2004-2005 UAFL sezonunda ligde yeni bir ekip vardı, Sabancı Pirates ve bu ekibin başında METU’dan tanıdığımız sevgili arkadaşımız ve amansız rakibimiz Bahadır Ilgaç vardı.Bu disiplinli,cesur ve özgüveni yüksek adamın yönetimi ve Hızır Kutalp gibi oyuncuların bitmeyen inancı ile o sezon ligde Eagles galibiyetini yaşayan ekip,sonraki sezon resmi ligdede yerini aldı.

Rakip olarak karşılıklı yada kamplarda omuz omuza mücadele verdiğimiz ve hatta Bahadır Ilgaç’la uluslararası kulvarlarda beraberce organizasyonlara imza attığımız bu ekip,yeni sezona yine farklı bir planla,akıllıca bir projeyle girdi.Bilgi Üniversitesi’nin Hunters oluşumuyla ”takım evliliği” yapan Pirates, lige daha güçlü,daha derin bir kadro ve yeni bir isimle girdi.Cavaliers, daha da popüler olan isimleriyle ”CAV’S”

Şu anda TAFL yorumcuları tarafından ortak olarak İstanbul’u playofflarda temsil edecek takımlardan kabul edilen CAV’S, sert futbolu, daha da sert takım içi disiplini ve en korkunç bileşeni dev fullback Emre KALEM’iyle grubu sallıyor.Ekipten Onat Yıldız’a merak ettiğim bazı soruları yönelttim…

Burak Korkmaz: İstanbul grubunda iki farklı takımı ve birçok çaylak oyuncuyu bir araya getirdiniz ve şu an playofflar için daha şanslı takımlardan biri olarak gözüküyorsunuz… ilk yarıyı takımınız adına değerlendirir misiniz?

Onat Yıldız: Bu yıl İstanbul AFK olarak yeni bir oluşuma gittik ve iki farklı üniversite (Sabancı ve Bilgi Üniversiteleri) oyuncularını bir çatı altında toplanmasıyla daha dinamik ve kuvveti bir takımla yeni sezona girdik. Bu süreç içerisinde bir yandan tekrar yapılanma aşamasında olduğumuz için takım olmanın gereklerini yerine getirirken diğer yandan da idari ve teknik kadroları şekillendirmeye çabaladık. Nihayetinde geçen seneden süre gelen playoff iddiamızı devam ettirerek ilk yarıyı kapattık. İlk yarıda Türkiye’deki her takımın yaşayabileceği problemlerle karşılaştık, ancak bu problemleri minimumda tutmak ve her zaman oyunumuzu geliştirmek için çalıştık. İlk yarı itibariyle oluşan tabloya bakılırsa bunda yüksek oranda başarılı olmuşuz. Bundan sonra başarımızı, saha içi ve dışındaki centilmenliğimizle birleştirerek devam ettirmeye çalışacağız.

B.K: Bahadır Ilgaç’la beraber takımda ciddi bir Metu etkisi gözükmeye başlamıştı, fakat bu sene  defansta blitz package’larda ve özellikle ön yedide ciddi bir Falcons tadı var, bunu değerlendirir misiniz? LB seviyesinde bazı veteranlar var sanırım?

Onat Yıldız: Takımın kuruluş ve gelişim aşamalarından itibaren çalışmalarına iki eski ODTÜ oyuncusu Bahadır Ilgaç’ın ofans ve Tolga İdikat’ın defans koordinatörlüğü altında devam ediyor olmasından kaynaklanan bazı oyunlarda Falcons etkisinin görülmesi gayet normal. Özellikle defansta bu etkinin biraz daha belirgin olduğu açık. Tabii ki bu, sonuna kadar böyle gideceği anlamına gelmiyor. Zaten bu işi yaptığımız  2,5 sezondur hem ofans hem defansta oyunumuzu bir üst seviyeye taşıyacak oyuncu ve formasyonlarla oynamaya gayret gösteriyoruz. Sonuçta Cavaliers takımı olarak futbolumuzu ileriye götürmek için kendimize en uygun formasyon ve oyuncularla oynamayı sürdüreceğiz.

B.K: Cav’s bu sene ciddi bir boyut takımı halinde gözküyor, acaba geçen sezondan Sabancı’yı baz alarak soruyorum biraz süratten ödün mü verildi?

