1.Tur

1.Oakland Raiders-QB-JaMarcus Russell-LSU
Her ne kadar Calvin Johnson son yılların en potansiyelli oyuncularından birisi olarak gösterilse de,muhtemelen Al Davis 70 yarddan fazla top fırlatabilen,6”6 boyunda bir franchise quarterback’ine sahip olma şansını tepmeyecektir.

2.Detroit Lions-QB-Brady Quinn-Notre Dame
Lions’un başta O.line olmak üzere bir çok eksiği var fakat şu anda berbat durumda olan franchise’ı toparlamak için şu anda yapılacak en uygun şey 1-2 sezonunu Kitna’nın ardında geçirdikten sonra takımı etrafında kurabilecekleri bir qb olabilecek Quinn’i seçmek gibi gözüküyor.

3.Cleveland Browns-HB-Adrian Peterson-Oklahoma State
FA’dan Jamal Lewis’i almış olsalarda Lewis’in ne kadar başarılı olacağı soru işareti,bekleneni verse bile uzun vadede cevap olamaz.Bu durumda Browns için sakatlık riskini göze alıp Peterson’ı seçmek yapılacak en mantıklı seçim gibi gözüküyor.

4.Tampa Bay Buccaneers-WR-Calvin Johnson-Georgia Tech
CJ,Buccaneers için düşünülebilecek en iyi seçim olacaktır muhtemelen,Galloway’ın yaşlandığı ve Clayton’ın da çaylak seoznundaki başarısını sürdüremediği düşünülürse zaten çoğu kişi tarafından drafttaki en iyi oyuncu olarak nitelendirilen Johnson’ı seçmek,Bucs için pek zor bir karar olmayacaktır.

5.Arizona Cardinals-OT-Joe Thomas-Wisconsin
En büyük sorunu O.line’da,O.line’ının en büyük eksiği de LT’da olan bir takım,draftın en iyi O.line oyuncusu olarak nitelendirilen bir LT,çok zor bir seçim olmasa gerek.

6.Washington Redskins-DT-Alan Brach-Michigan
Redskins 2007 sezonunda savunmada resmen çuvalladı ve bunu değiştirmek için de bu off-season’da önemli hamleler yaptılar fakat şu anda yapılan hamleler savunmanın en büyük sorununu(D.line’daki eksiklik ve buna bağlı olarak da,rakip QB’lere ulaşmakta klüp tarihine geçecek kadar kötü geçen bir sezon)pek çözmüş görünmüyor.Her ne kadar Branch’ın değeri düşmekte olsa da ve şu sıralar en gözde DT Amabi Okoye olsa da bu sorununu acilen çözmesi gereken-geçen sezon DT’da 6.tur’dan seçilmiş bir çaylak olan Kedric Golston’ı başlatmak zorunda kaldılar) ve 5.tura kadar başka seçim hakkı da olmayan Redskins için NFL’e çok daha hazır görünen Brach 20 yaşındaki Okoye’den daha mantıklı bir seçim olacaktır.

7.Minnesota Vikings-DE-Gaines Adams-Clemson
Ligin en kötü WR gruplarından birine-muhtemelen en kötüsüne-sahip oldukları konusunda herkes hemfikir fakat bu sıradan seçmeye değecekmiş gibi gözüken bir WR yok, ayrıca bu seneki WR sınıfı da çok derin. Bu durumda onlar da ikinci büyük sorunları olan rakip QB’e ulaşabilme konusuna eğilip bu seneki draftın en iyi pass-rusher’ı olarak gözüken Gaines Adams’ı seçeceklerdir.

8.Atlanta Falcons-S-Laron Landry-LSU

Zaten Schaub takasında Texans’tan bu hakkı aldıklarında Landry’i seçmeyi umuyorlardı, takımın en büyük zaafı safety’de, draftın en gözde safety’si olan Landry’den daha iyi bir seçim olamaz herhalde onlar için.

9.Miami Dolphins-DT-Amabi Okoye-Lousville

As başlayan DT’larının 38 ve 31 yaşında olduğunu düşünürsek zaten şu durumda kalan isimler arsında en iyi oyuncu olarak gözüken 20 yaşındaki Amabi Okoye,en bariz ihtiyacının da D.line’da olan Dolphins için doğru seçim olacaktır.

10.Houston Texans-OT-Levi Brown-Penn St.

Texans eğer ciddi bir bedel ödeyerek takas ettiği Schaub’un bekleneni vermesini istiyorsa öncelikle ona David Carr’a sağladığından daha iyi bir koruma sağlayacak bir O.line kurmalı,Brown da bu O.line’ın başlangıç parçası olabilir.

