T.O.

“Benim 226 poundluk vücudum futbol için yaratıldı”
Kendini böyle tanıtan ve gecen hafta adından en çok bahsettiren Dallas Cowboys’un wide receiver ı haftaya damgasını vurmayı başardı.

Terrell Eldorado Owens ya da meşhur adıyla T.O.1973 Alabama doğumlu olan Owens in 11 yıllık NFL kariyeri bulunmakta.Küçüklüğünde kotu bir aile yaşamı olan Owens, kendini spora odaklar ve idol olarak San Francisco’nun starı Jerry Rice’ı seçer. Basketbol ve atletizm de başarılı olduktan sonra, futbolu kariyer olarak belirler. Tennessee Üniversitesinde okurken multi-sport star olarak ünlenir. 1996 da San Francisco 49ers, Owens i 89.sıradan kadrosuna alır. Ve Owens idolü olan Rice ile ayni sahada bulunma şansını yakalar. Kısa sure içinde kendini ispat etme şansını yakalar ve takimin 1 numaralı receiver ı haline gelir.

Neyse gelelim gecen haftaki olaya. Salı gecesi Owens in hem arkadaşı hem de basın sözcüsü olan Kim Etheredge 911 i arar ve Owens in bir kutu ağrıkesici yuttuğunu ve bilincinin yerinde olmadığını söyler. Owens olay sırasında hala kirik elinin tedavisini görmektedir ve hastaneye getirildiğinde 35 tane ağrıkesici aldığı tahmin edilerek, intihar teşebbüsü muamelesi görür. Owens in ambulans geldiğinde ağzında hala iki tane hap olduğu, aslında başka bir haptan dolayı fenalaştığı hatta hastanede “ölmek istiyorum” diye bağırdı gibi birçok dedikodu hemen yayılmaya baslar. Midesi yıkandıktan sonra Owens hastane çıkısında Cowboys forması ile basın toplantısı düzenler. Üzerindeki forma yeni Dallas Cowboys ile 25 milyon dolarlık 3 yıllık antlaşma imzalamış olması nedeni ile bence büyük önem taşıyor. Owens Salı günü antrenmandan eve geldikten sonra 2–3 tane ağrı kesici aldığını ve kirik eli için aldığı diğer ilaçlardan dolayı fenalaştığını, arkadaşı geldiğinde boş şişeyi görünce intihar ettiğini düşündüğünü falan söyler. Bu arada tabi ki haberciler başın toplantısından önce Owens ın şişeyi ne zaman nereden aldığını, geceye kadar kaç tane ilaç içebileceği hakkında bilimsel araştırmalarını yapmışlardı.  Sise neden bostu? Sorusuna ise “ağrı kesicileri içinden çıkarıp çekmeceye koymuştum” diyerek bence kendini komik duruma sokar ve olay böylece kapanır…

NY Post gazetesinde 28 Eylul de “Terrel Owens in intihar etmek için nedenleri” başlıklı bir yazı yayınladı. Bakın neler var;
–   Kendini susturmak için tek yoldu.
–   Dallas koçu Bill Parcells “sakin intihar etme” dedi.
–   Basın Owens’a yeteri kadar ilgi göstermedi.
–   Basın Owens’a çok ilgi gösterdi.
–   Owens yaşlanmaya başladığını fark etti.
Liste böyle uzayıp gidiyor. Benim aradan en çok dikkatimi çeken ikisi;
–   Owens intihar ederek bütün Philadelphia eyaletini mutlu etmek istedi.
(bilmeyenler için: Gecen sezon Owens, Philadelphia Eagles da oynuyordu. Sezon ortasında QB McNabb ve teknik kadro ile yaşadığı anlaşmazlıklardan sonra takımdan ayrıldı ve kendini tüm Eagles camiasının karsısına koydu.)
–   Dallas’a maç kazandıracak bir şey denemek istedi.
(Bu olaydan sonraki ilk maçta Dallas farklı kazandı ve Owens ölmek için değil ama yaşamak için 25 milyon nedeni olduğunu, bu maçta iyi bir performans göstererek kanıtladı.)

