Bu hafta Salı günkü Ball State Toledo maçı ile başlamış da olsa, kimse açıkçası cumartesiye kadar NCAAF merakı içinde değildi. Perşembe günü oynanan West Virginia’nın deplasmanda Pittsburgh’u 45-27 yendiği maçtan sonra herkes tek nefes olmuş, Ohio State ile Michigan maçını beklemeye başlamıştı.

Benimse en az o maç kadar merakla beklediğim başka bir mücadele vardı, Maryland’in Boston College’a konuk olması. Açıkçası sezon başından beri beklenenin üstünde performans sergileyen bu iki takimin mücadelesi, özellikle Boston College ayağından Clemson’ı cok yakından ilgilendiriyordu. Boston College’on alacağı bir mağlubiyet bizim işimize çok yarayabilirdi. Fakat ne yazık ki maç başladığında umutlarımız azaldı. Maça çok hızlı başlayan Boston College başarılı oyunlarla ilk yarıda 28 sayı buldu ve rakibine sadece 6 sayı verdi. İkinci yarı daha defansif bir maç oynayan iki takim da tedbiri elden bırakmadı fakat Maryland’in hücum hattı yeterince başarılı olamayınca maçı Boston College 38-16 kazandı.

Aynı saatlerde Florida kolay rakibi Western Carolina ile kendi evinde karşılaşıyordu. Henüz bir mağlubiyeti bulunan Florida, rakibini 62-0 gibi çok rahat bir skorla geçti. SEC’de ki bir başka mücadele de Tennessee, deplasmanda Vanderbilt ile oynadı. Son donemde zorlanan bir takım havasında olan Tennessee bu maçı 39-10’luk skorla alınca yine çok da stabil bir takim olmadığı imajını güçlendirdi.

Benzer saatlerde Oklahoma konferansında zirve mücadelesi için önemli bir maça çıkıyordu. Baylor’a karşı alınacak bir galibiyet son haftalarına girdiğimiz sezonda çok islerine yarayacaktı. Bu bilinçle iyi savunma yaparak maça başlayan Oklahoma, rakibine sadece 10 sayı verdi ve ürettiği 36 sayı ile maçı kazandı.

Duke ise ACC’deki galibiyetsiz sezonuna devam etti. GA Tech deplasmanına çıkan Duke, ilk çeyrek dışında ürettiği çeyrek başına 1 TD ile, aslında GA Tech’in savunması hakkında soru işaretleri doğursa da Reggie Ball ve Calvin Jaohnson ikilisi bulduğu 49 sayı ile takımlarına rahat bir galibiyet aldırdı.

Notre Dame ise zirve için iddaali olduğunu kanıtlamak istercesine Army karşısında çok rahat bir galibiyet aldı. Florida ile ayni performansa sahip olmasına rağmen hala altıncı gösterilen Notre Dame, BCS Bowl Game oynamayı garantilemek üzere.

Sezona yavaş başlayıp büyük bir çıkış yapan Arkansas da bu haftayı kayıpsız atlatanlardan. Mississippi State karşısında 28-14’luk galibiyet alan Arkanss, bu hafta ülkede beşinciydi ve bu sıralamasını koruyacağa benziyor.

Boise State ve masmavi sahası yine gündemde… Kendi evinde Utah State karşısında çok rahat bir galibiyet aldılar, 49-10. Bu galibiyetle performanslarını 11-0’a getiren takim, BCS’in aklını karıştırmak için birebir. Mağlubiyetleri yok ve oynadığı rakipler sebebi ile sadece 13uncu sıradalar… BCS sistemi yine büyük eleştiriler alacağa benziyor.

Ayni saatlerde Auburn Alabama ile deplasmanda maça cikti. Kendi gücünü özellikle defansif anlamda gösteren Auburn, maçı 22-15 kazanmasını bildi.

Ve haftalardır beklenen mücadele; Michigan @ Ohio State… Ülkenin en iyi iki takımı… ve aralarında 100 yılı aşkın suredir devam eden rekabet… Ohio State’in QB’si Troy Smith’in bu Michigan ile üçüncü karsılaşması. Ve daha kendisinin mağlubiyeti yok… Ayrıca her sene de istatistikleri daha iyiye giden bir QB, 2004’te 241 yard, 2 TD, 2005’te 300 yard 1 TD ve bu sene 316 yard, 4 TD… NFL’ciler bu ismi iyi öğrense iyi olur. Bu galibiyetle Ohio State, hem Big 10 şampiyonluğunu garantiledi, hem de ulusal şampiyonluk maçı oynayacağını… ArtIk geriye kala kala kim Ohio State’in rakibi olacak sorusu kaldı… Ve Michigan ister inanın ister inanmayın bu takım olmaya en yakın aday…

Ohio State’in bu galibiyetinin üstüne BYU’nun New Mexicoyu 42-17 yenmesi, V Tech’in eski günlerini aratmayan Wake Forest karşısındaki 27-6’lik galibiyeti, Louisville’in South Florida karşısında aldığı 31-8’lik galibiyetin çok da önemi yoktu.

Bu haftanın tek sürprizi, Rutgers’in deplasmanda Cincinnati’ye yenilmesi ve hatta kötü bir skorla yenilmesi oldu, 30-11. Açıkçası Rutgers bu mağlubiyetle bir çok insani şaşırttı ve bunların başında da ben geliyorum. Yine de kendilerinden beklenmeyen bir performans sergilediler bu sezon…

Batı’da ise California ile USC, California derbisinde idi. USC’nin çok rahat oynadığı maçta California doğru düzgün hücum yapamayınca, USC maçı 23-9 kazandı.

Bu haftayı bitirmiş bir şekilde haftaya bakarken gözümüze çarpan maçların içinde Texas derbilerinden olan Texas A&M’in Texas ziyareti var. Ayrıca LSU ile Arkansas maçı, SEC’nin babalarından olan LSU’nun kendine bu sene SEC içinde yer bulan Arkansas’a nasıl davranacağını göstermesi açısından ilginç olacak. Athens, Georgia’da ise GA Tech ile Georgia kapışacak, birbirlerine yaklaşık 40-50 mil uzaklıkta olan ve birbirlerinden nefret eden iki okulun mücadelesi.

Ayrıca haftaya bizim için çok önemli; South Carolina, Death Valley’e gelecek sezonun son maçı olarak… Gelecek de Death Valley’den nasıl çıkacak çok büyük merak konusu. 10 numaraya kadar yükselmiş Clemson, aldığı iki mağlubiyetle su anda 25 numarada bulunuyor. Ve bizim South Carolina’ya olan nefretimiz, belki Karsiyaka’nın Göztepe’ye duyduğu nefretten daha yoğun…

Benzer bir mücadele de Notre Dame ile USC arasında oynanacak. Geçen sene biraz da hakemin yardımıyla maçı kazanan USC’ye karşı bu sene Notre Dame, benzer bir galibiyet almak için çok istekli…

Kısacası, önümüzdeki hafta NCAAF’ın sondan bir önceki haftası ama bir çok okul için son hafta… Ve çoğu maç normal maçlardan ziyade içine çok fazla duygunun girdiği maçlar olacak… Bakalım… Nefret dolu bu maçları kimler kazanacak…