Terrell Owens, tartışmaların odağından bir an olsun uzak kalamıyor. Geçtiğimiz hafta da manşetlerde T.O. vardı. Ancak bu kez atılan başlıklar olumlu yöndeydi ve Dallas’a geldiği günden bu yana ilk kez tartışmasız günün adamı oldu. NFL’in en tartışılan, ancak pek çok otorite tarafından en başarılı WR’ı olarak görülen T.O.’nun Dallas macerası aslından bundan çok önce başalmıştı.

Daha San Fransisco’nun Dallas’ta Cowboys’u yendiği bir maçta T.O. yaptığı bir TD sonrası end-zone’un içindeki Dallas Cowboys ambleminin üzerinde durmuş ve “Bu sahadaki tek yıldız benim” diyerek tüm tepkileri üzerine çekmişti. Tüm tribünün tepkisini çeken bu hareketinden sonra özür dilemeyerek Texas halkının kendisine hissettiği nefreti pekiştirmişti.

Bu olaydan kısa bir süre sonra aynı T.O., aynı sahada, fakat bu kez farklı bir forma ile (Philadelphia Eagles)  yine TD kutlaması sonrası yine tüm şimşekleri üzerine çekmeyi başardı.

Geçen sene (2005-2006) önce Eagles QB’i Donovan McNabb’i hedef alan “Eğer Brett Favre QB olsaydı daha başarılı olurduk” açıklamasından sonra, kendisine sorulan bir soru üzerine “Sadece McNabb değil, takım organizasyonu da kötü. Üstelik Coaching Staff iyi iş çıkartamıyor” diyerek bu kez Philadelphia halkının ve kendi takımının tepkisini almış ve süresiz kadro dışı bırakılmıştı. Özür dilemesi şartı ile takıma geri dönebileceği kendisine söylense de, yaptığı açıklamada sadece Coaching Staff’ten özür dileyerek, McNabb ve takım organizasyonu hakkında düşüncelerinin değişmediğini göstermişti.

Kadro dışı bırakıldığı sezon pek çok takım ile görüştü, hatta kulislerde Denver Broncos ile anlaştığı dedikoduları dolaşmaya başlamıştı. Kendi takımı da T.O.’ya tamamen sırtını dönmemiş, gizli pazarlıklar sürekli devam etmişti.

Neticede bomba Texas’ta patlatıldı. T.O. artık Cowboys yıldızı üzerindeki kutlamasını bu kez Dallas taraftarları için yapacaktı. Artık tüm gözler konferans içi Cowboys-Eagles maçına çevrilmişti. Zira T.O.’nun “suspended” olduğu sene oynanan ve Eagles’in kendi evinde Cowboys’a 21-20 yenildiği maçtan sonra ezeli rekabet yeni bir boyut kazanmıştı. Maçın bitimine 3,5 dakika vardı ve Eagles 20-7 öndeydi. Cowboys, maç boyunca ısrarla sürdürdüğü Heavy Formation (3 TE) dizilişinden vazgeçip, I-right dizilişine geçtiği drive kaydettiği TD ile skoru 20-14’e taşımayı başardı. Kick-off sonrası Eagles’ın tek yapmaları gereken koşu oyunları ile önce rakibin time-out’larını, daha da önemlisi zamanı bitirmekti. Ancak McNabb pressure altında sack olmak yerine “unsure” bir pass atmayı tercih etti. DB Washington’un ellerinde son bulan bu top 45 yard int-return TD olarak maçın skorunu tayin etmekle kalmadı, bu return sırasında koyulan bir block ile McNabb ciddi bir şekilde sakatlanarak uzun sayılacak bir süre sahalardan uzak kaldı.

Pek çok insan bu maç sonrası “T.O. olsaydı böyle olmazdı” şeklinde açıklamalarda bulunsa da, Eagles yönetiminin tavrı değişmedi ve T.O. sezonun geri kalanında da takımdaki yerini alamadı.

O yüzden 2 hafta önce oynanan Cowboys @ Eagles maçı pek çok football taraftarının “uzun süredir beklenenler” listesinde yer alıyordu. Tabi ki tüm tahminlerin ve tartışmaların odağında yine T.O. vardı. Sezona şanssiz bir giriş yapan T.O., kondüsyon bisikletinde bacak kaslarını fazla zorladığı için sakatlık geçirmiş ve pre-season maçlarında takımını yalnız bırakmıştı. Daha sonra kolu kırılan yıldız, sakat olmasına rağmen regular season’da takımdaki yerini almış, ancak birkaç TD yapmasına rağmen beklenen performansı gösterememişti. Herkes Eagles maçında patlama yapacağını düşünürken, asıl patlama Dallas’taki bir hastaneden gelmiş ve sakatlığından dolayı fazla ağrı kesici almaya başlayan oyuncunun ilaç zehirlenmesi teşhisi ile hastaneye kaldırıldığı ve midesinin yıkandığı haberi gelmişti. Pek çok insan bunu intihara teşebbüs olarak değerlendirse de, T.O. “hatalı ilaç kullanımı”nda bulunduğunu açıklamış ve Eagles maçına odaklanılması gerektiğini belirtmişti.

Beklenen maçta football tanrıları bu kez Eagles’ın yanındaydı. Başa baş geçen ve Eagles’ın 31-24 önde götürdüğü mücadelenin son drive’ında, Cowboys QB’si Drew Bledsoe’nun, eşitliği sağlama ve maçı over-time’a götürme çabasıyla end-zone’un içine attığı pas Lito Sheppard tarafından intercept edilip 102 yard return TD olarak scoreboard’a yansıyınca, rüya kabusa dönüştü.

İlk 2 çeyrek topla temas etme şansı bulamayan ve ilk completion’i için 3. çeyreğe kadar beklemek zorunda kalan T.O., maçı 3 completion, 1 drop ve 45 yard ile tamamlamış, TD yapma fırsatı bulamamıştı. İkl catch’i için Cowboys’un 41. oyununa kadar beklemek zorunda kalan T.O., short pass’i yakalayıp 9 yard alınca sırıtarak topu Eagles side-line’ına yuvarlasa da, maçın ardından maçın adamı seçilen McNabb “Bu maç McNabb-T.O. çekişmesi değil. Sahada mücadele eden, birlikte oynayan 2 takım var.”şeklinde konuştu.

Bu maç sonrası “Açıkçası hayal kırıklığı yaşadım. Kazanabilirdik, ama olmadı. Kaybetmekten hiç hoşlanmam, mücadeleci biri olarak daha çok çabalamam gerekirdi.” diye konuşan T.O. bir hafta sonra oynanan Houston Texans maçında kendini affettirmeyi başardı.  2. çeyreğin sonlarında yaptığı 3 TD ile maçın kopmasını sağlayan T.O., bu maçtan da toplam 45 yard ile ayrılmış olsa bile herkes yaptığı TD’ları konuşuyordu.

Eğer T.O. kendini toparlarsa, Cowboys’taki primary QB pozisyonu için yaşanan Bledsoe-Romo çekişmesi son bulur ve “takım” olmayı başarabilirse football’un başkenti Dallas’tan bu sene çok büyük sürprizler bekleyebiliriz.