Onat Yıldız: Takımımız geçen seneye oranla hem “size”(cüsse), hem “oyuncu sayısı”, hem de “kişisel yetenek” bakımından gelişim gösterdi. Bunlardan “size” yaptığımız sporun olmazsa olmaz gerekliliklerinden. Geçen sene nispeten daha az cüsseli oyuncularla daha hareketli ve süratli bir takım görüntüsü çiziyor olduğumuz da doğru. Ancak şu anki görüntümüz bilinçli bir hareketin sonucu değil, cüsseli bir profil çiziyor olmamız tamamıyla yeniden yapılanmanın bir sonucu. Takımda daha iyiyse, takımı kim daha ileri götürecekse ve kim daha çok çalışıyorsa o oynuyor.

B.K: Centilmenliğinizi hem sahada rakibiniz olarak hem de saha kenarında yorumcu olarak hep takdir etmişimdir, Koç maçında ters giden neydi?

Onat Yıldız: Biz takımımızın ortak prensipler etrafında, ortak bir karakter altında olması gerektiğine inanıyoruz. Başarıya ulaşmanın temel yollarından biri de bu ortak karakter ve prensiplerin en iyi şekilde uygulanmasından geçiyor ki centilmenlik bunlardan bir tanesi. Bahsettiğimiz gibi yeni oyunculardan kurulu yeni bir takımız. Bu konuda bir takım eksikliklerimiz olmuş olabilir, bunları da zamanla aşacağımıza inanıyorum. Ancak Koç Rams maçında da bu prensibimizden ödün verdiğimizi düşünmüyorum. Cavaliers – Rams maçı playoff yolunda iki iddialı takımın, üst seviyede mücadele verdiği bir maçtı. Saha kenarından görülen bir gerginlik olduysa sadece sahadaki mücadeleden dolayıdır ki son çeyreğe kadar kafa kafaya giden bir maçta bunların olması gayet normal. Ancak maç sonunda hakemlerle yaptığımız konuşmalarda centilmenlik adına ters giden birşey olmadığını da öğrendik. Zaten maç sonuyla birlikte sahada her iki takım oyuncuları arasında dostluk görüntüleri vardı.

B.K: Bir ivme kazandığınız tüm yorumcular tarafından kabul ediliyor, ikinci devre yükselişiniz devam edecek mi?

Onat Yıldız: Her zaman oyunumuzu bir adım ileri götürmek için mücadele ettik ve eğer bir yükselişimiz olduğu kabul ediliyorsa bu bizi sevindirir. Bundan sonra da mücadelemizi bu şekilde sürdüreceğiz. İkinci devre çalışmalarımıza ve dolayısıyla yükselişimize devam edip, etmeyeceğimiz yapacağımız çalışmaların verimi ile orantılı. Biz her zaman çalışmayı sürdüreceğiz.

B.K: Playofflar hakkında neler düşünüyorsunuz?

Onat Yıldız: Bu camiada her zaman daha iyi futbol oynamak için varız. Bunun için de az konuşup, çok çalışıyoruz. Bırakın playoffa çıkacak takımları, eşleşme sisteminin dahi tam belli olmadığı bugün playofflar hakkında detaylı bir yorumu pek uygun bulmuyoruz. Ancak playofflar tabiî ki öncelikli hedeflerimiz arasında. Bunun için de önümüzdeki maçları kazanmamız gerektiğinin bilincindeyiz ve bunun için çalışıyoruz. Zaten İstanbul AFK olarak amacımız, hedeflerini her zaman yüksek tutan bir amerikan futbol takımına sahip olmak.

B.K: Size başarılar diliyorum hem kendim hem de NFLTR ailesi adına.

Onat Yıldız: İlginize teşekkür ediyoruz. Mücadelenin ve heyecanın en üst seviyede ama centilmence yaşandığı bir lig olmasını diliyoruz.

Bu takım bu işi ciddiye almıyorsa ne yapıyor? Üç sene içerisinde gelinen noktaya bakarsak Cav’s’in başarısının her sezon ivmelendiğini görebiliriz.Geçen sezon ligin en iddialı takımlarından Hornets’ı yenerek playofflar dışına iten takım bu sezon kendisini bu sekiz takımlık elit rekabet seviyesine taşıyacak gibi gözüküyor. Yolunuz açık olsun…