11.San Francisco 49’ers-DE-Adam Carriker-Nebraska
4-3 savunmasına devam da etseler,3-4’e de geçseler DE olarak,hatta 4-3’te DT olarak oynayabilecek Carriker gelecek sezon hangi savunma diziliminde oynayacağı henüz belirsiz olan 49’ers’a büyük bir esneklik sağlayacaktır.

12.Buffalo Bills-HB-Marshawn Lynch-California
Bu off-season’da çok önemli kayıpları oldu fakat şu andaen bariz gözüken eksikleri güvenilir bir halfback.Marshawn Lynch de bu sene drafta giren halfback’ler arasında maç başına 19-20 top taşımasına güvenilebilecek 2 isimden biri.

13.St.Louis Rams-DE-Jamaal Anderson-Arkansas
Ligin en iyi savunma takımlarından birine sahip olan Rams maalesef aynı zamanda en kötü savunma takımlarından birine de sahip.Bu durumda bu seneki ilk tur seçimleriyle yapabilecekleri en iyi iş seçebielcekleri en iyi savunma oyuncusu seçmek olacaktır,şu durumda da bu isim Jamaal Anderson olarak gözüküyor.

14.Carolina Panthers-MLB-Patrick Willis-Ole Miss.
Dan Morgan’ın emekli olup olmayacağı hala bir soru işareti,Willis hem en büyük ihtiyaç duydukları mevkide oynuyor hem de Combine ve Ole Miss’in pro dayinde tutturduğu dudak uçuklatacak cinsten rakamlar sonrasında seçilebilecek en iyi oyuncu görüntüsünde.

15.Pittsburgh Steelers-CB-Chris Houston-Arkansas

Pittsburgh’un as cornerback’leri geçen sezon çok büyük hayal kırıklığı yarattı ve bu sezon post-season’da iddialı olabilmek için güçlendirmeleri gerek pozisyonların başında cornerback geliyor.Zaten draftın en iyi cover cornerback’i olarak gösterilen Chris Houston Combine’da 4.32 koşup bir de 27 bench press yapınca değerini iyiden iyiye yükseltti.

16.Green Bay Packers-TE-Greg Olsen-Miami
Ahman Green de Texans’a gittikten sonra en büyük ihtiyaçları halfback olarak gözüküyor fakat bu sıradan seçmeye değer gözüken biri yok.Onlar da bu durumda, son bir sezon için dönen, Favre’a play-off mücadelesinde yardımcı olması için 6”5’lik,4.51 40-yard derecesine sahip bir pas hedefi verme şansına hayır demeyeceklerdir.

17.Jacksonville Jaguars-DE-Jarvis Moss-Florida 
Bobby McCray iyi bir sezon geçirdi fakat diğer DE olarak Hayward ciddi bir sakatlıktan dönecek ve ne kadar sağlıklı olacağı belirsiz,Spicer ise kesinlikle yetersiz.Sezonda 2’şer kere Vince Young ve Peyton Manning’le karşılaşan bir takım için ise pass-rush kesinlikle çok önemli ve Jarvis Moss bu konudaki eksikliklerini giderebilecek cinsten bir oyuncu.

18.Cincinnati Bengals-CB-Darrelle Revis-Pittsburgh
Bengals’in duruma da Rams’inkine benziyor.Son derece iyi bir hücum takımı ve bir o kadar kötü bir savunma takımı.Aslında bu sıradan herhangi bir savunma mevkisine oyuncu seçebilirlerdi ama Tory James’in gitmesi ve O’neal’ın da takımda pek uzun bir süre kalacakmış gibi gözükmemesi üzerine geçen seneki ilk tur seçimleri Jonathan Joseph’in yanına Revis’i eklemek Bengals adına güzel bir hamle olacaktır.

19.Tennessee Titans-WR-Dwayne Bowe-LSU 
D.line’ları gerek koşu hücumlarını durdurmak gerekse rakip QB’leri zorlamak konusunda gerçekten çok kötüydü,bu nedenle özellike KVB’nin  diğer tarafında görev alcak bir DE’e acilen ihtiyaçları var,aynı zamanda Pacman’in aldığı ceza nedeniyle bütün 2007 sezonunu kaçıracak olması nedeniyle CB’de de eksiklikleri var fakat takımın şu anda en çok odaklandığı nokta Vince Young’ın gelişimine yardım edecek,aynı zamanda onunla birlikte gelişecek bir 1 numaralı receiver.Bunun için de bu sıradan bir çok aday var fakat benim görüşüm,daha doğrusu umudum bu seneki draftın en çok yönlü WR’ı olan Bowe’u seçecekleri yönünde.

20.New York Giants-OLB-Jon Beason-Miami
Leon Hall aslında yaşlanan secondary’lerine çok önemli bir katkı olurdu fakat bu off-season’da iki as OLB’larını da kaybettiler ve draftın bu mevkideki en gözde oyuncusunu seçme imkanını geri tepmeyeceklerdir.

