Resmi olarak Anadolu grubunun fikstürü tamamlanmak üzere. Geriye üç maç kaldı. Bunların birincisi Ege Dolphins ile Daü Crows arasında oynanacak olan erteleme maçı. İkincisi ise Ege Dolphins ile Selçuk Kartallar arasında oynanması gereken ve tatil edilen maç.

Sonuncusu ise yine Daü Crows ile Selçuk Kartallar arasında olan erteleme maçı. Bu maçların sonucu grup sıralamasını değiştirebilir. Ama şimdilik Ege Dolphins birinci ve Daü Crows ikinci olarak Play Off oynayacak takımlar arasına girecek gibi görünüyor.

Takımlara bakacak olursak;

Ege Dolphins beklenen başarıyı gösterdi. Önceki sene olduğu gibi bu senede iyi skorlara imza attılar. En güçlü rakipleri konumundaki Daü Crows takımını Kıbrıs’da yenmeyi başardılar. Çekişmeli geçen maç sonucunda ilk galibiyetlerine imza attılar.
İkinci ve üçüncü haftalarda üst üste aldıkları galibiyetlerden sonra Anadolu Rangers’ la yaptıkları son maçıda kazanmaları play-off’lara katılacak takımlar arasına girmelerini sağladı. Fakat eksik olan DAÜ Crows maçını kaybetmeleri durumunda gruptan birinci olarak çıkma şanslarını kaybedebilirler.

DAÜ Crows takımı geçen seneye göre kendilerini performans ve hız yönünden geliştirmiş durumdalar. Bunu bu sene oynadıkları maçlarda da açıkca gösterdiler. İlk hafta Ege Dolphins tarafından yenilgiye uğratılmış olsalarda morallerini yüksek tutmayı başardılar ve daha sonraki maçlarından galibiyetle ayrıldılar. Gözünü Ege Dolphins ile oynacakları erteleme maçına çeviren DAÜ Crows bu maçtan da galip ayrılarak grup birincisi olmayı istemekte. Bunu başarabilecek bi takım olduklarınıda oynadıkları diğer maçlarda ki performanslarıyla kanıtladılar.

Selçuk Kartallar bu sene beklenenin çok altında bir performans sergiledi. Daha ilk maçlarında Anadolu Rangers karşısında aldıkları mağlubiyet sonucu moral kaybına uğrayan takım daha sonraki Ege Dolphins maçında da hüsrana uğradı. Sonraki hafta aldığı Anadolu Rangers galibiyetiyle tekrar toparlanmaya çalışan Selçuk Kartallar güçlü bir rakip olan Daü Crows’ dan aldıkları son mağlubiyetten sonra gruptan çıkma şanslarını çok düşürdüler. Erteleme maçlarının ikisinide kazanmaları durumunda play off şansı yakalayabilirler.

Anadolu Rangers bu sene başarılı olamadı. Aldıkları mağlubiyetler sonucu, grubu sonuncu olarak tamamlayacakları kesinleşti. İlk maçlarında aldıkları galibiyetten sonra oynadıkları diğer maçlardan mağlup olmaları Anadolu Rangers’ ın bu sezonu kapatmasına neden oldu. Geçen seneye göre daha iyi duruma gelen takımın, önümüzdeki sezonda daha başarılı olmasını dilerim.

Yazan: Ertuğrul Kaplan