülkenin en iyi hücum gücüne sahip olan Louisville, Middle Tennessee karşısında idi. Bildiğiniz gibi Louisville en iyi koşucusu Bush’tan ve quarterbacki Brohm’den yoksun bu haftalarda. Fakat Brohm yerine başlayan Urrita, 6’da 6 basarili pas atınca ne kadar kaliteli bir QB olduğunu gösterdi. Toplam 134 yard atması ve 2 TD pas’I vermesi, Louisville’in maçtan 44-17 galip ayrılmasına yardımcı oldu. Bu galibiyet ile beraber Louisville 1993’den yılından beri ilk defa bir sezona 5-0 ile başlamış oldu.

Cumartesi günü ise değişik sonuçlara gebe idi. Ulusal şampiyonluk yarısında iddialı olan ve gerçekten güçlü bir kadrosu bulunan Auburn, hem de kendi evinde Arkansas’a karsi 27-10’luk bir mağlubiyet aldı. Arkansas’in Tailback’I Darren McFadden, toplam 145 yard koşup, 63 yard’lik TD yaparken, bütün bunları bu sezon sadece 1 TD vermiş Auburn defansına karşı yaptı. Bu mağlubiyetle Auburn, top10’de olup top25 olmayan bir takıma maç kaybeden ilk takım oldu. Auburn bu maç bildiğimiz savunmalarını gösteremedi, Arkansas 279 yard koştu ve 87 yard pas attı. Bu rakamlara karşı ise Auburn sadece 60 yard koşabilirken, 153 yard da toplam pas yaptılar. 1981 yılındaki Arkansas’in ülkenin en iyi takimi olan Texas karşısında aldigi 42-11’lik galibiyetten sonra, kendilerinin top25 olan bir takıma karşı aldıkları en büyük farklı ikinci galibiyet oldu bu.

Gecen hafta Ohio State’e karşı çok kotu kaybeden Iowa, bu hafta bu mağlubiyetin acısını eski gücünden uzak olan Purdue’den çıkardı. Maçı 47-17 kazanırken Iowa, quarterbacki Drew Tate 253 yard ve 2 TD pası yaptı. Bu maçta ilk defa ilk kadroda yer alan Damian Sims, Iowa için 155 yard koştu ve 2 TD yaptı. Adam Shada ise 98 yard interceptiondan TD yaparak, bu dalda Iowa okul tarihine geçti. Maçın özeti olarak Purdue defansı, Iowa hücumu ile eşleşemedi diyebiliriz.

Biz Clemson’lı taraftarlar için zor bir hafta oldu. Wake Forest, bize hep acı mağlubiyetler tattıran bir takım idi tarihte. Bu hafta özellikle deplasmanda oynuyor olmamız ve de hafta içinde, WR Chansi Stuckey’in sakatlanması ve 5-6 hafta sahalarda yerini alamayacak olması, Clemson’ı gerçekten rahatsız eden gerçeklerdi. Ilk 3 çeyrekte sadece 3 sayı üretebilen Clemson, daha sonra bulduğu 24 sayı ile bu haftaki maçtan 27-17’lik bir galibiyet alarak yoluna devam etti. Bu galibiyette kuskusuz birinci sınıf öğrencimiz CJ Spiller’in 72 yard’lik TD’si ve defans’tan Gaines Adams’in TD yapması çok büyük rol oynadı. Bu galibiyeti alan Clemson, Wake Forest’in 1944’den beri ilk defa sezona 6-0 girmesini de engellimiz oldu.

Bir başka ulusal şampiyonluk için mücadele eden takım olan West Virginia, kolay rakibi Mississippi State karşısında rahat bir galibiyet alarak yoluna devam etti. Slaton bu maçta da toplam 185 yard koştu ve 1 TD yaptı. Deneme başına sahip olduğu 7.1 yard gerçekten iyi bir rakam.

Sezona ulusal şampiyonluğun en büyük adayı olarak giren ama daha sonra geri sıralara düsen Notre Dame, bu hafta Standfor’u 31-10’luk skorla geçti. Brady Quinn bu hafta 3 TD pası atarken toplamda 232 yard’a ulaştı.

Aldığı etkileyici galibiyetlerden sonra su anda ülkenin 18 numarası olan GA Tech, kendi evinde Maryland’ı ağırladı bu hafta. Çok da rahat bir maç olmadı GA Tech için, her ne kadar maçı 27-23 kazanmış olsalar da.

