1.Devin Hester
Zaten maç öncesi ondan özel bir şeyler bekleniyor, Super Bowl tarihinin ilk punt return TD’ını yapabileceği konuşuluyordu fakat eminim pek az kişi maçın başlangıç Kick-Off’unda böyle bir şey olmAsını bekliyordu .Maçın kalanında Colts squib kick’lerle Hester’ın maça başka bir etkisinin olmasını engellledi fakat o tek oyun bile Hester’ın, Manning’le birlikte maç sonrası en çok konuşulan oyuncu olmasına yetti.

2.Hava Koşulları
Daha önce bu maçtan çok daha zor koşullarda oynanan Super Bowl’lar olmuştu (bkz.Ice Bowl) fakat bu yağmur altında oynan ilk Super Bowl oldu. Yağmur altında oynanan bu maçı izlerken arkadaşın klimalı odada üşümekten şikayet etmesi de sinir bozucuydu.

3.Bears’ın Savunması
Bears,muhtemelen Colts’un koşu hücumunu ciddi bir tehlike olarak görmediğinden, Safety’lerini LOS’den neredeyse 20 yard geriye dikip Linebacker’larını da gennellikle cover için kullandı. İlk driveda bu işe yarıyor gibi gözükse de maçın devamında Manning’in kısa pasları ve RB’lerin başarılı koşu oyunuyla (Running Back ikilisi 4,75 ortalamayla 190 yard) Bears savummasını tam anlamıyla rezil etti.

4.Yayın Sorunları
Büyük bir gazla maçı izliyorken 3-4 kere uydudan olduğu söylenen sorunlarla Fox yayını kesti. Bu kesintiler sırasında yanılmıyorsam 2 drive’ı ve de Bears’ın bir return sırasında yaptığı fumble’ı kaçırdık. Bu kesintiler sırasında ”Amerikan Futbolu Fox’ta İzlenir” reklamlarının çıkması ise resmen trajikomikti.

5.Top Kayıpları 
Hester’ın return’ü dışında maçın tek rekor kıran istatistiği top kayıpları oldu. Maçta ilk yarıda 6(Super Bowl rekoru) toplamda ise 8 top kaybı oldu. Bears’ın çok top kaybı yaşanan maçlar oynamasına zaten alışkınız ama bu maçtaki top kaybı sayısı gerrekten abartılı oldu.

6.Grossman
Lovie Smith maç boyunca çok mantıklı bir taktik izleyerek Grossman’ı daha çok kısa paslarla kullanarak ona olabildiğince az sorumluluk verdi. Grossman’da kısa paslarda iyi bir iş çıkarıyordu fakat 4.çeyrekle birlikte biraz risk almaya başlayınca alıştığımız Grossman gibi hareket etmeye başladı ve tam anlamıyla bocaladı. Önce gayet iyi bir ritim tutturdukları bir drive’da gayet yakın savunulan Muhammed’e doğru topu fırlattı ve bu topu çalan Hayden 56 yardlık bir koşuyla hem farkı açtı hem de ritmin kendi takımına geçmesini sağladı.Bir sonraki drive’da da Grossman’ın acemiliğinden çok iyi yararlanan Bob Sanders da bir Interception yaptı ve Bears’ın şampiyonluk umutlarını bitirdi. Bu iki drive sonrası Grossman eminim birçoğumuz hakkında bütün hayatı boyunca edilebileceğinden çok daha fazla küfür yemiştir.

7.Tank Johnson’ın Davası
Seyirciler arasında Super Bowl’a gitmek için çok uğraşanlar olmuştur eminim ama bu maça gelebilmesi en zor olan Tank Johnson oldu.Ruhsatsız silah bulundurduğu için (1 tane de değil,tam 8 tane!) Illinois dışına çıkması yasak olan Johnson,maça gelmesi ancak maçtan 2 hafta önce alınan mahkeme kararıyla oldu.