Divisional Playoffs’da neler oldu bakalım?

Ravens-Colts  maçını biliyorsunuz digitürk vermedi, biz de sizler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık ve bu maçı Amerika’da izledik. Maç öncesi ben ısrarla Ravens’ın Peyton Manning’i çöpe atıcağını iddaa ettim. Etraftaki herkes tersini.Bu arada etrafımız Amerika’lı dolu acaba bu adamlar haklımı diye düşünmedim değil.

Herneyse,maç sıkıcıydı sadece field goaller olması bunun bir yanıysa diğer yanı ise Ravens ofansının bir türlü bekleneni verememesi oldu.Colts defansı Chiefs karşısında oynadığındanda iyi oynadı ve maçı kazandı.Açıkçası Colts bana 2002 Tampa Bay’i hatırlatıyor. Sağlam bir çift WR, bir TE, üstün bir O-line, kaliteli koşu oyunu artı Manning, bunlara ilaveten küçük ama çok hızlı ve enerjik bir defans. Ne kadarda Dungy ama dimi… Ravens’da yerlerde değildi elbette ama maçın gerçekten en iyi üniteleri O-line’lar ve kickerlar oldu.

Maç biter bitmez Eagles-Saints maçı için tartışmaya başladık tahmin edin bakalım ben kimi tutuyordum? Tüm maç boyunca koşuyu kim tutamadı? Eagles tabiki…Sinirden etrafımdakileri ıssırtan Eagles defansı ve ne kadar sevsemde Jeremiah Trotter maçı resmen, Saints’e bıraktı. Açıkçası Regie Bush ve Duece McAllister ikilisi Eagles defansını rezil etti.Özellikle maçın döndüğü an bence Deuce’un üstünde tüm defans varken TD yapması oldu. Kask bir yerde, adam bir yerde,rezaletti.Eagles adına en iyi gözüken kişi inanamadım ama Jeff Garcia oldu.Brian Westbrook ise bu maçta ve Giants maçında oynadığı güzel football’la yönetimden nefret etmemi sağladı.Andy Reid pas atmayı seviyorsun biliyoruz,ama senin sevdan artık takımın defansınıda mahvediyor.Yakında herkes cornerback oynamaya başlıcak.

Bears maçında kimin kazanacağı zaten çok aşikardı bence.Süpriz oldu açıkçası Seahawks’ın bu kadar dayanması. Sonuçta tüm maç Seahawks on iki kişi oynadı.Rex’e rağmen maçı Bears kazandı .Şimdi bazılarınız iyi oynadı falan dersiniz, beyler sorun iyi oynaması değil, istikrarsız olması. Bu adamla olmaz. Defanstada bazı eksiklikler gözüme çarptı.Koşu karşısında özellikle draw oyunlarında linebacker’lar alık kaldı. Saints, Bears defans ünitesini terletecek gibi…

Gelelim benimde en çok maç olan Pats-Chargers maçına, ya biri Patriots’ı durdursun artık! Çünkü Pats herkesi durduruyor. Ne kadar nefret etsemde Patriots muhteşem football oynuyor.Asla vazgeçmiyor. Bir yolunu bulup yeniden kazanıyor. Bir Super Bowl daha mı?

İki haftadır sinirlerim tepemde, bunda Efe ”Damn” Elçi’nin payı tabiiki tartışılmaz. Playoffları beraber takip ediyoruz ve ben iki haftada sadece Jets-Pats ve Bears-Seahawks maçınında yanılmadım.O da bunu her iki cümlede bir ifade edince delirmemek elde değil. Ama biliyor musunuz, ben football’u bundan dolayı seviyorum. Post season’da herkesin canını dişine takmasını seviyorum.İmkansız olanın olmasını seviyorum.Elli küsür yarddan atılan field goalleri seviyorum. Dört ve birde çizgideki can pazarını seviyorum.Para için sağa sola sıçrayan soytarıları değil ölümsüzlük için ölümüne oynayan adamların mücadelelerine tarihle beraber şahitlik etmeyi seviyorum.Koşmaz denilenin koşmasını,atamaz denilenin atmasını,inmez denilenin inmesini,yenilmezin düşüşünü seyrediyorum.Çünkü bu bana hayatta dayanma gücü veriyor.İnanmak için sebep veriyor.Son bir kez daha,hadi yine dedirtiyor…

PS: Saints-Pats finali olur diyorum. Zaten Colts yasaklansın !