21.Denver Broncos-S-Reggie Nelson-Florida
Şu anda DE daha büyük bir ihtiyaç olarak gözüküyor fakat bu seneki DE sınıfı son derece geniş ve sahip olduğu 2,2.tur hakkından biriyle bu ihtiyaçlarını giderebilirler,John Lynch’in artık 35’ini geçtiği ve  eski günlerinden uzaklaşmaya başladığı düşünlürse,Foxworth’un da trajik bir şekilde kaybedilmesi üzerine Nelson 21.sıradan doğru seçim olacaktır.

22.Dallas Cowboys-WR-Robert Meachem-Tennessee
İki as receiverı da birbirinden istikrarsız ve yaşlanmakta olan Cowboys için Combine sonrası değeri her geçen gün yükselen Meachem kaçırılmaması gereken bir fırsat.

23.Kansas City Chiefs-WR-Ted Ginn Jr.-Ohio State
Bu seçimle hem yıllardır sahip olamadıkları yıldız receiverı bulma şansına sahip olacaklar,hem de Rams’e gönderdikleri Dante Hall’un yerini doldurabilecek bir returnera kavuşacaklar,daha fazlasını isteyemezler herhalde.

24.New England Patriots-CB-Leon Hall-Michigan
Franchise tag kullanarak bir seozn daha takımda tutmaya çalıştıkları Asanta Samuel yakın zamanda,kendisine istediği uzun vadeli kontratı verebilecek,bir takıma takas edilmiş olacak gibi görünüyor ve zaten zayıf olan secondary’leri eğer Samuel’in yeri doldurulmazsa ne hal alır düşünemiyorum.

25.New York Jets-CB-Aaron Ross-Texas
Dyson elit bir cornerback fakat ne Hank Poteat ne de daha çok return yetenekleriyle sivrilen Justin Miller 2.cornerback olmak için yeterli değil,Aaron Ross ise bu iş için uygun bir aday.

26.Philedelphia Eagles-S-Brandon Meriwather-Miami
Lewis çaylak sezonundan sonra hayal kırıklığı yaratması üzerine bırakıldı,Dawkins 33 yaşına geldi ve daha ne kadar alışılan düzeyde oynayabileceği soru işareti.Her ne kadar kişiliğiyle ilgili soru işaretleri olsa da bu potansiyel için bu sıradan risk almaya değer.

27.New Orleans Saints-OLB-Paul Posluszny-Penn St.
FA’dan Brian Simmons’ı kadroya kattılar fakat hala linebacker’da derinlik katabilecek oyunculara ihtiyaçları var.Posluszny de üç linebacker pozisyonunda da oynayabilen,NFL’e hazır görünen bir isim.

28.New England Patriots-S-Michael Griffin-Texas
Harrison yaşlanıyor ve sakatlıklarla boğuşmaya başladı.Bu draftın en gözde SS’si Harrison’ın yerini almak için uygun aday olacaktır.

29.Baltimore Ravens-OT-Joe Staley-Central Michigan
Tony Pashos’u FA’da kaybettiler ve ligin en iyi tackle’larından biri olan Ogden 2 sezon içinde emekli olmayı düşünüyor.Değeri gitgide yükselen Staley bu isimlerden birinin yerini doldurması için iyi bir sçeim olacaktır.

30.San Diego Chargers-WR-Dwayne Jarrett-USC
McCardell’in de takımdan keslimesiyle şu andaki WR ikilileri(Vincent Jackson ve Eric Parker) Super Bowl için mücadele eden bir takıma göre yetersiz kalıyor.Hızı nedeniyle büyük bir düşüşe geçen Jarrett ilk turun sonundan çok iyi bir seçim olacaktır,belki yeni bir Chad Johnson vakası bile olabilir.

31.Chicago Bears-OG-Ben Grubbs-Auburn
O.line’ları ligin elitleri arasında fakat yaşlanıyorlar ve yavaş yavaş yerlerini alcak genç isimlerin bulunması gerekiyor.Şu anda bulabileceklerinin en iyisi ise Grubbs gibi gözüküyor.

32.Indianapolis Colts-OLB-Lawrence Timmons

Zaten OLB’da sıkıntıları vardı,bir de üstüne en önemli LB’ları olan Cato June’u kaybettiler,onun yerine koşu hücumlarını durdurmalarına yardım edecek bir LB arıyorlar,geçen sezonu 18 TFL gibi olağanüstü bir istatistikle tamamlayan Timmons’tan daha uygun bir aday bulmaları zor gözüküyor.

