Evet, altı maçlık maratonun son haftasına gelmiş bulunuyoruz. Ankara grubundan, bu maçlardan sonra kim çıkar, kim kalır bilemem ama eminim ki hem izleyenler hem de oyuncular oynanan maçlardan ve sergilenen mücadelelerden büyük keyif almışlardır. Bu bakımdan gruptaki 7 takimi da ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılı veya başarısız ayırt etmeden tüm takımların, emek verenlerin ve oyuncuların önünde saygıyla eğiliyorum çünkü son maça kadar güzel çekişmeli ve ufak tefek sorunlar olsa da gayet centilmence bir Ankara ligi izledik. Umarım son maçta da her kim tur vizesi alırsa alsın aynı centilmenliği sezonun geri maçlarına da yansıtır.

Heyecan dolu geçecek bu son maçlara ve genel sıralamaya tekrar göz gezdirelim.

Sıralama :

1. Hacettepe Reddeers 5-5-0
2. Gazi Warriors 5-4-1
3. Başkent Knights 5-3-2
4. Ankara Cats 5-3-2
5. ODTU Sahinler 6-2-4
6. Çınarspor Cougars 5-1-4
7. Bilkent Judges 5-0-5

Maçlar :

Hacettepe Red Deers – Başkent Knights:

Gazi – Hacettepe maçının grubun en güzel maçlarından biri olacağını bir önceki yazımda dile getirdim. Aslında biraz tez canlı davranmışım çünkü bu hafta bizi bekleyen bir o kadar heyecanlı ve çekişmeli geçeceğini düşündüğüm bir maç daha var. Hacettepe – Başkent maçı hiç şüphesiz tüm izleyenlere keyif dolu bir Amerikan futbolu mücadelesi izletecektir. 2006 AFK finali gibi Ankara liginin sonunda bu maçın olması belki de kaderin bir cilvesidir, ama bu sefer bir fark var. Başkent takımı gruptan çıkmak için bu maçı kazanmak ve işini şansa bırakmamak zorunda. Gazi’nin Ankara ya yenilmesi sonucunda Başkent’in tur sansı hayal olabilir. Hacettepe ise gruptan çıkmayı garantileyen tek takim ve birincilik koltuğundaki yeri sağlam. Ama onlarında senelerden beri gelen bir yenilmezlik unvanı bulunmakta ve pek tabii ki bu maçı en az Başkent kadar kazanmak isteyecekler. Son bir hatırlatma, 2006 finalinde 16-6 lık Hacettepe üstünlüğü vardı.  Bakalım bu maç neler olacak hep beraber göreceğiz. Önceki Gazi maçında olduğu gibi, favori çıkarmanın zor olacağı bir karşılaşma. Konsantrasyon sorununu aşması ve gecen seneki hataları tekrar etmemesi durumunda Başkent’in üstünlükle ayrılacağı bir maç olacağını sanıyorum.

Gazi Warriors – Ankara Cats

Ankara grubunda yine hiç şüphesiz senelerdir keyifle izlenen ve yine keyifle izlenecek heyecan dolu bir karşılaşma daha. Ayni zamanda iki takımında bir yandan kulağının Hacettepe – Başkent maçında olacağı bir mücadele. Ankara takımı, Başkent ile olan ikili averaj durumundan dolayı bu maçı almak zorunda. Aksi halde tur şansları kalmıyor. Gazi takımı ise olası bir yenilgi sonucunda yine Hacettepe-Başkent maçından gelecek haberi beklemek zorunda. Yani iki takımın da islerini sansa bırakmamak için kazanmak zorunda olduğu bir maç. Gazi takımı aldıkları Hacettepe yenilgisi haricinde şu ana kadar çok başarılı maçlar çıkardı, Ankara takımı ise ikinci yarıya farklı Çınarspor galibiyeti ile başladı ve gözünü bir üst tura dikti. Kişisel favorim açıkçası yok, çünkü neler olabileceğini kestirmek gerçekten güç. Bu yüzden işini sansa bırakmamayı tercih eden takımın kazanacağı bir mücadele olacağını tahmin ediyorum.

Bilkent Judges – Çınarspor Cougars

Bir üst tura çıkma şansını kaybetmiş olan iki takimin mücadelesi deyip es geçmek istemiyorum çünkü bu maçın yine, sahalarda çok güzel mücadeleler sergilendiği gelenek haline gelmiş bir Judges-Cougars maçı olacağını umuyorum. Takımlar sahada hangi oyuncularını görevlendirir veya iki takim maçta ne kadar büyük bir mücadele sergilerler tam kestiremiyorum açıkçası ama ne Judges galibiyetsiz bir sezon bitirecek kadar isteksiz bir takım, ne de Cougars son maçın son saniyesine kadar ortaya koyduğu takım ruhunu bırakacak bir takım. Dolayısıyla ilk başta da dediğim gibi beklediğim şey sahada yine kıran kırana bir mücadele olacağı. Eminim ki galibiyeti sanki ilk maçlarıymış gibi isteyecek iki takım izleyenlere güzel bir mücadele seyrettirecekler.

Genel olarak keyifli ve centilmence gecen bir Ankara Grubu ligi izlediğimiz 2007 sezonunda gruptan çıkacak olan tüm takımlara üst turlarda başarılar dilerken, diğer takımları da sergiledikleri ve son maça kadar bu heyecanı yaşattıkları güzel oyunlarından dolayı tebrik ediyorum.

Kimin kazandığının çok fazla öneminin olmadığını ve başarılı, güzel olan her şeyin tüm amerikan futbolu camiasını mutlu ettiğini unutmayalım.

Centilmence, sakatsız ama sert, sert, sert mücadelelerle dolu bir son hafta olması dileğiyle…