MADDEN LANETİ
Önce Madden’ı tanıyalım; NFL maçlarını seyretme imkânı bulan arkadaşlar, Madden’ı resminden hemen tanıyacaklar. Kendisi her hafta bir maç sunuyor. Madden, esas adi ile John Earl Madden, 1967 de Super Bowl kazanan Oakland Raiders in linebacker koçluğunu yaptı. 1969 da Raiders in head coachu oldu ve 33 yaşında NFL in en genç head coachu unvanını aldı. Merak etmeyin oturup Madden in hayatini anlatmayacağım, en azından bu hafta değil. İnanıyorum ki Madden adının ünlü olmasının nedeni video oyunları. İlk 1989 da piyasaya çıkan “John Madden Football” 1992 de NFL tarafından lisansı alınarak “Madden NFL” adını alır. Madden laneti nedir?
Madden laneti Madden NFL ile oldukça ilgili. Bir teoriye göre, Madden NFL oyununun ön kapağında resmi bulunan oyuncu o sezon lanetleniyor, ya sakatlaniyor ya da o sezon kötü bir performans gösteriyor. 2000 yılından önceki tüm oyunların kapağında Madden in kendi resmi bulunuyor. Simdi sırayla gidelim;

2000 – Barry Sanders , Madden NFL in kapağına çıkan ilk NFL oyuncusu. Aslında kapakta tek değil Madden ile birlikte duruyor. Detroit Lions in star running back i sürpriz bir açıklama ile sezon başlamadan 10 yillik kariyerini bitirdiğini açıklıyor ve emekli oluyor. Bunun üzerine firma ön kapağı değiştirip Sanders-Madden kombinasyonu yerine Green Bay Packers in running back i Dorsey Levens in resmini koyar. 1999 da çok iyi bir performansı olan Levens(1034 rushing yards), 2000 yılında beklenen performansı gösteremez (224 yards) ve 2001 yılında Green Bay den ayrılır.

2001 – Aslında 2001 yili Eddie George için oldukça başarılı bir yıl olur. 1509 rushing yards,16 touchdowns… Madden laneti George u ne yazık ki playofflarda yakalar. Ravens ile oynadıkları maçta sakatlanır ve bir daha hiçbir zaman eski performansında oynayamaz.

2002 – Minnesota Vikings in QB si Daunte Culpepper bir önceki sezonda takimini NFC şampiyonluğu maçına taşıyacak kadar iyi olmasına rağmen, Madden NFL den sonra sakatlanır ve 5 maçı saha kenarından izlemek zorunda kalır.

2003 – 2003 yılının kapağında yer alan St. Louis Rams in running back i Marshall Faulk, aynı sezon ayak bileğini sakatlar ve o da 5 maçı saha kenarından izler. Oysaki önceki üç yıl boyunca takimini iki kere Super Bowl a taşımıştır.

2004 – Falcons QB si Michael Vick 2004 Madden NFL e verdiği fotoğraf çekimlerinden sonra sadece 5 maç oynar ve sakatlanarak baldır kemiğini kırar.

2005 – Baltimore Ravens in ünlü linebacker i Ray Lewis, ayni sezon kol bileğini kırar. Bir önceki sezon 6 tane interception yapmasına rağmen, Madden NFL den sonraki sezon bir tane bile yapamaz.

2006 – Eagles QB si Donovan Mcnabb Madden NFL 2006 için verdiği pozdan sonra ilk hafta göğsüne aldığı darbeden dolayı sakatlanır. Daha sonra fıtıktan dolayı tedavi görmeye baslar ve sonunda ameliyat olur. Bunlar tabiî ki kotu bir sezon geçirmesine neden olur.

2007 – Gelelim son Madden NFL kapağına. Shaun Alexander, Seattle Seahawks in star running back i son Madden NFL e kapak oldu. Ne yazık ki üçüncü hafta oynanan Seattle-Giants maçında sol ayak kemiğini kırarak Madden lanetine bir zincir olarak eklenmeyi başardı.

Artık Madden lanetine inanmak ya da inanmamak size kalmış. NFL oyuncularının batıl inançları tabi ki bununla bitmiyor. İleriki haftalarda NFL oyuncularının oynadığı reklâmlara değineceğim…

Giants yazım ne yazik ki haftaya kaldı. Umarım bu hafta Washington karşısında iyi bir maç çıkarırlar. GO GIANTS..

Herkese iyi haftalar..