Haftanın en etkileyici maçlarından bir tanesi yine SEC’de oynandı. LSU bu hafta Florida’ya konuk oldu. İki tane gerçekten güçlü SEC takiminin bu maçı beklenildiği gibi savunmaların on plana çıktığı bir maç oldu. Bu hafta maça ikinci quarterback olan Tim Tebow ile başlayan Florida, kendisinin 2 TD pası ve son dakikalardaki koşu oyunu ile TD yapması ile maçı 23-10 kazandılar. Florida, 1996’dan beri ilk defa sezona 6-0 başladı. Hatırlatayım, 1996 yılında Florida ulusal şampiyon olmuştu. Ayrıca 1990’dan beri NCAA’in en iyi üçüncü iç saha performansına sahip oldu Florida. İlk sırada FSU var 0.922 kazanma yüzdesi ile (83-6-1), ikinci sırada Nebraska var 0.909 kazanma yüzdesi ile (101-10), ve üçüncü sırada da Florida var 0.893 kazanma yuzdesi ile (92-11).

Gecen hafta kendi taraftarlarından bile tepki çeken Texas, kolay rakipleri bir kenara bıraktı bu hafta ve Oklahoma ile karşılaştı. Bu zorlu deplasmandan 28-10’luk galibiyet çıkartan Texas, Vince Young olmadan da ne kadar iyi bir takim olduğunu göstermeye başladı.

Ohio State’in Bowling Green karsisindaki 35-7’lik galibiyetinde bahsedilecek cok bir sey yok. Cunku iki tane bir birinden kalite olarak cok farkli olan takimin maci idi bu mac. OSU’nun QB’si Tim Smith, 191 yard ve 3 TD pas’I yapti bu kolay macta.

Batı yakasında ise bambaşka bir hikâye sahne alıyordu. Kadrosundan çok önemli oyuncuları kaybetmiş USC, bu hafta da kazandı ve de namaglûp unvanını korumuş oldu. Washington’a karsi kendi evinde 26-20’lik galibiyet alan USC, belki gecen seneki gibi yuksek skorlu ve de goze hosgelen hareketlerin bolca oldugu bir oyun oynamiyor ama, galibiyet alabildikleri kesin.

Bir başka önemli maç state-rivalry olarak adlandırılabilecek olan Michigan State ile Michigan’in mücadelesiydi. Michigan’a konuk olan Michigan State, rakibine karşı boy gösteremedi ve sahadan 31-13’luk bir mağlubiyet ile ayrıldı. Bu sonuçta ülkenin en iyi koşu defansına sahip Michigan’in verdiği toplam 60 koşu yardına karşı gösterdikleri 211 toplam koşu yardının payı çok ama çok büyük.

Bir başka defans mücadelesi olarak beklediğimiz Tennessee ile UGA maçı tamamen farklı bir havada geçti. Tennessee’nin Athens’den çıkardığı 51 sayı ve galibiyet, bir de ilk yari sonunda 24-14 geride olduğunu da göz önüne alırsak, gerçekten bana göre haftaya damgasını vuran olay oldu. Ainge, Tennessee için toplam 268 yard pas atarken de 2 tane de TD pası yaptı. Bu galibiyetin önemini vurgulamak için su istatistiği vereyim, UGA bu maça kadar 5 maçta toplam sadece 34 sayı vermişti. Bugün kendilerinin defansı için gerçekten iyi bir gün değildi.

Boise State top25’a yeni giren bir takimdi. Şanslarına bu hafta kolay rakip Louisiana Tech ile oynadılar. Böyle olunca da 55-14’luk skor çok mantıklı görünüyor. Boise State de su ana kadar mağlubiyet almamış takımlardan bir tanesi.

Iowa State her sezon elindeki kadroya rağmen yüksek beklentiler doğuran bir takim. Bu sene de durum farksızdı. Fakat Nebraska deplasmanda da olsa, kendi farkını konuşturdu ve sadece 2 TD vererek, maçı 28-14 kazandı.

California’da Oregon namaglûp olarak sahaya çıkıyordu fakat bu unvanları aldıkları 45-24’luk mağlubiyetten sonra ellerinden alınmış oldu. California gerçekten havasını bulmuş gibi duruyor. İlk hafta Tennessee’ye kaybettikten sonra daha mağlubiyet yüzü görmediler.

Sezonun yarısını geride bıraktık. İlk yarı ile ilgili bir yazı yazmayı da planlıyorum. Bu haftayı bu şekilde geçirdikten sonra önümüzdeki haftaya bakalım. Perşembe günü, bir klasik olan VA Tech ile Boston College’in maçı bizi bekliyor. Clemson ise belki zamanın en kotu futbol takımı olan Temple ile karşılaşacak. Cumartesi günü merakla beklenen Florida Auburn maçı var. Ayrica Auburn bu zorlu maçla uğraşırken, Ohio State deplasmanda Michigan State ile maç yapacak, West Virginia kendi evinde kolay rakibi Syracuse ile oynayacak, Louisville de yine kendi evinde Cincinnati ile. Önümüzdeki hafta görüşmek üzere…