2.Tur

33.
Oakland Raiders-DT-Justin Harrell-Tennessee

34.Detroit Lions-MLB-David Harris-Michigan

35.Tampa Bay Buccaneers-S-Eric Weedle-Utah

36.Cleveland Browns-QB-Drew Stanton-Michigan St.

37.Chicago Bears-WR-Sidney Rice-South Carolina

38.Arizona Cardinals-DE-Victor Abiamiri-Notre Dame

39.Atlanta Falcons-DE-Charles Johnson-Georgia

40.Miami Dolphins-OT-Tony Ugoh-Arkansas

41.Minnesota Vikings-WR-Jason Hill-Washington St.

42.
San Francisco 49’ers-WR-Anthony Gonzalez-Ohio St.

43.
Buffalo Bills-CB-Marcus McCauley-Fresno St.

44.Atlanta Falcons-OG-Justin Blalock-Texas

45.Carolina Panthers-TE-Zach Miller-Arizona St.

46.Pittsburgh Steelers-C-Ryan Kalil-USC

47.Green Bay Packers-HB-Antonio Pittman-Ohio St.

48.Jacksonville Jaguars-MLB-Buster Davis-Florida St.

49.Cincinati Bengals-MLB-Brandon Siler-Florida

50.Tennessee Titans-CB-Eric Wright-UNLV

51.New York Giants-RB-Brian Leonards-Rutgers

52.St.Louis Rams-DB-Tanard Jackson-Syracuse

53.Dallas Cowboys-DE/OLB-Anthony Spencer-Purdue

54.Kansas City Chiefs-CB-Daymeon Hughes-California

55.Seattle Seahawks-OG-Aaron Sears-Tennessee

56.Denver Broncos-DE-Quentin Moses-Georgia

57.Philedelphia Eagles-WR-Aundrae Allison-East Carolina

58.New Orleans Saints-CB-Jonathan Wade-Tennessee

59.New York Jets-TE-Ben Patrick-Delaware

60.Miami Dolphins-QB-Trent Edwards-Stanford

61.Baltimore Ravens-DE-LaMarr Woodley-Michigan

62.
San Diego Chargers-DT-Ray McDonald-Florida

63.
New York Jets-OLB-Justin Durant-Hampton

64.Tampa Bay Buccaneers-DE-Tim Crowder-Texas

3.Tur

65.Oakland Raiders-WR-Craig Davis-LSU

66.Detroit Lions-CB-Fred Bennett-South Carolina

67.
Cleveland Browns-CB-Usama Young-Kent St.

68.
Tampa Bay Buccaneers-DT-Tank Tyler-

69.
Arizona Cardinals-OLB-Zak DeOssie-Brown

70.
Denver Broncos-OT-James Marten-Boston

71.Miami Dolphins-WR-Steve Smith-USC

72.
Minnesota Vikings-OT-Doug Free-Northern Illinois

73.Houston Texans-S-Aaron Rouse-Virginia Tech

74.
Buffalo Bills-MLB-Anthony Waters-Clemson

75.
Atlanta Falcons-QB-Kevin Kolb-Houston

76.San Francisco 49’ers-DT-Marcus Thomas-Florida

77.Pittsburgh Steelers-OLB-Stewart Bradley-Nebraska

78.
Green Bay Packers-WR-Johnnie Lee Higgins-UTEP

79.Jacksonville Jaguars-S-Sabby Piscitelli

80.
Tennessee Titans-DE-Dan Bauzin-Central Michigan

81.
New York Giants-CB-Josh Wilson-Maryland

82.
St.Louis Rams-DT-Turk McBride-Tennessee

83.
Carolina Panthers-S-Michael Johnson-Arizona

84.Kansas City Chiefs-OG-Manuel Ramirez-Texas Tech

85.Seattle Seahawks-CB-David Irons-Auburn

86.Denver Broncos-DT-Brandon Mebane-California

87.Dallas Cowboys-CB-Travarous Bain-Hampton

88.New Orleans Saints-DT-Quinn Pitcock-Ohio St.

89.New York Jets-NT-Paul Soliai-Utah

90.Philadelphia Eagles-DE-Ikaika Alama-Francis-Hawaii

91.New England Patriots-OT-Ryan Harris-Notre Dame

92.Buffalo Bills-OLB-Tim Shaw-Penn St.

93.
San Diego Chargers-S-Josh Gattis-Wake Forest

94.Chicago Bears-HB-Chris Henry-Arizona

95.
Indianapolis Colts-HB-Tony Hunt-Penn St.

96.San Diego Chargers-OLB-Rufius Alexander-Oklohoma

97.
San Francisco 49’ers-OG-Mansfield Wrotto-Georgia Tech

98.Indianopolis Colts-DT-Kareem Brown-Miami

99.
Oakland Raiders-OG-Josh Beekman-Boston